Keilahalli homo turku seksikäs yöasu

Avioliittoon mennessään puolisot voivat yhdessä päättää ottavansa yhteisen sukunimen, tai molemmat voivat säilyttää oman sukunimensä. Yhteiseksi sukunimeksi voidaan ottaa nimi, joka on ollut jommalla kummalla viimeksi naimattomana ollessaan, mutta ei avioliiton perusteella saatua nimeä.

Puoliso, jonka sukunimi tulee muuttumaan sen johdosta, että puolisot ottavat yhteisen sukunimen, voi ottaa henkilökohtaiseen käyttöönsä sen nimen, joka hänellä viimeksi oli naimattomana ollessaan, tai sukunimen, joka hänellä on avioliittoon mennessään. Henkilökohtaista nimeä käytetään yhteisen sukunimen edellä.

Valittu nimi pitää ilmoittaa vihkijälle ennen vihkimistä. Jos vanhemmilla on yhteinen nimi lapsen syntymän hetkellä, lapsi saa syntyessään tämän nimen. Jos vanhemmilla lapsen syntymän hetkellä ei ole yhteistä sukunimeä, vanhemmilla on oikeus valita, kumman vanhemman sukunimen lapsi saa. Seuraavalle lapselle tulee sama sukunimi kuin sisaruksellaan. Nimen muuttuessa avioliiton myötä on uusittava myös asiapapereita ja kortteja.

Kuvaton Kela-kortti sekä esim. Kelan myöntämä Eurooppalainen sairaanhoitokortti tulevat automaattisesti kotiin. Passin voi saada uudella nimellä vasta vihkimisen jälkeen, kun uusi nimi on kirjattu väestörekisteriin.

Jos häämatka on heti häiden jälkeen, tilaa liput vanhalla nimellä. Ajokortti tulee lain mukaan uusia 3 kk: Uuden ajokortin saa n. Lisätietoja ajokortin ja passin uusimisesta saat poliisilta. Pankkikortin uusimisessa kuluu n. Avioehtosopimus on sopimus, jonka puolisot yhdessä voivat tehdä joko ennen avioliiton solmimista tai milloin tahansa avioliiton aikana. Kun puolisot avioituvat, he saavat ns. Avioehtosopimuksella voidaan sopia siitä, että avioliiton päättyessä kummallakaan puolisolla ei ole avio-oikeutta mihinkään toistensa omaisuuteen sen määrään tai laatuun katsomatta, tai vaihtoehtoisesti että vain toisella puolisoista ei ole avio-oikeutta toisen puolison omistamaan omaisuuteen.

Avioehdolla on myös mahdollista rajata ulkopuolelle esimerkiksi vain tietty omaisuus, johon ei missään tilanteessa haluta antaa omistusoikeutta kenellekään muulle tai jota ei missään tilanteessa haluta joutua myymään.

Avioliiton kestäessä avioehto ei vaikuta puolisoiden omistussuhteisiin tai muuhun taloudenpitoon. Avioehtoa tarvitaan sen sijaan siinä vaiheessa kun puolisoiden avioliitto päättyy, olipa sen päättymiseen syynä avioero tai toisen puolison kuolema. Avioehtosopimus tulee voimaan vasta kun se on rekisteröity jomman kumman puolison kotipaikan maistraatissa.

Avioehdon rekisteröimisestä peritään hakemusmaksu. Ensin kannattaa lukaista pääartikkeli häiden suunnitteluun liittyen. MWP on amoriinin oma tulostettava hääsuunnittelukooste, jonka avulla häiden tärkeät yksityiskohdat ja muistiinpanot pysyvät yksissä kansissa, aina kätevästi saatavilla, silloinkin kun akku loppuu tai nettiyhteys on poikki! Kansio kulkee mukanasi tärkeissä tapaamisissa. Jos sinulla ei vielä ole Acrobat Readeria,voit ladata sen Adoben kotisivulta.

Tulostuksessa ilmenevät ongelmat ovat usein kytköksissä käyttämääsi tulostimeen tai sen asetuksiin. Jotkut vanhat tulostimet eivät pysty tulostamaan MWP: Vihkimismuoto, -paikka, aika, kirkkomusiikki, vihkimisen kannalta oleelliset henkilöt ja yleistiedot häistä kokonaisbudjetti, vierasmäärä ja kunniatehtävissä toimivien nimet.

Taulukosta löytyy erilaisia häiden menoeriä pitopalvelusta vihkiryijyyn sekä tilaa kirjanpidolle. Vieraslista on apuna jo kutsuja kirjoittaessa ja juhlan jälkeen kiitoskortteja lähetettäessä. Listaan mahtuu vieraiden nimet osoite, mahdolliset ruoka-aineallergiat ja ilmoittautumisten seuranta. Juhlan muoto, juhlapaikka, juhlapaikkatiedot, yhteyshenkilötiedot, avustajat ja henkilökunta juhlapaikalla sekä heidän tehtävänsä juhlassa.

Kannattaa käydä läpi yhdessä hääparin kanssa viimeistään ja vielä kerran häitä edeltävänä päivänä. Kuka vie opastekyltit paikoilleen? Kuka kyyditsee morsianta aamulla kampaajalle, meikkaukseen, pukemaan ja kirkkoon? Kuka hakee morsiuskimpun vai toimitetaanko se morsiamelle suoraan kukkakaupasta?

Minne toimitetaan sulhasen viehe, entä muiden vieheet tai muut kukat? Kuka vastaanottaa vieraat kirkolla, neuvoo kummalleko puolelle vieraat istuvat ja jakaa mahdolliset vihkiohjelmat? Kuka lukee tekstin tai esittää musiikkiesityksen kirkossa?

Kuka jakaa riisit, konfetit tms. Kuka toivottaa vihkimisen jälkeen juhlaväen tervetulleeksi hääjuhlaan ja opastaa sinne kulkemisessa? Kuka ohjaa vieraita paikoituksessa, jos juhlapaikalla on parkkitilaa niukasti tms.?

Kuka vastaa lahjapöydästä ja sen tarvikkeista, avaa lahjat ja huolehtii rahalahjat turvaan? Kuka vastaanottaa vieraat juhlapaikalla ja missä siellä, jotta vieraat saisivat kätellä hääparin sisätiloissa, ilman päällysvaatteita ja lahjan lahjapöydälle laitettuaan? Kuka sytyttää kynttilät ja huolehtii kynttilöistä juhlan aikana? Kuka toimii musiikkivastaavana — huolehtii taustamusiikeista, pitää yhteyttä illan aikana orkesteriin?

Kuka täyttää pöytien vesikannut, laittaa juomat tarjolle ja huolehtii niistä juhlan aikana? Kuka huolehtii pöytien yleisestä siisteydestä juhlan aikana? Kuka kertoo juhlan alussa vieraille käytännön asiat, kuten vessat, tupakointi, lastenhuone jne.? Kuka pitää puheita ja koska?

Mitkä ohjelmanumerot kannattaa juontaa ja kuka hoitaa juonnot? Kuka hoitaa ja mitkä ohjelmanumerot? Kuka sekoittaa boolin ja huolehtii sen lisäämisestä illan aikana? Kuka huolehtii iltapalan tarjoilusta pitopalvelu harvemmin? Kuka kuljettaa lahjat pois juhlapaikalta? Kuka ottaa hoitaakseen hää-hätä-apu-pakkauksen jossa on särkylääkettä, laastaria, rakkolaastaria, neula, valkoista ja mustaa lankaa, juhlien kannalta tärkeät puhelinnumerot, morsiamen meikit?

Kuka soittaa vieraille takseja? Kuka kuljettaa hääparin pois juhlasta? Kuka vastaa juhlapaikasta kun hääpari on poistunut? Mikäli häämatkalle lähdetään heti häitä seuraavana aamuna, kuka palauttaa vuokrapuvut? Jos hääyö vietetään hotellissa, kuka kuljettaa hääparin vaihtovaatteet ja hygieniatarvikkeet sinne ja koska? Kun somistatte juhlapaikkaa itse, kaikki somisteet kannattaa pakata huolellisesti ja järjestelmällisesti.

Merkitse jokaisen laatikon päälle mitä missäkin laatikossa on sisällä. Kuvittele somistustilanne etukäteen ja lajittele sitten somisteet somistusjärjestyksen mukaan, jotta somisteet voi purkaa suoraan pöytiin hyvässä järjestyksessä. Tämä nopeuttaa ja selkeyttää somistuksen luomista itse juhlapaikalla. Piirrä somistuskartta pöydästä, jotta avustajat näkevät mikä somiste on tarkoitettu mihinkin. Somistuksessa oiva järjestys on seuraava:.

Seuraavaksi asetelma tai muu pääsomiste. Mikäli pääsomiste tulee juhlapaikalle vasta seuraavana päivänä, varaa sille kuitenkin tilaa pöydissä. Tämän jälkeen kaikki muut piensomisteet. Muista jättää tilaa lautasille, laseille ja aterimille, mikäli niitä ei kateta somistamisen yhteydessä pöytiin.

Muistathan, että pöydän syvyydestä on varattava vähintään 30 cm per ruokailija tilaa kattaustuotteille. Suomessa juhlapaikan pöydät ovat tyypillisesti kapoisia, joten somisteille saattaa jäädä vain n.

Asetelmat ja suuremmat somisteet kannattaa siis laittaa siten, etteivät ne asetu vastakkain istuvien vieraiden väliin. Laita kaikki somisteiden pakkausmateriaalit siististi juhlatilan takahuoneeseen, jotta somisteiden pakkaaminen juhlien jälkeen sujuu helposti. Varaa purkua varten roskapussi, jonne voi samalla heitellä palaneet tuikut ja muut poisheitettävät roskat.

Mikäli tarvitset hääsuunnitteluapua, käännythän palveluhakemistomme hää- ja juhlasuunnittelijoiden puoleen. Tämä artikkeli kattaa eri vihkimuodot ja eri uskontokuntien vihkimuodot sekä parisuhteen rekisteröinnin ja ulkomailla vihkimisen. Lisäksi koosteestamme löytyy hyödyllisiä vinkkejä avioliiton solmimiseen liittyvistä seikoista kirkkoetiketistä juridiikkaan. Suomessa avioliittoon vihkiminen perustuu avioliittolakiin Suomessa kirkollinen ja siviilivihkiminen ovat vaihtoehtoisia. Molemmilla on yhteiskunnallinen pätevyys.

Kirkollinen vihkimisoikeus on niillä kirkoilla ja uskonnollisilla yhteisöillä, joille opetusministeriö on sen myöntänyt.

Ennen vihkimistä on aina toimitettava avioliiton esteiden tutkinta, jossa varmistutaan siitä, että aiottu avioliitto on lain mukaan sallittu. Avioliitto ei ole sallittu läheisten sukulaisten kesken. Tämän mukaisesti avioliitto on kielletty:.

Kirkollista vihkimistä ei voida toimittaa ennen kuin avioliiton esteet on tutkittu ja avioliittoon aikoville on annettu tästä todistus. Tämän lisäksi oikeus saada kirkollinen vihkiminen riippuu kunkin uskonnollisen yhdyskunnan omista määräyksistä. Kukin uskonnollinen yhdyskunta määrää itse näistä muista kirkollisen vihkimisen ehdoista. Avioliittoon aikovat voivat valintansa mukaan joko säilyttää avioliitossa omat sukunimensä tai ottaa yhteisen sukunimen.

Jos he valitsevat yhteisen sukunimen, voi se avioliittoon aikovista, jonka nimi muuttuu, lisäksi päättää, että hän käyttää aikaisempaa sukunimeään yhteisen sukunimen edellä. Yhteisen sukunimen valinnasta on ennen vihkimistä ilmoitettava vihkijälle. Lisätietoja puolisoiden ja lasten sukunimestä saa maistraatista tai siitä seurakunnasta, johon jompikumpi kihlakumppaneista kuuluu.

Ennen vihkimistä avioliittoon aikovien on yhdessä pyydettävä avioliiton esteiden tutkintaa. Avioliiton esteet voi tutkia myös evankelis-luterilaisen kirkon tai ortodoksisen kirkkokunnan seurakunta, jonka jäseniä kihlakumppanit ovat tai toinen heistä on.

Avioliiton esteiden tutkintaa pyydettäessä avioliittoon aikovien on allekirjoitettava vakuutus siitä, että aiotulle avioliitolle ei ole estettä. Kun avioliiton esteiden tutkija on todennut, että aiotulle avioliitolle ei ole esteitä, on avioliittoon aikoville annettava tästä todistus. Todistusta ei saa antaa aikaisemmin kuin seitsemäntenä päivänä tutkinnan pyytämisestä. Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta on voimassa neljän kuukauden ajan todistuksen antamisesta lukien.

Tämän määräajan kuluttua umpeen vihkiminen voidaan toimittaa vasta sen jälkeen, kun avioliiton esteet on uudelleen tutkittu. Ainoastaan kihlakumppanit vahvistavat lomakkeen henkilökohtaisilla sirullisilla henkilökorteilla tai verkkopankkitunnuksin. Ensimmäisenä tunnistautuva täyttää molempien tiedot ts. Myös aikaisemmin solmitut avioliitot ja rekisteröidyt parisuhteet merkitään lomakkeelle.

Lomakkeen osalta on ilmoitettava, noudetaanko se maistraatista tai säilytetäänkö se siellä vihkimistä varten. Todistuksen voi pyytää lähettämään postitse merkittävä nimi ja osoite.

Valitaan missä maistraatissa avioliiton esteiden tutkinnan suoritetaan mahdollinen vihkimispaikka. Vihkimistilaisuudessa on henkilöllisyys todistettava esim. Pyyntö Maistraatille avioliiton esteiden tutkinnasta Pyyntö Seurakunnalle avioliiton esteiden tutkinnasta sekä vakuutus ja ilmoitus avioliiton esteiden tutkintaa varten. Toisin kun ajatellaan, siviilivihkiminen on vihkimuodoistamme perinteisempi. Kirkko on astunut avioliittojen solmimisen vahvistavaksi tahoksi vasta huomattavasti myöhemmin.

Siviilivihkimisessä avioliiton vahvistaa siviiliviranomainen, ja vihkiseremonia voidaan toteuttaa niin eleettömästi tai juhlavasti kuin halutaan. Siviilivihkikaava on itsessään vain parin minuutin mittainen, mutta toimitukseen voi halutessaan lisätä esimerkiksi musiikkia, puheen, runon.

Siviilivihkimisessä paikkavaihtoehtoja on rajattomasti — maistraatti on niistä vain yksi. Vihkiminen voi myös tapahtua missä tahansa maitraatissa kotipaikkakunnasta huolimatta. Viikonpäivää tai kellonaikaakaan ei ole lailla rajoitettu, vaan aviosäätyyn voi astua vaikkapa sunnuntaina keskiyöllä tunturin laella. Ainoa edellytys on löytää tähän suostuvainen vihkijä. Siviilivihkimisen voi lain mukaan suorittaa henkikirjoittaja, laamanni tai käräjätuomari.

Vihkitoimitus on lain nojalla maksuton, mutta jos se suoritetaan viraston ja virka-ajan ulkopuolella, vihkijän matkakulut on tapana korvata. Siviilivihkimisen todistajiksi tarvitaan kaksi 15 vuotta täyttänyttä henkilöä. Siviilivihkimiskaava on hyvin lyhyt ja koruton, vain parin minuutin mittainen.

Kokonaisuudessaan kaava kuuluu seuraavasti:. Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi.

Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin. Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä………………………….

Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä ……………………….. Vastattuanne näin kumpikin myöntävästi teille tehtyyn kysymykseen, totean teidät aviopuolisoiksi.

Teidät on nyt vihitty avioliittoon. Puolisoina olette keskenänne yhdenvertaiset. Osoittakaa avioliitossanne toinen toisillenne rakkautta ja keskinäistä luottamusta sekä toimikaa yhdessä perheen hyväksi. Vihkisormus on siviilivihkimisessä vapaaehtoinen ja halutessaan sen voi myös korvata jollakin muulla symbolilla. Mikäli pelkkä vihkikaava vaikuttaa liian koruttomalta ja lyhyeltä, vihkimistä voidaan elävöittää esimerkiksi vihkijän tai vihittävien lausumalla runolla, puheella, parin itsensä vuorotellen lausumalla sormusvalalla.

Mikäli vain toinen vihittävistä kuuluu evankelis-luterilaiseen tai ortodoksikirkkoon, heitä ei vihitä kirkon puolesta. Kihlaparin saa siviilivihkimisen, mihin voi liittää avioliiton siunaamisen. Avioliiton siunaaminen ei ole juridinen tapahtuma näin ollen tilaisuus voi olla vain parin ja papin tapaaminen missä pappi siunaa parin tai kirkollista vihkimistä muistuttava juhlava tilaisuus marsseineen ja itkevine täteineen.

Avioliiton siunauksen saa myös henkilöt, jotka eivät ole käyneet rippikoulua. Avioliiton siunaukseen on myös oma kaavansa, mutta sitä voi muokata haluamansa mukaan, mikäli siunaava pappi siihen suostuu.

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta. Avioliiton solmimisessa vihittävät sitoutuvat toisiinsa julkisesti ja liitto saa yhteiskunnallisen vahvistuksen.

Evankelis-luterilaisessa kirkossa vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä, joilla ei ole laillisia esteitä avioliiton solmimiseen. Jos vain toinen vihittävistä on evankelis-luterilaisen kirkon jäsen, kirkollinen vihkiminen on mahdollinen, kun ev.

Kirkollinen vihkiminen ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Toimituksessa on kuitenkin oltava läsnä vähintään kaksi täysi-ikäistä todistajaa. Kirkollinen vihkiminen on luonteeltaan aina jumalanpalvelus. Siksi esimerkiksi vihkimisessä käytettävästä musiikista ja muusta sisällöstä on syytä keskustella etukäteen vihkipapin ja -kanttorin kanssa. Vihkimisen ajankohdasta sovitaan päivystävän papin kanssa tai kirkkoherranvirastossa. Sekä perinteiseen vihkitoimitukseen että morsiusmessuun kuuluu papin esittämät kysymykset vihittäville.

Molemmissa toimituksissa on samat kysymykset:. Kaikkitietävän Jumalan kasvojen edessä ja tämän seurakunnan näiden todistajien läsnä ollessa kysyn sinulta, NN koko nimi , tahdotko ottaa NN: Jumalan edessä ja tämän seurakunnan näiden todistajien läsnä ollessa kysyn sinulta, NN koko nimi , tahdotko ottaa NN: Jos vihittävät toivovat, toimitus voi ennen sormuksen panemista sormeen jatkua siten, että sulhanen pitää morsiamen kanssa sormusta ja lausuu: Minä, NN, otan sinut MM, nyt aviovaimokseni ja tahdon rakastaa sinua hyvinä ja pahoina päivinä elämäni loppuun asti.

Merkiksi annan sinulle tämän sormuksen. Minä, MM, otan sinut, NN, nyt aviomiehekseni ja tahdon rakastaa sinua hyvinä ja pahoina päivinä elämäni loppuun asti. Merkiksi otan sinulta tämän sormuksen. Evankelis-Luterilaisessa vihkimisessä sormus on välttämätön elementti. Sormuksena voi kuitenkin toimia mikä tahansa rengas tai sen muotoinen esine ja joissain tapauksissa, papista riippuen, sormus voi olla myös symbolinen, esimerkiksi ilmaan piirretty rengas.

Sormus tavalla tai toisella on joka tapauksessa pakollinen osa kirkollista vihkimistä. Suomalaiseen vihkikaavaan ei kuulu elokuvista tuttu vieraille esitetty kysymys avioliiton solmimisen esteestä.

Juridinen esteiden tutkinta on hoidettu jo ennen vihkimistä. Malmin Korupaja Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva suomalainen perheyritys. Yrityksemme on tunnettu laadukkaista, käsintehdyistä vihki- ja timanttisormuksistaan.

Sormuksista suurin osa on timanttisormusvalikoimaa, jotka taidokkaat kultaseppämme valmistavat Korupajan omassa kultasepänverstaassa. Laajaan valikoimaamme kuuluu sormuksien lisäksi kiloittain ketjuja, kasoittain laatukoruja sekä tunnettuja merkkibrändejä mm. Pitkän korualan historian omaava yrityksemme on laajentunut myös verkkokauppaan, Korupaja.

Näin pystymme palvelemaan asiakkaita ympäri suomen. Lisää infoa sormusten teettämisestä löydät osoitteesta korupaja. Morsiusmessu on vihkijumalanpalvelus, johon sisältyy myös ehtoollisen vietto sekä hääparille että häävieraille. Koska vihkitoimitus on luonteeltaan myös jumalanpalvelus, vaatimuksena on, että toimituksessa olisi vähintään yksi virsi tai vihkilaulu, johon kaikki paikalla olevat pääsevät osallistumaan.

Myös muut kuin virret käyvät. Kaikesta vihkitilaisuudessa käytettävästä musiikista on hyvä keskustella kanttorin kanssa, käytettävä musiikki ei saa olla ristiriidassa toimituksen jumalanpalvelusluonteen kanssa. Kanttorin kanssa tulee myös keskustella sisääntulo- ja lähtömusiikeista.

