Meislle vierasta luvalla erootiset tarinat homoseksuaaliseen

Bergbom näki välttämättömänä ottaa Regina von Emmeritz ohjelmistoon ja sen hän teki heti Oopperaosaston lakkauttamisen jälkeen, vuonna Aspelin-Haapkylä siteeraa Topeliuksen myötämieliset kirjeet ja runsaat kiitokset Suomalaiselle Teatterille siitä, miten Regina on tullut kotiinsa. Bergbomin huolellisesti tekemässä ohjauksessa, Ida Aalberg tulkitsi kiihkeän nimiroolin. Teos pysyi pitkään perusohjelmistossa, suurine avustaja- ja joukkokohtauksineen.

Miehille siinä oli ylevä kuninkaan rooli Kustaa II Aadolfina, juonitteleva jesuiittamunkin, Isä Hieronymuksen rooli, sekä koomisena elementtinä luutnantti Bertelin ystävä Larsson ja tämän naisseikkailu. Reginan roolia pääsivät tulevina vuosina myös nuoremmat tekemään ja siitä tuli näytön paikka sivistyneistöperheistä rekrytoituville naisnäyttelijöille ja kokelaille, joita Bergbomin teatteriin oli tulollaan.

Reginan suosio on hämmästyttävä, sitä näyteltiin 20 vuoden aikana yhteensä 81 kertaa, osin kiertueillakin, missä sotilasavustajien saanti oli väliin vaikeaa — varsinkin kun se sisälsi melkoisen ulkokohtaisina nämä joukkokohtaukset, linnan valtaamiset ja juomingit lauluineen.

Aleksis Kiven näytelmien esityshistoria osoittaa sen, että ajan täytyi kypsyä ja seurueen tragedia-kokemuksen, ennen kuin Kullervo sai arvoisensa esitykset ja varovaisen vastakaiun yleisössä ,vasta , Kalevalan ensimmäisen laitoksen vuotisjuhlassa.

Siitä oli jo näytelty II näytös Lönnrotin vuotispäivänä Nummisuutarit , Kihlaus , Lea ja Margareta olivat sen sijaan säännöllisesti Bergbomin ohjelmistossa. Suomalaisen Teatterin ensi vierailu Jyväskylään poiki hedelmää. Ensin lähetti Robert Kiljander — niminen postivirkamies näytelmiään, joista Amalia ystävämme ja Mestarin nuuskarasia , esitettiin jo kaudella — Suomalaisessa Teatterissa. Kolmas lupaava pieni hupailu oli nimeltään Postikonttorissa, — Myös [ Kanttori Kekkosen ]  Kumarrusmatka , 3-näytöksinen huvinäytelmä jäi myös pysyvästi osaksi ns.

Bergbomin helpompi ohjelmisto levisi vähitellen maahan syntyville seuranäyttämöille, joten Kiljanderia on Suomessa näytelty huimasti paljon enemmän kuin Kansallisteatterin ohjelmatilastot osoittavat.

Kumarrusmatkaa näyteltiin Bergbomin aikana yhteensä 20 kertaa, lisäksi se meni myös Nya Teaternissa nimellä Kantor Kekkonens bockningsresa. Amalia ystävämme  oli Kiljanderin näytelmistä suosituin yhteensä 35 esityskerralla, toki luvulta alkaen vain harvoin elvyteltynä. Se nähtiin vasta syksyllä uudessa teatteritalossa. Tyko Hagmanin saksalaisen aiheen mukaan kirjoittama yksinäytöksinen Kyökissä oli seuraavan vuoden kotimaista satoa, joka kulkee esityskertojen määrän mukaisessa luettelossa korkealla sijalla vuosina — yhteensä 31 kertaa, nousten Canthin  Roinilan talon tasolle.

Painamatta jäänyt kyhäelmä oli aineensa puolesta kylläkin harvinainen, siinä kun kosketeltiin ajan puolueriitoja. Kesällä kerääntyy maalaiskartanoon sukulaisia, joista yksi, pohjalainen maisteri on ankara, oikea K.

Nämä törmäävät toisiansa vastaan, jopa niin tulisesti, että pohjalainen läimäyttää uusmaalaista serkkuaan korvalle, mutta kaikki päättyy vihdoin rauhaan ja fennomaaninen maisteri saa talon tyttären omakseen. Kappaleen juoni oli yksinkertainen ja puolueolojen kuvaus viatonta laatua, mutta vaikkei tekijä pyrkinyt korkealle eikä syvälle, olivat katsojat toki huvitettuja.

Ennen muita kiitettiin Weckmania keltanokkana ja Salaa liberaalina. Pikku näytelmä meni kolme kertaa. Historioitsija unohti mainita, että seuraavana vuonna sitä esitettiin peräti 9 kertaa, sitten vielä yhteensä 5. On vahinko, että sama sivistyneistöä kuvaamaan kyennyt kirjailija ja nainen esiintyy tämän jälkeen vain Ibsenin suomentajana eikä tarjonnut enää uutta aikalaisnäytelmää Bergbomille. Pohjoismaisia naiskirjailijoita voitiin myös seurata.

Minna Canth —  näytelmien kirjoittajana lähti liikkeelle varsin lämpimissä merkeissä. Bergbomissa hän kohtasi pätevästi tekstiä arvioimaan kykenevän ammattilaisen. Bergbomille taas jokainen suomeksi kirjoittava henkilö on Suomalaisen Teatterin kannalta aarre. Teatterin Jyväskylään suuntautuneiden vierailujen jälkeen Canth otti yhteyttä Murtovarkaus -näytelmän tiimoilta syksyllä ja suhde Bergbomiin käynnistyi.

Bergbom lupasi esittää sen oitis, tosin vasta loppukeväästä ja pyysi saada ehdottaa joitain toimintaan liittyviä muutoksia ja lisäyksiä, sekä ennen muuta, että rouva Canth vastaisuudessa jatkaisi kirjoittamista. Esittäminen lykkääntyi osin Noran menestyksen takia, sitten muista syistä, ei vähiten Ida Aalbergin yllättävien matkojen takia, sillä häntä ajateltiin Murtovarkauden Helenaksi.

Päärooliin Helenaksi hän ei kuitenkaan ehtinyt, Auroora Aspegren oli siihen liian vanha ja Kaarola Avellan liian herraskainen, joten kirjailijan tietämättä siihen valittiin Anni Hacklin, koomisena vitsailijana, Hoppulaisena oli Bruno Böök ja näytelmän konnana, tietäjä-noitana Benjamin Leino.

Kesäkuussa Bergbom jo vertasi Murtovarkautta Kiven näytelmiin. Itselleen uskollisena hän ehdotti Canthille myös historiallista näytelmän aihetta, jossa lisäksi olisi kansanomaista huumoria. Historia ei kuitenkaan sytyttänyt Minna Canthia lainkaan. Toisen näytöksen kohtaukset noidan talossa oli Bergbomin ehdotuksesta kirjoitettu.

