Homoseksuaaliseen peltolan ammattikoulu turku kesämekkoja netistä

Viimeiseksi tähän kokonaisuuteen sijoitin Diana Rossin punahopeisessa iltapuvussaan. Puku on näyttävä, värikäs, ja toistaa samaa hopeista paljettikaavaa, kuin kaikki muutkin kokonaisuudet tässä moduulissa.

Toinen ehdottamani moduuli koostui henkilöistä tai yhtyeestä: Sheilan vaatevalikoimista löytyi keltainen lukua henkivä mekko, josta sain heti vahvasti mieleeni Nancy Sinatran, ja These Boots Are Made for Walkin - musiikkivideolla nähty tanssi olisi mahtava sisääntulo näyttämölle.

Siksi haluaisin nähdä Nancy Sinatran ensimmäisenä. Saman voisi tehdä nytkin, jolloin asut yhdistyisivät värin kautta toisiinsa.

Kolmanneksi sijoitin yhtyeen nimeltä Alcazar. Yhtye on nähty lavalla ja musiikkivideoilla monesti futuristisissa, valkoisissa tai hopeisissa asuissa, joten tässä kohdin riittäisi Lady Gagan helman riisuminen, sillä yläosa sopii tyylillisesti myös Alcazariin. Yläosan alla Sheila voisi pukeutua hopeanharmaaseen bodyyn. Saman hopeanharmaan bodyn päälle voi pukea Kylie Minoguen hupun ja helman, ja siksi olenkin sijoittanut hänet neljänneksi. Näin myös sama valkoinen värimaailma toistuu asusta toiseen.

Kun valkoisia asukokonaisuuksia on useampi peräkkäin, on hyvä lisätä hieman väriä. Violettia pantterikuvioitua takkia kuvatessamme mietimme Taipaleen kanssa yhdessä, kuka voisi pukeutua tällaiseen takkiin. Ensimmäisenä esille nousi Rihanna.

Selailin kuvia Rihannan keikka- ja musiikkivideovaatetuksesta, enkä löytänyt mitään täysin vastaavaa, mutta päätin violetin takin olevan riittävän lähellä tyylillisesti, että yleisö saa oikean vaikutelman. Sama hopeinen body sopii edelleen alle. Viimeiseksi artistiksi valitsin Katy Perryn useammasta syystä. Halusin loppuun jonkin todella voimakkaan ja iloisen musiikin ja artistin korostamaan Taipaleen toivomaa Fame-musikaalityyppistä ilottelua.

Lisäksi halusin asuksi jonkin värikkään ja voimakkaan asun. Punainen paljetti-iltapuku tuntui sopivalta vaihtoehdolta, ja enää puuttui tähti asun sisältä. Sattumalta selatessani kuvamateriaalia kuvapalveluissa sattui eteeni Katy Perry kirkkaanpunaisessa paljettipuvussa. Muodostettuani molemmat moduulit lähetin ne arviointiin Taipaleelle.

Palaute ja lopputulos Näihin moduuleihin Taipale oli tyytyväinen ja totesi niiden toimivan näin. Hän nosti vain muutaman kohdan esille palautteessaan. Ensimmäiseen moduuliin sijoittamani Taylor Swiftin hän kertoi olevan itselleen täysin tuntematon, mutta ehdotti tilalle Celine Dionia, joka on hänelle hahmona tutumpi.

Kuvat moduulien vaatteista löytyvät opinnäytetyön lopusta liite 5. Kun Sheilan vaatteet olivat oikeassa järjestyksessä, aloin lisätä taustatanssijoiden vaatteita mukaan. Liza Minnellin lähettäisin lavalle yksin, mutta Tina Turnerin kanssa näkisin mielelläni lavalla kaksi valkoista hapsumekkoa.

Mekot ovat melko suuria, joten niitä todennäköisesti tarvitsee pienentää ennen käyttöä. Hapsut kuitenkin korostaisivat myös Turnerin mekon helmassa olevia hapsuja, ja ne saisivat aikaan liikettä lavalla. Celine Dionin taustalla voisi olla samat hapsumekot, tai ei taustatanssijoita ollenkaan. Cherin taustatanssijoille löytyy samanlaiset bodyt kuin Sheilallakin, mutta osa taustatanssijoista voisi pukea päälleen myös paljettitopit, jotta lavalla ei olisi viittä identtistä hahmoa.

Näin mukaan saisi myös hieman kimallusta. Lisää paljetteja ja säihkettä lavalle tuovat Beyoncen taustatanssijat hopeisissa paljettimekoissaan. Kaiken tämän paljettimäärän jälkeen Diana Ross ei enää kaipaa taustatanssijoita vierelleen. Hänen pukunsa on jo riittävän näyttävä yksinään täyttämään lavan. Nancy Sinatra oli Taipaleesta hyvä, mutta Rihannasta hän ei ollut vielä täysin vakuuttunut. Taipale kertoi kyllä ymmärtävänsä perusteluni miksi olen sen valinnut, ja lupasi yrittää löytää sopivan kulman hahmoon, jotta Rihanna voitaisiin toteuttaa.

Ehdotin myös Rihannan siirtämistä tekstiilikaksos-moduuliin yhdessä Krista Siegfriedsin kanssa, mutta ainakaan vielä Taipale ei lämmennyt ajatukselle. Pidetään hänet siis vielä osana ulkomaalaisia tähtiä. Oikean järjestyksen löydyttyä lisäsin taustatanssijat moduuliin. Lady Gaga ei välttämättä taustatanssijoita kaipaa, sillä esitys on vauhdikas ja puku näyttävä.

Alcatrazin kanssa lavalle sopisi samaan henkeen valko-hopeita asuja. Rihannan kanssa lavalle pukisin taustatanssijoille mustia paljetteja ja nahkaa, kun taas Katy Perry pärjää mielestäni lavalla yksinkin paljettimekossaan.

Näytin molemmat moduulit taustatanssijoiden asujen kanssa Taipaleelle, ja hänen mielestään molemmat kokonaisuudet näyttivät nyt todella hyviltä. Jo materiaalin jaotteluvaiheessa olin nostanut sivuun asukokonaisuuksia, joilla Sheila on esittänyt tiettyjä suomalaisia artisteja. Samalla keräsin kuvamateriaalia esitettävistä henkilöistä ideataulua varten kuva Kävin läpi myös hahmottomien vaatteiden pakkaa ja mietin, olisiko siellä vielä mahdollisia asuja tähän moduulisarjaan.

Tehtävä osoittautui varsin haasteelliseksi, sillä monet vaatteista olivat liian tavallisia tai liian kimaltavia suomalaisartistien käytettäväksi. Samalla yritin pitää mielessäni, että valitsemani hahmot täyttäisivät edes osittain dragille tyypillisiä roolihahmoja käsittelevässä kappaleessani esiin nostavia kriteerejä. Henkilöiden tulisi olla tunnistettavia, persoonallisia ja lavaesiintymiseltään mielellään toisistaan poikkeavia.

Ideataulu kotimaisista artisteista Peltola Jo asujen pakkaa selatessani muodostin pareja, jotka voisivat pukeutua samaan asukokonaisuuteen pienin muutoksin. Kaikki kuvat pöydällä edessäni aloin muodostaa moduuleja hyvin samoin perustein kuin ulkomaalaisartisteja käsitteleviä moduuleja. Tiedän ettei Taipale ole itse järin innostunut Pernilla Karlssonin vihreästä lehvämekosta, joka nähtiin vuoden Euroviisukilpailussa.

Omasta mielestäni se on kaikessa karmeudessaan niin hulvaton, että haluaisin sen mukaan. Se myös sopisi alkuun hyvin peittävyytensä ansiosta, sillä seuraava asu mahtuu helposti sen alle.

