Lahti homo thai hieronta thai hieronta helsinki

lahti homo thai hieronta thai hieronta helsinki

Rankalla alkoholinkäytöllä on yhteys masennukseen — Lääkäri kertoo, milloin olisi aika vähentää. Miksi jotkut kaatuilevat humalassa? Missä menee alkoholimyrkytyksen raja? Kylmäävä ohitus tallentui videolle — Poriin matkanneen lapsiperheen rippijuhlavierailu oli päättyä traagisesti: Suomessa on kymmeniä kuntia, joissa kesämökkejä on enemmän kuin vakituisia asuntoja — ja määrä vain kasvaa.

Legendaarisesta Harley-Davidsonista tuli Yhdysvaltojen ja Euroopan kauppasodan tunnus — nyt pelkona on, että rajoitukset laajenevat, sillä Trumpin keinot ovat poikkeukselliset. Maitohorsman versot ovat kotimainen vastine parsalle ja voikukannuput kapriksille — Kesäkattaus villiyrteillä ja -kasveilla kannattaa. Kokoomusnuoret osoittaa mieltä Trumpia ja Putinia vastaan — Puoluejohto: Se on heidän oma mielipiteensä. Kansainvälisille markkinoille pyrkivien piirissä kypsyy muutos, jossa totutut toimintatavat ja rakenteet jäävät syrjään — Koulutus tulisi saada vastaamaan kasvukulttuurin avaintekijöiden tarpeita.

Puoli sukua tulee MM-kisoihin kannustamaan — heittäjälupaus haluaa näyttää olevansa matkalla huipulle. Tampereelle yleisurheilun nuorten MM-kisoihin saapuvia urheilijoita odottaa historiallinen yllätys — itse täytettävä vesipullo.

Voimaa vaarin kellarista ja kalorin pommeista — senttinen ja kiloinen tamperelaisjätti tavoittelee maailman huippua Kemin keijun opeilla. Ratinassa nähdään heinäkuussa useita yleisurheilun huippulahjakkuuksia — Lue tästä MM-kisojen suurimpien suosikkien esittelyt. Ant-Manin jatko-osassa etsitään äitiä kvanttien maailmasta — Paul Rudd jatkaa leikkimielellä sankariroolissaan. Ohjeet javascriptin päälle kytkemiseen: Käytämme Alma Median sivustoilla evästeitä.

Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön. Alma Media voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, mainontaa ja säätietoja. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin. Auto ja liikenne Näin pääsee nyt taksikuskiksi — Kävimme ajolupakokeissa ja yllätyimme tuloksesta Tilaajalle. Kyllä ehdottomasti, sehän on nykyään helppoa.

Netissäkin kerrottiin, että kohta kadut täyttyvät Suomalainen sukelluskoulun opettaja Mikko Paasi on parhaillaan auttamassa pelastustöissä Thaimaan luolaoperaatiossa. Thaimaalaiset pojat saattavat joutua odottamaan luolassa neljä kuukautta, vedenpinta laskee sentillä tunnissa — sukeltaminen saattaa olla mahdotonta Lue sanasta sanaan luolaan jääneiden thaimaalaisten poikien ja pelastajien ensimmäinen keskustelu: Tampereen Liisanpuistossa käy tiistaiaamuna kuhina, kun talkoolaista kantaa puisia penkkejä paikoilleen.

Jos netissä hakukoneeseen kirjoittaa "kipu", aukeaa tusinoittain vaihtoehtoja. Oli särkyä sitten pakarassa, kaulassa tai kantapäässä, Kaunis kaupunkiluonto ja Muumimuseo ovat perinteisesti houkutelleet kansainvälisiä matkailijoita Tampereelle ja Pirkanmaalle.

Kymmenet kiinalaiskaupungit tuskailevat maahan lähetettyjen muovijätelastien parissa. Jätettä tulee niin paljon, että osa siitä heitetään Viisi nuorta kertoo, millaista huumemaailmassa on — Jääkiekon maailmanmestarit auttoivat ainutlaatuisen huumekuntoutuskodin alkuun ja nyt siellä autetaan joka vuosi kymmeniä. Salaisuus on liikepareissa, jotka saavat aineenvaihdunnan käyntiin — Fysiikkavalmentaja Jenni Puputti näyttää mallia. Suomalaisten suolistossa kytee kansantauti ja sairastuvien määrä kasvaa räjähdysmäisesti — Arvoitusta vuosia tutkinut lastenlääkäri Kaija-Leena Kolho: Naisen sukuelin oli vanhan kansan mukaan väkevä taikakalu — Pyllyttäminen oli varttuneiden naisten oikea ammatti.

Paljastit ehkä enemmän kuin luulit — Tutkija kertoo parimuodostuksen salaiset kaavat, joita toistamme huomaamatta.

Tässä ovat kaikki Tampereen kaupunginosaa — katso jättilistasta oman asuinalueesi tiedot väestön iästä, tuloista ja työttömyysprosentista. Tuntuu kuin joku tunkisi selkään veistä, ja käveleminen on tuskaa: Häiriintynyt nivelpari piinaa tuhansia — Mistä ihmeestä SI-nivelissä on kyse, ja miksi ne aiheuttavat niin suuren kivun?

Jari Salmen isä puukotettiin kuoliaaksi juuri, kun poika oli päässyt teatterikouluun — Samana päivänä toisella puolella Suomea näyttelijä sai poliisit peräänsä. Nyt on aika hakea nämä tärkeät tuet, etteivät rahat mene sivu suun Uusi opiskelija voi hakea opintotukea, kun hän on varmistanut opiskelupaikkansa. Jos opiskelupaikka on otettava vastaan, Nyt pojat on löydetty, Sukeltaja Mikko Paasi auttaa paikan päällä Thaimaan vaarallisessa luolaoperaatiossa — Nyt hän kertoo, miten pojat voitaisiin kuljettaa ulos sukeltamalla Tämä tiedetään nyt: Thaimaalaiset pojat saattavat joutua odottamaan luolassa neljä kuukautta, vedenpinta laskee sentillä tunnissa — sukeltaminen saattaa olla mahdotonta Thaimaalaisten poikien hakeminen luolasta voi olla vaarallista — Kokeneellakin sukeltajalla kestää sokkeloissa kolme tuntia päästä lasten luo.