Murtovarkaudessa  taistellaan vähäosaisen puolesta tätä taikauskolla ja pelolla hallitsevaa vanhaa ukkoa vastaan. Näytelmän koominen hahmo Hoppulainen nousi dramaturgisesti keskiöön, komiikkaa laukovana näyttelijän herkkupalana, hänet vielä harjoitusvaiheessa päätettiin tuoda mukaan loppukohtaukseen.

Murtovarkauden menestys e-i Anni Hacklin näytteli menestyksellä Helenaa, ennen naimisiinmenoaan ja poistumistaan teatterista. Jotta Kuopioon muuttonsa jälkeen Minna Canth itse voisi nähdä teoksen, piti Suomalainen Teatteri elokuussa sesongin Kuopiossa. Tästä vierailusta muodostui käytäntö tuleville vuosille, jolloin Kuopio laivayhteyksien takia oli sopiva paikka kokoontua ennen syyskauden alkua.

Canthin seuraava näytelmäidea, luonnos ja synopsis keväältä oli ibseniläinen sikäli, että siinä mennyt rikos, kauppaneuvoksen Toikan sahan tuhopoltto täytyy selvittää, mutta jatko oli melodramaattinen, myrkkylaseineen ja pyörtymisineen. Bergbom ei innostunut — eipä hän ollut innostunut Ibsenin totuudenetsintä-näytelmistäkään. Hän piti rikosta vähäpätöisenä esteettisessä suhteessa, ei tietenkään siveellisessä suhteessa.

Bergbom totesi, että se edellyttäisi henkilöiden erittäin hyvää sielutieteellistä kuvausta. Mutta se ei ole — ei ainakaan Murtovarkaudesta päättäen — Teidän runottarenne vahvin puoli?.

Kuvatkaa sitä raitista huumoria, joka tavataan talonpojissamme, sitä herttaisuutta, joka löytyy maalaistytöissämme, loihtikaa esiin tuo hupainen elämä, jota Suomen nuoriso kesäaikana viettää esim. Paronit ja kauppaneuvokset muistuttavat Bergbomin mielestä liikaa rva Schwartzin romaaneja. Bergbomin kirje Canthille kesäkuussa , EAH3, Canthin Roinilan talossa, jatkoi tätä Bergbomin tilaamaa kansankuvauksen linjaa ja sen harjoitukset aloitettiin jo Kuopiossa ja niitä jatkettiin syksyllä Viipurissa, mutta saatiin esitykseen vasta Näytelmä ei ollut kaikin puolin yhtä hyvä, eikä Canth itse ollut siitä enää niin kiinnostunut, mutta siitä muodostui toinen Murtovarkauden kaltainen menestysnäytelmä noin kymmeneksi vuodeksi ohjelmistoon, jota näyteltiin lähes 70 kertaa, mikä oli puolet esikoisnäytelmästä.

Tekijänpalkkion lisäksi Minna Canth sai Suomalaisen Seuran melko huomattavan näytelmäpalkinnon suomenkielisestä uutuusnäytelmästä. Työmiehen vaimo kantaesitys Silloin olivat Emilie ja Minna Canth vasta tavanneet ensimmäisen kerranKuopiossa. Canth tiesi myös koskettelevansa hankalaa aihetta: Yhteiskunta tai laki eivät tarjonneet naiselle riittävää suojaa, lisäksi yleinen mielipide piti naista itseään aina syypäänä vaikeuksiinsa.

Dramaturgisesti pari kiintoisaa muutosta syntyi syksyllä Näytelmän nimenäkin oli Homsantuu. Mutta Bergbomin rohkaisemana hänen ympärilleen rakentui myöhemmin kiertävien mustalaisten leiri ja siihen sisältyvä tanssi.

Vaikka se motivoidaan rahan hankkimiseksi Riston silmävoiteeksi, kohtaukset ovat myönnytystä näyttävyydelle ja tähtinäytteljiättärelle. Canth halusi nimittäin Aalbergin tähän rooliin ja kirjoitti tämän toivomuksia seuraten. Myös näytelmän loppu oli aluksi toisenlainen: Homsantuu saa vahingossa surmansa ja vasta myöhemmin syntyi kuuluisa dramaattinen loppu, jossa Homsantuu ampuu Ristoa revolverilla, onnistumatta ja sanoo: Näytelmän nimeä mietittiin myös monta kertaa ja Canth sai palautetta Kuopion salonkikriitikoiltaan, Elisabeth ja Kasper Järnefeltiltä ja Juhani Brofeldtilta.

Työmiehen vaimon nimellä se lähti postiin lokakuussa Canth pohti vielä kaupungin paremman rouvasväen kriittistä, ja moralisoivaa ja kätensä pesevää kuvausta. Naiskysymyksessä tahtoisin pienen reformin. Naisten ihailemisen tahtoisin muuttaa naisten ruoskimiseksi. Canth pohti myös sitä, miten paljon sovintoa henkilöiden välille tulee rakentaa. Canth ei tarttunut Bergbomin ideaan sokeasta vaimosta, jolla olisi ollut rauhallisen kärsivällinen elämänfilosofia, vastapainoksi maailmassa löytyville vääryyksille.

Bergbom ajatteli omaa viiteryhmäänsä, säätyläisfennomaaneja, joiden oli vaikea näyttämöllä kohdata uutta kaupunkilaisköyhälistöä. Puolue oli sitäpaitsi juuri astunut hallitusvaltaan, kun Yrjö Koskisesta tuli senaattori Työmiehen vaimon menestys tammikuussa oli suuri, mutta kiistelyäkin aiheuttava. Ristona oli Alarik Böök. Markkinaelämän kuvaaminen veti vertoja siihen, mitä joukkokohtausten elävyydessä saatiin nähdä saksalaisen ohjaustaiteen mestarin, Meiningenin hoviteatterin näyttämöllä.

Bergbomit itse eivät täysin rinnoin pitäneet näytelmän ultra-pessimistisestä katsantokannasta: Huolena heillä oli, tulisiko Canth nyt jäämään tähän ibseniläisesti lohduttomaan ihmiskuvaan. Matkattuaan Helsinkiin, erinomaisesti juhlittu Minna Canth oli tyytyväinen esitykseen, mutta ei näytelmäänsä. Näyttämöllistä voimaa siinä on, mutta totuutta siinä ei ole, sielunomaista kehitystä ei myöskään. Koko mustalaisjoukkue Homsantuineen mielikuvitus.

Ei Johanna ja Ristokaan ole täydelleen todellisuudesta temmatut. Toppo on ainoa joka tyydyttää. Kunpa onnistuisin paremmin ensi kerralla. Työmiehen vaimo merkitsi kuitenkin Pohjoismaissakin harvinaisen voimakasta realistista ja yhteiskunnallista puheenvuoroa kirjallisuudesta, sitä konservatiivisemmasta teatteritaiteesta puhumattakaan.