Virsikirja löytyy myös verkosta! Hyvien tapojen mukaan kirkossa käyttäydytään tietyllä tavalla. Jos valitsee itselleen kirkkohäät, olisi kirkkokäytäntöä myös syytä noudattaa. Toisaalta eronneiden vanhempien istumajärjestys on niitä asioita, joissa kannattaa noudattaa sitä periaatetta, mikä tuntuu oikeimmalta kaikkia osallisia ajatellen. Sulhanen ja bestman, jotka saapuvat kirkkoon ensimmäisenä hyvissä ajoin, seisovat alttarin oikealla puolella ovelta katsottuna.

Kirkossa morsiamen suku ja ystävät istuvat salin vasemmalla puolella, sulhasen oikealla. Jos vierasmäärä on selkeästi epätasainen, vieraat sijoittuvat tasaisesti kirkkoon. Kun tämän tietää etukäteen, kannattaa pyytää paria avustajaa ohjaamaan vieraita paikoilleen. Hääväen tulisi asettua paikoilleen minuuttia ennen tilaisuuden alkua. Kirkon ensimmäisessä penkissä istuvat vanhemmat, isovanhemmat ja sisarukset. Isä istuu puolisonsa vieressä kirkkoon saavuttuaan. Jos vanhemmat ovat eronneet, ensimmäisessä penkissä istuu se vanhemmista mahdollisen uuden puolisonsa kanssa, joiden kanssa morsian tai sulhanen on asunut.

Toinen vanhemmista istuu yksin tai puolisonsa kanssa tästä seuraavassa penkissä. Jos välit ovat etäiset, toinen vanhemmista istuu yksin tai puolisonsa kanssa taaempana. Eronneet vanhemmat voivat myös istua yhdessä etupenkissä, jolloin heidän uudet puolisonsa sekä heidän lapsensa istuvat taaempana. Morsian voi saapua kirkkoon yksin, isän tai muun läheisen saattamana tai yhdessä sulhasen kanssa. Morsian kulkee kirkkoon saattajansa oikealla puolella.

Sulhanen tulee saatettavaa morsianta vastaan käytävälle, jossa sulhanen kumartaa morsiamen saattajalle ja tarjoaa vasemman käsivartensa, johon morsian tarttuu oikealla kädellä. Saattaja seuraa paria omalle paikalleen, kumartaa sulhasen suvulle ja istuu paikalleen. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa, kun vihkipari saapuu yhdessä, sulhanen on morsiamen oikealla puolella. Morsiuslapset seuraavat hääparia ja istuvat omalle paikalleen.

Huntua kannattelevat morsiuslapset jäävät seisomaan vihkimisen ajaksi hääparin taakse. Kännykät laitetaan äänettömällä kirkkoon astuttaessa. Valokuvausta tulisi tehdä siten, ettei se häiritse toimitusta. Itkevän tai levottoman lapsen kanssa voi käydä rauhoittumassa kirkkosalin ulkopuolella. Varsinkin kesälauantaisin avioliittoja solmitaan tasatunnein, eikä toimitusten väliin jää pahemmin aikaa.

Monissa kirkoissa pyydetäänkin, ettei kirkkoon enää tultaisi sisälle sen jälkeen, kun riisit on heitetty ja että riisit ylipäätään jaettaisiin vasta seremonian jälkeen.

Joissain kirkoissa pyydetään, että riisit heiteltäisiin vasta kirkon pihamaalla, ei portailla. Tämä taas johtuu siitä, että kirkkopihoilla asustaa usein runsaasti siivekkäitä ystäviämme, jotka innokkaina syövät riisiä ja samalla ruikkivat kirkon portaat sotkuisiksi.

Seuraava morsian joutuu sitten luuttuamaan helmallaan nämä jätökset mukaansa. Kirkkoon sisälle ei pitäisi palata enää sen jälkeen, kun riisit on heitelty. Kuivalla säällä riisi kulkeutuu kengissä ja vaatteissa takaisin kirkkoon, sadesäällä se tarraa mattoihin ja lattioihin kuin purukumi.

Kirkossa työskentelevillä ihmisillä on muutenkin paljon tekemistä vihkimisten välillä varmistaessaan, että kukin seurue saa kirkon käyttöönsä juhlallisesti. Riisin poistaminen matoista ja penkeistä vie turhaan aikaa. Riisi on myös liukasta, kivikirkon lattioilla jopa vaarallista. Näistä syistä johtuen läheskään kaikissa kirkoissa ei saa ylipäätään heitellä riisiä, konfettia tai terälehtiä.

Se, että riisi olisi kielletty linnuille haitallisena, on puhtaasti urbaanilegendaa. Virallisia vihkitodistuksia ei Suomessa tarvita, joten vihkitodistuksia ei välttämättä anneta automaattisesti.

Käytäntö on hieman hajanainen vielä. Jotkut ovat edelleen saaneet todistuksen vihkiraamattunsa välissä, mutta yleistä tämä ei ilmeisesti ole. Maistraatissa tapahtuneen vihkimisen jälkeen kuitenkin vihkitodistus on usein annettu hääparille heti vihkimisen jälkeen. Produktori Oy toimii tapahtumajärjestäjänä ja juhlasuunnittelupalveluna. Järjestämme tapahtumia ja tilaisuuksia perhejuhlista suuriin konsertteihin asti. Vuodesta alkaen autamme suomalaisia asiakkaitamme järjestämään häitään ja muita juhlia Ibizalla, Costa Blancalla ja Tallinnassa.

Lue lisää häiden ja häämatkan yhdistämisestä www. Suomen kansalainen voi solmia avioliiton ulkomailla kyseisen maan lakien ja määräysten mukaisesti. Vihkijänä on silloin kyseisen maan pappi tai siviiliviranomainen, jolla on vihkimisoikeus. Avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu asianomaisen maan lakien ja määräysten mukaan, mikä joissakin maissa saattaa kestää jopa viikkoja.

Suomessa kirjoilla oleva Suomen kansalainen tarvitsee rekisteriviranomaiseltaan maistraatti tai kirkkoherranvirasto kuusikielisen todistuksen ulkomaan viranomaisen suorittamaa avioliiton esteiden tutkintaa ja vihkimistä varten.

Todistus on voimassa neljä kuukautta. Joissakin maissa on suomalaisia pappeja, joilla on vihkimisoikeus sen maan viranomaisina. Myös tällöin tarvitaan em. Useissa maissa avioliiton ainoa juridinen solmimistapa on siviilivihkiminen. Lisätietoja eri maiden vihkimiskäytännöistä löydät tästä. Kirkollinen ja siviilivihkiminen ovat mahdollisia Pohjoismaiden lisäksi Australiassa, Englannissa, Espanjassa, Kreikassa ja Virossa.

Kanadassa on mahdollista solmia avioliitto sekä kirkollisena että siviilivihkimisenä. Eri provinsseilla on kuitenkin oma lainsäädäntönsä. Useimmissa on mahdollisuus sekä kirkolliseen että siviilivihkimiseen. Ruokokatos valkoisine hiljalleen liehuvine verhoineen rauhallisella rannalla turkoosin veden lipuessa rantaan, lämmin tuulenvire hiuksissanne, rakkaus silmissänne. Oli kyseessä sitten yksityisesti teidän hääjuhlanne tai perhejuhla, johon kutsutte sukulaisia ja ystäviä mukaan, Beachcomber tarjoaa upeat puitteet 8 eri hotelliresortissa Mauritiuksella sekä yksityisellä saarella St.

Anne Resortissa Seychelleillä häiden järjestämiseen. Katso lisää Kymenmatkat -matkatoimiston häämatkakohteista sekä häiden järjestämisestä ulkomailla yrityksen kotisivuilta osoitteessa www.

Löydä oma unelmakohteesi osoitteessa www. Muiden Pohjoismaiden kanssa solmitun sopimuksen mukaan Suomen kansalaiset voivat solmia avioliiton missä tahansa Pohjoismaassa Suomessa suoritetun avioliiton esteiden tutkinnan perusteella. Avioliittoon vihkiminen luetaan ortodoksikirkon perinteessä sakramenttien joukkoon. Kysymyksessä ei siis ole vain kahden ihmisen keskinäinen rakkaudentunnustus, vaan liitolle haetaan Jumalan siunausta ja vahvistusta.

Vihkisormuksia pidetään oikeassa nimettömässä. Varsinainen vihkitoimitus alkaa kysymyksillä: Kysymyksiä seuraavien rukousten jälkeen vihittävien yläpuolella kannatellaan vihkikruunuja. Tätä varten tulee olla etukäteen varattuna ainakin kaksi kruununkantajaa, esimerkiksi vihkiparin lähisukulaisia tai ystäviä. Vihkiparille tarjotaan juotavaksi yhteinen viinimalja, muistuma varhaiskirkon ajalta, jolloin vihkiminen sinetöitiin ehtoolliseen osallistumisella.

Tämän jälkeen tapahtuu toimituksen näyttävin osa, pappi ja vihkipari kiertävät kolme kertaa vihkipöydän ympäri juhlavassa saatossa. Kiertäminen ja ympyrän muoto symboloivat ikuisuutta ja täydellisyyttä. Vihkipäivää valittaessa on huomioitava, että ortodoksisessa kirkossa ei vihitä avioliittoon eräiden paasto- ja juhlakausien aikana, nämä ajat löytyvät kirkkokalenterista.

Avioliitto on islamissa siviilisopimus, kahden ihmisen keskinäinen liitto Jumalan ja ihmisten edessä. Siihen ei liity mitään mystistä eikä sakramentaalista sisältöä. Koska islamissa ei ole pappeutta, ei tarvita ketään suorittamaan vihkimystä — vaikka sellainen onkin toivottavaa, jotta itse vihkiseremonia saisi jonkinlaisen muodon.

Ainoa, mitä tarvitaan, on vähintään kahden aikuisen muslimin läsnäolo ja avioliittolupausten todistaminen, ja että tapahtunut tehdään julkiseksi. Se on vähimmäisvaatimus islamin lain mukaan. Muslimimies voi mennä naimisiin muunuskoisen naisen kanssa, mutta musliminainen ei voi valita miehekseen kristittyä.

Suomessa usealla islamilaisella yhdyskunnalla on vihkimisoikeus. Vihkiseremonia voidaan suorittaa missä kokoontumispaikassa tahansa, joka katsotaan sopivaksi. Islamilaisen lain tunteva henkilö on tavallisesti todistamassa avioliittolupausten vaihtamista. Hän voi lausua joitakin kohtia Koraanista kuten al-Fatiha ja suura 28, jakeet ja puhua yleisesti avioliiton sosiaalisesta ja uskonnollisesta merkityksestä, miehen ja vaimon velvollisuuksista ja oikeuksista ja lopuksi pyytää Allahia siunaamaan uutta avioparia.

Avioliitto on juutalaisen elämän, tulevien sukupolvien ja koko juutalaisen kansan perusta. Juutalaisuuden mukaan avioliitto on Jumalan luoma instituutio. Avioliiton tehtävä on antaa puitteet suvunjatkamiselle ja muodostaa liitto, jossa mies ja nainen voivat kokea rakkauden ja yhteenkuuluvuuden. Avioliitto on juutalaisuuden mukaan aikuisen ihmisen luonnollinen olotila.

Siksi juutalaisuus suosittaa että myös eronneet ja leskeksi jääneet solmivat uuden avioliiton mahdollisimman nopeasti. Naimisiin on kuitenkin mentävä harkiten, ei pakolla. Juutalaiset häät voidaan järjestää lähes missä tahansa, mutta niitä ei kuitenkaan saa järjestää suruaikana tai shabattina.

Vihkiseremoniassa hääpari seisoo perheen tulevaa kotia ja yhteisasumista symboloivan hääkatoksen eli chupan alla.

Vihkiminen suoritetaan siten, että hääpari seisoo kohti Jerusalemia. Morsiamen paikka on sulhasen oikealla puolella. Vihkiseremoniassa lausutaan seitsemän siunausta, joista kuusi hääparille ja yksi viinille.

Puolisoiden allekirjoitettua avioliittosopimuksen he juovat yhdessä pikarillisen viiniä, jonka jälkeen sulhanen rikkoo lasin Jerusalemin temppelin muistoksi.

Ennen vihkitilaisuutta hääparille on laadittu ketuba — avioliittosopimus. Siinä määritellään molempien osapuolten oikeudet ja velvollisuudet avioliitossa mm. Avioliiton solmimisen merkiksi sulhanen antaa morsiamelle sileän kultasormuksen. Vihkitilaisuuden päätteeksi rikottu lasi muistuttaa suurimman ilonkin keskellä menneistä murheista ja tuhoutuneista temppeleistä.

Katolisen kirkon mukaan koko avioliitto on sakramentti, ei vain avioliittoon vihkiminen. Normaalisti avioliittoon vihkiminen tapahtuu messun yhteydessä. Ennen avioliiton sakramenttia suositellaan aviopuolisoita ottamaan vastaan parannuksen sakramentti. Puolisot jakavat tämän sakramentin toisilleen. Kirkko painottaa, että tämän aviosopimuksen on synnyttävä puolisoiden täysin vapaasta tahdosta eikä esimerkiksi pakosta.

Mikäli avioliitto solmitaan vastoin puolisoiden inhimillisestä vallasta vapaata tahtoa sakramentti voidaan katsoa pätemättömäksi. Tämän vuoksi myös kerran sovittu avioliitto on ikuisesti pätevä, eikä pätevästi solmittua avioliittoa voida purkaa. Mikäli katolinen haluaa mennä muuhun uskontokuntaan kuuluvan henkilön kanssa naimisiin tulee hänen saada siihen lupa kirkolliselta auktoriteetilta.

Tämän luvan edellytys on lupaus lasten kasvattamisesta katoliseen uskoon. Katolisen kirkon mukaan kristillinen avioliitto kestää kuolemaan asti, siksi katolinen kirkko ei vihi avioliitosta eronneita. Rekisteröidyn parisuhteen voi solmia kaksi täysi-ikäistä samaan sukupuoleen kuuluvaa henkilöä, mikäli rekisteröinnille ei ole laillisia esteitä.

Kuten avioliitossakin, ennen parisuhteen rekisteröintiä on pyydettävä esteiden tutkintaa. Parisuhteen voi rekisteröidä Suomessa mikäli vähintään toinen osapuoli on Suomen kansalainen tai molemmat osapuolet ovat asuneet Suomessa kahden vuoden ajan ennen rekisteröimistä. Parisuhde rekisteröidään niin, että osapuolet yhtä aikaa paikalla ollen ja rekisteröimisen toimittavan viranomaisen läsnäollessa allekirjoittavat rekisteröintiä koskevan asiakirjan, jonka viranomainen samalla vahvistaa allekirjoituksellaan.

Tilaisuudessa ei tarvita todistajia. Parisuhteen rekisteröinyt viranomainen huolehtii rekisteröimistiedon ilmoittamisesta valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään. Väestötietojärjestelmästä tieto rekisteröidystä parisuhteesta välitetään avioliittotiedon tavoin muun muassa viranomaisille hallinnollisten tehtävien hoitamista varten.

Itse rekisteröintitilaisuus on hyvin koruton ja yksinkertainen, mutta siitä voi muokata myös juhlallisemman tilaisuuden. Pyyntö kahden samaa sukupuolta olevan 18 vuotta täyttäneen henkilön parisuhteen rekisteröinnin esteiden tutkinnasta sekä vakuutus ja ilmoitus esteiden tutkintaa varten voidaan ladata tästä.

Lomake toimitetaan täytettynä ja molempien allekirjoituksilla varustettuna maistraattiin. Tasa-arvoisella avioliittolailla tarkoitetaan lakia, jonka myötä myös samaa sukupuolta olevat parit voivat mennä naimisiin keskenään.

Muutosta ajoi Tahdon -kampanja yhteistyössä Avoimen ministeriön kanssa. Tasa-arvoinen avioliitto asettaa kaikki avioparit oikeudellisesti samalle viivalle kaikissa tilanteissa. Lakimuutos on perustunut kansalaisadressiin, eikä se koske seurakuntia, sillä avioliitto on juridinen sopimus. Seurakunnilla on ainoastaan vihkioikeus. Laki ei puutu seurakuntien oikeuteen määritellä omat käytäntönsä ja näin ollen kysymys ei ole uskonnollinen vaan ihmisoikeudellinen. Kirkolla on täysi vapaus päättää omista käytännöistään, eikä sillä lain myötä ole velvollisuutta vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja.

Kirkkoain mukaan jokainen rippikoulun käynyt seurakunnan jäsen on oikeutettu kirkolliseen vihkimiseen Samaa sukupuolta olevat parit vihitään kuitenkin siviilivihkimisenä laamannin, käräjätuomarin, käräjäviskaalin, käräjäoikeuden notaarin, joka on määrätty toimittamaan vihkimisiä, maistraatin päällikön, henkikirjoittajan tai maistraatissa toimivan julkisen notaarin toimesta.

Sukupuolineutraali avioliitto on mahdollinen Suomessa 1. Ensimmäisenä maailmassa lain hyväksyi Alankomaat 1. Nykyään monen helpotukseksi ei ole ihan itsestään selvää, että vihkimisen jälkeen kaikki kynnelle kykenevät kutsutut ja anopin vieraslistalle vänkäämät tutut kokoontuvat prinsessahäiden juhlanäyttämölle grande finalea varten. Hääjuhlat eivät enää ole samassa muotissa paistettuja kokonaisuuksia joissa syödään pitoruokaa ja tanssitaan perinteisen musiikin tahdissa. Lopulta vieraat poistuvat paikalta hilpeässä hiprakassa, usein parkkipaikalla juotujen piilopullojen kyseenalaisen sisällön vapauttamina.

Vaikka edellä mainittu onkin karkea, eikä missään mielessä vakavasti otettavaksi tarkoitettu yleistys, niin uudet ajat tuovat mukanaan uusia tuulia ja ihan jokainen hääpari ei perushääpakettiratkaisulle lämpene. Perinteisissä häissä ei tietenkään ole mitään vikaa, päinvastoin, mutta yhä yhä useammat hääparit kokevat, että tyypilliset häät eivät ole heille tai heidän kukkaroilleen sopiva juttu. Vaihtoehtoisia hääjuhlia lähdetäänkin yleensä suunnittelemaan silloin, kun siihen on mahdollisuus vierasjoukon määrän ja rakenteen, sekä tietenkin hääparin persoonallisuuden huomioon ottaen.

Koosteemme ehdotukset on tehty tältä kannalta katsottuna. Vaihtoehtohäissä yhdistellään perinteitä ja hääparin persoonallisuutta ilmentäviä elementtejä hyvin suunnitelluksi kokonaisuudeksi, jonka tuloksena on onnistuneet ja ikimuistoiset, erilaiset hääjuhlat. Karnevaaleja vietetään ympäri Suomea eri tapahtumien merkeissä, jotka jo sinällään luovat mainiot puitteet juhlaan. Länsi-Suomen elokuiset Venetsialaiset, eli lyhtyjen juhlat ja suuremmissa kaupungeissa sekä myös ajoittain laivoilla järjestettävät sambakarnevaalit voi yhdistää hääjuhlaan.

Toki karnevaalit, kuten tivolinkin voi järjestää myös omiin tiloihin kunhan pyytää asiaan kuuluvan luvan maanomistajalta. Suomen kiertävät tivolit vuokraavat laitteita ja pelikoneita ja vaikka ihan joka tivoliteemajuhlaan tuskin kannattaa maailmanpyöriä pystytellä, jotain kuitenkin voi halutessaan vuokrata. Karnevaatiljuhliin sopii erinomaisesti erilaiset teema-asut ja tivoliteemaan ilmapallot, hattara- ja popcorn -koneet, hodarikojut ja muut tivoleista tutut kojut sekä laitteet.

Tutustu erilaisiin teemoihin amoriini. Piknikkihäät on toteutuskelpoinen juttu, tosin vierasmäärä kannattaa pitää kohtuullisena. Jos vierasjoukko koostuu läheisimmistä perheenjäsenistä ja ystävistä, piknikkihäistä saa kerrassaan hurmaavan hääjuhlan. Piknikkihäidenkin tyyleissä on eroja, kuvittelepa vaikka luvun lopun ja luvun alun hienostuneita yläluokan piknikkejä, joissa mukana kannettiin kaikkea mahdollista gramofoneista krokettisetteihin ja kristallilaseista viskikarahveihin!

Valitse paikka, jossa on mahdollista käydä vessassa ja paeta mahdolliselta sateelta. Sopivia paikkoja oman puutarhan lisäksi ovat mm. Juhlia suunnitellessa kannattaakin kääntyä oman kunnan tai kaupungin ulkoilualueista vastaavan neuvojan puoleen.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja saaristossa on lukuisia kauniita paikkoja, joihin pääsee myös vesibussilla tai lossilla. Pakkaa jokaista vieraskuntaa perhe, pari tai pieni ystäväjoukko kohti oma piknikkikori!

Sievässä korissa on kauniisti pakattuja, piknikkiin soveltuvia ruokia ja juotavaa, sekä ruokailuun tarvittavia astioita ja kosteuspyyhkeitä. Erityistä huomaavaisuutta osoittaa, jos hääparilla on mahdollisuus sisällyttää koriin oma pieni pöytäliina ja laittaa jokaisen korin päälle oma huopa maassa istumista varten.