Pelkään tulevaisuutta, jossa monimuotoisuus harvenee samaa tahtia luonnosta ja taiteesta — Nostalgiaan luottava kesäteatteri kierrättää tuttuja hahmoja ja sovittaa turvallisia tarinoita Tänä kesänä teatteriesityksiä on kolmea tyyppiä. Kierrätetään jokin ennalta tuttu teos tai hahmo toisesta Kohta 25 vuotta vanha korkeushypyn maailmanennätys oli mennä rikki — Näin pienestä se oli kiinni Mutaz Essa Barshim oli todella lähellä tehdä korkeushypyn maailmanennätyksen maanantaina.

Qatarilainen kilpaili Unkarin Szekesfehervarissa ja Siivikkalan uimarannalla etsittiin ihmistä vedestä tiistai-iltana — Uimarannan pukukopista löytyi nuoren henkilön vaatteet Ylöjärven Siivikkalassa etsittiin tiistai-iltana ihmistä vedestä uimarannalla.

Uimarannalta soitettiin hätäkeskukseen, koska uimarannan pukukopista Sanaan koti yhdistyy usein sana perhe. Yhä enenevässä määrin tämä assosiaatio on kuitenkin murenemassa. Jos asunto oli ennen tiiviin yhteisön kokoontumis­paikka, on se tänään monelle suomalaiselle hiljainen tukikohta, jonne vetäydytään päivän päätteeksi viettämään aikaa yksin, tai korkeintaan kaksin.

Yhdeksänkymmentävuotiaan Suomen yrityksillä meni vielä kovaa, kunnes vuosien ja taitteessa maailmantalous romahti. Satavuotiaan Suomen talous näyttää taas valoisalta: Harari ansaitsee tunnustuksen erityisesti siitä, että on oivaltanut isot yhteis­kunnat fiktion tuotteiksi, vaikkei hän fiktion mekanismia ja ajoitusta kohdalleen saakaan, kirjoittaa Ilkka Kallio arviossaan Yuval Noah Hararin menestysteoksista Sapiens — Ihmisen lyhyt historia ja Homo Deus — Huomisen lyhyt historia.

Naisten osuus yritysten ylimmässä johdossa on noussut selvästi kymmenessä vuodessa, mutta viime vuosina kehitys on ollut jokseenkin hidasta tai olematonta. Johtajien tasa-arvokehityksen seurantaan tarvitaan systemaattisesti tuotettua, vertailukelpoista tietoa.

Työn ja pääoman välisessä tulonjaossa on tapahtunut selvä siirtymä voittojen hyväksi, kirjoittaa kansantalouden tilinpidon asiantuntija Olli Savela. Kuluttajabarometri on osuvasti ennakoinut talouden ja siihen liittyvien ilmiöiden kehitystä jo kolme vuosikymmentä.

Useat tilastot laaditaan esittämällä kysymyksiä satunnaisesti valitulle otosjoukolle. Miten saamme kysymyksistä sellaisia, että vastaajat ymmärtävät ne samalla tavalla? Ja vastaamisesta motivoivaa — ehkäpä jopa mukavaa? Suurin osa lähestymiskieltoon määrätyistä on miehiä ja suojatuista naisia. Ikäryhmien puolesta kiellot jakautuvat melko tasaisesti. Kestävä kehitys on haaste, sillä haluamme samanaikaisesti ymmärtää, kuinka talouden, ympäristön ja sosiaalisen hyvinvoinnin kehityksen käy.

Tilastojen tarjoama tietopohja auttaa seuraamaan näitä kysymyksiä. Suomen teollisuuden johtamiskäytännöt ohittavat laadullaan Saksan ja lähentelevät Yhdysvaltoja.

Seurannan osalta tulokset ovat suorastaan erinomaisia. Tavoitteen asettamisessa ja kannustimissa on yhä kirittävää. Suomen kansalliseen kestävän kehityksen seurantatyöhön haetaan uutta potkua avoimella ja osallistavalla järjestelmällä. Seuranta perustuu kansallisen seurantaverkoston määrittämiin indikaattoreihin, ja tulkintoja koskevaan keskusteluun voivat osallistua kaikki kiinnostuneet.

Ravinnon hintojen sopeutuminen EU-aikaan alkoi jo vuonna , kirjoittaa hinta-asiantuntija Ilkka Lehtinen. Riitta Pipatti ja Sini Niinistö selventävät artikkelissaan metsien maaperäpäästöjen arviointia kasvihuonekaasupäästöjen inventaariossa osallistuen aiheesta käytyyn keskusteluun. A downturn has plagued the mass media markets since The coming few years will show whether publishing — and the media field more broadly — will be able to renew in the midst of the transition and rise from financial difficulties.

Niin kuin yrityskentässä yleensäkin myös kuntosali­bisneksessä yritykset onnistuvat parantamaan asemaansa laajentamalla toimintaansa, yritys­ostoin, hinta­kilpailulla ja hyvällä asiakas­palvelulla.

Muutaman yrityksen onnistuneiden investointien ansiosta kunto­keskusten Top10 on elänyt vuoden takaisesta. Eläkkeelle jäävien ikäryhmien koulutustaso on kipuamassa hyvin lähelle nuorten ikäluokkien tasoa, ja sen vuoksi aikuisväestön koulutustaso nousu lähes pysähtymässä luvun alkuvuosina.

Kansainvälisesti Suomen sijoitus nuorissa ikäluokissa on lähellä kehittyneiden maiden keskitasoa, mutta heikkenee nykytahdilla yhä lähivuosina. Kotitalouksissa tehtävä työ on yhteiskunnallisesti merkittävää. Sen arvo vuonna oli 78,4 miljardia euroa. Palkaton kotityö ei kuitenkaan sisälly brutto­kansan­tuotteeseen. Ekonomistit varoittelivat euron suunnittelu­vaiheessa epä­symmetriasta — talouden suhdanne­kehitys voisi olla eri maissa erilainen — ja sen aiheuttamasta mahdollisesta ongelmasta Suomen taloudelle.

Euroopan tilasto­päivä muistuttaa maailman­­laajuisesta, meitä ympäröivästä tilastojen virrasta, jonka pyörteissä pärjääminen edellyttää tilastollista luku­­taitoa. Aihe on kiehtonut minua ja kietoutunut tiukasti tilasto­­tieteen kurssiini, joka on nykyään avoin kaikille.