Hedvig Winterhjelm oli ruotsintanut sen Tukholman Nya Teaternille. Minna Canth itse joutui kiistelyjen kohteeksi, jonka ystävyydestä monet sanoutuivat irti, häntä alettiin pelätä ja vihata. Luokkien välinen varallisuusero ja ristiriita olivat liian räikeää, että siitä olisi voinut rehellinen ihminen vaieta. Hallituspiirien fennomaanit pelkäsivät venäläisten kontrollitoimien ulottumista vahvempana Suomeenkin, mikäli täällä ilmenisi yhteiskuntajärjestyksen vastaista liikehdintää.

Minna Canthin seuraavan näytelmän taustalla olivat, Savon ratatyömailla tapahtuneet levottomuudet ja eräät pohjalaiset murhapoltot. Kovan onnen lasten pitkä työstöprosessi ja kohtalo oli siksi vaikeampi. Kirjeenvaihtoa käytiin henkilöiden taustasta ja uskottavuudesta, sekä siitä liittyisikö alunperin suunnitelmissa olleisiin erimielisyyksiin kahden insinöörin välillä myös perheside.

Minna kaipasi toisaalta Bergbomin keskusteluseuraa, toisaalta hän oli harmissaan Suomalaisen puolueen nuoremman siiven toiminnasta, joka hänen mielestään ei uskaltanut ajatella riittävän sosiaalisesti, sosialistisesta ajattelusta puhumattakaan. Historiallista ja romantiikkaa oli teatterissa paljon näytelty, joten tarvittiin realismia vaihteeksi ja nimenomaan Canthilta!

Teatteri odotti Minnalta suurta näytelmää. Syksyllä Minna lähetti näytelmän ja sanoi, ettei kaipaa heidän [s.

Bergbom oli tyytyväinen Minnan tekstiin, mutta piti vielä pienenä ongelmana Topra-Heikin liikaa sanatulvaa: Kovan onnen lasten ensi-ilta oli 8. Näytelmä oli sisältänyt niin mieltä järkyttäviä kohtauksia ja täysi salillinen yleisöä oli niin sekavalla mielellä, että Uuden Suomettaren kriitikko antoi ensin vain lyhyen selostuksen, jossa hän pohti sitä, oliko tarkoitus itkettää köyhien hädällä vai saarnata rautatien rakennustöiden keskeyttämisestä.

Siihen puhuja ja esitelmäkin olisi voinut sopia paremmin. Köyhän Vaarasen perheen kuvaus järkytti katsojia enimmin: Ville-pojan kuolinkamppailua, jota Saimi Swan näytteli, pidettiin draaman parhaimpana osana. Ristiriitaa herätti kuitenkin se, että Topra-Heikin sosialismi päättyi murhapolttoon, murtovarkauteen ja toverin surmaamiseen.

Nämä kriitikot unohtivat, että mies jäi lopussa poliisin käsiin ja laki teki tehtävänsä. Tapauksilla oli ajankohtaiset yhteytensä sosialismin nimissä tapahtuneisiin murhapolttoihin Pohjanmaalla sekä Savon radan rakennustöiden keskeyttämisestä aiheutuneisiin levottomuuksiin.

Ne olivat tuttuja, ajankohtaisia ja uusia pelottavia voimia merkitseviä asioita fennomaani-yleisölle. Konservatiivit kauhistuivat ja Minna Canthia vastaan käännyttiin jyrkästi, jopa hänen läheisetkin ystävänsä. Ensimmäisen näytännön jälkeen oli kiihtynyt mielentila vallalla. Joukko ylioppilaita uhkasi viheltää ja Jalander-vainaja lähetti minulle sanan, että hän asettuisi sellaisen mielenilmaisun etupäähän. Poliisimestari oli muka kieltävä kappaleen, jos vihellys tapahtui.

Edelleen sain kirjeen, jossa vaadittiin kappaleen näyttelemisen lakkauttamista. Luonnollisesti oli siis johtokunnalta kysyttävä. Seuraavana päivänä kokoontui teatterin johtokunta, johon Bergbomin lisäksi kuuluivat Jaakko Forsman, joka oli kulttuuriasioista vastaavan senaattori Yrjö Koskisen veli sekä Viktor Löfgren, Antti Almberg-Jalava ja K.

Se päätti, että kappaleen enempi näytteleminen lopetetaan, koska se oli herättänyt niin suurta mielipahaa laajoissa Suomalaista Teatteria kannattavissa piireissä. Myöhempien tietojen mukaan itse Agathon Meurman olisi  Kovan onnen lasten toisesta näytöksestä lähtenyt suoraan Yrjö Koskisen luokse ja tämä olisi kirjelipulla Bergbomille kieltänyt sen esittämisen, jopa valtionavun menettämisen uhalla, kuten tulkittiin.

EAH 3, ; Canthin kirje Bergbomille Johtokunnassa Kaarlo Bergbom yksinään ehdottomasti vastusti tätä päätöstä, talousjohtaja Wahlström oli neutraali, koska ei ollut nähnyt sitä. Bergbomista olisi ollut parempi odottaa virallista poliisin antamaa kieltoa eikä missään tapauksessa rajoittaa itse. Hän kirjoitti masentuneen ja katkerasti pahoittelevan kirjeen Minna Canthille, joka myös oli nähnyt, että asia ei ollut Bergbomista kiinni ja ymmärsi hyvin, että hän oli hyökännyt maan hallitusta vastaan.

Canth itsekin pohti näytelmänsä henkilöitä, oliko hän kenties idealisoinut liian hyviksi noihin yhteiskuntaluokkiin kuuluvat ihmiset. Luettuaan näytelmää taas uudestaan Bergbom valitti sitä, miten näytelmästä oli nostettu vain Ville-pojan kuolema ja Topra-Heikin sosialismi esille julkisuudessa.

Edellistä hän oli harjoituksissa ajatellut pyyhkivänsä, mutta ei ollut tohtinut enää häiritä Minnaa. Jälkimmäisen saarnoista hän oli sanansa sanonut, vaikka Minna omista syistään ei ollut voinut ottaa sitä lukuun. Bergbom moitti Minna Canthia huonojen mallien käytöstä. Samalla hän totesi, että ei Topra-Heikki ole sen ontompi henkilöhahmo, kuin Reginan Pater Hieronymus tai Daniel Hjortin nimihenkilö; eikä kukaan sen tähden tuomitse niitä huonoiksi draamoiksi. Canth vastasi ja kehotti unohtamaan asian, näytelmähän ilmestyi jo painettuna, joten se jatkoi elämäänsä joka tapauksessa.

Se esitettiin Uudenmaan rakuunarykmentin seuranäytäntönä ja ilmestyi painosta. Myöhemmin Bergbom oli pariinkin otteeseen halunnut esittää näytelmää uudelleen, mutta silloin oli Canth itse kieltänyt. Sen näyttelivät melkein kaikki työväenyhdistykset aloittaessaan juuri näinä vuosina harrastustoimintansa.