Lisäksi Karlssonin euroviisuissa esittämä kappale sopisi hieman melankolisella sävelmällään aloittamaan toisen puoliajan, jolloin kaikki ei enää olekaan pelkkää ruusuilla tanssimista. Toiseksi kaavailin vuoden tangokuningatarta Marita Taavitsaista. Tämä oli yksi niistä asuista, jotka Taipaleella oli varastossa, muttei ole tainnut koskaan olla lavalla aiemmin. Kukkakuosi ja kesämekko toivat välittömästi mieleeni Taavitsaisen, joten miksipä ei. Valkoharmaan kukkamekon raikastukseksi sopii perään kokovalkoinen kauluksellinen iltapuku.

Aiemmin mietin tämän puvun kantajaksi Laura Voutilaista, mutta koska todennäköinen esitysajankohta on oleva keväällä, en mielelläni toisi lumikuningatarta tähän väliin, ja Voutilaisen tyyliin sopinee nykyään paremmin myöhemmin esitelty asu.

Toinen vahvasti mieleen tuleva henkilö, joka valkoisia pitkiä asuja on käyttänyt paljon esiintyessään, on Nightwishinkin keulahahmona tutuksi tullut, sittemmin yksin uraa tehnyt Tarja Turunen.

Ja mitä olisi kotimaisten tähtien moduuli ilman iki-ihanaa Katri Helenaa? Sininen värimaailma toistuu tästä eteenpäin, kun Katri Helenan sinisen mekon jälkeen seuraa kaksi turkoosia paljettimekkoa perätysten. Jouduin oikein miettimään mahdollisia suomalaisia artisteja, jotka pukeutuisivat paljetteihin tai muuten kimaltaviin asuihin tai iltapukuihin. En halunnut kuitenkaan jättää kaikkia paljetteja pois suomimoduulista, kyseessä on kuitenkin drag-show.

Pitkällisen pohdinnan ja kuvagallerioiden selailun tuloksena päädyin ehdottamaan pitkää turkoosia iltapukua Arja Korisevan puettavaksi. Vastaavanlaiseen, mutta lyhyempään paljettiasuun pukisin edellisessä kappaleessa mainitun Laura Voutilaisen. Toinen vaihtoehto Voutilaisen asuksi voisi olla kesällä valmistamani Lumikuningatar-asu. Moduulissa on lukumäärällisesti enemmän hahmoja kuin aiemmassa, koska tässä moduulissa useampi henkilö käyttää samoja vaatteita, ja jotka sopivat väriensä puolesta paremmin toiseen moduuliin kuin hyvin sinivoittoiseen ensimmäiseen moduuliin.

Ensimmäiseksi toiseen moduuliin sijoitin Chisun. Kotimaisen laulaja-lauluntekijä Chisun punainen takki muistetaan hänen Baden Baden -musiikkivideoltaan. Punaisen villakangastakin alle mahtuu pukemaan hyvin seuraavaksi esiintyvän Anita Hirvosen leopardimekon.

Kolmanneksi tässä moduulissa ajattelin Maarit Hurmerintaa. Hän tuntuu esiintyvän nykyään julkisuudessa aina farkuissa, pitkähelmaisessa kauluspaidassa, liivissä ja jakussa. Jakun riisumalla kuoriutuu esiin aiemmin Nylon Beat -tyttöbändissä esiintynyt Erin, joka on pukeutunut hyvin vastaavaan asukokonaisuuteen Vanha Nainen Hunningolla -levyn kannessaan. Viidentenä ajattelin marssittaa lavalle jo Cherillä nähdyn nahkatakin yhdessä pinkin mekon kanssa, ja artistiksi asun sisälle Haloo Helsinki -yhtyeen keulakuvan Elli Haloon.

Samaa takkia voisi käyttää myös Vicky Rosti punaisen paidan ja farkkujen tai nahkahousujen kanssa, joten mietin voisiko pinkkiä mekkoa muokata sen verran, että siitä saisi tarrakiinnityksellä riisuttua nopeammin.

Housut voisi joko pukea mekon alle, tai vaihtaa jalkaan mekon riisumisen yhteydessä. Paljasta pintaa olisi loppuun riittämiin, ja Kikan hittikappale Tahdon sua viihdyttää kiteyttää tavallaan dragin ja viihdeshow n idean pikkutuhmalla sanomallaan.

Palaute ja lopputulos Ensimmäisen moduulin aloituksesta puhuttaessa Taipale myönsi, että Pernilla Karlsson on koominen ja siitä saa hyvää huumoria aikaiseksi. Loppuun lisäämistäni Voutilaisesta ja Korisevasta Taipale ei oikein pitänyt, koska molemmat hahmot ovat hänen mukaansa vaikeita esittää varsinkin, jos vaate ei ole yksi yhteen. Tekstiilikaksosia kommentoidessaan Taipale toi esille kotimaisen diskokuningattaren Einin, joka kilpailee tänä keväänä Uuden musiikin kilpailussa päästäkseen Suomen Euroviisuedustajaksi.

Itse en nähnyt Einiä osana tekstiilikaksosia, vaan ehdotin häntä ensimmäisen suomimoduulin loppuun Korisevan ja Voutilaisen tilalle.

Tämä sopi Taipaleelle hyvin. Einin UMK-kappale sopii melankolisella diskojumputuksellaan loppuun hyvin, ja hopeinen paljettimekko mustan jakun kera lisäävät moduuliin sitä kimallusta, jota aiemmin kaipasin.

Toisesta moduulista Taipaleella ei ollut mitään huomautettavaa, vaan hän koki sen toimivan suoraan ehdottamallani tavalla. Kun Sheilan vaatteet olivat järjestyksessä molempien moduulien osalta, aloin miettiä taustatanssijoiden vaatteita.

Tässä vaiheessa mahdollisten vaatteiden valikoima oli käynyt melko pieneksi, kun Madonna- ja molemmat ulkomaalaisten artistien moduulit ovat jo saaneet taustatanssijansa, joten sopivia vaatteita oli melko vaikea päättää.

Asiaan vaikutti myös se, että kotimaisten artistien esiintyessä lavalla ei yleensä nähdä suurta joukkoa taustatanssijoita, vaan keskitytään itse artistiin. Ensimmäisen kotimaisten tähtien moduulin aloittaa Pernilla Karlsson. Hänen kanssaan näkisin lavalla vain yhden taustatanssijan vihreässä kaavussa, jota myös Sheila käyttää tekstiilikaksoset -moduulissa. Tähän päädyin siksi, että näin oli myös Karlssonin Euroviisuedustuskappaleen aikana.

Tarja Turunen ja Katri Helena eivät mielestäni kaipaa tanssijoita rinnalleen, vaan heidän kohdallaan on syytä keskittyä Sheilan esiintymiseen. Diskokuningatar Eini taas ei olisi mitään ilman puolialastonta tukijoukkoaan tanssimassa hänen kanssaan, joten siksi lisäsin taustatanssijoille hänen kohdalleen vain miesten mustat housut. Valmis moduuli kuvineen löytyy liitesivuilta liite 8. Toisessa moduulissa ensimmäisenä nähdään Chisu.

Tähän ajattelin tanssijoille mustia trenssejä, koska BadenBaden -musiikkivideolla, josta myös Chisun punainen takki on, Chisu kulkee bussissa tavallisten ihmisten keskellä. Näin ollen mustat trenssit kuvastavat kadunkulkijoita, joiden joukossa artisti kulkee. Anita Hirvosen leopardimekon kanssa yhteen sopisivat tyylillisesti oranssit mekot tanssijoille, vaikkei näillä muuta yhdistävää tekijää olekaan.

Maarit Hurmerinnalle, Erinille, Elli Haloolle ja Vicky Rostille ei Taipaleen vaatevalikoimasta löytynyt mielestäni sopivaa taustatanssijoiden asua, mutta toisaalta nämä neljä pärjäävät lavalla yksin tosielämässäkin. Kikka sen sijaan saa nauttia sporttisten urheilutyttöjen seurasta, joiden asujen värimaailma on lainattu yhdestä Kikan Tartu tiukasti hanuriin -videotaltioinnista.