Kuntoilubuumi on kasvattanut vauhdilla alan yritys­toimintaa viime vuosina. Yritysten joukko on kirjava ja vaihtuvuus nopeaa. Suhdanteiden ennakoinnin kannalta keskeistä tilastojen tuotanto­ketjua ei juurikaan ole tutkittu. Tilasto­keskuksen asian­tuntijat Kari Rautio ja Atte Lintilä etsivät yhteyttä tilauksien, tuotannon, varastojen ja liike­vaihdon välillä. Maastamuutto on oletettavasti tärkein syy siihen, miksi Suomen koulutustaso heikkenee muihin OECD-maihin verrattuna.

Ikäryhmittäinen tarkastelu paljastaa, että koulutustason nousu on pysähtynyt luvun lopulla syntyneisiin. Juuri näissä ikäluokissa maasta muuttaminen alkoi eniten näkyä. Toinen, ehkä yhtä merkittävä syy on se, että maahan muuttaneiden koulutustietoja ei kerätä systemaattisesti. Jopa puolet korkea-asteen tutkinnoista saattaa jäädä tilastotiedostojen ulkopuolelle. Pientalorakentamisen vasta heräillessä horroksesta asuinrakentamisella menee yleisesti lujaa.

Kehitystä selittää kerrostalorakentamisen poikkeuksellisen pitkään jatkunut vahva kasvu. Teollisuudessa työskentelevillä on säännönmukaisesti korkeammat ansiot kuin palvelualoilla.

Vuonna palvelualoilla ansaittiin keskimäärin 17 prosenttia vähemmän kuin teollisuudessa. Palvelualojen mediaaniansiot olivat 2  euroa ja teollisuudessa 3  euroa kuukaudessa. Suurin osa eroista johtuu erilaisesta koulutus- ja ammattirakenteesta.

Vertailutiedot koskevat kuukausipalkkaisia palkansaajia. Globaalit uusyritykset työllistävät vähintään kaksi kertaa niin paljon kuin muut uudet yritykset — ja ne myös kasvattavat henkilöstään nopeammin.

Tilanne on vastaava myös muissa Pohjoismaissa. The employment rate is not the best indicator for comparing working among parents of small children. Measured by the work attendance rate, Finnish and Swedish women go to work almost equally much. However, there is a clear difference for mothers of children aged under three. Vietimme kesää perheen kanssa kiertämällä Suomea, ja tulihan siinä sukulaisvisiiteillä puhuttua vähän kouluasioitakin.

Suomi ei ole eurooppalaisittain kohtuuttoman kalliin ruuan maa, osoittavat hinta-asiantuntija Ilkka Lehtisen laskelmat. Robotit, tekoäly, big data, algoritmit, digitaaliset alustat, 3D-tulostus — asiantuntijoiden mukaan työ on suuressa murroksessa. Uusi teknologia ja digitalisaatio muuttavat tapojamme oppia, työskennellä, toimia ja kommunikoida.

Niiden myötä uusiutuvat myös käsityksemme työstä ja työnteosta. Perinteisiä tehtävä- ja ammattirakenteita muuttuu ja vanhoja tehtäviä häviää sekä uusia syntyy. Osana kilpailukykysopimusta sovittiin 24 tunnin lisäyksestä palkansaajien työaikoihin. Työaikojen lisäys on kuitenkin toteutettu hyvin vaihtelevasti eri toimialoilla ja työnantaja­sektoreilla.

Yksityisellä sektorilla paikallisen sopimisen rooli on korostunut työaikojen muutoksissa: Työajan lisäykset ovatkin kohdentuneet erityisesti julkisen sektorin työntekijöille. Älykaupungissa kiinteistöt säätelevät sähkönkulutustaan, ruuhkat katoavat ja ympäristö puhdistuu.

Smart City -kehityksen edelläkävijöitä löytyy eri puolilta maailmaa ja Helsingin Kalasatamasta. Puolet pääkaupunkiseutulaisista kulkisi työpaikalleen pyörällä puolessa tunnissa ja koko maan asukkaista muutaman minuutin nopeammin.

Sen sijaan julkisen liikenteen käyttö on sekä pyöräilyä että etenkin yksityis­autoilua hitaampaa. Tiedot perustuvat työmatka-aikaa eri kulkuvälineillä vertaileviin laskenta­malleihin, jotka nojaavat sekä perinteisiin että modernimpiin tietolähteisiin. Liiketaloudellinen rakentaminen kasvattaa osuuttaan pientalomarkkinoilla. Liiketaloudellisen ja omatoimisen pientalorakentamisen trendit ovat poikenneet toisistaan vuodesta alkaen.

Suomalaiset 15—vuotiaat työttömät ovat yllättävän haluttomia muuttamaan työn perässä. Tilastokeskuksen vuoden työvoimatutkimuksen lisätutkimuksen mukaan työttömistä nuorista naisista miltei 60 prosenttia ja miehistä yli 40 prosenttia ilmoitti, ettei olisi valmis muuttamaan toiselle paikkakunnalle työn takia.

Tilastotiede ja tilastot eivät tunne rajoja. Tarinankertojien toristaan kuuluisa Marrakech keräsi viime viikolla lähemmäs 2 tilastotieteen, sitä soveltavien alojen sekä virallisen tilastotuotannon edustajaa yli maasta. The description of global value chains advances as international statistical projects are completed.

Tilastot taskussani sivuavat elämääni. Henkilöautoilla ajettiin edellisvuosien lailla — maanteiden tavarankuljetukset tehostuivat. Uusiutuva energia valtaa alaa pientalojen lämmityksessä. Kiinteistön ylläpidon kustannusindeksi uudistui. TosiTieto eli TrueData — uusi työkalu tiedon laadun arviointiin? Globaalin tuotannon tulkintamuutos siirtää palvelukauppaa tavarakauppaan.

Suomen SDG-indikaattoridatasta puolet jo olemassa. Mitä vuosi tilastojen käyttäjänä IMF: Suomesta kestävän tietoekosysteemin edelläkävijä. Kestävän kehityksen edistymistä seurataan laajalla mittaristolla. Yritysyksikön käyttöönotto helpottaa tilastojen tulkintaa. Dataterapiaa — fakta­pohjainen maailman­kuva vähentää epä­toivoa. Kansainvälinen rikosluokitus auttaa vertailemaan maita ja trendejä.