Nuorsuomalaisen ja vanhasuomalaisen sivistyneistön aatteellinen konflikti kiteytyi perhekomediassa Papin perhe Siihen keräytyi paljon ajankuvaa, asenteiden törmäystä — ja uskoa siihen, että nuorten ajatusten olisi saatava ymmärrystä ja hyväksyntää vanhemmiltaan. Myös teatterista haaveileva Maiju edustaa juuri sitä ryhmää, josta Suomalaiseen Teatteriin yhä enemmän rekrytoiduttiin, sivistyneistön piiristä. Juonen käänteistä ja psykologisista kuljetuksista neuvoteltiin jälleen kirjeenvaihdossa ja keskusteluissa Canthin ja Bergbomin välillä.

Canthia itseäänkin naurattaa, miten hyväntahtoinen ja sovinnollinen hän on ja haluaa omistaa näytelmänsä tohtori Kaarlo Bergbomille. Papin perheen ensi-illasta tuli teatterin juhlituimpia, Hänen radikaalisuutensa taittumisesta oltiin tietysti helpottuneita. Näytelmä oli ohjelmistossa 12 vuotta ja sitä esitettiin yhteensä 24 kertaa. Kiintoisalla tavalla se on jatkoa sille muuttuvan Suomen kuvaukselle, jonka myös Gustaf von Numers erinomaisessa komediassaan  Kuopion takana  oli pannut alulle.

Juuri kun realismi oli saanut jalansijaa luvun alkupuolella, tuli tarjolle toisentyyppistä kotimaista alkuperää olevaa ohjelmistoa.

Sen kiinnostus oli jälleen historiassa ja se viittaa romantiikan paluuseen. Gustaf von Numers — oli köyhtyneen aatelissuvun jäsen, joka työskenteli asemapäällikkönä eri puolilla Suomea kirjoittaen draamoja.

Hänen ensimmäinen näytelmänsä toimitettiin Bergbomille tilanteessa, jossa Eerikki Puke — Korsholman linnanisäntä oli maannut kauan Nya Teaternissa ilman reaktiota ja palautettu hylkäävällä kirjeellä varustettuna. Von Numers oli jo opiskeluaikanaan kirjoitellut kaikenlaista, mutta nyt ihanteena hänellä oli Adam Oehlenschläger, joka oli kirjoittanut näytelmiksi Tanskan muinaishistoriaa. Tässä suhteessa Numers oli henkinen kumppani Bergbomin kanssa. Bergbom huomasi Eerikki Puken luettuaan, että tekijällä kokemattomuudesta huolimatta oli kyky johdonmukaisesti kehittää toimintaa, oli vilkas mielikuvitus ja lahja keksimään näyttämöllisesti tehokkaita vastakohtaisuuksia.

Vuoropuhelussa oli luonnollista eloisuutta ja lyhyyttä, jota draama vaatii. Niin Bergbom viehättyi yhteistyöhön, joka tosin ei kestänyt kauempaa kuin neljä vuotta. Bergbom kirjoitutti Numersilla tekstiä uudelleen ja lopulta näyttelijä ja apulaisohjaaja Niilo Sala käänsi sen sujuvalle suomen kielelle.

Eerikki Puken ensi-ilta Tapahtumat koskivat talonpoikaisliikehdintää Suomessa, osin keksittyjä osin historiallisia tapahtumia, taustalla Ruotsin keskiaikainen ns. Se muistutti jollain lailla Välskärin kertomuksia , jossa kansanvaltaisuutta korostettiin — ynnä muuta ajan henkeen sopivaa. EAH 3, Näytelmä meni kahtena vuonna yhteensä 12 kertaa, myöhemmin vielä muissa teattereissa. Muinaisessa Suomessa, jonka oloja kiihkeästi oli alettu tutkia nykyaikaisen historiatieteen keinoin, liikuttiin myös von Numersin seuraavassa näytelmässä Tuukkalan tappelu , joka kantaesitettiin Aiheena oli Savosta löytynyt muinaissuomalainen kalmisto, jonka luut, aseet ja esinelöydöt antoivat aihetta oletukseen karjalaisten ja hämäläisten heimojen välisistä kahakoista.

Näytelmään on sepitetty naistenryöstöä sekä erilaisia kuvitelmia kosintatavoista. Suomennos oli edelleen Niilo Salan. Seuraavatkin yhteistyöt merkitsivät, että Bergbom sai von Numersilta kaksi erittäin käyttökelpoista ja suomalaiseen perusohjelmistoon asettunutta teosta.

Kuopion takana, Bakom Kuopio. Sekin oli ollut työn alla jo useamman vuoden ja kirjoitettu eräänlaiseksi vastakappaleeksi Nooralle , taisteluhansikkaaksi pohjoismaisille naisille, koska tarkoitus oli sanoa, että mies on sittenkin herra talossa.

Dramaattiset aiheet muuttuivat komediaksi, ja itse asiassa lopputuloksessa näkyi, miten nainen perheessä hallitsee, vaikka ilman näkyviä vallan merkkejä. Maalaispappilassa yritetään vastustaa kaikkia uuden ajan kotkotuksia ja ennen muuta Helsingistä saapuva apupappi Jussilaisen käly Lilli Olga Finne edusti kaikkea nykyaikaista, kuten kauheaa emansipoitua naista, joka polttaa tupakkaa ja jopa käyttää housuhametta. Jussilaisen henkinen rauha uhkaa järkkyä juuri kun hän on saanut Naëmista kiltin vaimon.

Samaa tematiikkaa kohdattiin seuraavana vuonna myös Minna Canthin Papin perheessä. Ohjelmistojen hyvänä kulmakivenä  Kuopion takana jäi vuosikymmeniksi Suomen teattereihin. Elinan surma on Numersin näytelmistä eniten esitetty melodraama, mustasukkaisuusdraama keskiaikaisen Suomen aateliston piirissä.

Sen kantaesitys oli Canthin ja von Numersin ensi-illat olivat vuorovuosina ja lisäsivät selvästi Suomalaisen teatterin painoarvoa suomalaisen kulttuurin ja hengenviljelyn edistäjänä. Vaikka von Numers oli ruotsinkielinen,  Elinan surma , Kantelettaren runoon perustuvan aiheensa takia oli miellettävissä suomalaiseksi näytelmäksi. Bergbom itse oli jo yrittänyt laatia siitä oopperalibrettoa ja sen jälkeen aihetta oli yrittänyt työstää eräs toinenkin.

Niilo Sala oli tässä Bergbomin oikea käsi ja suomentaja. Lopputuloksena oli vahvojen henkilöhahmojen aviodraama, keskiajan Suomessa, Laukon kartanossa.