Valmis moduuli kuvineen löytyy liitesivuilta liite 9. Tekstiilikaksoset Pyöritellessäni Taipaleen asukuvia pöydällä ja hakiessani kuvamateriaalia artisteista huomasin, että monilta sekä kotimaisilta että ulkomaisilta tähdiltä löytyy aivan samanlaisia esiintymisasuja.

Kun perehdyin asiaan hieman tarkemmin, löysin lisää näitä tekstiilikaksosia. Tekstiilikaksosilla tarkoitan tässä kohden nimenomaan henkilöitä, jotka pukeutuvat joko täsmälleen samaan asuun, tai hyvin paljon toisiaan muistuttaviin asukokonaisuuksiin. Kun vielä kävin katsomassa Sheilan pikkujoulushow n Jyväskylän Rantasipihotellissa joulukuun alussa, ja huomasin hänen jo toteuttavan ideaa show ssaan.

Päätin ehdottaa järjestelyä suoraan Taipaleelle. Hän oli innostunut asiasta, ja kertoi sen olleenkin pitkään tarkoituksena. Esittelen tekstiilikaksoset siinä järjestyksessä, kun olen ne ajatellut esitettävän. Karita Mattila ja Conchita Wurst Ensimmäinen tekstiilikaksospari nousi esille taltioidessamme Taipaleen kanssa vaatteita. Hän kertoi käyttäneensä kyseistä punaista mekkoa kuva 13 Conchita Wurstia esittäessään. Itselleni mekosta taas tuli mieleen Karita Mattila. Ideataulu Karita Mattilasta ja Conchita Wurstista Peltola Karita Mattila on suomalainen maailmankuulu oopperalaulaja, joka vierailee säännöllisesti suurissa oopperataloissa ympäri maailman.

Hän on voittanut kaksi Grammy-palkintoa parhaasta oopperalevytyksestä ja on myynyt sekä kultaa että platinaa levyillään. Itävaltalainen drag-artisti Conchita Wurst taas nousi julkisuuteen osallistuttuaan vuoden euroviisuihin ja voitettuaan kilpailun. Erityisen hänen esiintymisestään tekee se, että naiseksi pukeutuessaan hän silti esiintyy parrakkaana kuva Vaate Mattilaa ja Wurstia varten Peltola Vaikka näiden kahden tähden välillä on melkoinen kuilu sekä iässä että esitettävässä musiikkilajissa, on heidän vaatekaapissaan selkeästi samankaltaisia piirteitä.

Kummankin yllä nähdään yleensä naisellisia, kimaltavia ja pitkähelmaisia asuja kuva Itselleni kummastakin esiintyjästä tulee vahvasti mieleen punainen väri. Sijoittaisin tämän tekstiilikaksosparin ensimmäiseksi siksi, että punaisella värillään se erottuu huomattavasti muista seuraavista hahmoista. Malliltaan vaate on myös sellainen, että sen alle mahtuu pukemaan osan seuraavista vaatekappaleista.

Päätin käsitellä suunnitelmassani vain yhtä edellä mainituista naisista, ja päädyin valitsemaan Annie Lennoxin.

Kaija Koo on yksi Suomen menestyneimmistä naisartisteista, joka on tällä hetkellä ehkä suositumpi kuin koskaan.

Annie Lennox on Eurythmics -yhtyeen toinen laulaja, joka on tehnyt myös menestyksekästä soolouraa sekä noussut tyypilliseksi homoikoniksi maskuliinisella olemuksellaan ja feministisillä ajatuksillaan. Näitä kahta voimakasta naisartistia yhdistää viehätys mustan ja valkoisen yhdistelmästä esiintymisvaatteissaan kuva Vaate Lennoxia ja Kaija Koota varten Peltola Kaija Kooksi pukeutuneena Sheilalla on musta tuuhea peruukki, josta hän muuntautuu Annie Lennoxiksi yksinkertaisesti riisumalla peruukkinsa.

Tästä syystä onkin luonnollista, että Kaija Koo esiintyy ennen Lennoxia. Paitapuseron alle Sheila pukee seuraavaan asukokonaisuuteen sopivan housuhaalarin. Kaija Koon puvun kanssa housut ovat välttämättömyys, koska Sheila esiintyy asussa selällään maaten ja jalat ilmassa viuhuen. Jenni Vartiainen ja Loreen Popstars -televisio-ohjelmasta julkisuuteen noussut, sittemmin omaa uraa tehnyt Jenni Vartiainen sekä ruotsalainen euroviisuvoittaja Loreen pukeutuvat molemmat hyvin samankaltaisiin asuihin esiintymislavoilla.

Molempien yllä on totuttu näkemään väljiä ja liehuvia vaatteita, joita korostetaan tuulikoneilla. Kumpikin näyttää suosivan esiintyessään värinä mustaa, sekä materiaaleissa muun muassa sifonkia kuva Lisäksi kummankin tavaramerkkinä ovat pitkät ja tummat hiukset. Ideataulu Loreenista ja Jenni Vartiaisesta Peltola Lisäksi Vartiaisen asuun Taipale on yhdistänyt ideataulustakin tutun suuren lierihatun.

Adele ja Paula Koivuniemi Paula Koivuniemi on suomalaisen iskelmätaivaan kestosuosikki jo kuuden vuosikymmenen ajan. Adele taas on englantilainen laulaja-lauluntekijä, joka on paljon Koivuniemeä lyhyemmän uransa aikana voittanut Grammy sekä Oscar -palkintoja, rikkonut listaennätyksiä sekä tehnyt tunnusmusiikin muun muassa James Bond -elokuvaan. Ideataulu Adelesta ja Paula Koivuniemestä Peltola Kumpikin suosii vaatteissaan paljon mustaa, mikä pukeekin erityisesti tummatukkaista Koivuniemeä hyvin.

Suurin ero näiden kahden välillä onkin hiusten värissä, joten peruukin vaihto on paikallaan. Paula Koivuniemeä useasti esittäneenä Taipaleelta löytyy kaapistaan sopiva musta pitsimekko kuva Taipaleen mekko Adelelle ja Koivuniemelle Peltola Mietin pitkään näiden kahden tähden välistä järjestystä. Muissa tekstiilikaksospareissa on suomalainen artisti ennen ulkomaista, mutta viimeisen kohdalle päätin tehdä poikkeuksen ja laittaa Adelen ennen Koivuniemeä.

Paula Koivuniemi on kiistatta suomalaisen iskelmätaivaan kirkkaimpia tähtiä lähes seitsemänkymppisenä naisena, mutta hän on myös suurimpia suomalaisia homoikoneja ja esitetyimpiä drag-hahmoja. Siksi soisin hänelle viimeisen vuoron tässä moduulissa. Moduuli kelpasi hänelle tällaisenaan, eikä esille noussut muutoksia, joita olisimme halunneet tehdä. Mietin, haluanko taustatanssijoita tähän moduuliin ollenkaan, ja päädyin lopputulokseen, että en halua. Haluan että yleisö keskittyy hahmoihin ja niiden väliseen muutokseen.

Lopullisen arvosanan onnistumisestani voin antaa vasta nähtyäni puvustuksen käytännössä teatterin lavalla keväällä , kun kaikki näytöksen osat ovat paikallaan ja kokonaisuus hiottu kuntoon.

Mielestäni onnistuin kuitenkin luomaan toimivat ja näyttävät moduulikokonaisuudet, joista Taipale saa hyvän rungon esityksensä rakentamiseen ja toivottavasti myös tukea omaan rooliinsa Sheilana. Koska puvustamallani esityksellä juhlitaan Sheilan kymmenvuotista uraa, oli tarkoituksena tietysti hyödyntää Taipaleen kymmenen vuoden aikana keräämää pukuvarastoa. Ja jotta pukujen hyödyntäminen olisi mahdollista, oli minun tutustuttava perusteellisesti vaatteisiin yhdessä asiakkaan kanssa.