Nuorten miesten rikollisuus on laskussa. Lastensuojelun painopiste on kriiseissä, ei niiden ehkäisemisessä. Ehdottomat totuudet harvassa — tilalle epävarmuuden hallintaa. Köyhyysrajalla hinnat ovat nousseet enemmän. Alkuvuoden työllisyysluvuissa on jotain uutta ja jotain vanhaa, vaan liekö aktiivimallin vaikutusta.

Yksityinen varhaiskasvatus yleistyy vauhdilla. Platform jobs are here to stay — how to measure them? Alustatyö on tullut jäädäkseen — kuinka mitata sitä? Virinneen talouskasvun juuri näkyy innovaatioissa? Sinunkin elämällesi oikea hinta? Suomessa on noin koiraa.

Vastausrasitteen vähentäminen oli tärkeä syy uudistaa teollisuus­tuotannon volyymi-indeksiä. Tunnin työllä työlliseksi — valetyöllisiäkö tilastoissa? Kilpailu on kuluttajan paras ystävä. Suomen ulkomaankauppa Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian kanssa ylijäämäistä. Velkaosuudet ovat kasvaneet erityisesti suurissa kaupungeissa. Hyvästit halpuutukselle — ruoka on nyt inflaation veturi pitkään. Palveluviennin nousu jyrkkenee, vaikka jälkijunassa. Suomalaisten kulutus on samankaltaistunut.

Teollisuustuotannon volyymi-indeksin laskentamenetelmä muuttuu — suhdannekuva ei. Mitä kuuluu ruuan halpuutukselle? Oikeiden kysymysten esittämisen taito on tilastojen ymmärtämisen avain.

Piilevä arvonlisävero rasittaa palvelun­tuottajia. Menestyvätkö ulkomaalais­taustaiset yritykset Suomessa? Ulkomaalaistaustaisten yritysten määrä kasvoi taantumassakin. Hans näki ja näytti maailman. Silmälasit, virttynyt pikkutakki, kuusi­kymppinen professori, tilasto­tietoja Auditorio on täpö­täysi, kuuntelemme herkeämättä. Myös satunnaistekijä vaikuttaa konkurssien vähenemiseen.

Konkurssien määrän väheneminen jatkui viime vuonna. Voittajia ja häviäjiä EU-Suomen lautasella. Tilastojen tulevaisuus — hyvä, paha vai ruma? Valitse sopiva yritystilasto tai kaksi. Suomen korkeakoulutus on yhä korkeaa kansain­välistä tasoa.

Kohti yhdentyvää vai hajaantuvaa Eurooppaa? Naisten osuus yritysten ylimmässä johdossa kasvaa hitaasti. Suhdanteet heiluttavat funktionaalista tulonjakoa.

Kuluttajien luottamukseen on luottaminen. Sitä saa, miten kysyy. Lähestymiskieltojen määrä on laskussa. Kuka seuraa globaalia agendaa? Suomi mukaan johtamisen mittaukseen — hyvin tuloksin. Kansallinen seurantajärjestelmä kannustaa keskusteluun.

Suomella hyvä lähtötilanne kestävän kehityksen mittareilla. Ruoka on halventunut jo 30 vuotta. Eivät numerot ihmeitä kerro ihmisistä, mutta menköön tällä kertaa. Joulu­kuussa Suomessa syntyi 6  lasta, 3  poikaa ja 3  tyttöä. Toinen mokoma ei enää ole kanssamme juhlimassa. Kuinka paljon meitä suomalaisia on kaikkiaan ollut sadan itsenäisyyden vuoden aikana?

Metsien maaperäpäästöt linjassa kansainvälisten ohjeiden ja arvioiden kanssa. Juhlavuoden kilpailu innosti lukemaan tilastoja ja niiden sanomaa. Suomijuhlavuoden tilastokilpailu tuotti runsaasti tasokkaita töitä.

.. SHEMALE ON HOMOSEKSUAALISEEN POIKA SEKSICHAT

: Lahti homo thai hieronta thai hieronta helsinki

Alastomiamiehet homoseksuaaliseen karvainenkalu Alastisuomi ilmaisia gay gay videoita
KALUA TAKAAPÄIN KUUMAT HOMO KOTIROUVAT Etsivät miehet thai homoseksuaaliseen hieronta kotka
Homo hieroja vuosaari helsinki erotic massage 739
Deitti homoseksuaaliseen seksi chat vaasa 849
ANIME PORN HOMO MOVIES EROTIIKKA TARINAT Perinteisiä tehtävä- ja ammattirakenteita muuttuu ja vanhoja tehtäviä häviää sekä uusia syntyy. Kuntokeskusten kärki­kymmenikköön on tunkua. Niiden myötä uusiutuvat myös käsityksemme työstä ja työnteosta. Naisen sukuelin oli vanhan kansan mukaan väkevä taikakalu — Pyllyttäminen oli varttuneiden naisten oikea ammatti. Auditorio on täpö­täysi, kuuntelemme herkeämättä. Suomijuhlavuoden tilastokilpailu tuotti runsaasti tasokkaita töitä. Suomen SDG-indikaattoridatasta puolet jo olemassa.

SEKSI JYVÄSKYLÄ TANTRA GAY MASSAGE HELSINKI

PORNO.VIDEOT 09 GAY PUHELINSEKSI

Lue sanasta sanaan luolaan jääneiden thaimaalaisten poikien ja pelastajien ensimmäinen keskustelu: Herättäjäjuhlat vievät Kalevan asukkaiden parkkipaikkoja — Lyhyellä varoitusajalla tullut siirtokehotus määrää siirtämään autot torstaina jäähallille: Kurkkukipu vai sittenkin nielutippuri?

Ihmiset etsivät yhä useammin sairauksiinsa vastauksia netistä ja kotidiagnoosit vaikeuttavat lääkäreiden työtä — Lääkärit kertovat, miten vastaanotolla kannattaa toimia.

Pirkanmaan matkailumarkkinoinnissa kolme on ylitse muiden: Muumimuseo, saunakulttuuri ja kaupunkiluonto. Eurooppalaiset vievät tonneittain muovijätettä Kiinaan ja kiinalaiset dumppaavat sen suoraan mereen — Vain kaksi prosenttia muovijätteestä kelpaa uusiotuotantoon.