Klaus Kurjen entinen frilla, taloudenhoitaja ja jalkavaimo Kirsti Fleming hankkii kostoa Kurjen virallisesti vaimokseen ottamalle Vääksyn kartanon nuorelle Elinalle, käyttäen hyväkseen juonittelua, mustasukkaisuutta, valehtelee raskautensa sekä tietonsa Klaun ensimmäisen vaimon, sisarensa Kaarina Flemingin selittämättömästä kuolemasta. Kirsti saa kanavoitua Klaun vihat Elinan ja tämän nuoruuden ystävän Uolevin päälle. Klaus surmaa heidät runon mukaan tuhopoltossa, näytelmässä kuristaen ja tikarilla , saaden vasta Elinan viimeisistä sanoista vakuutuksen, että mustasukkaisuuteen ei olisi ollut mitään aihetta.

Näytelmä saavutti valtavan menestyksen, jälleen kerran Arkadiassa koettiin ensi-ilta, jonka suosionosoitukset ylittivät kaikki aiemmat. Tämä huomattava aviollinen melodraama oli vaikuttava, mm Ida Aalbergin näyttelemän Kirstin ja Axel Ahlbergin Klaus Kurjen roolitöiden takia.

Toisiaan intohimoisesti rakastaneet tai rakastavat mies ja nainen käyvät tahtojen taistelua. Suomen muinaisuutta oli tutkittu ja sanontaan oli kääntäjä Niilo Sala saanut arkaaista poljentoa, jota von Numersin omassa kielessä varsinaisesti ei ollut. Elinan surmasta tuli kotimaisten näytelmien listan kärkipään teoksia, Bergbomin aikana yhteensä 60 esityksellä. Se säilyi kaikkien teatterien ohjelmistoissa toiseen maailmansotaan asti. Elinan surma menestyi, mutta myytyään näytelmän kertamaksulla, von Numers ei hyötynyt siitä seikasta mitään.

Teatterin osuus menestyksessä oli kuitenkin myös huomattava, joten Bergbom ehdotti eräänlaisen yhteisen pöytäkirjan laatimista, siitä, mikä osuus oli kenenkin kynästä, mihin Numers ei suostunut. Ainaisissa veloissa olevalle kirjailijalle järjestettiin kuitenkin resetti, eli lahjanäytös ja hän oli tyytyväinen. Pian sen jälkeen, keväällä Ida Aalberg alkoi suunnitella pohjoismaista kiertuetta ja olisi halunnut ottaa tämän bravuurinäytelmänsä ruotsin kielellä kiertueen ohjelmaksi.

Koska kappaleella riitti vielä yleisöä, teatterinsa etua ajatteleva Bergbom ei tietenkään voinut sitä vielä antaa. Aalberg pani kirjailijan asialle pyytämään omaa kappalettaan teatterilta takaisin ja asiaan osallistui myös tanskalainen kääntäjä, jota varten hänen piti saada tekstinsä teatterilta.

Bergbomin ja Salan laatimat osat olisi tietysti Numersin pitänyt ensin ruotsintaa. Koska hän kuitenkin oli luovuttanut yksinoikeuden Suomalaiselle Teatterille siksi ajaksi, kun se tarvitsi sitä, joutui teatterin johtokunta olemaan tiukkana ja vetoamaan Bergbomiin sen dramaturgina.

Von Numers vei asian lehdistöön ja väitti jättäneensä valmiin käsikirjoituksen teatterille juuri siinä muodossa kuin se näyteltiin, minkä takia asiaa jouduttiin sitten pitkin selvityksin käsittelemään. Aspelin-Haapkylä on selostanut tätä kuten muitakin Bergbomin ja von Numersin yhteistöitä seikkaperäisesti, vaikkei tunne Aalbergin suunnitelmaa tässä yhteydessä.

Viljo Tarkiainen taas on omaksunut von Numersin näkökannan, valikoi lähteensä ja rakentaa teatterista kirjailijan ilkeän vihollisen. Uuden Suomettaren Antti Almberg-Jalava loukkasi pakinassaan von Numersia ilkkumalla, että ilman Bergbomin neuvoja ja työtä tämän näytelmiä ei olisi koskaan voitu esittää.

Sitä Bergbom itse ei ollut koskaan tuonut julkisuuteen. Kysymys kirjailijan saamista palkkioista sai myös Minna Canthin puolustamaan julkisesti Numersia, vaikka kahden kesken moitti tätä huonosta sopimuksesta.

Kauppiaana hän tiesi mitä sopimukset tarkoittavat. Numersin välit Bergbomiin menivät poikki ja hän kiiruhti antamaan näytelmiään niistä kiinnostuneelle Nya Teaternille. Kaudella — siellä näyteltiin näytelmä Utan präst. Seuraavana vuonna Bakom Kuopio ja kaudella — sen jatko-osa Pastor Jussilainen , joka meni yhteensä parikymmentä kertaa. Sitä ei Suomalainen Teatteri koskaan ottanut ohjelmistoonsa, mutta siitä on myöhemmin muodostunut lähes samanveroinen komediaklassikko kuin  Kuopion takana.

Vielä syksyllä esitettiin von Numersin Snälla flickor. Ruotsinkielistä kotimaista teatteria hankittaessa syksyllä esitettiin Elinan surma nimellä Kirsti Fleming , sekä teatterinjohtaja August Arppen von Numersin luonnoksista kokoama Mormor Länsmanskan Von Numersin Bergbom antoi mennä menojaan, riita oli siinä määrin kiusallinen, turhauttava ja selvästi katkeroituneen mielen tuottamaa.

Ristiriidat Minna Canthin kanssa olivat paljon katkerampia. Yksi seuraus näyttää olevan, että kun huomattava ruotsinkielinen kirjailija K. Uramon torppa perustui hänen romaaniinsa Hårda tider, Kovina aikoina , joka kertoi suurten nälkävuosien — tapahtumista yhteiskunnallisen realismin hengessä. Sen suomentaja oli Juhani Aho ja Uramon torpasta tuli yllättäen varsin merkittävä ja näkyvä teos ohjelmistossa, vahvistaen jälleen teesiä, että realistiset oman maan järkyttäviäkin oloja kuvaavat teokset olivat puhuttelevinta ohjelmistoa.

Olihan suurista nälkävuosista — vasta reilut 20 vuotta. Uramon torppaa esitettiin kausina — yhteensä 28 kertaa ja se toi myös ruotsinkielistä yleisöä Arkadiaan. Bergbomit huomioivat aikanaan teatterissa myös kaikkien merkittävien henkilöiden juhlapäivät, niin kansalliset kuin keisarilliset.