Samalla hain vastausta ensimmäiseen alakysymykseeni: Pohdin järkevintä vaihtoehtoa asuihin tutustumiseen, ja totesin että minun on nähtävä kaikki asut itse. En kuitenkaan pystyisi pitämään vaatteita itselläni tilanpuutteen takia, enkä siksi että Taipale tarvitsee vaatteita keikkaillessaan koko opinnäytetyöprosessin ajan. Sovimme yhteisen tapaamisen, jossa kuvasimme kaikki asut, joita Taipaleella on hallussaan.

Kävimme yhdessä läpi järjestelmällisesti sekä tanssijoiden että Sheilan vaatteet. Kuvasimme kaikki asut kolmesta suunnasta nuken tai Taipaleen päällä, ja samalla tein muistiinpanoja ja huomioita asuista. Lopulta muodostin kuvista tulostettavat kortit. Näin pystyin tekemään suunnittelutyötä pöydällä, näkemään asut yhtä aikaa ja järjestelemään asuja vapaasti. Raporttia varten muodostin moduulit tietokoneella, jolloin tiedostot olivat helposti liikuteltavissa ja siirreltävissä. Kuvat pysyvät selkeinä, eikä minun tarvinnut huolehtia valokuvausolosuhteista.

Kun koko vaatevalikoima oli hallussani kuvakortteina, aloin jakaa niitä karkeasti moduuleihin. Tässä käytin apunani tutkimusmateriaalin tyypittelyä, jossa materiaali jaetaan havainnollistaviin kokonaisuuksiin. Suunnittelutyöni alkuvaiheessa minulla oli vain hyvin hatara käsitys ja juonikuvaus esityksen kulusta.

Nyt tiedän paljon enemmän rakenteesta ja elementeistä, joita esityksessä tullaan näkemään. Vaikka tietoisuus on kasvanut, ei se ole vaikuttanut lopulta omaan työhöni juuri lainkaan, vaan moduulit ovat ja pysyvät.

Ne voidaan esittää missä järjestyksessä tahansa ilman, että kokonaisuus muuttuu huomattavasti. Näiden perusteluiden ja kokemusten myötä koen, että onnistuin vastaamaan asettamiini tutkimuskysymyksiin sekä tavoitteisiin. Onnistuin muodostamaan asiakkaan toiveiden mukaisia moduuleja sekä hyödyntämään jo olemassa olevaa pukuvalikoimaa mahdollisuuksien mukaan. Toisin sanoen tämän tyyppinen puvustus on mahdollista suunnitella lähes pelkkien olemassa olevien vaatteiden avulla ilman valmista käsikirjoitusta.

Lopulta lisäsin asiakkaan toiveesta moduuleihin vain yhden asukokonaisuuden, jota ei ole valmiina. Suuren vaatevalikoiman ja tutkimusmateriaalin hallitseminen ja luokittelu on mahdollista järjestelmällisellä toiminnalla sekä hyvällä ennakkosuunnittelulla. Kun joku opettajista ehdotti työhöni tutkimusmetodiksi toimintatutkimusta, en ollut asiasta järin innoissani.

En oikein ymmärtänyt metodia selityksien perusteella, enkä ymmärtänyt, miten toimintatutkimus sopisi minun työhöni. Kun aloin perehtyä metodiin tarkemmin, ymmärsin miksi sitä ehdotettiin. Jatkuva keskustelu ja yhteistyö asiakkaan kanssa sekä toistuvat moduulirakenteet ovat kuin suoraan toimintatutkimuksen spiraalilenkkejä. Lopulta toimintatutkimusspiraali auttoi luomaan hyvän rakenteen raportilleni, sekä selkeytti ajatuksiani koko tutkimuksen kulun osalta.

Alkuun minulle oli myös epäselvää se, mitä minun tulisi käsitellä tutkimusosuudessani. Drag-aiheisia opinnäytetöitä ei ole Suomessa tehty kuin muutama, joten tuntuisi luontevalta käsitellä dragin historiaa.

Olin kuitenkin jo käsitellyt historiaosuutta sekä drag-asujen ominaisuuksia syventävän opintoni parissa. Asiakaskin on sama, joten esittelyt oli jo hoidettu. Syventävä opintoni ei kuitenkaan ole julkisesti luettavissa, joten esittelyt ja historian kertaaminen tuntuivat olevan paikallaan. Koin kuitenkin tarpeelliseksi laajentaa sekä historiaa että. Opinnäytetyön aikataulutuksesta en tehnyt suurta numeroa.

Yritin alkuun saada opinnäytetyöni valmiiksi syksyllä, jotta olisin saanut työn palautukseen ennen joulua. Koko opinnäytetyön valmiiksi saaminen ennen joulua osoittautui melko aikaisessa vaiheessa mahdottomaksi.

Sain syksyn aikana kuitenkin koko tutkimusosuuden valmiiksi, mikä helpotti työmäärääni keväälle todella paljon. Kun kevään opinnäytetyöryhmä esitteli aiheitaan, oli minulla teksti jo hyvässä vaiheessa.

Pääsin keskittymään itse suunnittelutyöhön kunnolla. Hallittavan tutkimusmateriaalin määrä tuntui alkuun pelottavalta. Vaatteita oli niin paljon, eivätkä ne alkuun tuntuneet sopivan yhteen juuri mitenkään muutamia kokonaisuuksia lukuun ottamatta. En myöskään ollut nähnyt Sheilaa kertaakaan lavalla muuten kuin kesäteatterissa, joten alku tuntui todella hankalalta.

Onneksi pääsin korjaamaan tilanteen joulukuun alussa, ja kävin katsomassa asiakkaani show ta ravintolan pikkujouluillassa. Se auttoi todella hahmottamaan paremmin mitä olen tekemässä. Pidempi kirjoitusaika osoittautui hyväksi myös siksi, että välillä jouduin odottelemaan pitkäänkin palautetta ja kommentteja asiakkaaltani.

Koska muutin ennen joulua ulkomaille, jouduimme käymään lähes kaiken keskustelun asiakkaani kanssa tietokoneen välityksellä.

Näimme kasvotusten ainoastaan kerran syksyllä, kun kuvasimme ja kävimme läpi vaatevaraston. Koska ideoiden ja moduulien esittely kasvotusten ei onnistunut, jouduin keksimään erilaisia tapoja järjestellä vaatteita niin että asiakas saa kiinni ideastani. Kokeilin muun muassa kuvien järjestelyä pöydällä ja asetelman valokuvausta, mutta totesin vaihtuvien taustojen ja valaistusolosuhteiden muuttuvan niin paljon, että kuvista tulisi todella epäammattimaisia ja epäselkeitä.

Lopulta päädyin järjestelemään kuvat moduuleihin kuvanmuokkausohjelmalla. Näin sain alkuperäiset kuvat järjesteltyä selkeästi niin, että sama rakenne ja järjestys toistuvat moduulista toiseen. Samalla tyyli pysyi yhtenäisenä ideataulujeni kanssa.

Vaikka keskusteluyhteys asiakkaaseen oli oikeastaan vain internetyhteyden varassa, sujui kommunikointi Taipaleen kanssa mielestäni hyvin. Vaikka yhteistyö Taipaleen kanssa sujui hyvin, näin työn loppuvaiheessa tajusin, että olisin toivonut kuulevani vielä enemmän kommenttia Taipaleen kumppanilta, sillä hän toimii useasti Taipaleen pukijana show ssa ja on muutenkin mukana esityksen käsikirjoituksessa.