Pakkaa mukaan myös korkinavaajia, roskapusseja ja vessapaperia, sekä ylimääräisiä paperi- ja kosteuspyyhkeitä ja ulkokäyttöön soveltuvia kertakäyttökameroita. Halutessanne voitte myös teettää painotalossa erityiset hääsateenvarjot tai lahjoittaa vieraille valkoiset tai muuten teeman väreihin sopivat varjot sateen ja helteen varalle.

Sievänä lisänä vieraille voi antaa myös paperiviuhkat. Suunnittele ruoat huolella kuljetusta, säilyvyyttä ja ateriointia ajatellen.

Ruoat voi myös tilata ravintolasta tai pitopalvelusta. Kermahääkakku saattaa jäädä unelmaksi, mutta sokerikuorrutetut ja marsipaanilla kuorrutetut kakut kestävät kesän lämpöä paremmin varsinkin, jos kuljetusastiaan laitetaan kylmävaraajia, eli ns. Jotkut leipurit tuovat luomuksiaan paikan päälle kuljetettuna, joten kyselepä omalta leipuriltanne millaisia vaihtoehtoja häneltä löytyy!

Suunnitelkaa oma pukeutuminen, varsinkin jalkineet juhlaan sopivaksi ja muistakaa mainita kutsussa, että kyseessä on piknikkihäät. Perinteisemmän hääpuvun sijaan morsian voi valita vaikkapa kauniin kesämekon, shaalin ja valkoiset nilkkatennistossut, joiden narujen sijaan laitetaan satiini- tai organzanauhat, sekä hatun suojaamaan auringon paahteelta! Sulhanen voi pukea päällensä siistit, mutta rennot puuvillahousut, napitettavan lyhyt- tai pitkähihaisen paidan ja halutessaan vaikkapa puuvillaisen liivin ja hatun!

Koska jokainen vieras tai perhekunta kantaa omat tarvikkeensa piknikkikorissa, hääparin ei tarvitse toimia kuormajuhtina. Kantajina voivat toimia bestman ja vierasjoukon riuskin mies! Luontohäät voidaan tietenkin toteuttaa piknikkiperiaatteella, mutta seuraavassa ehdotuksessa päärooli ei ole piknikkiruokailulla, vaan juhlan ideologiassa. Luontohäiden paikaksi valitaan paikka, jossa on mahdollista käyttää saniteettitiloja ja paeta mahdollista sadettakin.

Kuten piknikkihäidenkin kohdalla, kannattaa näiden häiden suunnittelussa kääntyä oman kotipaikkakunnan ulkoilualueista vastaavan neuvojan puoleen. Asiasta kannattaa neuvotella alueesta vastaavan henkilön kanssa varsinkin silloin, jos alueella viivytään pidempään ja sinne tuodaan rekvisiittaa. Joillain historiallisilla alueilla saattaa saada järjestettyä ainakin vihkimisen ja myös saaristomme tarjoaa upeita paikkoja juhlille, joten vertaile mahdollisuuksia ajan kanssa.

Ulkoilmahäitä suunnitellessa kannattaa piipahtaa myös ilmatieteenlaitoksen kotisivuilla tiirailemassa milloin keskimäärin sataa vähiten ja millaista säätä arvellaan tietylle ajalle tulevan. Kuten piknikkihäissäkin, vierasmäärä kannattaa pitää kohtuullisena. Vihkiminen voidaan toteuttaa paikan päällä, joko erikseen tehdyssä vihkikatoksessa tai luonnon alttarilla.

Luontohäissä ruokailu ja varustus toteutetaan piknikkihäät-periaatteella. Juhlaan voi tuoda myös retkipöytiä ja istuimia tai ulkokalusteita ja ruokaa voi tarjota mahdollisesti myös elävässä tulessa valmistettuna, paikan sääntöjen niin salliessa.

Luontoon voi tuoda myös katoksia, mutta niiden kiinnittämisestä ei saa aiheutua haittaa luonnolle. Monella virkistysalueella on grillikatoksia ja laavuja, joita voi hyödyntää.

Varsin hurmaavan luontohäät-teeman mukaisen hääjuhlan toteutti pariskunta, joka halusi ilmentää rakkauttaan luontoon myös hääjuhlansa teemassa. Perinteisen juhlatilan ja siihen liittyvien kustannusten sijaan pariskunta osti itselleen metsäisen niittytontin, jossa myös hääjuhlaa vietettiin. Perinteisten häälahjojen sijaan pari pyysi vieraita lahjoittamaan heille omenapuita. Hääjuhlassa lahjaksi saadut taimet istutettiin yhdessä. Silloin, kun kaksipuoliset häät olivat vielä yleisiä, hääväki siirtyi juhlakulkueena morsiamen kodista sulhasen kotiin jatkamaan juhlia.

Matka saattoi viedä kylän toiselle puolelle tai muihn pitäjiin. Mitä jos kutsuisitte tässä hengessä vieraanne häävaellukselle? Tietenkin häävaellus vaatii osanottajiltaan tiettyä fyysistä kuntoa, mutta ehkäpä juuri teidän läheisimmät ovat samoilevia ja liikkuvia luonteeltaan? Hääkulkue voisi lähteä matkalleen sovitusta paikasta rinkkoineen ja tykötarpeineen ja matkata erämaiden tai luonnonpuiston halki yhdessä. Vaelluksen kohde voi olla vuori, järvi, merenranta, historiallinen alue tai jokin paikka joka yhdessä valloitetaan!

Ehkä matkalle ei lähdetäkään jalan, vaan hevosin tai koiravaljakolla, pyörillä, kanootilla..? Vihkiminen tapahtuu luonnossa, kun sovitulle paikalle on saavuttu ja hääpari vieraineen on saanut hieman levähtää. Vihkimisen jälkeen häitä juhlitaan luonnon keskellä herkutellen mukana tuoduilla ruoilla ja juomilla.

Hääkalat voidaan pyytää yhdessä ja paistaa ne tulella. Kiitoskorttien sijaan häävieraille tehdään häävaellusdiplomi, johon kuvakin mahtuu. Olette ehkä ajatelleet menevänne naimisiin pelkkien todistajien läsnäollessa ja sen jälkeen viettävänne alkupäivän heidän kanssaan lounaan merkeissä ennen häämatkalle lähtöä.

Toisaalta avioliittoon astumisen kunniaksi haluttaisiin kuitenkin kutsua hieman enemmän väkeä ja korostaa juhlan arvokkuutta, vaikka ihan vain muutamaksi tunniksi, mahdollisimman pienellä vaivalla. Hääbrunssi tai -lounas saattaa olla juuri teille sopiva vaihtoehto! Brunssin tai lounaan voi tietenkin järjestää omaan kotiin tai ravintolaan, mutta jos tilaisuuteen halutaan jotain erityistä mahdollisimman pienellä vaivalla, harkitse seuraavaa: Niin pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin Suomessa löytyy lounasristeilyaluksia, joita voi tilata juhlakäyttöön.

Lounasristeilyt kestävät yleensä 1½ — 3 tuntia, jonka aikana hääpari ja heidän vieraansa keinuvat kimmeltävillä aalloilla nauttien ruoasta ja juomista. Helsingissä voi vuokraajan kanssa sopia, että alus jättää vieraat vaikkapa Suomenlinnaan, jossa vieraat voivat jatkaa juhlia keskenään hääparin kiiruhtaessa häämatkalle.

Myös höyryjunan tai raitiovaunun voi vuokrata vastaavaan käyttöön! Jos brunssi tai lounas järjestetään omassa tai anopin kodissa, kesäaikaan hieno paikka sille on puutarha.

Varsin kelmi hääpari ei kutsussaan mainitse mitään avioitumisesta! Muita erinomaisia paikkoja hääbrunssia tai -lounasta varten ovat erilaiset historialliset- ja sesonkiravintolat. Hääbrunssia tai -lounasta varten pukeudutaan tyylikkään rennosti. Jos tilanteen luonnetta hääjuhlana halutaan korostaa pukeutumisessa, morsian voi valita itselleen tyylikkään kävelypuvun tai kotelomekon asusteiksi upean huntukoristeisen hatun ja siihen sopivat hanskat.

Nyyttikestit ja häät -yhdistelmä ei ensiajattelulla ehkä kuulosta lainkaan hyvältä idealta, mutta oikeassa porukassa siitäkin muodostuu loistojuttu! Idea perustuu oikeisiin, onnistuneesti pidettyihin nyyttikestihäihin. Esimerkkihääparimme halusi kutsua hääjuhlaansa kaikki läheisimmät, heille tärkeät ihmiset. Laajan ystävä-, työpaikka-, opiskelu- ja harrastepiirien sekä sukujen vuoksi kutsuttavia kuitenkin kertyi pitkälti yli eikä kenenkään kutsumisesta olisi haluttu luopua.

Molempien haaveissa oli kunnon hipsteribileet, joissa väkeä ja tarjottavaa riittäisi. Samalla kuitenkin todellisuus astui suunnitteluun mukaan hyvin pienen käytettävissä olevan budjetin muodossa.

Tässä vaiheessa toiset parit olisivat suosiolla joko siirtäneet häitä tai karsineet vierasjoukkoa budjetille sopivammaksi. Se, miten hääpari sitten onnistui saamaan aikaiseksi yli hengen häät n. Häiden juhlapaikaksi päätettiin morsiamen vanhempien kotitilalla oleva nykyään käyttämätön lato. Tyhjillään seisova lato oli hyväkuntoinen, joskin sisältä melko sotkuisessa kunnossa. Keväällä ladon siistimiseen kulutettiinkin monta viikonloppua.

Pian vieraslistan miettimisen ja ystävien kanssa keskustelun jälkeen syntyi mielikuva nyyttikestihäistä. Perinteisten kutsujen sijaan hääpari kirjoitti vieraille henkilökohtaisen, kauniisti tehdyn hääkutsukirjeen, jossa häiden ideologiaa selitettiin tarkemmin.

Kirjeessä tehtiin myös selväksi, että jokainen on hyvällä omallatunnolla tervetullut juhlaan osallistuipa sitten sen teemaan tai ei. Perheen ja läheisimpien pienen painostuksen jälkeen hääpari suostui kuitenkin liittämään kutsukirjeeseen maininnan häämatkakolehdista, eli häämatkatilistä, jonne jokainen sai niin halutessaan lahjoittaa nimellisen lahjansa.

Lopuksi kutsukirjeessä pyydettiin vieraita ystävällisesti ottamaan yhteyttä hääparin vanhempiin, mikäli vieraat halusivat osallistua osaamisensa kautta lahjan muodossa häiden sisältöön. Kutsuttavien joukossa oli musiikkia taitavia, leipovia, ruoanlaitosta pitäviä ja muuten näppäriä ihmisiä, jotka lahjoittivat hääparille osaamistaan häälahjojen sijaan. Häälahjoina juhlaan saatiin mm. Muita lahjoja olivat mm. Hääpari kasvatti itse morsiamen kotona häitä varten kukkia ja salaattiaineksia, joiden sato yllätti runsaudellaan sen verran, että vihanneksia syötiin kesän aikana useasti.

Myös viiniä valmistettiin itse, kokonaista 75 litraa, eli pulloa. Hääparin tarjoamina ruokina häissä herkuteltiin monipuolisilla salaateilla, loimulohilla, jotka valmistettiin juhlaladon pihalla ja hääkakulla, jonka täytteenä oli vadelmia ja suklaata.

Jättimäinen, osista tehty hääkakku oli tehty sydämen muotoon ja sen pinnalle oli ripoteltu syötäviä orvokkeja. Kaiken kaikkiaan häihin kertyi tarjottavaa niin runsaasti, että vähemmälläkin olisi pärjätty. Juhlaa varten jouduttiin vuokraamaan lisäastioita, mutta tuolit ja pöydät saatiin lainaksi läheisestä koulusta. Vain kuljetuksesta maksettiin hieman. Juhlassa tanssittiin ja syötiin sekä sisällä, että ulkona ilman tarkkaa aikataulua, maaseudun luonnosta ja paikallisista maisemista nauttien.

Ystävien sekä tuttavien järjestämä musiikkipitoinen ohjelma ja häihin osallistuminen varmisti sen, että juhlasta tuli harvinaisen onnistunut ja vieraidenkin mielestä unohtumaton tapahtuma. Juhlan aikana pelimannit saivat juhlaväen useaan kertaan innostumaan pitkään letkajenkkaan, jota tanssittiin mitä mielikuvituksellisimmilla tyyleillä. Letkajenkka kiersi välillä ladosta ulos pihamaalle ja sieltä takaisin.

Juhlaladon nurmikolla pelattiin perinteisiä kesäpelejä kroketista tarkkuusheittoon ja hauskaa oli! Kuvittelepa hääjuhlaa, joka alkaa yhdessä vieraiden kanssa jo vihkimistä edeltävänä iltana. Juhlapäivä on ehkä osunut kesäisen lämpimälle lauantaille tai miksei talviviikonlopullekin. Juhlia varten on varattu mereen päätyvän kultaisen hietikon tai tuntureiden muodostaman horisontin ääreltä muutamia laadukkaita, joko moderneja tai perinteisiä lomamökkejä, joissa on tarkoitus juhlia ja viettää aikaa läheisten kanssa koko viikonloppu.

Joidenkin häämökit tietenkin ovat menninkäisten ja keijujen valtakunnassa, kumpuilevien metsämättäiden piilossa. Vihkiminen tapahtuu rannalla, joko auringon paistaessa ja laineiden liplattaessa tai lumesta ja jäästä tehdyn alttarin edessä, hämärää valaisevien jätkänkynttilöiden loisteessa. Vihkimisen aikana ystävät ja läheiset kerääntyvät hääparin ympärille todistamaan avioliiton solmimista.

Suudelman jälkeen juhlat voivat alkaa. Juhlat pidetään joko ulkona, sinne tehdyllä juhla-alueella tai sisätiloissa, kauniisti katetussa ja koristellussa tilassa. Yhdessä valmistetut juhlaruoat nautitaan pahemmin etiketistä piittaamatta. Pöydässä on jokaiselle jotakin ja jokaisen käsi on ollut vuorollaan tavalla tai toisella kauhan varressa kiinni.

Ehkäpä pihalla savustetaan varhaisen aamun kajossa pyydystettyjä kaloja, tai tiedossa on maan uumenissa kypsyvää rosvopaistia. Illan aikana lämmitetään sauna, jossa tuoksuvat saunatuoksutippojen ja tuoreiden vihtojen lisäksi luonnonkukat. Lauteita peittävat valkoiset lakanat ja kukkien terälehdet. Illan hämyssä syttyvät rantahiekkaan painetut bambulyhdyt tuoden valoa pimenevään yöhön ja laiturin reunoilla kulkee kynttilälasien kulkue.

Talvella jäähän kairattuun avantoon johtava polku on valaistu tervapadoin. Juhlat jatkuvat pitkälle yöhön, vaikka hääpari onkin jo aikaa sitten karannut häämökin tuoksuvien puhtaiden lakanoiden syleilyyn …tai sitten eivät! Grillijuhlien pääelementti on ruokailu. Kauniin kesäisenä päivänä lämmitetään juhlagrilli, jota hoitamaan voi tilata grillijuhlien järjestelyyn erikoistuneen pitokokin.

Erityisen upea ruoanvalmistusmuoto grillivartaassa kypsentäminen vaatii usein asiaan paneutuneen kokin, mutta kotikokkikin voi toki tilata lihakauppiaalta kokonaisen palvatun sian tai lampaan, joka tarjoillaan näyttävästi possujuhlien tyyliin. Muita vaihtoehtoja ovat ulkona loimutettavat lohet ja muut kalat tai vaikkapa juhlawokki, jossa herkut valmistuvat ohjelmanumerona.

Kauniilla ilmalla ruokailu järjestetään ulos. Rakenteen tulee olla jogurttimainen ja melko paksu. Lintua varten peruskastikkeeseen lisätään curryä ja rosmariinia. Muuta lihaa varten chiliä ja katkarapuja varten grillimausteen sijaan käytetään timjamia, korianteria ja limemehua.

Maistele ja kokeile eri makuja! Jos mielit oman kokin grillijuhliisi, kurkistapa Palveluhakemistoomme , josta löydät grillikokkejakin!

Tässä vaiheessa joku jo nostaa kulmakarvojaan ja ihmettelee miten muutama vuosikymmen sitten ah-niin-tyypilliset kakkukahvit nyt ovat vaihtoehtohääjuhlien vinkkilistalla. Kakkukahveilla tarkoitetaan jotain ihan muuta, kuin luvulle tyypillisiä Saludo-kuivakakku-pullapitko-vohvelit ja hääkakku -kestejä!

Varatkaa juhlapaikaksi kaunis pieni huvila tai kahvila, tai miksei vaikkapa taidehalli tai muu mielenkiintoinen paikka. Tarjottaviksi modernisti erikoisia ja erilaisia leivoksia ja suolaisia herkkupaloja, jotka tilataan leipomosta, pitopalvelusta tai kahvilasta.

Juomiksi paikan päällä pavuista jauhettavia erilaisia kahvityyppejä ja maustekahveja sekä erilaisia teelaatuja kauniista kannuista tarjottuina. Kahvien ja teen lisukkeena tarjotaan erilaisia maustettuja siirappeja, sekä koristeltuja sokeripaloja, konvehteja ja rypälesokeritikkuja. Kahvi avec, eli alkoholipitoinen kyytipoika on perinteitä noudattaen joko laadukasta konjakkia tai likööriä.

Tilaa juhlapaikalle hääkakun lisäksi myös sokerileipuri, joka koristelee kakun paikan päällä. Upea ohjelmanumero sisältää muun koristelun lisäksi vaikkapa sokerikoristeiden puhaltamisen kakun koristeeksi tai hääparin kuvan maalaamisen kakun päälle. Kirpputoreilta löytyneet upeat kupit toimivat häämuistoina, jotka vieraat saavat ottaa mukaansa. Häämakeisten sijaan vieraille annetaan muutaman annoksen kokoiset pikkupussit hääparin omaa tee- tai hääkahvisekoitusta.

Pussien somisteina voi käyttää kauniita rakeisia sokeritikkuja. Jos hääkutsussa kutsutaan vieraat hääkakkukahville, melko varmasti vieraat odottavat perinteisen vastaanoton tyyppistä juhlaa, joka tämä tietenkään ei ole! Elokuvissa juhlaväki saapuu seitsemänkin meren takaa hymyhuulin ykkösiinsä pukeutuneena hääjuhlaan, jossa ruokatarjoilu on korvattu kristallilasien kilinällä ja epäluonnollisen värisillä mansikoilla. Totuuden nimissä sanottakoon, että se saattaa kyllä toimia valkokankaalla, mutta todellisuudessa mansikoilla ja vuosikertaskumpilla ei kovinkaan paljoa vatsoja täytetä!

Jos kuitenkin tyylikäs, muutaman tunnin kestoinen samppanjavastaanotto on haaveissanne, sellaisen järjestelyt pienellä vaivalla onnistuvat kyllä, sillä pientä purtavaa voi tehdä kätevästi itse tai ne voi toki tilata valmiinakin.

On kuitenkin hyvä muistaa, että samppanja on laadukas ja arvostettu juoma, jonka tarjoilussa ja kyytipojissa pitäisi näkyä sama suuntaus. Sisältää luonnollisia syljen entsyymejä ja ksylitolia, jotka edistävät suun kosteustasapainoa. Ma pe , la , p Palveleva apteekki K-supermarketit Keski-Satakunnan uusin ja laajalevikkisin markkinointi- ja tiedotuslehti Kustantaja: Covire Oy Jarmo Virtanen, p Toimitus: Maisan paja p Painopaikka: Sata-Pirkan Painotalo, Pori Mediatiedot: Seuraava BS Nackila ilmestyy tammikuun alussa.

Lehden vastuu ilmoituksen julkaisemisessa sattuneesta virheestä rajoittuu ilmoituksen hintaan. Pääosassa oli Joulupukki, joka jakoi karkkeja lapsille. Kiukaisten Paneliassa joulunavajaiset pidettiin viikonvaihteessa Sunnuntai päivänä. Vuonna oli tehty edellinen suunnitelma ja nyt kyllä tuli asiaa kyläläisiltä. Kokemäenjoen Ruskilan rannan osalta tuli ehdotuksia mm.

Tiedotustaulut kahteen paikkaan, skeittirata, katuvalot joillekin osuuksille, töyssyn lisääminen Porintielle, turvallisuuden vuoksi. Yhdessä päätettiin jatkaa kylän kehittämistä. Gynekologinen tutkimus, gynekologinen UÄ, luomenpoistot, ajokorttitodistus, muut yleislääkärin palvelut, kysy lisää.

Jouluviikolla Nakkilassa myös tiistaina Pori torilla joka torstai. Hyviä makuelämyksiä, Kivikylästä, tottakai. Satakuntalaisista kansanedustajista viisi äänesti lakia vastaan ja neljä puolesta. Äänestyksen pohjana oli lakivaliokunnan mietintö, joka olisi pitänyt nykytilan ennallaan ja sallinut avioliiton vain eri sukupuolta oleville.

Mielestäni nämä neljä edustajaa olivat oikeassa, mutta paikka missä niitä vihkimisiä voisi suorittaa, olisi kaappi, eikä kirkko, kuten yksi ystäväni kertoi. Jonkunlaista sairautta kyllä tämä on, ei ole kyllä tullut vielä suuremmassa mittakaavassa ilmi Satakunnassa.