Silloin esitettiin aina juhla- ja muistonäytöksiä osana aatteellista sivistyneistöjulkisuutta, osana suomalaisten suurmieskulttien rakennusta. Bergbom noteerasi Aleksis Kiven kuolinpäivän, mutta ennen muuta Runebergin ja Topeliuksen syntymäpäivät. Kalevalan päivän lähelläkin usein oli kotimainen ensi-ilta. Myös kaikki kunnianosoitukset ja juhlarunot, tähtivieraiden juhlinta merkkivuosina, serenadit ja juhlarunot, on historiassa mainittu.

Vastaavasti varsinkin Aleksanteri II: Maaseutukiertueet harvenivat ja keskittyivät suuriin kaupunkeihin, joissa taloudellinen tuotto voitiin taata. Suunnittelussa oli aina selvitettävä olisiko vieraileva näyttelijä Ida Aalberg mukana vai ei, koska se alkoi vaikuttaa yleisön kiinnostukseen.

Näyttelijäseurueen jäsenten tulevaisuus luvun alussa oli kuitenkin epävarmaa ja he ryhmänä saivat aikaan eläkerahaston perustamisen, jotta heidän vanhuudenturvansa olisi edes jotenkin järjestyksessä.

Palkoista päättäminen tapahtui johtokunnassa ja niistä voidaan seurata teatterin kantavien voimien välistä arvostusta. Ida Aalberg oli alkanut luvun puoliväliin tullessa ottaa paljon tähtinäyttelijän erivapauksia.

Vaikka hän sai täyttä palkkaa, hän ei ollut läsnä, vaan pitkiä aikoja opinto- ja parantolamatkoilla, hän erosi virallisesti keväällä Toisaalta Ida oli kiistatta teatterin ylivoimaisesti vangitsevin näyttelijä, joka myös sähköisti muita. Sikäli kuin tietty kateus ei syönyt energioita kokonaisuudesta. Idan palkkiot ovat kaikessa keskustelussa tabu ja ne ovat epäilemättä herättäneet pahaa verta itse ryhmässä.

Johtokunta ja Bergbom olivat melko voimattomia Idan toiveiden edessä. Vain harvoilla näyttelijöistä oli oikeus lahjanäytäntöihin eli järjestää omaksi hyväkseen resetti. Arkadian rakennuksen huonokuntoisuus aiheutti paloviranomaisten kiellon, mutta avaamalla lisää poistumisteitä esityslupa saatiin.

Pari uhkaavaa tilannetta saatiin sammutettua. Uuden teatterin rakentamiseen ei ollut varoja, koska Suomalaisen Teatterin osakeyhtiö oli velallinen.

Ensin velkaa oli Bergbomeille alkuvuosien oopperatoiminnan aiheuttamasta alijäämästä. Kun se oli maksettu alettiin hankkia uutta taloa, mutta eri suunnitelmien vertailussa todettiin kuitenkin realistisemmaksi vielä kerran remontoida Arkadia. Vuonna Arkadian sisätilat kunnostettiin ja maalattiin valkoisen ja sinisen väreillä.

Aivojen sukupuolieroista vitsaillaan, mutta niistä on tieteellistä näyttöä. Eroja on löydetty niin aivojen ja aivoalueiden koosta kuin välittäjäaineiden pitoisuuksista. Kuvauksissa on myös todettu, että miesten ja naisten aivot reagoivat joihinkin asioihin eri tavoin - ja samaa osoittavat vielä paljon lukuisammat kokeet. Mielellä on siis sukupuoli. Keho voi olla ERI sukupuolta kuin mieli eli aivot! Aivot sukupuolistuvat jo sikiöaikana. Tyttö- ja poikavauvojen käyttäytyminen lähtee eri teille hyvin varhain, niin varhain, ettei kulttuurilla voi olla vaikutusta asiaan.

Tutkimusten "todistusaineisto osoittaa, että kohdunaikainen testosteronialtistus vaikuttaa sosiaalisiin taitoihin, kielen kehittymiseen, empatiaan ja visuaalisanalyyttisiin taitoihin" Aivojen anatomiset sukupuolierot johtuvat valtaosin sukupuolisteroideista, jotka kylvettävät sikiön aivoja.

Vasta testosteronihuuhtelu kehittää MIESaivot. Jos jostain syystä jokin menee vikaan, niin poikasikiön aivot eivät muodostu kuten normaalien miesten ja syntyvästä sikiöstä tulee homo. Mene aivokuvauksiin, jos haluat tietää onko sinulla naisen vai miehen aivot? Voihan olla että on niin siinä keskellä ettei voida edes sanoa onko aivot enemmän mies- vai naismaiset, jolloin voi ihan hyvin kiihottua kummistakin?

Eikös se helpota teitä homoja että ymmärrätte missä vika on? Siis että siksi tuntuu oudolta koska aivothan määrittelevät millainen ihminen on ja miten käyttäytyy? Jos joku näkee koiran joka käyttäytyy kuten kissat, niin tottakai se herättää hämmennystä eikä oikein tiedä miten sellaiseen olentoon tulisi suhtautua. Pitäisikö sellaista pitää koirana vaikkei se tunnu koiralta, vain siksi että se näyttää koiralta, mutta käyttäytyy kuten kissa?

Vai olisiko sittenkin parempi suhtautua siihen kuin kissaan, koska sillä ON kissan aivot ja se käyttäytyy kuten kissa? Eikö se olisi kaikille helpompaa kun voisi vaan selittää, "joo tiedän että näytän mieheltä, mutta minulla on naisaivot josta syystä käyttäydyn kuin naiset ja kiihotun seksuaalisesti miehistä koska niin naiset tyypillisesti tekevät. Eivät kai homot ole sovinisteja? Jollette, ei ole mikään häpeä tunnustaa omaavansa naisaivot?

Homo on aivoton No no vaikka niitä blondi vitsejä kerrotaan, niin kyllä naisilla silti aivot on, ne vaan toimii erilailla kuin miesten aivot. Aivot ne on homollakin, vaikka olisikin blondiaivot ;. Miksi homomiehet käyttäytyvät sitten seksuaalisesti kuin miehet. Eli siis pystyvät kiksauttelemaan vaikka kuinka monta partneria päivässä?

Se ei ole opetettua naiselta, ettei pysty siihen. Täyttä hölynpölyä ja hauskaa sadun tarinaa. En usko oikein tuosta ,piste! Teet vain mitä lystää ja uskot.. Alkoholi nostaa normaali naisen testosteronitasoja, mikä selittää naisten yliseksuaalisen käytöksen kännissä. Homomies on kuin nainen joka olisi AINA humalassa eli aina seksuaalisesti kiihottuneempi kuin normaali nainen eli omaisi liikaa mieshormoonia.

Siksi ihmiset pitäisikin jakaa näin moneen ryhmään: Kätevää on että nyt homopariskunnalla on valmiina useita lapsia. Varo vaan ettet menetä lapsiasi homoille. Ei tuo aina pitänyt paikkaansa. Se tulee vasta ennemmin tai myöhemmin tapahtuu.