Kokosimme oppaan maakunnan musiikkijuhliin. Valtava lammikko muodostui keskelle pääkatua Tampereen ydinkeskustassa — Video näyttää, kuinka vesi roiskuu kaaressa jalkakäytävälle. Lastensa kanssa matkustanut äiti todisti suomalaismiehen väkivaltaista purkausta lentokoneessa — Kanssamatkustajat taltuttivat päihtyneen öykkärin.

Kela-taksien kyydinvälityksessä isoja ongelmia ympäri Suomen — Pirkanmaalla autoja oli tarpeeksi, mutta odotus venyi pahimmillaan tuntiin. Citymarketin kauppiaspariskunnan koti Tampereen keskustassa on kuin taideteos: Kerrostalon sisälle kätkeytyy uskomaton palatsi. Thaimaalaisten poikien hakeminen luolasta voi olla vaarallista — Kokeneellakin sukeltajalla kestää sokkeloissa kolme tuntia päästä lasten luo. Pelkään tulevaisuutta, jossa monimuotoisuus harvenee samaa tahtia luonnosta ja taiteesta — Nostalgiaan luottava kesäteatteri kierrättää tuttuja hahmoja ja sovittaa turvallisia tarinoita.

Tässä ovat kaikki Pirkanmaan kesän kesäteatteriesitykset — kokosimme niistä tärkeimmät tiedot valintaa helpottamaan. Siivikkalan uimarannalla etsittiin ihmistä vedestä tiistai-iltana — Uimarannan pukukopista löytyi nuoren henkilön vaatteet.

Huippusuositut tv-draamat opettavat, että raiskaus tekee naisesta vahvan — roolimallit ruokkivat stereotypioita. Tapparan kultainen ikäluokka täyttää jo 50 vuotta ja tänään on Teppo Nummisen juhlapäivä — Kiekkolegenda paljastaa, kuka oli hänen aktiivivuosiensa vaarallisin hyökkääjä NHL: Suomi seuraa Ruotsin esimerkkiä pelaajakehityksessä — avainlukujen vertailu paljastaa suuren takamatkan.

Mies, juotko itsesi humalaan joka viikko? Rankalla alkoholinkäytöllä on yhteys masennukseen — Lääkäri kertoo, milloin olisi aika vähentää. Miksi jotkut kaatuilevat humalassa? Missä menee alkoholimyrkytyksen raja?

Kylmäävä ohitus tallentui videolle — Poriin matkanneen lapsiperheen rippijuhlavierailu oli päättyä traagisesti: Suomessa on kymmeniä kuntia, joissa kesämökkejä on enemmän kuin vakituisia asuntoja — ja määrä vain kasvaa. Legendaarisesta Harley-Davidsonista tuli Yhdysvaltojen ja Euroopan kauppasodan tunnus — nyt pelkona on, että rajoitukset laajenevat, sillä Trumpin keinot ovat poikkeukselliset.

Maitohorsman versot ovat kotimainen vastine parsalle ja voikukannuput kapriksille — Kesäkattaus villiyrteillä ja -kasveilla kannattaa. Kokoomusnuoret osoittaa mieltä Trumpia ja Putinia vastaan — Puoluejohto: Se on heidän oma mielipiteensä. Kansainvälisille markkinoille pyrkivien piirissä kypsyy muutos, jossa totutut toimintatavat ja rakenteet jäävät syrjään — Koulutus tulisi saada vastaamaan kasvukulttuurin avaintekijöiden tarpeita. Puoli sukua tulee MM-kisoihin kannustamaan — heittäjälupaus haluaa näyttää olevansa matkalla huipulle.

Tampereelle yleisurheilun nuorten MM-kisoihin saapuvia urheilijoita odottaa historiallinen yllätys — itse täytettävä vesipullo. Voimaa vaarin kellarista ja kalorin pommeista — senttinen ja kiloinen tamperelaisjätti tavoittelee maailman huippua Kemin keijun opeilla. Ratinassa nähdään heinäkuussa useita yleisurheilun huippulahjakkuuksia — Lue tästä MM-kisojen suurimpien suosikkien esittelyt.

Ant-Manin jatko-osassa etsitään äitiä kvanttien maailmasta — Paul Rudd jatkaa leikkimielellä sankariroolissaan. Ohjeet javascriptin päälle kytkemiseen: Käytämme Alma Median sivustoilla evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön.

Alma Media voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, mainontaa ja säätietoja. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin. Auto ja liikenne Näin pääsee nyt taksikuskiksi — Kävimme ajolupakokeissa ja yllätyimme tuloksesta Tilaajalle. Kyllä ehdottomasti, sehän on nykyään helppoa. Netissäkin kerrottiin, että kohta kadut täyttyvät Suomalainen sukelluskoulun opettaja Mikko Paasi on parhaillaan auttamassa pelastustöissä Thaimaan luolaoperaatiossa.

Thaimaalaiset pojat saattavat joutua odottamaan luolassa neljä kuukautta, vedenpinta laskee sentillä tunnissa — sukeltaminen saattaa olla mahdotonta Lue sanasta sanaan luolaan jääneiden thaimaalaisten poikien ja pelastajien ensimmäinen keskustelu: Tampereen Liisanpuistossa käy tiistaiaamuna kuhina, kun talkoolaista kantaa puisia penkkejä paikoilleen. Jos netissä hakukoneeseen kirjoittaa "kipu", aukeaa tusinoittain vaihtoehtoja. Oli särkyä sitten pakarassa, kaulassa tai kantapäässä, Kaunis kaupunkiluonto ja Muumimuseo ovat perinteisesti houkutelleet kansainvälisiä matkailijoita Tampereelle ja Pirkanmaalle.

Kymmenet kiinalaiskaupungit tuskailevat maahan lähetettyjen muovijätelastien parissa. Nuorten osuus kaikista rikos­epäilyistä on laskussa, samoin rikoksesta epäiltyjen osuus nuorten ikä­luokissa. Kuntien lasten ja nuorten laitos- ja perhehoidon kustannukset ovat lähes kolminkertaiset avohuollon palveluihin verrattuna.

Panostukset lapsiperheiden arjessa selviytymisen palveluihin, vanhemmuuden tukemiseen ja tehostettuun perhetyöhön tulisivat kuitenkin inhimillisesti ja yhteiskunnallisesti halvemmiksi. Tutkimus- ja tilastotieto vaatii tulkitsijaltaan valppautta ja ajattelua. Myös omat lähtökohdat ja ennakkokäsitykset on terveellistä aika ajoin tarkistaa, muistuttaa Jukka Hoffren.