Paremminkin sijoittuu sinne Helsingin päähän, mistä yleensä kaikki paha alkaa, täältä vielä löytyy sitä maalaisjärkeä. Luulisi Kansanedustajilla olevan siellä jotain muutakin tekemistä, kuin näperrellä näitä turhanpäiväisiä asioita. Ihmisten syntymistä ohjaavat aikuisten halut ja tarpeet, joita on alettu kutsua ihmisoikeuksiksi.

Pappien peukutukset ovat saaneet ihmiset hämmennyksiin. Myös pappien tuki kansalaisaloitteelle ihmetyttää ja lasten adoptoiminen homo-lesbo pareille. Esimerkiksi euroa kuukaudessa tienaava maksaa kirkollisveroa noin euroa joka vuosi, tällä kertaa tämä ei ole Räsäsen syytä, vaan piispojen ja kansanedustajien. Seurakunnat menettävät sievoiset rahat, perivätkö ne näiltä Sote uudistus Hallituksen sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen sote on tarkoitus parantaa palveluita, lisätä tasa-arvoa ja säästää yhteiskunnan rahoja, mutta yksittäisiä kuntia se voi syöstä talouskriisiin.

Kunnille on soten lisäksi tulossa muun muassa valtionosuuksien leikkauksia ja työmarkkinatukiuudistuksen lisävelvoitteita. Pelkäänpä, että kuntarakenne eriytyy, rakennemuutospaikkakunnat kärsivät eniten ja kriisimenettelyyn joutuvien kuntien määrä kasvaa.

Halvimmalla sote-palvelunsa hoitaneet joutuvat maksumiehiksi, enimmillään yli euroa asukasta kohti. Tämä tietää monelle kunnalle talousahdinkoa. Tämä on keino kiristää ja ajaa kuntia yhteen. Näyttö siitä, että isommat organisaatiot toimisivat edullisemmin lähipalveluissa, on olematonta. Porilainen BB-talossa - Talosta jäi hienot muistot ja hyviä kavereita. Todella hyvä, että tartuin täkyyn ja lähdin mukaan, kertoi Big Brother -kisassa kuudenneksi sijoittunut, vuotias hätäkeskuslaitoksen toimialapäällikkö ja perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Pertti Mäenpää.

Koko kisan ja euron pääpalkinnon voitti vuotias lappalainen poromies Andte. Varaa ilmainen kartoitus nyt T: Pirkankatu 3, Harjavalta Joulunajan tarjoukset: Jalkojen hemmotteluhoito Jalkojen tarkastus ja hoidon arviointi, iho- ja kynsimuutosten mekaaninen hoito, rasvahieronta, kuorinta ja jalkanaamio 1h 30min. Vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta 3x60min hoidot tehdään viikon välein. Jalkojen perushoito Kaupan päälle kynsien lakkaus ja lakkapullo mukaan. Klo 15 lauletaan jouluisia yhteislauluja.

Villilän Kartanonrouvat Oy, Villiläntie 1, Nakkila Joulukiireen keskellä on hyvä pysähtyä ja tulla nau maan maukasta lounasta meille! Lounas jokaisena arkipäivänä klo Perinteinen Joulupöytä on kate una pe Kauppa e 1, Nakkila Puhdasta Joulua! Muista kotitalousvähennys Siivoussieppari Puh Varaathan jouluruuat mennessä! Perusjalkahoito Hemmottelujalkahoito Tervetuloa ostoksille t: Ravintola Hakuninmäki Pyydyskatu 1, Harjavalta, puh. Yllätä läheisesi lahjakortilla tai tuotepaketilla!

Olkaa nm Martsan ja Jartsan Kimalletta pikkujouluun! Kampaukset ammattitaidolla sekä myös kauniit Bio Sculpture geelikynnet niin juhlaan kuin arkeen. Liikkeessä tuotetarjouksia sekä uutuuksia pukinkonttiin. Muista läheisiä toivotulla lahjakortilla! Tuet surutyötä tekeviä, lapsensa menettäneitä perheitä. Viihdy Joulukylän tunnelmassa Ostoksilla runsaalla joulutorilla Joulupukin pajalla ja puurolla kodassa Uudella seimilaavulla Kuoroesityksiä ja joululeikkejä Areenalla Joulumuorin kahviossa Joulupukki saapuu Jämille la ja su klo Jouluhartaus seimellä la klo Klikkaa best1.

Kysy myös tarjousta pelkistä nastarenkaista! Käsityö harrastajille lankoja, nappeja, nauhoja ym. Myyntiloossit täynnä hyvää tavaraa, jouluverhoja ja liinoja ym. Aukioloajat ti-pe , la ei 6. Tervetuloa näppärille kaupoille Näppärään!

Kannattaa tulla tekemään löytöjä pukinkonttiin! Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna olla 10 minuuttia miedolla lämmöllä juuri ja juuri kiehuen. Lisää maito ja yksi tai useampi kanelitankopalanen. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.

Alenna lämpö ja hauduta puuroa noin 40 minuuttia. Kannen pitää olla puurokattilan päällä, mutta hieman raollaan, ettei puuro kiehu yli.

Jos puuro on 40 minuutin jälkeen liian löysää, jatka keittämistä edelleen miedolla lämmöllä minuuttia. Tarjoile maidon, sokerin ja kanelijauheen kanssa. Eläincenter er Jade Akselintie 1, Nakkila, Jyrki Anttilan joulukonsertti Nakkilan kirkossa Hän lauloi kantavalla äänellään, vaimonsa Maija Anttilan säestyksellä kirkon parveltamuun muassa Sibeliuksen Tervehtii jo Ulvila saattaa lakkauttaa Suosmeren koulun jo ensi kevätlukukauden jälkeen, vuotta suunniteltua aikaisemmin.

Suunnitelma käy ilmi talousarvioesityksestä, joka on menossa meitä, sekä En etsi Madetojan joululaulu valtaa loistoa. Anttila jatkoi esittämistään yhteislauluina. Koulun lopettaminen toisi ensi vuonna vuotisjuhliaan viettävä Ulvilalle euron säästön.

Myös kaupungin henkilöstömenoissa on tarkoitus säästää euroa, joten yt-neuvotteluja on tulossa. Kangas Markkinoiden laadukkaimmat lämpöpumput, viiden vuoden takuulla!

Rakentajan palstalta löytyy apu pieniin ja suuriin töihin! Senioriyrittäjien koulutusja tutustumismatka Latviaan Ryhmä koostui Porin seudun yrittäjistä.

Helsingin ja Tallinnan kautta Pärnuun, jossa tutustuminen Pomarfinin kenkätehtaaseen. Paikalla yritystä esittelemässä yrittäjät Päivi ja Jarno Fonsén.

Pomarfin Oy on suomalainen jalkinealan perheyritys. Yritys perustettiin vuonna Pomarkussa, kun Toivo ja Kirsti Leppänen alkoivat valmistaa lasten kenkiä. Pomar-mallistoon kuuluu lähinnä miesten ja naisten vapaa-ajan ulkoilumalleja. Merkki tuli tunnetuksi Pehmismallinsa ansiosta, joka suunniteltiin luvun lopulla. Tuotanto on keskittynyt Pärnuun, jossa työskentelee noin henkeä. Pomarkussa toi- mii yrityksen toimistoja logistiikka. Jalkineita valmistetaan vuodessa noin paria, joista vientiin menee noin 20 prosenttia.

Talvikenkien osuus tuotannosta on noin 65 prosenttia. He kertoivat yrityksen olleen Eestissä 20 vuotta, alussa käytettiin alihankkija palveluita, jonka jälkeen jatkettiin omana eestin sisaryrityksenä. Strategiansa toiseksi kivijalaksi Pomarfin löysi Gore-Texin. Suomen kunniakonsulaatti, Pärnu Kunniakonsulina toimii Jarno Fonsén, konsulaatti toimii Pomarfinnin tiloissa arkisin, maanantaista torstaihin, aamupäivisin. Hedon tarjoaa uudistetussa kylpylässä hoitoja, majoitusta ja ravintolapalveluita.

Lounastimme myös Pärnussa, pienessä Kahvila Kroonissa, jossa päivän lounas oli yksinkertaisen maukas, siankyljykset lohkoperunoilla, jälkiruuan kera. Matka jatkui kohti Riikaa, missä yövyimme kaksi yötä keskustan Hotelli Operassa. Toisen päivän ohjelmaan kuului kiertoajelu Riikassa, oppaamme Jaak Viiresin johdolla. Häneltä tietämystä löytyi historiasta ja nykyajasta koko matkamme ajan, sormi ei mennyt suuhun missään paikassa.

Tutustuttiin kävellen vanhaan Riikaan, historian huminaa vuosisatojen takaa. Päivän lounas nautittiin Riikan vanhassa kaupungissa kiertokävelyn jälkeen, Konventa seta ravintolassa. Tutustuminen Läci leipomoon Nousimme bussiin Riga hotellin luota, matka kohti leipomo Läcia karhun tila , tutustuminen alkoi yrityksen esittelyllä, 21 vuotta mennyttä aikaa, pienestä maapaikasta alkanut yritys työllistää nykyään henkeä.

Valkeat suojavaatteet päälle ja leivän tekoon, kaikki sai pienen taikinapallon ja siitä väännettiin ihan oman mallin mukainen leipä. Leipomo Lāčissa kaikki tapahtuu ihan oikeasti. Jos he tekevät jotakin, niin he tekevät sen sydämellä, sielulla, järjellä sekä omilla käsillä.

Meillä oli mahdollisuus tutustua leivän valmistamisen sarjatyönä limppuja, yksi nosti kahdella kädellä puusammiosta taikinan leivitetyn vaa an päälle, tarkka punnitus, ylimääräiset grammat pois ja käsimuotoilu päälle. Toinen leipuri laittoi limpun asteiseen uuniin pieneksi aikaa, jolloin saadaan limpulle kova kuorikerros, samalla hän nosti edellisiä limppuja sieltä pois.

Kolmas leipuri laittoi limput pitemmäksi aikaa isoon 11 neliön uuniin, jossa lämpötila oli astetta, hänellä oli pitkävartinen, noin neljä metriä pitkä leipälapio työkalunaan.

Se oli työnäytöstä parhaimmillaan, ei kestänyt kauaa, kun kilon puusammio oli tyhjä ja limput kylmettymässä, pakkaamista odottamassa. Työvaatteet pois päältä, limppuostokset myymälässä, ostamani limpun nimi on Burkänmaize, suomeksi porkkanaleipä ja matka jatkui kohti Jurmalaa.

J Virtanen Jatkuu seuraavissa numeroissa. Kolmen miehen työporukka teki Tutustumassa Läci leipomoon Riika Pärnu, uusi hotelli Hedo Spa, joka on rakennettu Mudaravilan yhteyteen. Ikävintä näissä kokemuksissa on ollut se, että ne ovat itse aiheutettuja.

Nuorempana, kun tuli viikonloppuisin vietettyä ns. Pomolta piti mennä vippaamaan förskottia, että sai jotenkin elämärutiinista kiinni.

Tänä päivänä näin iäkkäämpänä, kun nuoruuden kujeet ovat jääneet, ei näitä huolia enää ole, mutta nyt on tullut muut murheet. Yksi varteenotettava murhe on nykyinen maailmanmeno. Ei tarvitse kuin aukaista aamun lehti, tai kuunnella päivän uutiset, niin eikös jo kerrota kuinka heikosti meillä nykyään menee.

Työttömyys lisääntyy, maailman poliittinen tilanne pahenee, ja uuden sodan uhka leijaillee ympärillämme odottaen vain puhkeamistaan.

Valtakunnan politiikassa ollaan joko hajottamassa hallitusta, tai riitelemässä miten meitä hallitaan. Kunnat ovat nostelleet joko kunta- tai kiinteistöveroprosentteja ja mikä ikävintä, työttömyys sen kun lisääntyy. Satuin lukemaan vuonna julkaistusta artikkelista kuinka esimerkiksi Harjavallan kaupunki toivoi Keski-Satakunnan terveyskeskuskuntayhtymän siirtymistä Satakunnan sairaanhoitopiirin yhteispäivystykseen. Yö päivystyksen kohdalla näin tapahtui ja nyt luin lehdestä, että vuoteen lakkautetaan Harjavallan sairaala.

Puolueet käyvät keskustelua tulevasta Soteuudistuksesta ja ehkä sellainen toteutuukin, kunhan päästään eräistä asioista yhteisymmärrykseen. Odotankin mielenkiinnolla koska koko Keski-Satakunnan terveyskeskuskuntayhtymä hajotetaan ja nekin palvelut siirretään Poriin. Tosin Harjavalta ei onneksi vielä ainakaan vapaaehtoisesti ole kuntana liittymässä sinne, mutta kuka sanoo, etteikö tämäkin siirtyminen jonain päivänä tapahdu. Nyt käydään ensin eduskuntavaalit ja sitten taas ovat vuorossa kuntavaalit ja jos olisin ennustajaukko voisin ennustaa, että pikkukunnat sulautetaan ellei vapaaehtoisesti niin väkisin Poriin jossain vaiheessa.

Sen verran pölhöjä me ihmiset olemme, että tarpeeksi kun maalaillaan utopioita ja määrätyt poliitikot pääsevät valtaan he saattavat aloittaa kaupanteon ja esimerkiksi Harjavalta nimisestä kaupungista ei jää jäljelle jälkipolville kuin historian kirjaan muutama rivi. Uutena elokuva- toimi yritys- puheenjohtajana aloitprojektista. Elokuvan kehittäjä L auri Pörsti. Trailerin suomaisema rakennettiin Villilän uudet säännöt yhdistykselle. Kokouksen jälkeen annettiin myös jaetaan hallituk- Alkajaisiksi studioon huomionosoitus sen vastuualueet ja vali- kannettiin kuusi tonnia Raija Aallolle henkilökohtaisen merkkipäivän johdosta.

Sataedu Nakkilan elokuva- ja tv-alan Nakkilan Yrittäjien Kiitos hyvin sujuneesta opiskelijat olivat vahvasti hallitus koostuu seuraavista henkilöistä: Terja Wahlberg, Markku Pohuudelle kokouksesta ja onnea puheenjohtajalle ja hallitukselle. Suominen sien työntekijöiden tivaalien päätösjuhlassa Oy. Yritys on harjoittanut palkkaamisella sekä kahdeksan eri maan menestyksekästä toimintaansa jo yli 40 vuoden ajan.

Suomisen päätoiminta on tänä päivänä yrityksen tahtotila työllistää muita nakkilalaisia yrityksiä aliurakoitsijoina. Suomiselle ja koko henkilökunnalle! Sen pääosanesittäjä maanrakennus ja erikoiskuljetukset. Samuel Valintaperusteina olivat yrityksen pitkä ja Terja Wahlberg Nakkilan Yrittäjät Shipway voitti parhaan nus- ja lavastustöissä. Hyvin sujuneissa kuvauksissa tuli kaikessa esiin se, että kyseessä on Suomen oloissa valtava projekti isoine resursseineen.

Myös trailerin tuotantoryhmä oli erittäin tyytyväinen nakkilalaisten kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Mahdollisesta yhteistyöstä jatkossa ei vielä tiedetä. Suunnitelmien mukaan IronDanger saa ensi-iltansa vuonna Risto Räppääjälle paras elokuva -palkinto lapsinäyttelijän palkinnon. Kilpaan osallistui elokuvaa viidestäkymmenestä maasta.

Sinikka ja Tiina Nopolan luomaan Risto Räppääjä hahmoon perustuva elokuva on kerännyt elokuvateattereissa Suomessa jo noin katsojaa.

Timo Koivusalon ohjaamaa Elokuvaa filmattiin kesällä mm. Porilaislähtöisen näyttelijän Joonas Nordmanin sketsihahmo porilainen liitto-orava ja ayjyrsijä Salme Pasi oli Putous-ohjelman Vuoden sketsihahmo.

Lyhyessä voittoja kiitospuheessaan Salme Pasi oli totutun ytimekäs: Yleisö äänesti Nordmanin sketsihahmon suosikikseen. Tää tuli mulle tieräks aikamoisena yllätyksenä. Olen hiukan sanaton, mutta kyl mä veikkaan, että tuol Helsingin yössä saattaa tänään olla vähän vipinää, jos hyvin menee, Salme Pasi kommentoi voittoaan tuoreeltaan Finaalilähetyksessä paljastui muun muassa, että Salme Pasi on töissä Kemiralla varmistamassa että kaikki menee hyvin.

Se onnistuu hänen mukaansa parhaiten, kun kukaan ei tee mitään. Satakunnan Kansa Metsäpalvelu J. Ei ole sama mistä sähkösi ostat, näin mainostaa Harjavallan ja Nakkilan alueilla toimiva sähköyhtiö, Lammaisten Energia Oy, jolla on noin sähköasiakasta. Energiapäällikkö Jari Puustelli kertoi kuinka kovaksi nykyisin kilpailu sähköyhtiöiden välillä on käynyt ja yksi epämiellyttävä ja asiakasta harhauttava kilpailukeino, jota eräät myyjät harrastavat on puhelinkauppa.

Asiakkaita kosiskellaan puhelimitse vaihtamaan harhaanjohtavalla taval- la tekemiään sähkösopimuksia ja mikä ikävintä, niissä harhautetaan jopa niinkin törkeästi, että asiakas luule puhelinmyyjän toimivan paikallisen sähköyhtiön kanssa. Kaiken lisäksi myyjä tarjoaa edullisesti lyhyttä alle puolen vuoden sopimusta. Kuitenkin sopimuksen päättyessä hinta saattaa nousta. Toinen asia mikä myös saattaa harhauttaa asiakkaita on hinnan sahaaminen edes takaisin, mitä vaaraa ei Lammaisten Energian asiakkailla ole, sillä heidän tarjoamansa pörssihinta, kun ostetaan jo etukäteen.

Yksi varteen otettava asia on sähkön saannin varmuus ja varmaan moni asiakas onkin viime aikaisten myrskyjen takia saanut kokea tämän kantapään kautta. Lammaisten Energia on kuluneen vuoden aikanakin panostanut investointeihin euroa ja edelleen on tarkoituksena jatkaa investointeja verkkoalueellamme sähkön katkeamattomuuden 9 saannin turvaamiseksi asiakkaille.

Olemme korjanneet nykyisiä ilmajohtoja kaapeloimalla niitä satoja kilometrejä ja edellisvuonna Energiapäällikkö Jari Puustelli korjausten kustannukset nousivat yli miljoonaan euroon. Moni asiakas kysyy usein mistä paikalliset sähköyhtiöt hankkivat sähkönsä ja siihen energiapäällikkö, Jari Puustelli totesi, että esimerkiksi ostamme sitä sähköpörssistä. Lammaisten Energialla, kun ei ole omaa tuotantoa, mutta kylläkin joitain osuuksia sähköä tuottavista yrityksistä.

Yksi mihin viime aikoina ollaan myös jonkin verran panostettu on aurinkoenergia, mutta vielä toistaiseksi siitä saatava sähkö on hyvin minimaalista. Tuulivoima on myös yksi vaihtoehto, mutta näillä näkymin ei Lammaisten Energia ole siihen kovinkaan suuresti satsaamassa. Tällä hetkellä sähköyhtiö työllistää oman väen lisäksi myös paikallisia palveluita, mikä merkitsee sitä, että näin työllistämme sekä välillisesti että suoraan useita alueemme henkilöitä.

Sähköyhtiö on myös mukana eri muotoisissa tapahtumissa, kuten tukemassa urheilua, yhdistyksiä ja juniorityötä. On myös hyvä muistaa ja pysähtyä miettimään, mitä arvoja valinnoillasi kuluttaja na haluat tukea. Haluatko, että paikkakunnallasi on esimerkiksi oma sähköyhtiö.

Sunnuntaina juhlittiin Nakkilan kirkon käyttöönottoa Juhlamessu kirkossa, liturgina Kirkkoherra Markku Järviö, saarnan piti lääninrovasti Marianne Känä, kanttorina toimi Anna Tasala.

Kolehti kerättiin Suomen Lähetysseuralle. Kirkon suuri yli miljoona euroa maksanut remontti saatiin valmiiksi juuri sopivasti ennen joulun tilaisuuksia.

Etelä-Pohjanmaan Närpiössä pienessä kylässä on ympäri vuoden trooppinen tunnelma. Kun kurvaa valtatie kahdeksalta pikkutielle ja astuu sisään Lind s Kökiin, tuntuu kuin lennähtäisi hetkessä kilometriä etelään.

Mansikan- ja tomaatin taimet, hedelmäpuut ja syötävät kukat toivottavat tervetulleiksi kasvi huoneravintolaan. Paikan erikoisuutena ovat ravintolasalin sisustuksen lisäksi yllättävät tuoreiden makujen yhdistelmät. Hyvä retkikohde ryhmille, perheille ym. Syksyllä ja talvella avoinna vain lauksesta! Vastuullinen yritysjohtaja menestyy myös naismarkkinoilla Niin sitä vois sano, taita oll vaa rahavoima Satakunnan Kansan näköislehti korjattu Millai sitä noin vaa korjat, jossei teksti o puututt Jouluruoka ei ole vielä löytänyt ostoskoriin Ei, ne ei sinne kori ilma mani löyr Pikkujouluista ei hevillä luovuta Ei kyll hevill, se o se jokavuotin voimankoetus Peurat kiimassa suuri kolarivaara Täyty oll piiloss, ette minu törmäis Raumalla vahvoja palomiehiä Kyll Raumall, mite vahvoi sitt Poriss Poliisin haaviin 25 rattijuoppoa Isot o haavit poliseillaki Köyliöläinen ajoi maistissa Eurassa Kävi ajelees naapuriss, ett mainittas Ydinvoimaloiden yllä lentävät tuntemattomat lennokit hämmentävät Ranskassa O varma venäläissi Rosatomi porukka, koittavat selvittä, millai niit rakenneta Arhinmäki yritti suudella Soinia Ei Soinika mikä homo oo, se o katolilaine heter.