Ei se tarkoita kutenkin ,että menettää homoille kun miksi pitää menettää. Eihän lasten äidille kuinkaan vaikka mies olisikin homo mutta isä. En pysty vastata tuohon oikein ,mutta voin sanoa jotain.

Kuulostaa ,että miehesi on biseksuaalinen eli miehiin sekä naisiin kuin homo vain miehiin. Miehesi vasta pari kerta tapahtunut eli joko kokeiluhalua tai sitten todella biseksuaalinen. Ei sitä vielä hänelle varma. Puhuisit miehesi kanssa ,että kaikista asioista kun mitä olisit mieltä biseksuaalisesta. Älä nyt erota vielä. Voihan heterona ennemmin tai myöhemmin tunteita eri tavalla joko samaan sukupuoleen tai molempiin.

Flirttailu ei ole rikos ,mutta ei sen pidemmällä voi. Biseksuaalinen voi hyvin uskollinen olla ,että puhunut molempien asiat. Ei tuosta voi parantua kutenkin vain hyväksymällä. Puhumalla voi olla apua joka ymmärtäisi ja ratkaisu mitä. Et voinut tietää ,että hän olisi miehiin kiinnostanut tai ehkä hän pelkää sinun puolestaan reaktioita. Esimerkiksi olen itse lesbo ,mutta kyllähän heteronaiset ollut testannut omaa viehätysvoimaa.

Ehkä heteronaiset halusivat nähdä tai tietää toimiiko jotain. En ole ainoa ,mutta kaikille sattuu joskus. Toinen kerta liikaa Kerro miehellesi, että jos toisen kerran pettää se on avioero. Vietin pari päivää sitten rauhallista lomapäivää kotona ystävieni kanssa.

Jossain vaiheessa pihaan saapui taksi, josta nousi erittäin ruma ja lihava mieshenkilö. Työvoiman palvelukeskuksessa työskentelevä ystäväni, Kalervo niminen työvoimavirkailija, tunnisti heti tämän ruman läskikasan laiskaksi homoksi.

Kalervo kertoi minulle, että kyseinen loispummihomo oli ollut asiakkaana työvoiman palvelukeskuksessa, mutta asiakkuus oli loppunut siihen, kun homostelija oli röyhkeästi kieltäytynyt kuntouttavasta työtoiminnasta ja saanut tästä hyvästä karenssirangaistuksen.

Miehesi oli sen verran humalassa, että oli sanonut kuljettajalle väärän osoitteen, eikä siinä vielä kaikki, sillä humalainen pummi oli paskonut ja kussut taksin verhoilut täysin piloille. Päätimme sitten kavereiden kanssa antaa loispummihomolle kunnon opetuksen, joten hakkasimme hänet kunnolla, sekä virtsasimme hänen päälleen, sitten vielä työnsimme isoa löylykauhaa sen persereikään.

Ilmeisesti piti kuitenkin siitä. Lopetettuamme ilonpidon heitimme loisen taksin takakonttiin ja sanoimme kuljettajalle, että vie paskakasan mahdollisimman kauaksi täältä. Parin tunnin päästä sitten soitin "taksisuharille" ja hän sanoi, että loispummihomo oli muutaman kerran "vahingossa" tippunut sadan kilometrin tuntinopeudesta maantielle.

Viimeisellä kerralla hän vielä peruutti paskakasan yli ja jätti loisen tielle kuolemaan. No, näinkin hauskasti voi käydä. Sain tosi hyvät naurut yhdessä ystävieni kanssa. Minä mietiskelen samanlaisia asioita, tosin ei ole kyse mies-mies suhteesta vaan ihan tavallisista heterosuhteista. Minä en ainakaan hätiköisi eron suhteen.

En tee niin oman miehenikään kanssa. Olen pyytänyt, että hänen elämänsä olisi "läpinäkyvämpää". Minä ajattelin nuorena, että jos mies pettää, niin se on kerrasta poikki. Mutta olen tullut vanhaksi ja ymmärrän, että jokainen tekee tässä elämässä virheitä tavallaan. Emme kukaan ole täydellisiä.

Sen takia olen itse kallistunut anteeksiannon puoleen. Tulevaisuus näyttää, satsaako mies perheeseen. Minua on helpottanut, kun olen saanut kertoa miehelle tunteistani ja toiveistani tulevaisuuden suhteen. Hartaasti toivon, että hän on vielä tosissaan minun ja perheemme suhteen. Minun ohjenuorani elämässäni on "antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan". Varmista vain, että et ole riskissä saada mitään sukupuolitautia. Olisit ostanut sen strap-on dildon, kun äijäsi sitä pyysi Ei se miehesi siitä miksikään muutu.

Pettää varmasti, niin kauan kuin saa anteeksi. Että hyvä kun sait sen kiinni nyt Se on siinä nyt Kerran pettäjä, aina pettäjä! Mistä näitä idiootti pettäjiä aina riittää Perhe ja kaikki ja silti on valmis pettämään. Ei ansaitse tuo rotta anteeksi antoa.

Kuten ei kukaan muukaan pettäjä. Et uskokaan mikä määrä tuolla chatissa onkaan bi-miehiä jotka ovat jossakin kohtaa avioliittoa huomenneet että tuntevat myös vetovoimaa miehiä kohtaan. Itse suoritin tuon kokeilun n. Minusta on samantekevää onko mies piilohomo vai bisse. Tuossa tilanteessa ainoa selkeä asia on se, että a mies on valehdellut seksuaalisuudestaan sekä b mies on pettänyt. Henkilökohtaisesti en osaisi kumpaakaan asiaa antaa anteeksi, joten parisuhde olisi tuomittu.

Miestä en lähtisi tuomitsemaan hänen seksuaalisuudestaan, vaan juurikin hänen teoistaan. Anteeksikin varmasti kykenisin antamaan, jo ihan lastenkin takia, mutta parisuhdetta en vain kykenisi jatkamaan. Kuitenkin jos joku toinen kykenisi tällaisen asian antamaan anteeksi, unohtamaan ja jatkamaan suhdetta, vaikka sitten ammattiavun turvin, niin varmasti sekin on mahdollista.

Paljosta kiinni ihmisistä itsestään, kyllähän tuoa moni parisuhde selviää pettämisistä sekä valehtelusta. Homous on sairaus, samoin lesbous. Jotka kiihottuvat samaan sukupuoleen, ovat inhottavuus. Nykyään sallitaan vaikka mitä, mutta pitäisi olla kunnollinen kasvatus finninaamoille.

Mies on tarkoitettu naiselle ja päinvastoin. En koskaan ole edes unissani nähnyt mitään unta mistään bi-seksuaalisuudesta. Naisten kanssa olen kyllä unissani "rakastellut"montakin kertaa. Olen onnellinen,että voin kirjoittaa siitä mitä todellisuudessa olen.