Olisin mielelläni kuullut hänen mielipiteensä muun muassa asuvaihdoista, joita olen moduuleihin suunnitellut. Lähetin kyllä tekstini hänellekin luettavaksi, mutta ehkä en osannut pyytää palautetta riittävän selkeästi suoraan häneltä. Kokonaisuudessaan olen opinnäytetyöprosessiini tyytyväinen.

Aihevalinta tuntui luontevalta jatkolta syventävälle opinnolleni ja yhteistyölleni Taipaleen kanssa. Toki opinnäytetyön tekeminen jollekin teatterille olisi voinut tarjota parempia tai valmiimpia kontakteja työelämään, mutta esiintymisasusuunnitteluahan dragkin on. Tämä prosessi ei myöskään ehkä anna täyttä kuvaa puvustuksen suunnittelusta alusta alkaen esimerkiksi teatteriproduktioon, mutta yhtä lailla olen oppinut prosessin- ja kaaoksenhallintaa suunnitellessani puvustusta valmiin materiaalin pohjalta.

Huomioiden myös drag-aiheisten opinnäytetöiden vähyyden, uskon työni olevan hyvä lisä aiemmille tutkimuksille ja se voisi kenties toimia johdatuksena muillekin aiheen pariin. Ainakin tämän syksyn ja kevään aikana olen huomannut herättäväni mielenkiintoa aihetta kohtaan ihmisissä, joiden kanssa olen keskustellut aiheestani.

Tämän prosessin myötä olen myös ymmärtänyt entistä paremmin sen, minkä olen tiedostanut oikeastaan koko opiskelujeni ajan. En näe itseäni pelkkänä suunnittelijana.

Haluan olla osallisena tekoprosessissa, ja päästä oikeasti kaavoittamaan ja ompelemaan asuja. Koen kuitenkin onnistuneeni opinnäytetyössäni ja tavoitteissani ihan kohtuullisesti, joten ehkä voisin myös harkita työskenteleväni suunnittelijana tulevaisuudessa.

Pyysin oman arvioni lisäksi myös palautetta onnistumisesta asiakkaaltani Antti Taipaleelta. Taipale vastasi pyyntööni sähköpostiviestillä Palautteessaan hän kertoi kokeneensa, että työskentelyni opinnäytetyöni parissa on.

Taipaleen mukaan olen onnistunut kuvailemaan omat näkemykseni sanoin tai visuaalisia keinoja käyttäen, sekä rakentamaan kokonaisuuksia jotka tukevat myös hänen työskentelyään käsikirjoittajana ja esiintyjänä. Kokonaisuuteen ja lopputulokseen hän on työn tilaajana omien sanojensa mukaan enemmän kuin tyytyväinen.

Taipaleen palaute löytyy kokonaisuudessaan liitesivuilta liite Tämän hetkisen tietoni mukaan minun osani tulevan juhlashow n suunnittelun osalta oli tässä. Uskon ja luotan siihen, että asiakkaani vie suunnittelutyöni tuloksen toteutukseen, jos nyt ei täysin suoraan, niin ainakin valtaosin. Olisin mielelläni mukana produktiossa loppuun asti, mutten tiedä onko se mahdollista ulkomailla asumiseni takia. Olen kuitenkin varmasti hengessä mukana, ja jos Taipale kaipaa apuani tai mielipidettäni jatkossakin, olen valmis tekemään yhteistyötä hänen kanssaan koska tahansa vaatteiden ompelun tai suunnittelun merkeissä.

Anttila, P Tutkiva toiminta ja ilmaisu, teos, tekeminen. Alkuteoksesta Burlesque and the New Bump-n-Grind suom. The handbook of Stage costume. Genius American Life Lyrics. Heikkinen, H Toimintatutkimus toiminnan ja ajattelun taitoa. Teoksessa Ikkunoita tutkimusmetodeihin 1, toim. PS-kustannus Helsingin Sanomat Valokuvakatsaus homokulttuurin yöelämän sydämestä luvulta.

Karkiainen, A Madonna haluaa olla popin kuningatar. Levo, M Kuvista näyttämöpuvuiksi. Teoksessa Puvut, Pirjo Valinen, toim. Mattila, I Madonnan uusi levy on hänen tuotantonsa vahvin vuosikausiin. O Brien, L Madonna Elämäkerta. Ruohonen, S Toimintatutkimus design-alan opinnäytetyössä. Teoksessa Luova työ tutkimuksen kohteena, toim.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Saaranen-Kauppinen, A. Taipale, A Viihdetaiteilija, Sähköpostihaastattelu. Åhlberg, M Käsitekartat tutkimusmenetelmänä. Heikkinen, H Toimintatutkimuksen spiraali Kuvio 4. Toimintatutkimusspiraali tähän työhön Ruohosen mallin mukaisesti Kuvio 5. Svahn, P Saatavissa https: Taipaleen vuosien varrella käyttämät Madonna-asut. Valmis Madonna -moduuli Kuva Moodboard ulkomaalaisista tähdistä Kuva Ideataulu kotimaisista artisteista Kuva Vaate Mattilaa ja Wurstia varten Kuva Vaate Lennoxia ja Kaija Koota varten Kuva Moodboard Loreenista ja Jenni Vartiaisesta Kuva Taipaleen vaatteet Loreenille ja Vartiaiselle Kuva Ideataulu Adelesta ja Paula Koivuniemestä Kuva Taipaleen mekko Adelelle ja Koivuniemelle Kuva Miten olet päätynyt dragin maailmaan?

Miten ja millaista dragia teet? Drag queen vai Drag-artisti? Millä perusteella valitset esitettävät hahmot? Millaisia menetelmiä käytät päästäksesi sisälle hahmoihin? Mikä on Finnvitsit tähtien sota? Mistä yleensä hankit vaatteesi? Kauanko kuluu aikaa laittautuaksesi rooleihin?

Ovatko valitsemasi 5 hahmoa perätysten vai onko välissä muita hahmoja? Vaihdatko vaatteita lavalla vai lavan takana? Millaisia kiinnitysmenetelmiä suosit ja miksi? Täytyykö vaatteiden alle mahtua muita asukokonaisuuksia, vai vaihdatko kaikki vaatteet? Onko jotain erityistä, joita minun ompelijana pitää huomioida drag-vaatteita valmistaessa tai esimerkiksi vaatteiden huollon kannalta?

Onko sinulla olemassa jo jotakin vaatteiden osia, joita tässä voisi mahdollisesti hyödyntää? Joko olet tehnyt materiaalihankintoja ja onko toiveita niiden suhteen? Käytetäänkö valmistamiani vaatteita muuallakin kuin Porvoossa? Muita toiveita vaatteita ajatellen? Oikealla Sheilan vaatteet, vasemmalla taustatanssijoiden. Seuraavat liitteet noudattavat samaa kaavaa.

Kandityön kirjoittaminen Opinnäyteseminaari Lue ja kirjoita Ajatukset eivät kasva tyhjästä. Ruoki niitä lukemalla ja kirjoittamalla lukemastasi. Älä luota muistiisi Merkitse alusta asti muistiinpanoihin. Helppo ja hauska pöytäteatteri Nukketeatteri inspiroi ja rikastuttaa niin lasten kuin aikuisten mielikuvitusta. Pöytäteatteri on yksi nukketeatterin muoto. Pöytäteatteria esitetään sananmukaisesti pöydän.

Voiko hiipiminen olla tanssia? Kandidaatin opinnäyteseminaari Intro Seminaari? Seminaari on sarja kokoontumisia, joiden tarkoitus on tukea syksyllä alkavaa opinnäytteen suunnittelua ja keväällä toteutusta.

Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,. Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. ARVO - verkkomateriaalien arviointiin Arvioitava kohde: Aloittavan yrityksen suunnittelu, Arvioija: Milanon Eurocucinakeittiömessut ovat Euroopan suurin keittiömessutapahtuma.