Porilainen vois sanoo et pehmeet touhuu ja ei kun ensi vuonna uudestaan. Ravintoloitsijat ristivät kätensä ja kiittävät kauniisti. Illan huumaa ei voi viedä meiltä kukaan vaan koittaa aamu kankea ja kankkunen. Varoen raottaa neiti näpsä luomiaan. Ensimmäinen ajatus hiipii mielen en sitten ikinä enää ota mitään paitsi seuraavaksi lyhyt on ihmisen muisti.

Mitäköhän sitä sitten eilen tuli tehtyä? Hämäriä muistikuvia siitä että saatoin avautua toimitusjohtajalle ihan pikkasen. Ai nyt alkaa sattua. Taisin- Marras-joulukuussa parturit saavat teroittaa veitsensä koska varauskirjat pullistelevat pikkujouluun valmistuvia asiakkaita. Ei kun mekko-ostoksille ja uutta ihanaa korkkaria kehiin ja tietysti laukku sävy sävyyn. Pitäähän nyt vielä uusi takkikin saada jotta sääret saadaan suojaan viimalta.

Miten ihanaa onkaan se kaikki valmistelutyö pikku viinilaseineen ennen kuin ollaan valmiina baanalle. Vielä eteisen peilin edessä pari pyörähdystä, sipaisu huulipa sitten tanssia pienen puolieroottisen tanssinkin myyntiosaston Penan kanssa ja taisin sitten vähän pussaillakin Penaa. Tässä kohtaa neiti näpsä toivoo että olisi kokonaan menettänyt muistinsa. Ja siinähän se Pena röhnöttää suu sepposen selällään tuoksuen vahvasti eiliseltä. Mihin katosi se charmi joka vielä illalla oli käsin kosketeltavaa.

Ei tunnu jomottava ohimo enää miltään koska tilalle on tullut moraalinvartijan tuska. Neiti tuijottaa myttyjä lattialla. Ei kun rääpimään päälle se mitä on jäljellä vaatetuksesta ja hiipimään kotia kohti kajaalit poskissa.

Matkalla neiti saa muutaman merkitsevän katseen ja syystäkin. Kerro haaveesi ja toiveesi meille- me toteutamme ne! Kahvi ja tee Lämmin, tumma, tuore leipä Syö ja juo niin paljon kuin haluat!

Lounastiski Joka lauantai ja sunnuntai myös lohifilee Vahit ja Vefa 8 ma-pe la-su Tällä kupongilla aamiainen kahdelle Tällä kupongilla lounas kahdelle 10 ma-pe ma-pe la-su Voimassa asti Voimassa asti.

Auton hinaus myös kotipihasta tai kesämökiltä Rengasrikko Avainten jääminen lukittuun autoon Polttoaineen loppuminen kesken matkan Apukäynnistys akun tyhjentyessä Auton juuttuminen lumeen Korjatun auton toimitus kotipaikkakunnalle Autofit Pajamäki Hansuntie 21, Nakkila p. Lahjat, koristeet ja kattaukset, mitä ikinä jouluusi tarvitset! Tervetuloa vastaanottamaan joulua lauantaina 1. Päivä alkoi klo 8.

..

GAY HYVIÄ PORNOVIDEOITA SUOMI24 TREFFIT HAKU

Kuka täyttää pöytien vesikannut, laittaa juomat tarjolle ja huolehtii niistä juhlan aikana? Kuka huolehtii pöytien yleisestä siisteydestä juhlan aikana?

Kuka kertoo juhlan alussa vieraille käytännön asiat, kuten vessat, tupakointi, lastenhuone jne.? Kuka pitää puheita ja koska? Mitkä ohjelmanumerot kannattaa juontaa ja kuka hoitaa juonnot? Kuka hoitaa ja mitkä ohjelmanumerot? Kuka sekoittaa boolin ja huolehtii sen lisäämisestä illan aikana? Kuka huolehtii iltapalan tarjoilusta pitopalvelu harvemmin? Kuka kuljettaa lahjat pois juhlapaikalta? Kuka ottaa hoitaakseen hää-hätä-apu-pakkauksen jossa on särkylääkettä, laastaria, rakkolaastaria, neula, valkoista ja mustaa lankaa, juhlien kannalta tärkeät puhelinnumerot, morsiamen meikit?

Kuka soittaa vieraille takseja? Kuka kuljettaa hääparin pois juhlasta? Kuka vastaa juhlapaikasta kun hääpari on poistunut? Mikäli häämatkalle lähdetään heti häitä seuraavana aamuna, kuka palauttaa vuokrapuvut? Jos hääyö vietetään hotellissa, kuka kuljettaa hääparin vaihtovaatteet ja hygieniatarvikkeet sinne ja koska?

Kun somistatte juhlapaikkaa itse, kaikki somisteet kannattaa pakata huolellisesti ja järjestelmällisesti. Merkitse jokaisen laatikon päälle mitä missäkin laatikossa on sisällä. Kuvittele somistustilanne etukäteen ja lajittele sitten somisteet somistusjärjestyksen mukaan, jotta somisteet voi purkaa suoraan pöytiin hyvässä järjestyksessä.

Tämä nopeuttaa ja selkeyttää somistuksen luomista itse juhlapaikalla. Piirrä somistuskartta pöydästä, jotta avustajat näkevät mikä somiste on tarkoitettu mihinkin. Somistuksessa oiva järjestys on seuraava:. Seuraavaksi asetelma tai muu pääsomiste. Mikäli pääsomiste tulee juhlapaikalle vasta seuraavana päivänä, varaa sille kuitenkin tilaa pöydissä. Tämän jälkeen kaikki muut piensomisteet. Muista jättää tilaa lautasille, laseille ja aterimille, mikäli niitä ei kateta somistamisen yhteydessä pöytiin.

Muistathan, että pöydän syvyydestä on varattava vähintään 30 cm per ruokailija tilaa kattaustuotteille. Suomessa juhlapaikan pöydät ovat tyypillisesti kapoisia, joten somisteille saattaa jäädä vain n. Asetelmat ja suuremmat somisteet kannattaa siis laittaa siten, etteivät ne asetu vastakkain istuvien vieraiden väliin. Laita kaikki somisteiden pakkausmateriaalit siististi juhlatilan takahuoneeseen, jotta somisteiden pakkaaminen juhlien jälkeen sujuu helposti.

Varaa purkua varten roskapussi, jonne voi samalla heitellä palaneet tuikut ja muut poisheitettävät roskat. Mikäli tarvitset hääsuunnitteluapua, käännythän palveluhakemistomme hää- ja juhlasuunnittelijoiden puoleen. Tämä artikkeli kattaa eri vihkimuodot ja eri uskontokuntien vihkimuodot sekä parisuhteen rekisteröinnin ja ulkomailla vihkimisen.

Lisäksi koosteestamme löytyy hyödyllisiä vinkkejä avioliiton solmimiseen liittyvistä seikoista kirkkoetiketistä juridiikkaan. Suomessa avioliittoon vihkiminen perustuu avioliittolakiin Suomessa kirkollinen ja siviilivihkiminen ovat vaihtoehtoisia. Molemmilla on yhteiskunnallinen pätevyys. Kirkollinen vihkimisoikeus on niillä kirkoilla ja uskonnollisilla yhteisöillä, joille opetusministeriö on sen myöntänyt. Ennen vihkimistä on aina toimitettava avioliiton esteiden tutkinta, jossa varmistutaan siitä, että aiottu avioliitto on lain mukaan sallittu.

Avioliitto ei ole sallittu läheisten sukulaisten kesken. Tämän mukaisesti avioliitto on kielletty:. Kirkollista vihkimistä ei voida toimittaa ennen kuin avioliiton esteet on tutkittu ja avioliittoon aikoville on annettu tästä todistus.

Tämän lisäksi oikeus saada kirkollinen vihkiminen riippuu kunkin uskonnollisen yhdyskunnan omista määräyksistä. Kukin uskonnollinen yhdyskunta määrää itse näistä muista kirkollisen vihkimisen ehdoista. Avioliittoon aikovat voivat valintansa mukaan joko säilyttää avioliitossa omat sukunimensä tai ottaa yhteisen sukunimen.

Jos he valitsevat yhteisen sukunimen, voi se avioliittoon aikovista, jonka nimi muuttuu, lisäksi päättää, että hän käyttää aikaisempaa sukunimeään yhteisen sukunimen edellä. Yhteisen sukunimen valinnasta on ennen vihkimistä ilmoitettava vihkijälle. Lisätietoja puolisoiden ja lasten sukunimestä saa maistraatista tai siitä seurakunnasta, johon jompikumpi kihlakumppaneista kuuluu.

Ennen vihkimistä avioliittoon aikovien on yhdessä pyydettävä avioliiton esteiden tutkintaa. Avioliiton esteet voi tutkia myös evankelis-luterilaisen kirkon tai ortodoksisen kirkkokunnan seurakunta, jonka jäseniä kihlakumppanit ovat tai toinen heistä on. Avioliiton esteiden tutkintaa pyydettäessä avioliittoon aikovien on allekirjoitettava vakuutus siitä, että aiotulle avioliitolle ei ole estettä.

Kun avioliiton esteiden tutkija on todennut, että aiotulle avioliitolle ei ole esteitä, on avioliittoon aikoville annettava tästä todistus. Todistusta ei saa antaa aikaisemmin kuin seitsemäntenä päivänä tutkinnan pyytämisestä. Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta on voimassa neljän kuukauden ajan todistuksen antamisesta lukien.

Tämän määräajan kuluttua umpeen vihkiminen voidaan toimittaa vasta sen jälkeen, kun avioliiton esteet on uudelleen tutkittu. Ainoastaan kihlakumppanit vahvistavat lomakkeen henkilökohtaisilla sirullisilla henkilökorteilla tai verkkopankkitunnuksin. Ensimmäisenä tunnistautuva täyttää molempien tiedot ts. Myös aikaisemmin solmitut avioliitot ja rekisteröidyt parisuhteet merkitään lomakkeelle.

Lomakkeen osalta on ilmoitettava, noudetaanko se maistraatista tai säilytetäänkö se siellä vihkimistä varten. Todistuksen voi pyytää lähettämään postitse merkittävä nimi ja osoite.

Valitaan missä maistraatissa avioliiton esteiden tutkinnan suoritetaan mahdollinen vihkimispaikka. Vihkimistilaisuudessa on henkilöllisyys todistettava esim. Pyyntö Maistraatille avioliiton esteiden tutkinnasta Pyyntö Seurakunnalle avioliiton esteiden tutkinnasta sekä vakuutus ja ilmoitus avioliiton esteiden tutkintaa varten. Toisin kun ajatellaan, siviilivihkiminen on vihkimuodoistamme perinteisempi. Kirkko on astunut avioliittojen solmimisen vahvistavaksi tahoksi vasta huomattavasti myöhemmin.

Siviilivihkimisessä avioliiton vahvistaa siviiliviranomainen, ja vihkiseremonia voidaan toteuttaa niin eleettömästi tai juhlavasti kuin halutaan. Siviilivihkikaava on itsessään vain parin minuutin mittainen, mutta toimitukseen voi halutessaan lisätä esimerkiksi musiikkia, puheen, runon.

Siviilivihkimisessä paikkavaihtoehtoja on rajattomasti — maistraatti on niistä vain yksi. Vihkiminen voi myös tapahtua missä tahansa maitraatissa kotipaikkakunnasta huolimatta. Viikonpäivää tai kellonaikaakaan ei ole lailla rajoitettu, vaan aviosäätyyn voi astua vaikkapa sunnuntaina keskiyöllä tunturin laella.

Ainoa edellytys on löytää tähän suostuvainen vihkijä. Siviilivihkimisen voi lain mukaan suorittaa henkikirjoittaja, laamanni tai käräjätuomari. Vihkitoimitus on lain nojalla maksuton, mutta jos se suoritetaan viraston ja virka-ajan ulkopuolella, vihkijän matkakulut on tapana korvata. Siviilivihkimisen todistajiksi tarvitaan kaksi 15 vuotta täyttänyttä henkilöä. Siviilivihkimiskaava on hyvin lyhyt ja koruton, vain parin minuutin mittainen.

Kokonaisuudessaan kaava kuuluu seuraavasti:. Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi.

Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin. Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä…………………………. Näiden todistajien läsnä ollessa kysyn Teiltä ……………………….. Vastattuanne näin kumpikin myöntävästi teille tehtyyn kysymykseen, totean teidät aviopuolisoiksi. Teidät on nyt vihitty avioliittoon.

Puolisoina olette keskenänne yhdenvertaiset. Osoittakaa avioliitossanne toinen toisillenne rakkautta ja keskinäistä luottamusta sekä toimikaa yhdessä perheen hyväksi. Vihkisormus on siviilivihkimisessä vapaaehtoinen ja halutessaan sen voi myös korvata jollakin muulla symbolilla. Mikäli pelkkä vihkikaava vaikuttaa liian koruttomalta ja lyhyeltä, vihkimistä voidaan elävöittää esimerkiksi vihkijän tai vihittävien lausumalla runolla, puheella, parin itsensä vuorotellen lausumalla sormusvalalla.

Mikäli vain toinen vihittävistä kuuluu evankelis-luterilaiseen tai ortodoksikirkkoon, heitä ei vihitä kirkon puolesta. Kihlaparin saa siviilivihkimisen, mihin voi liittää avioliiton siunaamisen.

Avioliiton siunaaminen ei ole juridinen tapahtuma näin ollen tilaisuus voi olla vain parin ja papin tapaaminen missä pappi siunaa parin tai kirkollista vihkimistä muistuttava juhlava tilaisuus marsseineen ja itkevine täteineen. Avioliiton siunauksen saa myös henkilöt, jotka eivät ole käyneet rippikoulua. Avioliiton siunaukseen on myös oma kaavansa, mutta sitä voi muokata haluamansa mukaan, mikäli siunaava pappi siihen suostuu. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta.

Avioliiton solmimisessa vihittävät sitoutuvat toisiinsa julkisesti ja liitto saa yhteiskunnallisen vahvistuksen. Evankelis-luterilaisessa kirkossa vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä, joilla ei ole laillisia esteitä avioliiton solmimiseen.

Jos vain toinen vihittävistä on evankelis-luterilaisen kirkon jäsen, kirkollinen vihkiminen on mahdollinen, kun ev. Kirkollinen vihkiminen ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Toimituksessa on kuitenkin oltava läsnä vähintään kaksi täysi-ikäistä todistajaa.

Kirkollinen vihkiminen on luonteeltaan aina jumalanpalvelus. Siksi esimerkiksi vihkimisessä käytettävästä musiikista ja muusta sisällöstä on syytä keskustella etukäteen vihkipapin ja -kanttorin kanssa.

Vihkimisen ajankohdasta sovitaan päivystävän papin kanssa tai kirkkoherranvirastossa. Sekä perinteiseen vihkitoimitukseen että morsiusmessuun kuuluu papin esittämät kysymykset vihittäville. Molemmissa toimituksissa on samat kysymykset:. Kaikkitietävän Jumalan kasvojen edessä ja tämän seurakunnan näiden todistajien läsnä ollessa kysyn sinulta, NN koko nimi , tahdotko ottaa NN: Jumalan edessä ja tämän seurakunnan näiden todistajien läsnä ollessa kysyn sinulta, NN koko nimi , tahdotko ottaa NN: Jos vihittävät toivovat, toimitus voi ennen sormuksen panemista sormeen jatkua siten, että sulhanen pitää morsiamen kanssa sormusta ja lausuu: Minä, NN, otan sinut MM, nyt aviovaimokseni ja tahdon rakastaa sinua hyvinä ja pahoina päivinä elämäni loppuun asti.

Merkiksi annan sinulle tämän sormuksen. Minä, MM, otan sinut, NN, nyt aviomiehekseni ja tahdon rakastaa sinua hyvinä ja pahoina päivinä elämäni loppuun asti. Merkiksi otan sinulta tämän sormuksen. Evankelis-Luterilaisessa vihkimisessä sormus on välttämätön elementti.

Sormuksena voi kuitenkin toimia mikä tahansa rengas tai sen muotoinen esine ja joissain tapauksissa, papista riippuen, sormus voi olla myös symbolinen, esimerkiksi ilmaan piirretty rengas.

Sormus tavalla tai toisella on joka tapauksessa pakollinen osa kirkollista vihkimistä. Suomalaiseen vihkikaavaan ei kuulu elokuvista tuttu vieraille esitetty kysymys avioliiton solmimisen esteestä. Juridinen esteiden tutkinta on hoidettu jo ennen vihkimistä. Malmin Korupaja Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva suomalainen perheyritys. Yrityksemme on tunnettu laadukkaista, käsintehdyistä vihki- ja timanttisormuksistaan.

Sormuksista suurin osa on timanttisormusvalikoimaa, jotka taidokkaat kultaseppämme valmistavat Korupajan omassa kultasepänverstaassa. Laajaan valikoimaamme kuuluu sormuksien lisäksi kiloittain ketjuja, kasoittain laatukoruja sekä tunnettuja merkkibrändejä mm. Pitkän korualan historian omaava yrityksemme on laajentunut myös verkkokauppaan, Korupaja. Näin pystymme palvelemaan asiakkaita ympäri suomen. Lisää infoa sormusten teettämisestä löydät osoitteesta korupaja.

Morsiusmessu on vihkijumalanpalvelus, johon sisältyy myös ehtoollisen vietto sekä hääparille että häävieraille. Koska vihkitoimitus on luonteeltaan myös jumalanpalvelus, vaatimuksena on, että toimituksessa olisi vähintään yksi virsi tai vihkilaulu, johon kaikki paikalla olevat pääsevät osallistumaan.

Myös muut kuin virret käyvät. Kaikesta vihkitilaisuudessa käytettävästä musiikista on hyvä keskustella kanttorin kanssa, käytettävä musiikki ei saa olla ristiriidassa toimituksen jumalanpalvelusluonteen kanssa. Kanttorin kanssa tulee myös keskustella sisääntulo- ja lähtömusiikeista. Virsikirja löytyy myös verkosta! Hyvien tapojen mukaan kirkossa käyttäydytään tietyllä tavalla. Jos valitsee itselleen kirkkohäät, olisi kirkkokäytäntöä myös syytä noudattaa. Toisaalta eronneiden vanhempien istumajärjestys on niitä asioita, joissa kannattaa noudattaa sitä periaatetta, mikä tuntuu oikeimmalta kaikkia osallisia ajatellen.

Sulhanen ja bestman, jotka saapuvat kirkkoon ensimmäisenä hyvissä ajoin, seisovat alttarin oikealla puolella ovelta katsottuna. Kirkossa morsiamen suku ja ystävät istuvat salin vasemmalla puolella, sulhasen oikealla. Jos vierasmäärä on selkeästi epätasainen, vieraat sijoittuvat tasaisesti kirkkoon.

Kun tämän tietää etukäteen, kannattaa pyytää paria avustajaa ohjaamaan vieraita paikoilleen. Hääväen tulisi asettua paikoilleen minuuttia ennen tilaisuuden alkua. Kirkon ensimmäisessä penkissä istuvat vanhemmat, isovanhemmat ja sisarukset.

Isä istuu puolisonsa vieressä kirkkoon saavuttuaan. Jos vanhemmat ovat eronneet, ensimmäisessä penkissä istuu se vanhemmista mahdollisen uuden puolisonsa kanssa, joiden kanssa morsian tai sulhanen on asunut. Toinen vanhemmista istuu yksin tai puolisonsa kanssa tästä seuraavassa penkissä. Jos välit ovat etäiset, toinen vanhemmista istuu yksin tai puolisonsa kanssa taaempana. Eronneet vanhemmat voivat myös istua yhdessä etupenkissä, jolloin heidän uudet puolisonsa sekä heidän lapsensa istuvat taaempana.

Morsian voi saapua kirkkoon yksin, isän tai muun läheisen saattamana tai yhdessä sulhasen kanssa. Morsian kulkee kirkkoon saattajansa oikealla puolella. Sulhanen tulee saatettavaa morsianta vastaan käytävälle, jossa sulhanen kumartaa morsiamen saattajalle ja tarjoaa vasemman käsivartensa, johon morsian tarttuu oikealla kädellä.

Saattaja seuraa paria omalle paikalleen, kumartaa sulhasen suvulle ja istuu paikalleen. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa, kun vihkipari saapuu yhdessä, sulhanen on morsiamen oikealla puolella. Morsiuslapset seuraavat hääparia ja istuvat omalle paikalleen. Huntua kannattelevat morsiuslapset jäävät seisomaan vihkimisen ajaksi hääparin taakse. Kännykät laitetaan äänettömällä kirkkoon astuttaessa.