Pienellä budjetilla elävän kulutus kohdistuu asioihin, jotka ovat luvulla kallistuneet virallista inflaatiota enemmän, analysoi Olli Savela. Raskaimmin köyhien kukkaroa on kurittanut vuokralla asuminen. Työllisiä voisi olla vielä rutkasti enemmänkin, koska työ­ikäinen väestö on kasvanut 10 vuodessa   Yksityisen lasten päivähoidon eli varhais­kasvatuksen merkitys on lisääntynyt tuntuvasti luvulla.

The platform economy, also known as the sharing economy, is a new kind of economic activity. There an enterprise offers digital market­places to other actors by means of which they can create something that produces value added. Alustatalous, jakamistaloudeksikin kutsuttu, on uudenlaista taloudellista toimintaa. Siinä yritys tarjoaa toisille toimijoille digitaalisia markkinapaikkoja, joiden avulla nämä voivat luoda jotain lisäarvoa tuottavaa. Suomen talouden kääntyminen vireään kasvuun yllätti viime vuonna.

Syitä haettiin kansain­välisen talouden veto­avusta ja koti­maisista kilpailu­kyvyn kohentamis­toimista — näkemyksestä riippuen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi HS Laskelma perustuisi jokaisen henkilökohtaiseen terveys­historiaan ja lisäksi tarkkoihin ammatti-, työhistoria- ja koulutus­tietoihin.

Tilastokeskus julkaisi kulutustutkimuksen ennakkotietoja syksyllä Osana julkistusta kerrottiin arvio koirien määrästä Suomessa. Uudistuksen myötä toimi­aloittaisia kapasiteetin käyttöaste­tietoja ja toimialan E, eli vesi­huolto, viemäri- ja jätevesi­huolto, tietoja ei enää tuoteta. Työttömien aktiivimalli on herättänyt paljon keskustelua, ja ilahduttavasti myös tilastoista. Ihmettelyä on herättänyt työvoima­tutkimuksen kriteeri määritellä vain tunnin viikossa työtä tekevä työlliseksi — eihän tunnin työllä kukaan tule toimeen!

Palveluiden ja tuonti­tavaroiden reaal­ihinnat ovat muuttuneet Suomen EU-jäsenyyden aikana eri lailla. Näiden hintojen kehitykseen kilpailun näkö­kulmasta perehdytään Ilkka Lehtisen kolmannessa suhteellisten hintojen muutoksia käsittelevässä artikkelissa. Yhdysvallat ja Iso-Britannia kuuluvat Suomen tärkeimpiin kauppakumppaneihin. Lähestyvä Brexit ja Yhdysvalloissa vallitseva kasvavan protektionismin uhka saattavat merkitä myös Suomea koskettavia esteitä vapaalle kaupankäynnille.

Tilastokeskus ja Tulli ovat koonneet yhteisartikkeliin keskeisimmät tilastotietonsa kaupasta Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian kanssa. Viime aikoina on kirjoitettu paljon niin sanotun piilovelan kasvusta[1]. Termillä viitataan uusien asuntojen myynnissä käytettäviin yhtiö­lainoihin, joiden avulla uusiin asuntoihin pääsee käsiksi pienemmällä omarahoitus­osuudella, kun varsinainen kauppahinta jää alhaisemmaksi kuin asunnon velaton myyntihinta[2]. Varhaisin tilastomuistoni on luvun alusta, kun olin kansakoulu­ikäinen.

Seisoin serkku­poikani kanssa vasta­valmistuneen kolmos­tien ylittävällä sillalla Hyvinkäällä. Seurasimme ohi­kulkevia autoja, jotka olivat matkalla Helsinkiin, oli Eläin­tarhan ajot.

Elintarvikkeiden hintojen vuosimuutos painui miinukselle huhtikuussa paljon mainostetun halpuutuksen myötä. Kampanjan markkinoinnissa unohdettiin kertoa, että vuosina —13 elintarvikkeiden hinnat nousivat vuositasolla 5—6 prosenttia. Tuoreiden Tilastokeskuksen julkaisemien vientilukujen takana lymyää yllätys, joka tukee viime aikojen keskustelua ulkomaankaupasta.

Palveluiden viennin merkitys Suomelle kasvaa, mutta palveluviennin nousu on ollut aiemmin tilastoitua jyrkempää. Muutosten samankaltaisuus hämmästyttää, kirjoittaa Kulutustutkimuksen vetäjä Juha Nurmela.

Kolmen vuosikymmenen trendit kulutuksessa ovat samanlaisia tulojen suuruudesta riippumatta. Teollisuustuotannon volyymi-indeksi on yksi keskeisimmistä lyhyen aikavälin suhdannekuvaajista. Tilasto kuvaa teollisuuden kuukausittaisen kiinteähintaisen tuotoksen muutosta. Ruuan halpuutus on jatkunut viimeiset pari vuotta.

Miten hinnat ovat kehittyneet halpuutuksen aikana leivän, lihan ja maitotuotteiden osalta, ja kuka on halpuuttanut eniten, kauppa vai tuottajat? Suomen lakisääteisen työeläkejärjestelmän eläkevastuut olivat vuoden lopussa reaalisella kolmen prosentin diskonttokorko-oletuksella laskettuna ,5 miljardia euroa eli prosenttia suhteessa brutto­kansan­tuotteeseen.

Tilastojen luku­taitoa pitkään itsekin opettanut Tilasto­keskuksen ex-tietopalvelu­johtaja oivaltaa Hans Roslingin muistelmista, että osatakseen kysyä oikein pitää olla käsitys siitä, mikä maailmassa on tärkeää ja korjattavaa.

Yksityisten sosiaali- ja terveys­palvelujen hintoihin sisältyy piilevää arvonlisä­veroa keski­määrin kahdeksan prosenttia. Alvittomia palveluja tarjoavat palvelun­tuottajat eivät voi vähentää tavara- ja palvelu­ostoihin tai investointi­hyödykkeisiin sisältyviä arvonlisä­veroja omassa verotuksessaan.