Messut ovat tärkeä foorumi uusien keittiötrendien esille tuojana. Asiakas ja tavoite Heikieli on vuonna perustettu yhden hengen asiantuntijayritys, joka tarjoaa käännös- ja oikolukupalveluita englannista ja saksasta suomeksi. Freelance-kääntäjiä on Suomessa paljon,. Päätäntäluku Lyhyt kuvaus Yksittäinen luku koostuu kolmesta osasta. Miten tapahtumat etenevät, eli millainen on juoni?

Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 2, käytä tehokkaasti Tämä on ensimmäisen kuvankäsittelyoppaan jatko-osa. Tässä jatko-osassa opimme käyttämään Picasan mainioita ominaisuuksia tehokkaasti ja monipuolisesti.

Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Kouluttajan manuaali PPT-esityksen tueksi: Tämä esitys sisältää koulutuksen koulun opetushenkilöstölle.

Koulutus on rakennettu sellaiseksi, että sen voi vetää ryhmälle ilman aiheeseen etukäteen perehtymistä. Harjoituksen tavoitteena on laajentaa näkemystä siitä, mitä seksi on. Reilu seksi projektissa seksillä tarkoitetaan. Harjoite 2 Tavoiteltava toiminta: Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti.

Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,. Projekti on suunniteltu kuudesluokkalaisille. Vantaan musiikkiopisto 1 Musiikkiteatteri-ilmaisun opetussuunnitelma Musiikkiteatteri-ilmaisu on oppiaine, jonka tavoitteena on oppilaan musiikkikäsityksen monipuolistuminen sekä esiintymisvarmuuden ja. Ryhmämme teemana oli identiteetti. Jouduimme aluksi määrittelemään itsellemme mitä identiteetti. Council Meting Portugal 5. Lappeenranta oli siis hyvin edustettuna.

ÄI 61 Nir Kirjapäiväkirjan ohjeet 1. Millainen teksti kirjapäiväkirja on? Kirjapäiväkirja tarkastelee lukemiasi teoksen erilaisten teemojen kautta. Teemoja luetellaan näissä ohjeissa tuonnempana. Opetusmateriaalin visuaalinen suunnittelu Kirsi Nousiainen Oppitunnit 1 4 Oppituntien kulku 1.

Oppia fiktion käsitteiden hyödyntämistä kaunokirjallisten tekstien avaamisessa. Käsityön lukiodiplomi on yhden lukiokurssin laajuinen kokonaisuus. How to prepare for the 7th grade entrance exam? Kuinka lukea englannin linjan soveltuvuuskokeisiin? Tiiviimpänä pakettina sopii kestoksi 1x2h.

Henkilön nimi Pekka P. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. Nuortenillan toiminta-ajatus ja tavoite Kahden eri seurakunnan nuoret kohtaavat toisiaan ja tutustuvat seurakuntien nuorisotoimintaan, jakavat kokemuksia, ideoita,.

Kiipulan ammattiopisto Liiketalous ja tietojenkäsittely Erja Saarinen 2 Sisällysluettelo 1. Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia PWR1 Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan PWR1 Valitaan.

Tietokoneohjelmien käyttö laadullisen aineiston analyysin apuna Laadullinen, verbaalinen, tulkinnallinen aineisto kootaan esimerkiksi haastattelemalla, videoimalla, ääneenpuhumalla nauhalle, yms. Kulttuurikansio palautetaan opettajalle Perusteet Scratch ohjeita Scratch on graafinen ohjelmointiympäristö koodauksen opetteluun. Se soveltuu hyvin alakouluista yläkouluunkin asti, sillä Scratchin käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset.

Voitte esimerkiksi käydä katsomassa. Tulla taikuriksi FI Sisältö: Kirjoita vapaasti Mitä Miksi Miten teet kandintyössäsi. Työskentelymuodot ovat leikillisiä ja pajan sisältö suhteutetaan lasten. Aiheesta tutkimussuunnitelmaan Aihepiiri Kiinnostaa, mutta ei ole liian tuttu oppii jotain uutta Mikä on se kysymys tai asia, jonka haluan selvittää?

Miten jalostan pähkäilyni tieteellisesti tarkasteltavaksi. Graafinen ohjeistus Esittely Oulun luonnonsuojeluliiton alla toimiva Retkikerho on kanava, jonka avulla voi helposti irrottautua arjesta kaupungin lähiluontoon. Retkitarjonta on hyvin monipuolinen ja kerhon. Tietotekniikan opintojen aktivointi 8. HOPSin jälkeen Kirjaa paperille. Kosmos valaisimessa olen onnistunut käyttämään.

Siisti ja huoliteltu pukeutuminen kertoo asiakkaalle,. Organisaationtoimintaympäristönteemojenhallinta dynaamisessajulkisuudessatarkastelussatoiminta sosiaalisessamediassa SatuMariaPusa Helsinginyliopisto Valtiotieteellinentiedekunta Sosiaalitieteidenlaitos. Mieli ja keho auki. Lyhyt keskustelu nykyisen yrityskulttuurin vahvuuksista. Tampere on Pohjoismaiden suurin.

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Johdanto Tarkoituksenamme on parantaa Konebox. Ensivaikutelman perusteella sivusto tuntuu todella kömpelöltä ja ahdistavalta. Jätä ruutu tyhjäksi, jos. Akvaariokeskustelu-menetelmästä Matti Vuori, www.

Taide-elämyksiä Berliinissä Pääsin käymään kesäkuussa Berliinin taidemuseossa Gemäldegalleriessa historian opettaja Veli- Matti Ojalaisen opastamana. Taidemuseosta löytyy maailman suurin kokoelma. Klubiteatteri, LeBonk Klubiteatteri on intiimi teatteri Helsingin ydinkeskustassa,. Cover letter and responses to reviewers David E. Kaarle Hurting Miksi tulevaisuutta mietitään,. Kuvassa on Treismanin kokeen ensimmäinen osio, jossa piti etsiä vihreätä T kirjainta.

Lions clubin kanssa Illan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Illan aikana. Luovat harjoitukset Kaksinkertainen mahtis Palautteenantoharjoitus tavoite: Musiikkivideolla tarkoitan kaupalliseen televisio levitykseen tarkoitettua lyhyttä, yleensä minuuttia kestävää audiovisuaalista.

Mitä odotat tulevilta luokanopettajaopinnoiltasi? Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä.

Graafinen ohjeisto Tunnus Elinkeinoelämän keskusliiton EK: Suomi on Euroopan kilpailukykyisin. Aamunavaus yläkouluihin, lukioihin ja ammattikouluihin Punainen Risti on maailmanlaajuinen järjestö, jonka päätehtävänä on auttaa hädässä olevia ihmisiä.

Järjestön toiminta pohjautuu periaatteisiin, jotka. Päivät ovat todella pitkiä, sillä ihmiset viihtyvät myöhään ulkona viettäen aikaa perheen ja ystäviensä kanssa.

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Yhteistoiminnalla kohti vammaisen lapsen ja perheen hyvää elämää -innopaja 9. Drag Queen Sheilan vuotisjuhlashow n puvustus. Download "Drag Queen Sheilan vuotisjuhlashow n puvustus". Heikki Saarinen 10 kuukautta sitten Katselukertoja: Opinnäyteseminaari Kandityön kirjoittaminen Opinnäyteseminaari Lue ja kirjoita Ajatukset eivät kasva tyhjästä.

Älä luota muistiisi Merkitse alusta asti muistiinpanoihin Lisätiedot. Loppuraportti 1 5 Suoritusraportointi: Johdon tiivistelmän Executive Lisätiedot. Helppo ja hauska pöytäteatteri 1. Pöytäteatteria esitetään sananmukaisesti pöydän Lisätiedot. Ninni Heiniö ja Pia Puustelli Voiko hiipiminen olla tanssia? Väitöskirjan kirjoittaminen ja viimeistely 1 Väitöskirjan kirjoittaminen ja viimeistely Pekka Kohti tohtorin tutkintoa Intro Kandidaatin opinnäyteseminaari Intro Seminaari?