Valokuvausta tulisi tehdä siten, ettei se häiritse toimitusta. Itkevän tai levottoman lapsen kanssa voi käydä rauhoittumassa kirkkosalin ulkopuolella. Varsinkin kesälauantaisin avioliittoja solmitaan tasatunnein, eikä toimitusten väliin jää pahemmin aikaa.

Monissa kirkoissa pyydetäänkin, ettei kirkkoon enää tultaisi sisälle sen jälkeen, kun riisit on heitetty ja että riisit ylipäätään jaettaisiin vasta seremonian jälkeen. Joissain kirkoissa pyydetään, että riisit heiteltäisiin vasta kirkon pihamaalla, ei portailla. Tämä taas johtuu siitä, että kirkkopihoilla asustaa usein runsaasti siivekkäitä ystäviämme, jotka innokkaina syövät riisiä ja samalla ruikkivat kirkon portaat sotkuisiksi. Seuraava morsian joutuu sitten luuttuamaan helmallaan nämä jätökset mukaansa.

Kirkkoon sisälle ei pitäisi palata enää sen jälkeen, kun riisit on heitelty. Kuivalla säällä riisi kulkeutuu kengissä ja vaatteissa takaisin kirkkoon, sadesäällä se tarraa mattoihin ja lattioihin kuin purukumi. Kirkossa työskentelevillä ihmisillä on muutenkin paljon tekemistä vihkimisten välillä varmistaessaan, että kukin seurue saa kirkon käyttöönsä juhlallisesti. Riisin poistaminen matoista ja penkeistä vie turhaan aikaa. Riisi on myös liukasta, kivikirkon lattioilla jopa vaarallista.

Näistä syistä johtuen läheskään kaikissa kirkoissa ei saa ylipäätään heitellä riisiä, konfettia tai terälehtiä. Se, että riisi olisi kielletty linnuille haitallisena, on puhtaasti urbaanilegendaa. Virallisia vihkitodistuksia ei Suomessa tarvita, joten vihkitodistuksia ei välttämättä anneta automaattisesti. Käytäntö on hieman hajanainen vielä. Jotkut ovat edelleen saaneet todistuksen vihkiraamattunsa välissä, mutta yleistä tämä ei ilmeisesti ole.

Maistraatissa tapahtuneen vihkimisen jälkeen kuitenkin vihkitodistus on usein annettu hääparille heti vihkimisen jälkeen. Produktori Oy toimii tapahtumajärjestäjänä ja juhlasuunnittelupalveluna.

Järjestämme tapahtumia ja tilaisuuksia perhejuhlista suuriin konsertteihin asti. Vuodesta alkaen autamme suomalaisia asiakkaitamme järjestämään häitään ja muita juhlia Ibizalla, Costa Blancalla ja Tallinnassa. Lue lisää häiden ja häämatkan yhdistämisestä www. Suomen kansalainen voi solmia avioliiton ulkomailla kyseisen maan lakien ja määräysten mukaisesti. Vihkijänä on silloin kyseisen maan pappi tai siviiliviranomainen, jolla on vihkimisoikeus.

Avioliiton esteiden tutkinta tapahtuu asianomaisen maan lakien ja määräysten mukaan, mikä joissakin maissa saattaa kestää jopa viikkoja. Suomessa kirjoilla oleva Suomen kansalainen tarvitsee rekisteriviranomaiseltaan maistraatti tai kirkkoherranvirasto kuusikielisen todistuksen ulkomaan viranomaisen suorittamaa avioliiton esteiden tutkintaa ja vihkimistä varten.

Todistus on voimassa neljä kuukautta. Joissakin maissa on suomalaisia pappeja, joilla on vihkimisoikeus sen maan viranomaisina. Myös tällöin tarvitaan em. Useissa maissa avioliiton ainoa juridinen solmimistapa on siviilivihkiminen. Lisätietoja eri maiden vihkimiskäytännöistä löydät tästä. Kirkollinen ja siviilivihkiminen ovat mahdollisia Pohjoismaiden lisäksi Australiassa, Englannissa, Espanjassa, Kreikassa ja Virossa.

Kanadassa on mahdollista solmia avioliitto sekä kirkollisena että siviilivihkimisenä. Eri provinsseilla on kuitenkin oma lainsäädäntönsä. Useimmissa on mahdollisuus sekä kirkolliseen että siviilivihkimiseen. Ruokokatos valkoisine hiljalleen liehuvine verhoineen rauhallisella rannalla turkoosin veden lipuessa rantaan, lämmin tuulenvire hiuksissanne, rakkaus silmissänne.

Oli kyseessä sitten yksityisesti teidän hääjuhlanne tai perhejuhla, johon kutsutte sukulaisia ja ystäviä mukaan, Beachcomber tarjoaa upeat puitteet 8 eri hotelliresortissa Mauritiuksella sekä yksityisellä saarella St. Anne Resortissa Seychelleillä häiden järjestämiseen.

Katso lisää Kymenmatkat -matkatoimiston häämatkakohteista sekä häiden järjestämisestä ulkomailla yrityksen kotisivuilta osoitteessa www. Löydä oma unelmakohteesi osoitteessa www. Muiden Pohjoismaiden kanssa solmitun sopimuksen mukaan Suomen kansalaiset voivat solmia avioliiton missä tahansa Pohjoismaassa Suomessa suoritetun avioliiton esteiden tutkinnan perusteella. Avioliittoon vihkiminen luetaan ortodoksikirkon perinteessä sakramenttien joukkoon.

Kysymyksessä ei siis ole vain kahden ihmisen keskinäinen rakkaudentunnustus, vaan liitolle haetaan Jumalan siunausta ja vahvistusta. Vihkisormuksia pidetään oikeassa nimettömässä. Varsinainen vihkitoimitus alkaa kysymyksillä: Kysymyksiä seuraavien rukousten jälkeen vihittävien yläpuolella kannatellaan vihkikruunuja. Tätä varten tulee olla etukäteen varattuna ainakin kaksi kruununkantajaa, esimerkiksi vihkiparin lähisukulaisia tai ystäviä.

Vihkiparille tarjotaan juotavaksi yhteinen viinimalja, muistuma varhaiskirkon ajalta, jolloin vihkiminen sinetöitiin ehtoolliseen osallistumisella. Tämän jälkeen tapahtuu toimituksen näyttävin osa, pappi ja vihkipari kiertävät kolme kertaa vihkipöydän ympäri juhlavassa saatossa. Kiertäminen ja ympyrän muoto symboloivat ikuisuutta ja täydellisyyttä. Vihkipäivää valittaessa on huomioitava, että ortodoksisessa kirkossa ei vihitä avioliittoon eräiden paasto- ja juhlakausien aikana, nämä ajat löytyvät kirkkokalenterista.

Avioliitto on islamissa siviilisopimus, kahden ihmisen keskinäinen liitto Jumalan ja ihmisten edessä. Siihen ei liity mitään mystistä eikä sakramentaalista sisältöä. Koska islamissa ei ole pappeutta, ei tarvita ketään suorittamaan vihkimystä — vaikka sellainen onkin toivottavaa, jotta itse vihkiseremonia saisi jonkinlaisen muodon.

Ainoa, mitä tarvitaan, on vähintään kahden aikuisen muslimin läsnäolo ja avioliittolupausten todistaminen, ja että tapahtunut tehdään julkiseksi. Se on vähimmäisvaatimus islamin lain mukaan. Muslimimies voi mennä naimisiin muunuskoisen naisen kanssa, mutta musliminainen ei voi valita miehekseen kristittyä. Suomessa usealla islamilaisella yhdyskunnalla on vihkimisoikeus. Vihkiseremonia voidaan suorittaa missä kokoontumispaikassa tahansa, joka katsotaan sopivaksi. Islamilaisen lain tunteva henkilö on tavallisesti todistamassa avioliittolupausten vaihtamista.

Hän voi lausua joitakin kohtia Koraanista kuten al-Fatiha ja suura 28, jakeet ja puhua yleisesti avioliiton sosiaalisesta ja uskonnollisesta merkityksestä, miehen ja vaimon velvollisuuksista ja oikeuksista ja lopuksi pyytää Allahia siunaamaan uutta avioparia.

Avioliitto on juutalaisen elämän, tulevien sukupolvien ja koko juutalaisen kansan perusta. Juutalaisuuden mukaan avioliitto on Jumalan luoma instituutio. Avioliiton tehtävä on antaa puitteet suvunjatkamiselle ja muodostaa liitto, jossa mies ja nainen voivat kokea rakkauden ja yhteenkuuluvuuden. Avioliitto on juutalaisuuden mukaan aikuisen ihmisen luonnollinen olotila.

Siksi juutalaisuus suosittaa että myös eronneet ja leskeksi jääneet solmivat uuden avioliiton mahdollisimman nopeasti. Naimisiin on kuitenkin mentävä harkiten, ei pakolla. Juutalaiset häät voidaan järjestää lähes missä tahansa, mutta niitä ei kuitenkaan saa järjestää suruaikana tai shabattina. Vihkiseremoniassa hääpari seisoo perheen tulevaa kotia ja yhteisasumista symboloivan hääkatoksen eli chupan alla.

Vihkiminen suoritetaan siten, että hääpari seisoo kohti Jerusalemia. Morsiamen paikka on sulhasen oikealla puolella. Vihkiseremoniassa lausutaan seitsemän siunausta, joista kuusi hääparille ja yksi viinille. Puolisoiden allekirjoitettua avioliittosopimuksen he juovat yhdessä pikarillisen viiniä, jonka jälkeen sulhanen rikkoo lasin Jerusalemin temppelin muistoksi.

Ennen vihkitilaisuutta hääparille on laadittu ketuba — avioliittosopimus. Siinä määritellään molempien osapuolten oikeudet ja velvollisuudet avioliitossa mm. Avioliiton solmimisen merkiksi sulhanen antaa morsiamelle sileän kultasormuksen.

Vihkitilaisuuden päätteeksi rikottu lasi muistuttaa suurimman ilonkin keskellä menneistä murheista ja tuhoutuneista temppeleistä. Katolisen kirkon mukaan koko avioliitto on sakramentti, ei vain avioliittoon vihkiminen. Normaalisti avioliittoon vihkiminen tapahtuu messun yhteydessä. Ennen avioliiton sakramenttia suositellaan aviopuolisoita ottamaan vastaan parannuksen sakramentti.

Puolisot jakavat tämän sakramentin toisilleen. Kirkko painottaa, että tämän aviosopimuksen on synnyttävä puolisoiden täysin vapaasta tahdosta eikä esimerkiksi pakosta. Mikäli avioliitto solmitaan vastoin puolisoiden inhimillisestä vallasta vapaata tahtoa sakramentti voidaan katsoa pätemättömäksi. Tämän vuoksi myös kerran sovittu avioliitto on ikuisesti pätevä, eikä pätevästi solmittua avioliittoa voida purkaa.

Mikäli katolinen haluaa mennä muuhun uskontokuntaan kuuluvan henkilön kanssa naimisiin tulee hänen saada siihen lupa kirkolliselta auktoriteetilta. Tämän luvan edellytys on lupaus lasten kasvattamisesta katoliseen uskoon. Katolisen kirkon mukaan kristillinen avioliitto kestää kuolemaan asti, siksi katolinen kirkko ei vihi avioliitosta eronneita.

Rekisteröidyn parisuhteen voi solmia kaksi täysi-ikäistä samaan sukupuoleen kuuluvaa henkilöä, mikäli rekisteröinnille ei ole laillisia esteitä. Kuten avioliitossakin, ennen parisuhteen rekisteröintiä on pyydettävä esteiden tutkintaa. Parisuhteen voi rekisteröidä Suomessa mikäli vähintään toinen osapuoli on Suomen kansalainen tai molemmat osapuolet ovat asuneet Suomessa kahden vuoden ajan ennen rekisteröimistä.

Parisuhde rekisteröidään niin, että osapuolet yhtä aikaa paikalla ollen ja rekisteröimisen toimittavan viranomaisen läsnäollessa allekirjoittavat rekisteröintiä koskevan asiakirjan, jonka viranomainen samalla vahvistaa allekirjoituksellaan.

Tilaisuudessa ei tarvita todistajia. Parisuhteen rekisteröinyt viranomainen huolehtii rekisteröimistiedon ilmoittamisesta valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään. Väestötietojärjestelmästä tieto rekisteröidystä parisuhteesta välitetään avioliittotiedon tavoin muun muassa viranomaisille hallinnollisten tehtävien hoitamista varten.

Itse rekisteröintitilaisuus on hyvin koruton ja yksinkertainen, mutta siitä voi muokata myös juhlallisemman tilaisuuden. Pyyntö kahden samaa sukupuolta olevan 18 vuotta täyttäneen henkilön parisuhteen rekisteröinnin esteiden tutkinnasta sekä vakuutus ja ilmoitus esteiden tutkintaa varten voidaan ladata tästä. Lomake toimitetaan täytettynä ja molempien allekirjoituksilla varustettuna maistraattiin.

Tasa-arvoisella avioliittolailla tarkoitetaan lakia, jonka myötä myös samaa sukupuolta olevat parit voivat mennä naimisiin keskenään.

Muutosta ajoi Tahdon -kampanja yhteistyössä Avoimen ministeriön kanssa. Tasa-arvoinen avioliitto asettaa kaikki avioparit oikeudellisesti samalle viivalle kaikissa tilanteissa. Lakimuutos on perustunut kansalaisadressiin, eikä se koske seurakuntia, sillä avioliitto on juridinen sopimus. Seurakunnilla on ainoastaan vihkioikeus.

Laki ei puutu seurakuntien oikeuteen määritellä omat käytäntönsä ja näin ollen kysymys ei ole uskonnollinen vaan ihmisoikeudellinen. Kirkolla on täysi vapaus päättää omista käytännöistään, eikä sillä lain myötä ole velvollisuutta vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja.

Kirkkoain mukaan jokainen rippikoulun käynyt seurakunnan jäsen on oikeutettu kirkolliseen vihkimiseen Samaa sukupuolta olevat parit vihitään kuitenkin siviilivihkimisenä laamannin, käräjätuomarin, käräjäviskaalin, käräjäoikeuden notaarin, joka on määrätty toimittamaan vihkimisiä, maistraatin päällikön, henkikirjoittajan tai maistraatissa toimivan julkisen notaarin toimesta. Sukupuolineutraali avioliitto on mahdollinen Suomessa 1. Ensimmäisenä maailmassa lain hyväksyi Alankomaat 1.

Nykyään monen helpotukseksi ei ole ihan itsestään selvää, että vihkimisen jälkeen kaikki kynnelle kykenevät kutsutut ja anopin vieraslistalle vänkäämät tutut kokoontuvat prinsessahäiden juhlanäyttämölle grande finalea varten.

Hääjuhlat eivät enää ole samassa muotissa paistettuja kokonaisuuksia joissa syödään pitoruokaa ja tanssitaan perinteisen musiikin tahdissa.

Lopulta vieraat poistuvat paikalta hilpeässä hiprakassa, usein parkkipaikalla juotujen piilopullojen kyseenalaisen sisällön vapauttamina. Vaikka edellä mainittu onkin karkea, eikä missään mielessä vakavasti otettavaksi tarkoitettu yleistys, niin uudet ajat tuovat mukanaan uusia tuulia ja ihan jokainen hääpari ei perushääpakettiratkaisulle lämpene. Perinteisissä häissä ei tietenkään ole mitään vikaa, päinvastoin, mutta yhä yhä useammat hääparit kokevat, että tyypilliset häät eivät ole heille tai heidän kukkaroilleen sopiva juttu.

Vaihtoehtoisia hääjuhlia lähdetäänkin yleensä suunnittelemaan silloin, kun siihen on mahdollisuus vierasjoukon määrän ja rakenteen, sekä tietenkin hääparin persoonallisuuden huomioon ottaen. Koosteemme ehdotukset on tehty tältä kannalta katsottuna. Vaihtoehtohäissä yhdistellään perinteitä ja hääparin persoonallisuutta ilmentäviä elementtejä hyvin suunnitelluksi kokonaisuudeksi, jonka tuloksena on onnistuneet ja ikimuistoiset, erilaiset hääjuhlat.

Karnevaaleja vietetään ympäri Suomea eri tapahtumien merkeissä, jotka jo sinällään luovat mainiot puitteet juhlaan. Länsi-Suomen elokuiset Venetsialaiset, eli lyhtyjen juhlat ja suuremmissa kaupungeissa sekä myös ajoittain laivoilla järjestettävät sambakarnevaalit voi yhdistää hääjuhlaan.

Toki karnevaalit, kuten tivolinkin voi järjestää myös omiin tiloihin kunhan pyytää asiaan kuuluvan luvan maanomistajalta. Suomen kiertävät tivolit vuokraavat laitteita ja pelikoneita ja vaikka ihan joka tivoliteemajuhlaan tuskin kannattaa maailmanpyöriä pystytellä, jotain kuitenkin voi halutessaan vuokrata. Karnevaatiljuhliin sopii erinomaisesti erilaiset teema-asut ja tivoliteemaan ilmapallot, hattara- ja popcorn -koneet, hodarikojut ja muut tivoleista tutut kojut sekä laitteet.

Tutustu erilaisiin teemoihin amoriini. Piknikkihäät on toteutuskelpoinen juttu, tosin vierasmäärä kannattaa pitää kohtuullisena. Jos vierasjoukko koostuu läheisimmistä perheenjäsenistä ja ystävistä, piknikkihäistä saa kerrassaan hurmaavan hääjuhlan. Piknikkihäidenkin tyyleissä on eroja, kuvittelepa vaikka luvun lopun ja luvun alun hienostuneita yläluokan piknikkejä, joissa mukana kannettiin kaikkea mahdollista gramofoneista krokettisetteihin ja kristallilaseista viskikarahveihin!

Valitse paikka, jossa on mahdollista käydä vessassa ja paeta mahdolliselta sateelta. Sopivia paikkoja oman puutarhan lisäksi ovat mm. Juhlia suunnitellessa kannattaakin kääntyä oman kunnan tai kaupungin ulkoilualueista vastaavan neuvojan puoleen. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja saaristossa on lukuisia kauniita paikkoja, joihin pääsee myös vesibussilla tai lossilla. Pakkaa jokaista vieraskuntaa perhe, pari tai pieni ystäväjoukko kohti oma piknikkikori! Sievässä korissa on kauniisti pakattuja, piknikkiin soveltuvia ruokia ja juotavaa, sekä ruokailuun tarvittavia astioita ja kosteuspyyhkeitä.

Erityistä huomaavaisuutta osoittaa, jos hääparilla on mahdollisuus sisällyttää koriin oma pieni pöytäliina ja laittaa jokaisen korin päälle oma huopa maassa istumista varten. Pakkaa mukaan myös korkinavaajia, roskapusseja ja vessapaperia, sekä ylimääräisiä paperi- ja kosteuspyyhkeitä ja ulkokäyttöön soveltuvia kertakäyttökameroita.

Halutessanne voitte myös teettää painotalossa erityiset hääsateenvarjot tai lahjoittaa vieraille valkoiset tai muuten teeman väreihin sopivat varjot sateen ja helteen varalle. Sievänä lisänä vieraille voi antaa myös paperiviuhkat. Suunnittele ruoat huolella kuljetusta, säilyvyyttä ja ateriointia ajatellen. Ruoat voi myös tilata ravintolasta tai pitopalvelusta. Kermahääkakku saattaa jäädä unelmaksi, mutta sokerikuorrutetut ja marsipaanilla kuorrutetut kakut kestävät kesän lämpöä paremmin varsinkin, jos kuljetusastiaan laitetaan kylmävaraajia, eli ns.

Jotkut leipurit tuovat luomuksiaan paikan päälle kuljetettuna, joten kyselepä omalta leipuriltanne millaisia vaihtoehtoja häneltä löytyy! Suunnitelkaa oma pukeutuminen, varsinkin jalkineet juhlaan sopivaksi ja muistakaa mainita kutsussa, että kyseessä on piknikkihäät. Perinteisemmän hääpuvun sijaan morsian voi valita vaikkapa kauniin kesämekon, shaalin ja valkoiset nilkkatennistossut, joiden narujen sijaan laitetaan satiini- tai organzanauhat, sekä hatun suojaamaan auringon paahteelta!

Sulhanen voi pukea päällensä siistit, mutta rennot puuvillahousut, napitettavan lyhyt- tai pitkähihaisen paidan ja halutessaan vaikkapa puuvillaisen liivin ja hatun! Koska jokainen vieras tai perhekunta kantaa omat tarvikkeensa piknikkikorissa, hääparin ei tarvitse toimia kuormajuhtina. Kantajina voivat toimia bestman ja vierasjoukon riuskin mies! Luontohäät voidaan tietenkin toteuttaa piknikkiperiaatteella, mutta seuraavassa ehdotuksessa päärooli ei ole piknikkiruokailulla, vaan juhlan ideologiassa.

Luontohäiden paikaksi valitaan paikka, jossa on mahdollista käyttää saniteettitiloja ja paeta mahdollista sadettakin. Kuten piknikkihäidenkin kohdalla, kannattaa näiden häiden suunnittelussa kääntyä oman kotipaikkakunnan ulkoilualueista vastaavan neuvojan puoleen. Asiasta kannattaa neuvotella alueesta vastaavan henkilön kanssa varsinkin silloin, jos alueella viivytään pidempään ja sinne tuodaan rekvisiittaa.