Vastaava ilmiö koskee myös oppilaitos­ruokailua tarjoavia yksityisiä palvelun­tuottajia. Yritysten generoimat verotulot ja veron­luonteiset maksut olivat Uudella­maalla arviolta 27 miljardia euroa vuonna Summa on lähes 40 prosenttia yritysten tuottamista vero­tuloista koko maassa, vaikka Uuden­maan osuus Suomen väestöstä on vain 30 prosenttia.

Ulkomaalaistaustaiset yritykset muodostavat jo merkittävän osan monista toimi­aloista. Niistä ei kuitenkaan ole tähän mennessä ollut saatavilla säännöllistä tilastotietoa. Vuosien ja välillä ulkomaalaistaustaisten yritysten määrä lisääntyi miltei 9 prosenttia. Samaan aikaan kaikkien yritysten toimipaikkojen määrä hieman väheni.

Elintarvikkeiden reaalihinnat ja kulutus­määrät ovat muuttuneet roimasti Suomen EU-jäsenyyden aikana. Ilkka Lehtisen suhteellisten hintojen muutoksia käsittelevässä artikkelissa perehdytään ns. Tilaston henki seikkailee parhaillaan somessa ja Ylen TV-kanavilla.

Vuosi on vaihtunut, mutta asiat toistuvat: Ja kuten lämpö­tila, naisten ja miesten välinen palkka­ero tuntuu sahaavan edes­takaisin. Virallisen tilaston toiminta­ympäristön on nopeasti muuttunut haasteelliseksi. Keskeinen muuttuja on digitalisaatio, jolla on ollut sekä suoria että välillisiä vaikutuksia tieto­markkinoihin. Tiedon näköistä informaatiota liikkuu verkossa valtavat määrät, ja se kilpailee tilasto­informaation kanssa sekä sisällöillä, nopeudella että vakuuttavuudella.

Tilastokeskus julkaisee runsaan määrän yritystilastoja. Niissä toimialojen tiedot poikkeavat yleensä jonkin verran toisistaan. Esimerkiksi liikevaihto on keskeinen muuttuja useassa yritystilastossa, ja kuitenkin vain harvoin eri tilastojen esittämä liikevaihdon muutos on täsmälleen sama.

Mistä erot johtuvat ja mitä tilastoa kannattaisi seurata? Rekisterit mullistivat aikanaan koko tilastotuotannon. Digitalisaation myötä tieto pyritään keräämään vain kerran ja saattamaan pian kaikkien käyttöön. Onko nyt aika uudelle vallankumoukselle? Arvovaltaiset kansainväliset koulutus­vertailut poikkeuksetta sijoittavat Suomen kärki­maiden joukkoon, mutta ministeriön visiotyö­ryhmän muistio puhuu osaamis­pohjan murenemisesta ja korkea­koulutuksemme vajoamisesta alle OECD-keski­arvon.

Mistä risti­riidassa on kyse? Osmo Kivinen ja Juha Hedman Turun yli­opistosta kirjoittavat väärin­ymmärrysten ketjusta. Vaalit, puolueet ja media — ja niiden myötä poliittinen julkisuus — ovat edelleen kansallisia siitä huolimatta, että suuri osa vallankäytöstä on siirtynyt EU-tasolle, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen. Sanaan koti yhdistyy usein sana perhe.

Yhä enenevässä määrin tämä assosiaatio on kuitenkin murenemassa. Jos asunto oli ennen tiiviin yhteisön kokoontumis­paikka, on se tänään monelle suomalaiselle hiljainen tukikohta, jonne vetäydytään päivän päätteeksi viettämään aikaa yksin, tai korkeintaan kaksin.

Yhdeksänkymmentävuotiaan Suomen yrityksillä meni vielä kovaa, kunnes vuosien ja taitteessa maailmantalous romahti. Satavuotiaan Suomen talous näyttää taas valoisalta: Harari ansaitsee tunnustuksen erityisesti siitä, että on oivaltanut isot yhteis­kunnat fiktion tuotteiksi, vaikkei hän fiktion mekanismia ja ajoitusta kohdalleen saakaan, kirjoittaa Ilkka Kallio arviossaan Yuval Noah Hararin menestysteoksista Sapiens — Ihmisen lyhyt historia ja Homo Deus — Huomisen lyhyt historia. Naisten osuus yritysten ylimmässä johdossa on noussut selvästi kymmenessä vuodessa, mutta viime vuosina kehitys on ollut jokseenkin hidasta tai olematonta.

Johtajien tasa-arvokehityksen seurantaan tarvitaan systemaattisesti tuotettua, vertailukelpoista tietoa. Työn ja pääoman välisessä tulonjaossa on tapahtunut selvä siirtymä voittojen hyväksi, kirjoittaa kansantalouden tilinpidon asiantuntija Olli Savela. Kuluttajabarometri on osuvasti ennakoinut talouden ja siihen liittyvien ilmiöiden kehitystä jo kolme vuosikymmentä.

Useat tilastot laaditaan esittämällä kysymyksiä satunnaisesti valitulle otosjoukolle. Miten saamme kysymyksistä sellaisia, että vastaajat ymmärtävät ne samalla tavalla? Ja vastaamisesta motivoivaa — ehkäpä jopa mukavaa? Suurin osa lähestymiskieltoon määrätyistä on miehiä ja suojatuista naisia. Ikäryhmien puolesta kiellot jakautuvat melko tasaisesti. Kestävä kehitys on haaste, sillä haluamme samanaikaisesti ymmärtää, kuinka talouden, ympäristön ja sosiaalisen hyvinvoinnin kehityksen käy.

Tilastojen tarjoama tietopohja auttaa seuraamaan näitä kysymyksiä. Suomen teollisuuden johtamiskäytännöt ohittavat laadullaan Saksan ja lähentelevät Yhdysvaltoja.

Seurannan osalta tulokset ovat suorastaan erinomaisia. Tavoitteen asettamisessa ja kannustimissa on yhä kirittävää. Suomen kansalliseen kestävän kehityksen seurantatyöhön haetaan uutta potkua avoimella ja osallistavalla järjestelmällä.

Seuranta perustuu kansallisen seurantaverkoston määrittämiin indikaattoreihin, ja tulkintoja koskevaan keskusteluun voivat osallistua kaikki kiinnostuneet. Ravinnon hintojen sopeutuminen EU-aikaan alkoi jo vuonna , kirjoittaa hinta-asiantuntija Ilkka Lehtinen. Riitta Pipatti ja Sini Niinistö selventävät artikkelissaan metsien maaperäpäästöjen arviointia kasvihuonekaasupäästöjen inventaariossa osallistuen aiheesta käytyyn keskusteluun. A downturn has plagued the mass media markets since The coming few years will show whether publishing — and the media field more broadly — will be able to renew in the midst of the transition and rise from financial difficulties.