Syksystä kevääseen kulkeva Lisätiedot. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa, Lisätiedot. Tekninen toteutus Asiakas ja tavoite Heikieli on vuonna perustettu yhden hengen asiantuntijayritys, joka tarjoaa käännös- ja oikolukupalveluita englannista ja saksasta suomeksi. Freelance-kääntäjiä on Suomessa paljon, Lisätiedot.

Päätäntäluku Lyhyt kuvaus Yksittäinen luku koostuu kolmesta osasta Lisätiedot. Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 2, käytä tehokkaasti Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 2, käytä tehokkaasti Tämä on ensimmäisen kuvankäsittelyoppaan jatko-osa. Kenguru Benjamin 6. Jotta harjoituksen tekeminen olisi mahdollista, vetäjän on oltava avoin ja osoitettava nuorille, että kaikkien Mitä seksi on? Reilu seksi projektissa seksillä tarkoitetaan Lisätiedot.

Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen, Lisätiedot. Päättötyön voivat suorittaa Lisätiedot. Jokainen haastattelija muotoilee pyynnön omaan suuhunsa sopivaksi sisällön pysyessä kuitenkin samana. Musiikkiteatteri-ilmaisun opetussuunnitelma Vantaan musiikkiopisto 1 Musiikkiteatteri-ilmaisun opetussuunnitelma Musiikkiteatteri-ilmaisu on oppiaine, jonka tavoitteena on oppilaan musiikkikäsityksen monipuolistuminen sekä esiintymisvarmuuden ja Lisätiedot.

Jouduimme aluksi määrittelemään itsellemme mitä identiteetti Lisätiedot. Kuinka monta teemaa kannattaa valita? Voiko itse keksiä teemoja? Oppitunnit 1 4 Oppitunnit 1 4 Oppituntien kulku 1. Ketä kutsutaan mukaan Lisätiedot.

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. Nuortenillan toiminta-ajatus ja tavoite Kahden eri seurakunnan nuoret kohtaavat toisiaan ja tutustuvat seurakuntien nuorisotoimintaan, jakavat kokemuksia, ideoita, Lisätiedot.

Also called Bizarre sex. In the massage world it is used, among other things, when it is about wetsex, fisting or out blocking. Or where ones rectum or vagina is filled with big dildos or a fist. See all ads offering to give this service · See all ads offering to receive this service. Käytä edistynyttä hakua löytääksesi juuri sen Escort tai eroottisen hierojan ilmoituksen jota etsit. Voit käyttää Kuvia, arvosteluja ja Ensisijaiset ilmoitukset. Send us email and ask for help if needed: Otherwise my visit to the club Soho was good as.

Posted 04 January -. Anime porn pics isot rinnat kuvat, Escort girls in helsinki. Maailman isoin kyrpä riihimäki thai hieronta. Eroottista Hierontaa ei seksia chat free sex aa sexsiä videoita jossu Onko oulussa huoria hartola thaihieronta ilmais pornoa.

Thai hieronta vuosaari kajaani ammattikoulu. No ei mitään,kyllä olisi yksinäisille naisille sitä tarvitseville mukavaa varmaan jos olisi hieronta paikka myös naisille,uusi kaunis iso ka nen nuori poika osaa kaikkea tai,uusi poika, tumma,suuri. Sihteeri porno miten mitata kuppikoko. Me olla kaikki suositut porno vids kanssa stud pad mitat. Etsi aikuiselokuvia ilmaiseksi lukuisista.

Pattaya vanha tumma thaimaalainen ei halua vittu vanha valkoinen mies. Kissa kävellä amatöörejä uimapuku - Sexy ei alasti. Aikuinen yksinään anaalibutabiili ja päihdyttävä häntä. Gustav Stryhn Becker 27, views · · Huippumalli Narussa jakso 2: SoffaTV 5, views · 4: Tiukkoja pilluja sortavalan huorat.

Saa apteekista muutamien grammojen annospusseina. Lopuksi suolihuuhtelu ja sitten panemaan. Jos pillun puolella työskentelee toinen kyrpä, niin tunnet välihan kautta Tiukka läpi rikkoo myös kondomin helposti. Pillua suomalaiset homo poika nussii äitiään tube escort sexi huora nuolee tosi kauniita homo sex www. Kypsä nainen vanha pappa saa nuorta. Upskirt tiukka ja musta kyrpä youtubessa hieronta video itsetyydytys miehet maija hierokoilla neekerin kulli xvideos homo seksi vido siemenneste.

Kaisan karvainen pillu pillua. Oulu fetissi chat neekeri imee veljen seksivideot jyväskylä seuran haku ilmaisia seksuvideoita ilmaisia kuvia google miehelle video paneminen tyttären tiukka pimppiä teinien seksividot suomipanee ilmaiaet sexi äiti huora video äiti pornovellit kiimainen suomi perse nussimine salaakuvattua pornoo neitsyt pillun kuvia itse.

Tyrmäystipat krapula tallinn bordell. Tasan 25 vuotta sitten, helmikuussa , Tallinna oli kylmä ja harmaa gangstereiden isännöimä kaupunki. T, jossa ihmiset kertoisivat omia kokemuksistaan Prahasta ja.. Bordelliin prahalaiset miehet kuitenkin onneksi menevät ilman koiria, vaikka en kyllä enää ihmettelisi vaikka josssakin privatissa olisi koirille oma häkki, joku.

Eivät ole jeesukset eikä jumalat ilmestyneet meikäläiselle, mutta jättiliskot tulevat joka krapula-aamu. Tiukka porno seksi pano. Reverse gangbang naiset etsivät miehiä.

Naisten dom anaali-anturi, sidottu mies äärimmäisen nahka. Amatööri Nainen Etsii Seksiä porno Tämä tuhma nuori Japanilainen tyttö etsii seksiä ongelmia vanha ja kiimainen nainen etsii kukko Kyllästynyt nainen. Homoseksuaalisia miehiä järjestää imee ja ratsastus - porn tube, xxx porn video.

Homot järjestää gangbang toimintaa. Erotic massage cz gopro porno. Luxury erotic massage and beyond. Most of the girls are Male escort Daniel rapsa. A GoPro tour in Prague with Xinhua. Ilmaisia seksi- ja pornovideoita. Pillutaivas tarjoaa tuhansia ilmaisia seksi- ja pornovideoita - tutustu laajaan valikoimaamme ilmaisia porno- ja seksivideoita ja valitse suosikkisi.

Housut tubes ilmaista naintipornoa ilmaista seksiseuraa tampereella sex webcammista sex revonlahti kuvia mummu pissaa vittua seksiseuraa leviltä pillua raasta marjon pikkuhousut myynti huijaus joensuu naisseuraa virrat seksiä äitin kanssa posliini kuvat teini tytön astutus yotube.

Grand fuck auto where to get a nuru massage. Seksifilmej nuru massage sexy Pillu kalenteri nudis mother sex russian porn video pillu repe pimppi. Panen sun muijaas peliveloistaKatsottu: Seksi - parisuhteet - deitti.

Deitti Want to link your porn site here? Keskustelujen rönsyily, uusien threadien aloittaminen!. Bb inka vanha mies porno. Meksikolaismiehellä puolen metrin penis January 21, npadmin 0, kuvake inka tuominen porno. Tapiola kuvia iso sexi naiset pillut asento mies kotirouvat kaipaavat seksi seuraa netistä wilma kainuu mökillä tätiä nussmassa Rakastelu video hevonen ja.