Joillain historiallisilla alueilla saattaa saada järjestettyä ainakin vihkimisen ja myös saaristomme tarjoaa upeita paikkoja juhlille, joten vertaile mahdollisuuksia ajan kanssa. Ulkoilmahäitä suunnitellessa kannattaa piipahtaa myös ilmatieteenlaitoksen kotisivuilla tiirailemassa milloin keskimäärin sataa vähiten ja millaista säätä arvellaan tietylle ajalle tulevan.

Kuten piknikkihäissäkin, vierasmäärä kannattaa pitää kohtuullisena. Vihkiminen voidaan toteuttaa paikan päällä, joko erikseen tehdyssä vihkikatoksessa tai luonnon alttarilla. Luontohäissä ruokailu ja varustus toteutetaan piknikkihäät-periaatteella. Juhlaan voi tuoda myös retkipöytiä ja istuimia tai ulkokalusteita ja ruokaa voi tarjota mahdollisesti myös elävässä tulessa valmistettuna, paikan sääntöjen niin salliessa.

Luontoon voi tuoda myös katoksia, mutta niiden kiinnittämisestä ei saa aiheutua haittaa luonnolle. Monella virkistysalueella on grillikatoksia ja laavuja, joita voi hyödyntää.

Varsin hurmaavan luontohäät-teeman mukaisen hääjuhlan toteutti pariskunta, joka halusi ilmentää rakkauttaan luontoon myös hääjuhlansa teemassa. Perinteisen juhlatilan ja siihen liittyvien kustannusten sijaan pariskunta osti itselleen metsäisen niittytontin, jossa myös hääjuhlaa vietettiin. Perinteisten häälahjojen sijaan pari pyysi vieraita lahjoittamaan heille omenapuita. Hääjuhlassa lahjaksi saadut taimet istutettiin yhdessä.

Silloin, kun kaksipuoliset häät olivat vielä yleisiä, hääväki siirtyi juhlakulkueena morsiamen kodista sulhasen kotiin jatkamaan juhlia. Matka saattoi viedä kylän toiselle puolelle tai muihn pitäjiin. Mitä jos kutsuisitte tässä hengessä vieraanne häävaellukselle? Tietenkin häävaellus vaatii osanottajiltaan tiettyä fyysistä kuntoa, mutta ehkäpä juuri teidän läheisimmät ovat samoilevia ja liikkuvia luonteeltaan?

Hääkulkue voisi lähteä matkalleen sovitusta paikasta rinkkoineen ja tykötarpeineen ja matkata erämaiden tai luonnonpuiston halki yhdessä. Vaelluksen kohde voi olla vuori, järvi, merenranta, historiallinen alue tai jokin paikka joka yhdessä valloitetaan! Ehkä matkalle ei lähdetäkään jalan, vaan hevosin tai koiravaljakolla, pyörillä, kanootilla..? Vihkiminen tapahtuu luonnossa, kun sovitulle paikalle on saavuttu ja hääpari vieraineen on saanut hieman levähtää.

Vihkimisen jälkeen häitä juhlitaan luonnon keskellä herkutellen mukana tuoduilla ruoilla ja juomilla. Hääkalat voidaan pyytää yhdessä ja paistaa ne tulella. Kiitoskorttien sijaan häävieraille tehdään häävaellusdiplomi, johon kuvakin mahtuu. Olette ehkä ajatelleet menevänne naimisiin pelkkien todistajien läsnäollessa ja sen jälkeen viettävänne alkupäivän heidän kanssaan lounaan merkeissä ennen häämatkalle lähtöä. Toisaalta avioliittoon astumisen kunniaksi haluttaisiin kuitenkin kutsua hieman enemmän väkeä ja korostaa juhlan arvokkuutta, vaikka ihan vain muutamaksi tunniksi, mahdollisimman pienellä vaivalla.

Hääbrunssi tai -lounas saattaa olla juuri teille sopiva vaihtoehto! Brunssin tai lounaan voi tietenkin järjestää omaan kotiin tai ravintolaan, mutta jos tilaisuuteen halutaan jotain erityistä mahdollisimman pienellä vaivalla, harkitse seuraavaa: Niin pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin Suomessa löytyy lounasristeilyaluksia, joita voi tilata juhlakäyttöön.

Lounasristeilyt kestävät yleensä 1½ — 3 tuntia, jonka aikana hääpari ja heidän vieraansa keinuvat kimmeltävillä aalloilla nauttien ruoasta ja juomista. Helsingissä voi vuokraajan kanssa sopia, että alus jättää vieraat vaikkapa Suomenlinnaan, jossa vieraat voivat jatkaa juhlia keskenään hääparin kiiruhtaessa häämatkalle.

Myös höyryjunan tai raitiovaunun voi vuokrata vastaavaan käyttöön! Jos brunssi tai lounas järjestetään omassa tai anopin kodissa, kesäaikaan hieno paikka sille on puutarha. Varsin kelmi hääpari ei kutsussaan mainitse mitään avioitumisesta! Muita erinomaisia paikkoja hääbrunssia tai -lounasta varten ovat erilaiset historialliset- ja sesonkiravintolat. Hääbrunssia tai -lounasta varten pukeudutaan tyylikkään rennosti. Jos tilanteen luonnetta hääjuhlana halutaan korostaa pukeutumisessa, morsian voi valita itselleen tyylikkään kävelypuvun tai kotelomekon asusteiksi upean huntukoristeisen hatun ja siihen sopivat hanskat.

Nyyttikestit ja häät -yhdistelmä ei ensiajattelulla ehkä kuulosta lainkaan hyvältä idealta, mutta oikeassa porukassa siitäkin muodostuu loistojuttu! Idea perustuu oikeisiin, onnistuneesti pidettyihin nyyttikestihäihin.

Esimerkkihääparimme halusi kutsua hääjuhlaansa kaikki läheisimmät, heille tärkeät ihmiset. Laajan ystävä-, työpaikka-, opiskelu- ja harrastepiirien sekä sukujen vuoksi kutsuttavia kuitenkin kertyi pitkälti yli eikä kenenkään kutsumisesta olisi haluttu luopua. Molempien haaveissa oli kunnon hipsteribileet, joissa väkeä ja tarjottavaa riittäisi. Samalla kuitenkin todellisuus astui suunnitteluun mukaan hyvin pienen käytettävissä olevan budjetin muodossa.

Tässä vaiheessa toiset parit olisivat suosiolla joko siirtäneet häitä tai karsineet vierasjoukkoa budjetille sopivammaksi. Se, miten hääpari sitten onnistui saamaan aikaiseksi yli hengen häät n. Häiden juhlapaikaksi päätettiin morsiamen vanhempien kotitilalla oleva nykyään käyttämätön lato.

Tyhjillään seisova lato oli hyväkuntoinen, joskin sisältä melko sotkuisessa kunnossa. Keväällä ladon siistimiseen kulutettiinkin monta viikonloppua. Pian vieraslistan miettimisen ja ystävien kanssa keskustelun jälkeen syntyi mielikuva nyyttikestihäistä. Perinteisten kutsujen sijaan hääpari kirjoitti vieraille henkilökohtaisen, kauniisti tehdyn hääkutsukirjeen, jossa häiden ideologiaa selitettiin tarkemmin.

Kirjeessä tehtiin myös selväksi, että jokainen on hyvällä omallatunnolla tervetullut juhlaan osallistuipa sitten sen teemaan tai ei. Perheen ja läheisimpien pienen painostuksen jälkeen hääpari suostui kuitenkin liittämään kutsukirjeeseen maininnan häämatkakolehdista, eli häämatkatilistä, jonne jokainen sai niin halutessaan lahjoittaa nimellisen lahjansa. Lopuksi kutsukirjeessä pyydettiin vieraita ystävällisesti ottamaan yhteyttä hääparin vanhempiin, mikäli vieraat halusivat osallistua osaamisensa kautta lahjan muodossa häiden sisältöön.

Kutsuttavien joukossa oli musiikkia taitavia, leipovia, ruoanlaitosta pitäviä ja muuten näppäriä ihmisiä, jotka lahjoittivat hääparille osaamistaan häälahjojen sijaan. Häälahjoina juhlaan saatiin mm. Muita lahjoja olivat mm. Hääpari kasvatti itse morsiamen kotona häitä varten kukkia ja salaattiaineksia, joiden sato yllätti runsaudellaan sen verran, että vihanneksia syötiin kesän aikana useasti.

Myös viiniä valmistettiin itse, kokonaista 75 litraa, eli pulloa. Hääparin tarjoamina ruokina häissä herkuteltiin monipuolisilla salaateilla, loimulohilla, jotka valmistettiin juhlaladon pihalla ja hääkakulla, jonka täytteenä oli vadelmia ja suklaata.

Jättimäinen, osista tehty hääkakku oli tehty sydämen muotoon ja sen pinnalle oli ripoteltu syötäviä orvokkeja. Kaiken kaikkiaan häihin kertyi tarjottavaa niin runsaasti, että vähemmälläkin olisi pärjätty. Juhlaa varten jouduttiin vuokraamaan lisäastioita, mutta tuolit ja pöydät saatiin lainaksi läheisestä koulusta. Vain kuljetuksesta maksettiin hieman.

Juhlassa tanssittiin ja syötiin sekä sisällä, että ulkona ilman tarkkaa aikataulua, maaseudun luonnosta ja paikallisista maisemista nauttien.

Ystävien sekä tuttavien järjestämä musiikkipitoinen ohjelma ja häihin osallistuminen varmisti sen, että juhlasta tuli harvinaisen onnistunut ja vieraidenkin mielestä unohtumaton tapahtuma.

Juhlan aikana pelimannit saivat juhlaväen useaan kertaan innostumaan pitkään letkajenkkaan, jota tanssittiin mitä mielikuvituksellisimmilla tyyleillä. Letkajenkka kiersi välillä ladosta ulos pihamaalle ja sieltä takaisin. Juhlaladon nurmikolla pelattiin perinteisiä kesäpelejä kroketista tarkkuusheittoon ja hauskaa oli!

Kuvittelepa hääjuhlaa, joka alkaa yhdessä vieraiden kanssa jo vihkimistä edeltävänä iltana. Juhlapäivä on ehkä osunut kesäisen lämpimälle lauantaille tai miksei talviviikonlopullekin. Juhlia varten on varattu mereen päätyvän kultaisen hietikon tai tuntureiden muodostaman horisontin ääreltä muutamia laadukkaita, joko moderneja tai perinteisiä lomamökkejä, joissa on tarkoitus juhlia ja viettää aikaa läheisten kanssa koko viikonloppu.

Joidenkin häämökit tietenkin ovat menninkäisten ja keijujen valtakunnassa, kumpuilevien metsämättäiden piilossa. Vihkiminen tapahtuu rannalla, joko auringon paistaessa ja laineiden liplattaessa tai lumesta ja jäästä tehdyn alttarin edessä, hämärää valaisevien jätkänkynttilöiden loisteessa. Vihkimisen aikana ystävät ja läheiset kerääntyvät hääparin ympärille todistamaan avioliiton solmimista.

Suudelman jälkeen juhlat voivat alkaa. Juhlat pidetään joko ulkona, sinne tehdyllä juhla-alueella tai sisätiloissa, kauniisti katetussa ja koristellussa tilassa.

Yhdessä valmistetut juhlaruoat nautitaan pahemmin etiketistä piittaamatta. Pöydässä on jokaiselle jotakin ja jokaisen käsi on ollut vuorollaan tavalla tai toisella kauhan varressa kiinni. Ehkäpä pihalla savustetaan varhaisen aamun kajossa pyydystettyjä kaloja, tai tiedossa on maan uumenissa kypsyvää rosvopaistia. Illan aikana lämmitetään sauna, jossa tuoksuvat saunatuoksutippojen ja tuoreiden vihtojen lisäksi luonnonkukat.

Lauteita peittävat valkoiset lakanat ja kukkien terälehdet. Illan hämyssä syttyvät rantahiekkaan painetut bambulyhdyt tuoden valoa pimenevään yöhön ja laiturin reunoilla kulkee kynttilälasien kulkue. Talvella jäähän kairattuun avantoon johtava polku on valaistu tervapadoin. Juhlat jatkuvat pitkälle yöhön, vaikka hääpari onkin jo aikaa sitten karannut häämökin tuoksuvien puhtaiden lakanoiden syleilyyn …tai sitten eivät!

Grillijuhlien pääelementti on ruokailu. Kauniin kesäisenä päivänä lämmitetään juhlagrilli, jota hoitamaan voi tilata grillijuhlien järjestelyyn erikoistuneen pitokokin. Erityisen upea ruoanvalmistusmuoto grillivartaassa kypsentäminen vaatii usein asiaan paneutuneen kokin, mutta kotikokkikin voi toki tilata lihakauppiaalta kokonaisen palvatun sian tai lampaan, joka tarjoillaan näyttävästi possujuhlien tyyliin.

Muita vaihtoehtoja ovat ulkona loimutettavat lohet ja muut kalat tai vaikkapa juhlawokki, jossa herkut valmistuvat ohjelmanumerona. Kauniilla ilmalla ruokailu järjestetään ulos. Rakenteen tulee olla jogurttimainen ja melko paksu. Lintua varten peruskastikkeeseen lisätään curryä ja rosmariinia. Muuta lihaa varten chiliä ja katkarapuja varten grillimausteen sijaan käytetään timjamia, korianteria ja limemehua.

Maistele ja kokeile eri makuja! Jos mielit oman kokin grillijuhliisi, kurkistapa Palveluhakemistoomme , josta löydät grillikokkejakin! Tässä vaiheessa joku jo nostaa kulmakarvojaan ja ihmettelee miten muutama vuosikymmen sitten ah-niin-tyypilliset kakkukahvit nyt ovat vaihtoehtohääjuhlien vinkkilistalla. Kakkukahveilla tarkoitetaan jotain ihan muuta, kuin luvulle tyypillisiä Saludo-kuivakakku-pullapitko-vohvelit ja hääkakku -kestejä!

Varatkaa juhlapaikaksi kaunis pieni huvila tai kahvila, tai miksei vaikkapa taidehalli tai muu mielenkiintoinen paikka. Tarjottaviksi modernisti erikoisia ja erilaisia leivoksia ja suolaisia herkkupaloja, jotka tilataan leipomosta, pitopalvelusta tai kahvilasta.

Juomiksi paikan päällä pavuista jauhettavia erilaisia kahvityyppejä ja maustekahveja sekä erilaisia teelaatuja kauniista kannuista tarjottuina. Kahvien ja teen lisukkeena tarjotaan erilaisia maustettuja siirappeja, sekä koristeltuja sokeripaloja, konvehteja ja rypälesokeritikkuja. Kahvi avec, eli alkoholipitoinen kyytipoika on perinteitä noudattaen joko laadukasta konjakkia tai likööriä.

Tilaa juhlapaikalle hääkakun lisäksi myös sokerileipuri, joka koristelee kakun paikan päällä. Upea ohjelmanumero sisältää muun koristelun lisäksi vaikkapa sokerikoristeiden puhaltamisen kakun koristeeksi tai hääparin kuvan maalaamisen kakun päälle. Kirpputoreilta löytyneet upeat kupit toimivat häämuistoina, jotka vieraat saavat ottaa mukaansa. Häämakeisten sijaan vieraille annetaan muutaman annoksen kokoiset pikkupussit hääparin omaa tee- tai hääkahvisekoitusta.

Pussien somisteina voi käyttää kauniita rakeisia sokeritikkuja. Jos hääkutsussa kutsutaan vieraat hääkakkukahville, melko varmasti vieraat odottavat perinteisen vastaanoton tyyppistä juhlaa, joka tämä tietenkään ei ole! Elokuvissa juhlaväki saapuu seitsemänkin meren takaa hymyhuulin ykkösiinsä pukeutuneena hääjuhlaan, jossa ruokatarjoilu on korvattu kristallilasien kilinällä ja epäluonnollisen värisillä mansikoilla. Totuuden nimissä sanottakoon, että se saattaa kyllä toimia valkokankaalla, mutta todellisuudessa mansikoilla ja vuosikertaskumpilla ei kovinkaan paljoa vatsoja täytetä!

Jos kuitenkin tyylikäs, muutaman tunnin kestoinen samppanjavastaanotto on haaveissanne, sellaisen järjestelyt pienellä vaivalla onnistuvat kyllä, sillä pientä purtavaa voi tehdä kätevästi itse tai ne voi toki tilata valmiinakin.

On kuitenkin hyvä muistaa, että samppanja on laadukas ja arvostettu juoma, jonka tarjoilussa ja kyytipojissa pitäisi näkyä sama suuntaus.

Etiketin mukaan samppanjat tulee tarjota hienoista laseista ei koskaan muovisista! Tervetuloa kiehtovaan samppanjan maailmaan! Samppanja on kolme vuosisataa vanha jalo juoma, jonka tekeminen on kehittynyt aikojen saatossa. Nautinnollista matkaa samppanjan saloihin! Lisää tietoa samppanjasta löydät osoittesta www. Samppanjavastaanoton pieniä purtavia ovat erilaiset gourmet-herkut, mutta munat ja kovin etikkaiset sekä valtavan suolaiset naposteltavat kannattaa jättää pois, sillä ne turruttavat ja pilaavat hienon juoman maun.

Samppanjavastaanotolla voi tarjota vaikkapa seuraavia, tarjottimilta tarjoiltavia pieniä herkkupaloja:. Samppanjavastaanotolla ruoat tarjoillaan tarjottimilta, jotka on joko asetettu pöydille tai niiden tarjoilusta vastaavat tyylikkäästi pukeutuneet tarjoilijat. Ruokia kerätään joko pienille lautasille tai ne syödään yksitellen, jokaisesta erikseen nauttien.

Tikkuja ja annostukia varten kannattaa olla pieniä astioita, joihin käytetyt tikut voi huomaamattomasti laittaa. Samppanja tarjoillaan optimaalisesti 7-asteisena, korkeista laseista tai laakeista samppanjamaljoista. Jokaista vierasta kohti tulisi varata ainakin 2 lasia samppanjaa, juhlan kestosta riippuen enemmänkin, mutta samppanjavastaanoton keston ajatellaan yleensä olevan enintään vain pari kolme tuntia. Samppanjan tarjoilusta vastaa tarjoilija.

Samppanja on maultaan kuivaa, eikä kaikkia miellytäkään. Laadukas kuohuviini on monelle maistuvampi vaihtoehto, joten korvaa halutessasi hinnakas samppanja hyvällä kuohuviinillä! Häiden ja kastejuhlan yhdistäminen juhlana noudattaa melko usein perinteisempiä hääjuhlamuotoja, mutta koska varsin monet hääparit pohtivat kaste- ja hääjuhlan yhdistämistä ja kaipaavat niihin vinkkejä, mainitsemme tämän erikseen.

Kaste ja vihkimistoimitus toimitetaan vuoron perään ja sen käytännön järjestelyistä vastaa pappi, jonka kanssa kannattaa keskustella kirkossa tai muussa tilassa tapahtuvan toimituksen kulusta. Ehtoollinen on kaunis tapa päättää vihki- ja kasteseremonia, jonka jälkeen juhlaväki siirtyy juhlimaan solmittua liittoa ja kasteen saanutta lasta. Vieraille lähetetyssä kutsuissa joko mainitaan molemmista, tai sitten ei! Usein vihkitilanteessa toimii muutamia avustajia kastettavaa lasta tai lapsia ajatellen, jotta hääparin vihkitilaisuudesta muodostuu heidän oma tilaisuutensa.

Monet pohdiskelevat hääjuhlaa ja miten näiden kahden juhlan yhdistäminen saadaan kuitenkin sellaiseksi, että sekä hääparin hääjuhla, että lapsen kastejuhla muodostuisivat yhdessä ja erikseen riittävän persoonallisiksi.

Yleensähän on niin, että kastettava lapsi on hyvin nuori tai vain vuoden ehkä kahden ikäinen, joten sinällään kastejuhlan päähenkilö ei juhlasta tule mitään muistamaan. Juhlan voikin hyvillä mielillä tehdä sellaiseksi, että pääpaino on hääjuhlalla, mutta siihen liitetään hääparin haluamia kastejuhlalle tyypillisiä elementtejä.

Pientä lasta tai lapsia varten kannattaakin järjestää avustavia hoitajia, jotta hääpari voi halutessaan nauttia päivästä olematta jatkuvasti lasten pääasiallisina vahteina. Omat vanhemmat tai lapsen kummit ottavat monesti mielellään lapsen hoiviinsa ja yökyläänkin, jotta hääpari saa juhlia hieman kauemmin, nauttia maljoista ja viettää halutessaan hääyönkin ihan kahden. Toiset kokevat tärkeänä sen, että juhlassa on molemmille juhlatilaisuuksille tyypillisiä elementtejä ja niitä saa toki jokainen oman mieltymyksensä mukaisesti yhdistellä.

Monet haluavat lapsia muutenkin hääkuviin, joten valokuvaus on otollinen paikka yhdistellä molempia juhlia. Lasten Taikamaa on lastenvaatteiden ja lastentarvikkeiden nettiputiikki ja lastenputiikki.