Niin kuin yrityskentässä yleensäkin myös kuntosali­bisneksessä yritykset onnistuvat parantamaan asemaansa laajentamalla toimintaansa, yritys­ostoin, hinta­kilpailulla ja hyvällä asiakas­palvelulla. Muutaman yrityksen onnistuneiden investointien ansiosta kunto­keskusten Top10 on elänyt vuoden takaisesta. Eläkkeelle jäävien ikäryhmien koulutustaso on kipuamassa hyvin lähelle nuorten ikäluokkien tasoa, ja sen vuoksi aikuisväestön koulutustaso nousu lähes pysähtymässä luvun alkuvuosina.

Kansainvälisesti Suomen sijoitus nuorissa ikäluokissa on lähellä kehittyneiden maiden keskitasoa, mutta heikkenee nykytahdilla yhä lähivuosina.

Kotitalouksissa tehtävä työ on yhteiskunnallisesti merkittävää. Sen arvo vuonna oli 78,4 miljardia euroa. Palkaton kotityö ei kuitenkaan sisälly brutto­kansan­tuotteeseen.

Ekonomistit varoittelivat euron suunnittelu­vaiheessa epä­symmetriasta — talouden suhdanne­kehitys voisi olla eri maissa erilainen — ja sen aiheuttamasta mahdollisesta ongelmasta Suomen taloudelle. Euroopan tilasto­päivä muistuttaa maailman­­laajuisesta, meitä ympäröivästä tilastojen virrasta, jonka pyörteissä pärjääminen edellyttää tilastollista luku­­taitoa. Aihe on kiehtonut minua ja kietoutunut tiukasti tilasto­­tieteen kurssiini, joka on nykyään avoin kaikille.

Kuntoilubuumi on kasvattanut vauhdilla alan yritys­toimintaa viime vuosina. Yritysten joukko on kirjava ja vaihtuvuus nopeaa.

Suhdanteiden ennakoinnin kannalta keskeistä tilastojen tuotanto­ketjua ei juurikaan ole tutkittu. Tilasto­keskuksen asian­tuntijat Kari Rautio ja Atte Lintilä etsivät yhteyttä tilauksien, tuotannon, varastojen ja liike­vaihdon välillä. Maastamuutto on oletettavasti tärkein syy siihen, miksi Suomen koulutustaso heikkenee muihin OECD-maihin verrattuna. Ikäryhmittäinen tarkastelu paljastaa, että koulutustason nousu on pysähtynyt luvun lopulla syntyneisiin.

Juuri näissä ikäluokissa maasta muuttaminen alkoi eniten näkyä. Toinen, ehkä yhtä merkittävä syy on se, että maahan muuttaneiden koulutustietoja ei kerätä systemaattisesti. Jopa puolet korkea-asteen tutkinnoista saattaa jäädä tilastotiedostojen ulkopuolelle.

Pientalorakentamisen vasta heräillessä horroksesta asuinrakentamisella menee yleisesti lujaa. Kehitystä selittää kerrostalorakentamisen poikkeuksellisen pitkään jatkunut vahva kasvu.

Teollisuudessa työskentelevillä on säännönmukaisesti korkeammat ansiot kuin palvelualoilla. Vuonna palvelualoilla ansaittiin keskimäärin 17 prosenttia vähemmän kuin teollisuudessa. Palvelualojen mediaaniansiot olivat 2  euroa ja teollisuudessa 3  euroa kuukaudessa.

Suurin osa eroista johtuu erilaisesta koulutus- ja ammattirakenteesta. Vertailutiedot koskevat kuukausipalkkaisia palkansaajia. Globaalit uusyritykset työllistävät vähintään kaksi kertaa niin paljon kuin muut uudet yritykset — ja ne myös kasvattavat henkilöstään nopeammin. Tilanne on vastaava myös muissa Pohjoismaissa. The employment rate is not the best indicator for comparing working among parents of small children. Measured by the work attendance rate, Finnish and Swedish women go to work almost equally much.

However, there is a clear difference for mothers of children aged under three. Vietimme kesää perheen kanssa kiertämällä Suomea, ja tulihan siinä sukulaisvisiiteillä puhuttua vähän kouluasioitakin. Suomi ei ole eurooppalaisittain kohtuuttoman kalliin ruuan maa, osoittavat hinta-asiantuntija Ilkka Lehtisen laskelmat.

Robotit, tekoäly, big data, algoritmit, digitaaliset alustat, 3D-tulostus — asiantuntijoiden mukaan työ on suuressa murroksessa. Uusi teknologia ja digitalisaatio muuttavat tapojamme oppia, työskennellä, toimia ja kommunikoida. Niiden myötä uusiutuvat myös käsityksemme työstä ja työnteosta.

Perinteisiä tehtävä- ja ammattirakenteita muuttuu ja vanhoja tehtäviä häviää sekä uusia syntyy. Osana kilpailukykysopimusta sovittiin 24 tunnin lisäyksestä palkansaajien työaikoihin. Työaikojen lisäys on kuitenkin toteutettu hyvin vaihtelevasti eri toimialoilla ja työnantaja­sektoreilla.

Yksityisellä sektorilla paikallisen sopimisen rooli on korostunut työaikojen muutoksissa: Työajan lisäykset ovatkin kohdentuneet erityisesti julkisen sektorin työntekijöille. Älykaupungissa kiinteistöt säätelevät sähkönkulutustaan, ruuhkat katoavat ja ympäristö puhdistuu. Smart City -kehityksen edelläkävijöitä löytyy eri puolilta maailmaa ja Helsingin Kalasatamasta. Puolet pääkaupunkiseutulaisista kulkisi työpaikalleen pyörällä puolessa tunnissa ja koko maan asukkaista muutaman minuutin nopeammin.

Sen sijaan julkisen liikenteen käyttö on sekä pyöräilyä että etenkin yksityis­autoilua hitaampaa. Tiedot perustuvat työmatka-aikaa eri kulkuvälineillä vertaileviin laskenta­malleihin, jotka nojaavat sekä perinteisiin että modernimpiin tietolähteisiin.