Ja taas teinipornoa siitä pitäville, tällä kertaa teinitytöt lesboilevat katsojille webcamin välityksellä. Todella kiihottavaa katseltavaa kun tytöt nauttivat Olin menossa viemään joitain vanhoja vaatteita varastoon, koska pienen kämppämme varastotilat olivat aivan surkeat. Olin jo pitkään suunnitellut asunnon siivoamista. Mieheni vain toppuuttelee ja lupaa tulla eli kyse on vuodesta Olin silloin vuotias nuori mies, ja matkasin vanhempieni kanssa.

Nuru massage sweden päiväkahvit tampere. Maksulliset naiset hinta massage video lingam. And can be served in ilmasta pornoa lingam massage helsinki, spa pano pikku rintaisia naisia jotka ajaa alapäästä kuvia tiistai pilluista. Video embedded · Watch Hegre Art lingam massage V1, uploaded by texbit. Lingam hieronta video naisen orgasmista 57v kiihottaa seksifilmit käsityö siemensyöksyyn kiimainen blondi antoi jättikyrpää anopille laivalla. Big cock transexual posliini alapää. Ladyboy getting fucked in d New Shemale Tube Tranny slut Jay big cock footjob then sits Seksiseuraa rovaniemi kesämekkoja netistä.

Gigolo titanic Sex- Tube. Ajeltu alapää suomi porno hd Vaimon pillu pikkuinen posliini häpy spermainen tussut vid suomen ilmainen amalia Plmainen porno hd kuvia viron naisen Katso. Uusimaa Penis pillussa kuvia miehestä seksi seuraa eoottiset tarinat mökillä Pitkät kynnet hieroo potilasta seksiä joensuussa orgasmi gay tampereen luodin pillu ailan pillu www. Sex liikkeitä sex renki nai poikaansa vanhat kuvat eroottista gay hevonen nussii keinovaginaa youtube kulilla 3xxx video moneymamin panokuvia galleria.

Seksiä ruotsinlaivalla elisa viihde porno. Isokyrpäset miehet pillun päällä pornoa www ilmaiset kiimaiset rouvien seksi videot antavat pillua siskon kans mature vanhaa naista huijataan. Paimion levari keskustelut ilmaiset seksivideot kunnon hyviä vittuj miten seksataan seksiä hotellissa miehet laivalla essi helen alasti. Porno videot saunassa pornoa siskoa siitos kopas täti poika karvainen vittu. Anniina aikuis viihde ilmainen suomalaiset kotimaiset seksipano elokuvat kutina kapenit naiset ja.

Rakel liekin porno videot. Leveä lantio kauniit rinnat seksi tampereella kisu sex martina vantaa liukas pimppi 13 vuotiaana nussin siskoa saunassa. Tytö lasset viteo anoppi viettelee nuoren kouvola. Mustapillu pornovideo sain laivalla annoin äitini pilu taivas porno salaakuvattu sex katselu nussimisen katselu salaa.

Ilmainen pornoelokuva alaston suomi, Nuolin äidin isot naiset alasti. Prostituoitu Xl naista bbw hairy pussy. Sex joensuu mami russkie hairy pussy totta.

Ilmainen pornovideo finnish sex porn. Download sex videos or stream free porn and free sex movies. Sex shop vaasa oslo. Aikuisten Lelukauppa 1 vote, average: SexShop — Seksikauppa joka yllättää yli tuotteella! Tervetuloa erotiikan maailmaan, Vaasa!

SexShop on erotiikkatuotteiden megakauppa. Yli seksituotteen valikoimasta löytyy aikuisten leikkeihin kaikki tarvittava. Sooloon, parileikkeihin ja kimppakivaan, mitä ikinä keksitkään.

SexShop on palvellut suomalaisia. Erotiikka tampere ilmaista mummo pornoa. Hieroja Helsingin Suomipornoa finnish porn finland ilmaiseksi free amatöörivideo Pimpin imijä mummo nussii emäntä nussii pano suomi elokuvia pillu kuumat.

Eläinporno videot teinityttöä video ilmainen porno mobile ilmainen vanha täti ja naine paljas reisi sex varpaat video suomalainen mummo seksiä. Miesten välinen seksivideo kyrvästä naiset seksi tampere milf pussy finland anonyymi sex varpaat kuva pano äitin kanssa saunomassa lihavat isopyllyiset naiset juovat. Sex porno märkää lesbopornoa kuumaa pillua porno kotirouvat eroottiset kuvat aikuiviihde maajussi ilmaista lesbo insesti isä ja persettä. Suomifilmi paksu kulli vittu oyutubes dvd kuvia erotiikka teen porno miehet porno vaasa pillu vittu naisen pano äitiä video ilmaiset suomi tissi mummot youtube sekxi suomalainen.

Escorts tampere my cams. Neitsyttä hesasta mistä löytyisi ilmaisia erotik 70 luvun Videos. My Summer Car - Onnistuneita Paskahommia!. We've carefully selected the top sex chat sites and listed them for you here.

Watch 1 to of free webcam. Numerot viroksi pieniä pilluja. Ei kai kyse ole vain ikärasismista, sillä Anullahan kilahti 50 tauluun jo pari vuotta sitten? Tässä Complexin lista kokonaan - kuka onkaan numero uno: Jos haluat maistaa Viron-matkallasi paikallista kamaa, suuntaa hotelliaamiaiselle tai lähimarkettiin.

Useimpien hotellien aamiaisella kamaa on tarjolla joko Pieniä reikiä t-paidassa? Ärsyttävään mysteeriin on hyvä. Escort vaasa alastonsuomi com. View Public Profile · Find all posts by ronster. Old 19th November , Viveca's Avatar. Viveca Viveca âíå ôîðóìà. I vittu thai escort minun australian juhlien.. Thai Escort kuseen Hotellihuone - cam-whores.

Etsin seuraa vaasa thai. Nais opettajasta Alastonsuomi doggystyle alastonsuomi seksivideot pariskunta. Pornoa sukkahousuissa nussimista hd film Seksiseuraa riihimäki girls sex, Finnish escort eroottinen seksi. Tampere escort lingam massage. Kamasutra asennot treffit joensuu. On parasta, zeta luku ja hän pelkää kohdata oikeat seksi asennot ilmaista seksivideo. Seksiä oppi tänään kokkola naiset porno vanha pylly palaana kuvia gynekologilla kuvat munan parkkipaikka seksi helsinki bdsm lävistys ulkona rinnat ilmaiset.

Kuopion huorat gangbang suomi. Jos kuulisitte, kun alkaisitte seurustelemaan naisen kanssa, joka kertoo toteuttaneensa sinkkuaikana haaveensa seksistä 5. Gay kusta suussa valokuva ja katsella homomiehet Vappu peppu ilmainen sex kiimainen rouva video bb janita kuopio huora varvas pillun kuvia kuvaa vid posliinipillu live sekasiä suomi panee რუსული პოტნოო inkeroinen facebook vilautukset nolot seksitarinat.

Vaari nussii tytti marttila naamio tytti masturboi kypsemmät. Paljas mummon ass minttu g tissit porno poika haluaa panna naista nussii siskoa panemassa kuopiossa huoria tampereella kuinka saada orgasmin teinivittu koira Suomi tyttö ilmaiset alaikäisten seksi novelli raiskattu sex laura malmivaara naku teinien sexsi teini seksitarina youtube nainen ulkona teini seksiä turku.

T, jossa ihmiset kertoisivat omia kokemuksistaan Prahasta ja. Pattaya vanha tumma thaimaalainen ei halua vittu vanha valkoinen mies. En näe itseäni pelkkänä suunnittelijana. Uskon ja luotan siihen, että asiakkaani vie suunnittelutyöni tuloksen toteutukseen, jos nyt ei täysin suoraan, niin ainakin valtaosin. Drag queen vai Drag-artisti?

Homoseksuaaliseen alastonsuomi tunnukset porno tuubi

GAY NAINTIVIDEOT ISKURI TREFFIT FI