Pääosin tuotteet tulevat Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Englannista. Myös kakusta voi halutessaan tehdä yhdistetyn siten, että kakun joka toinen kerros on enemmän häätyylinen ja joka toinen kastejuhlaan sopiva. Lisäksi hääruokailun yhteyteen voi leipoa erillisiä kasteleipiä varpajaisperinteitä mukaillen. Vieraat murtavat kasteleivistä palasensa lapsen onnellisen tulevaisuuden takaamiseksi.

Hääjuhlassa kohotellaan maljoja sekä hääparin, että kastetun lapsen kunniaksi. Juhlaan voi järjestää kaksi erillistä lahjapöytää tai vain yhden yhteisen, sillä ei ole odotettavaa, että isommissa juhlissa kaikki kutsutut toisivat lapselle lahjan. Yleensä lahjoja tuovat vain lapselle läheisimmät perheenjäsenet ja perheystävät. Pieni lapsi väsyy nopeasti ja kaipaa huolenpitoa juhlan aikana, joten aiemmin mainittu läheinen tulee tarpeeseen lapsen kaitsijana. Tuoreille vanhemmille pitkät juhlat ovat kuitenkin melko ponnistelua, joten pieni rauhoitus- ja levähdyshetki ei taatusti ole hullumpi idea.

Jos avustaja on olemassa, hääpari saa keskittyä enemmän toisiinsa. Kastejuhlan päähenkilö usein poistuu juhlasta alkuillasta, jolloin hääpari ja heidän ystävänsä voivat siirtyä jatkamaan juhlaa railakkaammin, joskus toisessa paikassa. Hää- ja kastejuhlan voikin yhdistää halutessaan siten, että varsinainen yhdistetty osuus vietetään myöhäisen pitkän lounaan merkeissä, jonka jälkeen lapsi ja osa vieraista poistuu ja hääpari ystävineen ja läheisineen lähtee jatkamaan juhlaa vaikkapa risteillen tai iltaravintolassa illasta nauttien.

Pienten lasten vanhemmille ei liian usein avaudu mahdollisuutta viettää yötä kahden, joten ottakaa tilanteesta kiinni ja järjestäkää niin, että ainakin hääyönä olette vain kahden, vaikka sitten vain keskeytyksettömästä yöunesta nauttien!

Miten paljon nämä kaksi eri juhlan aihetta sitten juhlassa ilmenevät, on täysin teidän oma asianne! Kaikki hääjuhlat eivät toki ole samanlaisia, eivätkä edes niitä tyypillisiä, eikä niiden toden totta tarvitsekaan olla.

Mikä on sinun ja tulevan puolisosi haave? Antakaa mielikuvituksen lentää ja pohtikaa mikä on mahdollisuuksien rajoissa ja mikä ei. Ihan heti ei kannata tyssätä ensin mahdottomalta tuntuvaa ideaa, sillä hyvällä suunnittelulla ja kyselemällä saattaa ratkaisu löytyä.

Vaihtoehtohääjuhlia suunnitellessa kannattaa kuitenkin paneutua yksityiskohtiin huolella ja miettiä vaihtoehtoja yllättävien tilanteiden varalle. Muistakaa myös informoida vieraita sellaisista yksityiskohdista, jotka vaikuttavat päivästä nauttimiseen.

Suomen hääperinnehistoriassa paikalliset häätavat erosivat muiden alueiden häätavoista ja jopa oman alueen häätavat saattoivat erota muiden sukujen ja säätyjen noudattamista häätavoista.

Onneksi Suomessa on maailman suurin kansanrunousarkisto, jota on tutkittu jo luvun alusta asti, joten häätapatietoa ja — kulttuuria on tallentunut runsaasti. Sataedu Nakkilan elokuva- ja tv-alan Nakkilan Yrittäjien Kiitos hyvin sujuneesta opiskelijat olivat vahvasti hallitus koostuu seuraavista henkilöistä: Terja Wahlberg, Markku Pohuudelle kokouksesta ja onnea puheenjohtajalle ja hallitukselle.

Suominen sien työntekijöiden tivaalien päätösjuhlassa Oy. Yritys on harjoittanut palkkaamisella sekä kahdeksan eri maan menestyksekästä toimintaansa jo yli 40 vuoden ajan. Suomisen päätoiminta on tänä päivänä yrityksen tahtotila työllistää muita nakkilalaisia yrityksiä aliurakoitsijoina. Suomiselle ja koko henkilökunnalle!

Sen pääosanesittäjä maanrakennus ja erikoiskuljetukset. Samuel Valintaperusteina olivat yrityksen pitkä ja Terja Wahlberg Nakkilan Yrittäjät Shipway voitti parhaan nus- ja lavastustöissä.

Hyvin sujuneissa kuvauksissa tuli kaikessa esiin se, että kyseessä on Suomen oloissa valtava projekti isoine resursseineen. Myös trailerin tuotantoryhmä oli erittäin tyytyväinen nakkilalaisten kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Mahdollisesta yhteistyöstä jatkossa ei vielä tiedetä. Suunnitelmien mukaan IronDanger saa ensi-iltansa vuonna Risto Räppääjälle paras elokuva -palkinto lapsinäyttelijän palkinnon. Kilpaan osallistui elokuvaa viidestäkymmenestä maasta.

Sinikka ja Tiina Nopolan luomaan Risto Räppääjä hahmoon perustuva elokuva on kerännyt elokuvateattereissa Suomessa jo noin katsojaa. Timo Koivusalon ohjaamaa Elokuvaa filmattiin kesällä mm. Porilaislähtöisen näyttelijän Joonas Nordmanin sketsihahmo porilainen liitto-orava ja ayjyrsijä Salme Pasi oli Putous-ohjelman Vuoden sketsihahmo. Lyhyessä voittoja kiitospuheessaan Salme Pasi oli totutun ytimekäs: Yleisö äänesti Nordmanin sketsihahmon suosikikseen. Tää tuli mulle tieräks aikamoisena yllätyksenä.

Olen hiukan sanaton, mutta kyl mä veikkaan, että tuol Helsingin yössä saattaa tänään olla vähän vipinää, jos hyvin menee, Salme Pasi kommentoi voittoaan tuoreeltaan Finaalilähetyksessä paljastui muun muassa, että Salme Pasi on töissä Kemiralla varmistamassa että kaikki menee hyvin.

Se onnistuu hänen mukaansa parhaiten, kun kukaan ei tee mitään. Satakunnan Kansa Metsäpalvelu J. Ei ole sama mistä sähkösi ostat, näin mainostaa Harjavallan ja Nakkilan alueilla toimiva sähköyhtiö, Lammaisten Energia Oy, jolla on noin sähköasiakasta.

Energiapäällikkö Jari Puustelli kertoi kuinka kovaksi nykyisin kilpailu sähköyhtiöiden välillä on käynyt ja yksi epämiellyttävä ja asiakasta harhauttava kilpailukeino, jota eräät myyjät harrastavat on puhelinkauppa. Asiakkaita kosiskellaan puhelimitse vaihtamaan harhaanjohtavalla taval- la tekemiään sähkösopimuksia ja mikä ikävintä, niissä harhautetaan jopa niinkin törkeästi, että asiakas luule puhelinmyyjän toimivan paikallisen sähköyhtiön kanssa.

Kaiken lisäksi myyjä tarjoaa edullisesti lyhyttä alle puolen vuoden sopimusta. Kuitenkin sopimuksen päättyessä hinta saattaa nousta. Toinen asia mikä myös saattaa harhauttaa asiakkaita on hinnan sahaaminen edes takaisin, mitä vaaraa ei Lammaisten Energian asiakkailla ole, sillä heidän tarjoamansa pörssihinta, kun ostetaan jo etukäteen.

Yksi varteen otettava asia on sähkön saannin varmuus ja varmaan moni asiakas onkin viime aikaisten myrskyjen takia saanut kokea tämän kantapään kautta. Lammaisten Energia on kuluneen vuoden aikanakin panostanut investointeihin euroa ja edelleen on tarkoituksena jatkaa investointeja verkkoalueellamme sähkön katkeamattomuuden 9 saannin turvaamiseksi asiakkaille.

Olemme korjanneet nykyisiä ilmajohtoja kaapeloimalla niitä satoja kilometrejä ja edellisvuonna Energiapäällikkö Jari Puustelli korjausten kustannukset nousivat yli miljoonaan euroon. Moni asiakas kysyy usein mistä paikalliset sähköyhtiöt hankkivat sähkönsä ja siihen energiapäällikkö, Jari Puustelli totesi, että esimerkiksi ostamme sitä sähköpörssistä. Lammaisten Energialla, kun ei ole omaa tuotantoa, mutta kylläkin joitain osuuksia sähköä tuottavista yrityksistä.

Yksi mihin viime aikoina ollaan myös jonkin verran panostettu on aurinkoenergia, mutta vielä toistaiseksi siitä saatava sähkö on hyvin minimaalista.

Tuulivoima on myös yksi vaihtoehto, mutta näillä näkymin ei Lammaisten Energia ole siihen kovinkaan suuresti satsaamassa. Tällä hetkellä sähköyhtiö työllistää oman väen lisäksi myös paikallisia palveluita, mikä merkitsee sitä, että näin työllistämme sekä välillisesti että suoraan useita alueemme henkilöitä.

Sähköyhtiö on myös mukana eri muotoisissa tapahtumissa, kuten tukemassa urheilua, yhdistyksiä ja juniorityötä. On myös hyvä muistaa ja pysähtyä miettimään, mitä arvoja valinnoillasi kuluttaja na haluat tukea. Haluatko, että paikkakunnallasi on esimerkiksi oma sähköyhtiö.

Sunnuntaina juhlittiin Nakkilan kirkon käyttöönottoa Juhlamessu kirkossa, liturgina Kirkkoherra Markku Järviö, saarnan piti lääninrovasti Marianne Känä, kanttorina toimi Anna Tasala. Kolehti kerättiin Suomen Lähetysseuralle. Kirkon suuri yli miljoona euroa maksanut remontti saatiin valmiiksi juuri sopivasti ennen joulun tilaisuuksia. Etelä-Pohjanmaan Närpiössä pienessä kylässä on ympäri vuoden trooppinen tunnelma.

Kun kurvaa valtatie kahdeksalta pikkutielle ja astuu sisään Lind s Kökiin, tuntuu kuin lennähtäisi hetkessä kilometriä etelään. Mansikan- ja tomaatin taimet, hedelmäpuut ja syötävät kukat toivottavat tervetulleiksi kasvi huoneravintolaan.

Paikan erikoisuutena ovat ravintolasalin sisustuksen lisäksi yllättävät tuoreiden makujen yhdistelmät. Hyvä retkikohde ryhmille, perheille ym. Syksyllä ja talvella avoinna vain lauksesta! Vastuullinen yritysjohtaja menestyy myös naismarkkinoilla Niin sitä vois sano, taita oll vaa rahavoima Satakunnan Kansan näköislehti korjattu Millai sitä noin vaa korjat, jossei teksti o puututt Jouluruoka ei ole vielä löytänyt ostoskoriin Ei, ne ei sinne kori ilma mani löyr Pikkujouluista ei hevillä luovuta Ei kyll hevill, se o se jokavuotin voimankoetus Peurat kiimassa suuri kolarivaara Täyty oll piiloss, ette minu törmäis Raumalla vahvoja palomiehiä Kyll Raumall, mite vahvoi sitt Poriss Poliisin haaviin 25 rattijuoppoa Isot o haavit poliseillaki Köyliöläinen ajoi maistissa Eurassa Kävi ajelees naapuriss, ett mainittas Ydinvoimaloiden yllä lentävät tuntemattomat lennokit hämmentävät Ranskassa O varma venäläissi Rosatomi porukka, koittavat selvittä, millai niit rakenneta Arhinmäki yritti suudella Soinia Ei Soinika mikä homo oo, se o katolilaine heter.

Porilainen vois sanoo et pehmeet touhuu ja ei kun ensi vuonna uudestaan. Ravintoloitsijat ristivät kätensä ja kiittävät kauniisti. Illan huumaa ei voi viedä meiltä kukaan vaan koittaa aamu kankea ja kankkunen.

Varoen raottaa neiti näpsä luomiaan. Ensimmäinen ajatus hiipii mielen en sitten ikinä enää ota mitään paitsi seuraavaksi lyhyt on ihmisen muisti. Mitäköhän sitä sitten eilen tuli tehtyä?

Hämäriä muistikuvia siitä että saatoin avautua toimitusjohtajalle ihan pikkasen. Ai nyt alkaa sattua. Taisin- Marras-joulukuussa parturit saavat teroittaa veitsensä koska varauskirjat pullistelevat pikkujouluun valmistuvia asiakkaita.

Ei kun mekko-ostoksille ja uutta ihanaa korkkaria kehiin ja tietysti laukku sävy sävyyn. Pitäähän nyt vielä uusi takkikin saada jotta sääret saadaan suojaan viimalta.

Miten ihanaa onkaan se kaikki valmistelutyö pikku viinilaseineen ennen kuin ollaan valmiina baanalle. Vielä eteisen peilin edessä pari pyörähdystä, sipaisu huulipa sitten tanssia pienen puolieroottisen tanssinkin myyntiosaston Penan kanssa ja taisin sitten vähän pussaillakin Penaa.

Tässä kohtaa neiti näpsä toivoo että olisi kokonaan menettänyt muistinsa. Ja siinähän se Pena röhnöttää suu sepposen selällään tuoksuen vahvasti eiliseltä. Mihin katosi se charmi joka vielä illalla oli käsin kosketeltavaa. Ei tunnu jomottava ohimo enää miltään koska tilalle on tullut moraalinvartijan tuska. Neiti tuijottaa myttyjä lattialla. Ei kun rääpimään päälle se mitä on jäljellä vaatetuksesta ja hiipimään kotia kohti kajaalit poskissa. Matkalla neiti saa muutaman merkitsevän katseen ja syystäkin.

Kerro haaveesi ja toiveesi meille- me toteutamme ne! Kahvi ja tee Lämmin, tumma, tuore leipä Syö ja juo niin paljon kuin haluat! Lounastiski Joka lauantai ja sunnuntai myös lohifilee Vahit ja Vefa 8 ma-pe la-su Tällä kupongilla aamiainen kahdelle Tällä kupongilla lounas kahdelle 10 ma-pe ma-pe la-su Voimassa asti Voimassa asti.

Auton hinaus myös kotipihasta tai kesämökiltä Rengasrikko Avainten jääminen lukittuun autoon Polttoaineen loppuminen kesken matkan Apukäynnistys akun tyhjentyessä Auton juuttuminen lumeen Korjatun auton toimitus kotipaikkakunnalle Autofit Pajamäki Hansuntie 21, Nakkila p. Lahjat, koristeet ja kattaukset, mitä ikinä jouluusi tarvitset! Tervetuloa vastaanottamaan joulua lauantaina 1.

Päivä alkoi klo 8. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Mitä sinä syöt usein? Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon.

Levin Joulu Jouluruokailuja, joulutori, jouluisia ohjelmia, useita erilaisia ohjattuja aktiviteetteja, pukin vierailuja huoneistoon, laskettelua, kelkkailua, hiihtokoulua, hiihtoa, kauneimpia joululauluja. Satakunnan matkailuyrittäjien yhteistyön ja toimintaedellytysten kehittämishanke Satakunnan matkailuyrittäjien.

Bodomin kartanon väki toivottaa sinut tervetulleeksi! Master Golf toimii Bodom-järven rannalla, historiallisen Bodomin kartanon ympärillä, Espoossa. Yhtiö on perustettu vuonna ja sillä on kaksi erilaista. Länsi-Porin seurakunnan perhekerho Lattomeren kirkko. Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta.

Tämä kahvila avautuu maanantaina. Matkailupalvelujen tuottaja, matkailu 13 Winnova, Rauma Rauman kaupungin matkailuneuvoja Sanna Rantalan mukaan joulukuussa tapahtuu paljon. Lapset ja lapsenmieliset voivat ihastella Rauman taitoluistelijoiden.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Hallin Palvelutalo Myyjäiset Hallin Palvelutalo. Tämä talo on paljon valoisa kuin teidän vanha talo.

Pusero on halpa kuin takki. Tämä tehtävä on vähän helppo kuin tuo. Minä olen pitkä kuin. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Sä oot varmaan uusi.

Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä. Kyselyn palautus infossa olevaan vihreään palautelaatikkoon. Huittisten musiikkiopisto Tapahtumakalenteri elokuu - joulukuu Musiikkiopiston konsertteihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy Elokuu su Ilmoitus alkaen 50 euroa! Lehti julkaistaan myös internetissä: Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan.

Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:. Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa.

Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Millainen olo sulla on?

Lokaniituntie 1, Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja. Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Dantelli-tuotemerkin alla olevat kaikki tuotteet valmistetaan tehtailla, jotka täyttävät laadunvalvonnan ja sosiaalisen vastuun valvonnan.

Kyllä nykytalvistakin selviää, kun pistää nenän ulos. Tule kanssamme viettämään Hyvän Olon teemapäiviä Mikä - kuka - millainen?

Minä annan sinulle rahaa. Nautintoja juhlahetkiin ja lahjaksi Suomalaista käsintehtyä suklaata Suomalaista käsintehtyä suklaata Tarjoiluun ja liikelahjaksi K Tuoretta suklaata herkutteluhetkiin Kultasuklaan herkullisen tuoreet.

Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu Vuoden teema: Satakunnan ammattikorkeakoulun tekniikan Porin yksikön luokkahuone Aika: Avoinna ke - to klo 10 12, puh. Jukka Nieminen, pastori, puh. Reijo Vierula, pastori, puh. Sinun vuorosi loistaa Nilsiän Manttu, Vesitornintie 1 Nilsiän lukion musiikkinäytelmä. Kyllä nykytalvistakin selviää, kun pistää nenän ulos auringonpaisteella, mutta viihtyy.

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä , arkisto Taru-Kalusteen Tarja Siivonen toiminut yrittäjänä 40 vuotta Nummelan Kenttälässä toimivan Taru-Kalusteen yrittäjä Tarja Siivoselle on kertynyt yrittäjyysvuosia. Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Auton kanssa Elena haluaa uuden auton Hei!

Minä haluan ostaa uuden auton. Joo, minulla on vanha Volkswagen Golf. Kuinka monta kilometriä sillä on ajettu? Kuumat Onnittelut Maailman Aktiivisimmalle Saunaseuralle! Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja. Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. J Joo, kävin toissapäivänä. Tänään Anita kirjoittaa nopeasti töissä, koska hänellä on tärkeää asiaa.

Syksy Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww. KesäStartti Myyrmäen aluetoimikunta järjesti nuorille tapahtumia koulujen ensimmäisellä lomaviikolla. KesäStartti alkoi jo Louhela Jamista 3. Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan numerot lehden viimeisellä aukeamalla 3. Hyvinkään kirkko klo Kaikille ihmisoikeudet täysimääräisesti ja yhdenvertaisesti.

Valtakunnallista kehitysvammaisten teemaviikkoa vietetään 1. EP Senioripoliisit Kevätmatka Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te?

Gurli-täti ei tahdo Et kai. Tämä talo on paljon valoisa valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on halpa halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän helppo helpompi. Suomalaiset kuluttajina Virossa Kuluttajakysely Maaliskuu Kuluttajille kohdennettu kysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy: Jäsenmäärä oli vuoden lopussa , joista uusia jäseniä oli Siirtymätyöpaikkoja oli vuoden vaihteessa. Aimo Jääskeläinen 2 vuotta sitten Katselukertoja: Työharjoittelu Saksassa - Kleve Panelian museo Paneliantie 36 Avoinna 2.

Kello on kymmenen Lisätiedot. Tämä tarkoittaa sitä Lisätiedot. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. Joulun aikaan aukioloajoissa on joitakin poikkeuksia, suurin osa palveluista on kuitenkin avoinna joka päivä. Satakunnan matkailuyrittäjien yhteistyön ja toimintaedellytysten kehittämishanke Satakunnan matkailuyrittäjien Lisätiedot.

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle Bodomin kartanon väki toivottaa sinut tervetulleeksi! Yhtiö on perustettu vuonna ja sillä on kaksi erilaista Lisätiedot. Länsi-Porin seurakunnan perhekerho Lattomeren kirkko Lisätiedot. Pelottava, kiehtova susi Harjavallassa, s. Venepori Oy Lammenranta 8 Pori Puhelin: Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Tämä kahvila avautuu maanantaina Lisätiedot. Matkailupalvelujen tuottaja, matkailu 13 Winnova, Rauma Matkailupalvelujen tuottaja, matkailu 13 Winnova, Rauma Rauman kaupungin matkailuneuvoja Sanna Rantalan mukaan joulukuussa tapahtuu paljon.

Lapset ja lapsenmieliset voivat ihastella Rauman taitoluistelijoiden Lisätiedot. Berit Tamminen, puh Tapahtuma: Minun naapuri on rikas kuin minä. Hänellä on iso asunto ja hieno auto. Minä olen pitkä kuin Lisätiedot. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Sä oot varmaan uusi Lisätiedot. Ilolansalon harrastuksia monenlaisia tule mukaan Sinäkin, katso viikkoohjelmasta!

Ydinsatakunnan uusin ja laajalevikkisin mainosjulkaisu. Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan Lisätiedot.

Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu:

HOMO SEKSISEURAA SEINÄJOELTA PORNO LEFFOJA