Mikä sua riivaa Sairaus on paskajauhanta puhetta! Me kaikki ihmisiä ,mutta sehän vain pelkkä suuntautuminen seksuaali. Pää kiinni ja antaa olla. Ei ole väliä, että onko hän hetero tai homo tai lesbo tai mitä. Käskeekö kukaan sinua pitää homoksi?? Käskeekö kukaan minua heteroksi eli EI! En pidä tästä ,että pitäisi olla heteroksi "pakottamaan"..

Tiedetään jo "mies ja nainen" mutta ihmisten omat valintoja ja päätöksiä. Hankki itse elämää vaikka olkaa vain heterona loppuelämäksi. Milloinkahan joku osaa antaa minulle vastauksen miksi pitää olla uskollinen.. Minusta niin antiikinaikuinen käsite ja ei mitään tekemistä nykyajan kanssa. Ei toista ihmistä voi omistaa ja kenenkään vehkeet ei siinä kulu jos niitä joku muukin käyttää.

Käymme puolisoni kanssa molemmat enemmän tai vähemmän säännöllisesti "vieraissa" ja meillä se toimii positiiviseen suuntaan. Suhteessa on intohimoa ja actionia kun kerrotaan toiselle kokemuksista.. Anna miehesi käydä välillä peppua antamassa Suomessa ja monissa muissakin maissa on käynnissä valtava kampanja feminismin, homostelun, lesboilun ja aborttien edistämiseksi. Monen mukavuusabortissa surmatun lapsen henki, särkynyt parisuhde ja henkiökohtainen tragedia on tämän hullutuksen verinen hinta.

Totta on että ennen homoilu oli mielisairausluokituksessa. Homoseksuaaliset teot kriminalisoiva laki astui voimaan Sekaantuminen samaan sukupuoleen oli rikos vielä luvulla ja mielisairaus luvulla! Lääkärikunnan enemmistö oli vielä lukuun asti sitä mieltä että homous oli mielisairaus, josta voisi jopa parantua.

Sekaantuminen samaan alaikäiseen sukupuoleen on ollut sallittua vasta luvulta lähtien. Kehottaminen homoiluun on ollut Suomessa sallittua vasta luvulta lähtien.

Ennen sitä homoiluun ei saanut kehottaa edes aikuisia saati sitten lapsia minkä Venäjä haluaa kieltää. Suomen laki oli siis paljon tiukempi kuin nyt Venäjällä oleva. Eläimiin sekaantuminen poistettiin rikoslaista samalla kun samaan sukupuoleen sekaantuminen eli homoseksi.

Siispä zoofiilit voisivat aivan yhtä hyvin ja samoilla perusteilla vaatia avioliiton siunaamista mm. Nuori mies heräsi ravintolaillan jälkeen isännän käsi housuissaan Lauantai Kaksikko oli viettänyt kosteaa ravintolailtaa ja lähtenyt sitten jatkoille vanhemman miehen talolle.

Aamutunneilla nuori mies nukahti. Uni oli syvää voimakkaan humalatilan vuoksi. Hänellä oli yllään sortsit ja pikeepaita. Nuori kertoo havahtuneensa kipuun ja huomasi, että peitto oli vedetty pois hänen päältään ja isokokoinen mies istui hänen oikean jalkansa päällä. Vanhempi mies oli suudellut häntä "räpläten" kädellään hänen sukupuolielimiä ja masturboinut samalla. Nuori mies sai kertomansa mukaan "vaivoin vedettyä" vanhemman miehen käden pois hänen housuistaan.

Nuori mies oli kehottanut ahdistelijaa painumaan tiehensä. Sitten hän oli nukahtanut taas. Tällä kertaa ahdistelija kosketteli hänen reittään ja sukuelintään. Nuori mies kääntyi tilanteessa vatsalleen. Jossain vaiheessa aamuyötä tai aamua nuori mies heräsi jälleen. Tällä kertaa vanhempi mies "hiplasi hänen takapuoltaan". Nuori mies vetäisi käden pois.

Neljännen kerran nuori mies heräsi siihen, että vanhempi kosketteli jälleen sukupuolielintään. Nyt hän riuhtaisi ahdistelijan käden pois ja potkaisi tämän kauemmaksi. Nuori mies heräsi kunnolla valveille noin kello Tällöin talon isäntä totesi: Nuori mies tapahtuneen jälkeen täysin poissa tolaltaan. Hyväksikäyttäjä oli hänen vanhempiensa vanha tuttava.

Nuori mies oli luottanut tähän. Hän uskoi tunteneensa miehen hyvin ja tiesi jopa tämän olevan homoseksuaali. Mahtanetko lokea enää näitä vastauksia. Minäkin naimisissa ollessani tapasin joskus miehiä seksin merkeissä. Se kuitenkin oli minulle vain seksiä, kaikennäköinen hellyys miesten kesken kuten suutelu on oksettavaa, enkä voisi kuvitellakaan seurustelevani miehen kanssa. Hassua on, että nyt kun olen taas sinkku en halua edes seksiä miesten kanssa, vaikka nyt voisin tehdä sitä vapaasti.

Joten ehkä ap llä on vielä toivoa miehensä suhteen. Pallit tuottaa testo Kun nainen saa tarpeeksi testosteronia se alkaa näyttää mieheltä, mutta silti sillä on naisen aivot. Monilla juopponaisilla ääni on madaltunut, koska äänihuulet muuttuvat miesmäisimmäksi testosteronin määrän lisääntymisen takia.

Rakkaus ja Seksuaalisuus voittaa! Et sä mode mitään neuvoja kaipaa. Jollain ihmisellä voi oikeasti olla tollanen kipeä tilanne ja sä teet siitä viihdettä. Kasvata nyt vai lapsesi pervoiksi, niin kaikki on hyvin ja osta kaikille dildoja jouluksi.

Huoli pois,miehesi vain toteuttaa seksuaalista identiteettiään. Samoja tarinoita naisten välisestä seksistä naistenlehdet turvoksissa. Annat anteeksi jo koetat olla oikea vaimo hänelle. Nalkuttaminen vain ajaa hänet toisen naisen tai miehen syliin.

Ei ihminen voi seksuaalisuudestaan parantua, se on kiinteä ja olennainen osa ihmisyyttä. Sen sijaan sinä voit itse vaikuttaa siihen kuinka avoimesti asioista ,heti ensi metreistä alkaen, sinun omissa parisuhteissasi puhutaan. Puhumattomuus johtaa aina ongelmiin, ennemmin tai myöhemmin. Ihan vain tiedoksi, vielä erään homomiehen näkökulmasta: Suuntautumista ei saa pois juurittua, mutta sen onko uskollinen puolisolleen vai ei voi toki itse päättää.

Vesijohtovedessä on niin paljon E-pillereiden naishormoonia, että kaikki yli 40 vuotiaat miehet alkaa naisellistumaan ja haluaa seksiä miesten kanssa. Ne kun on jo juoneet sitä vettä 40v. Toisaalta mies eheytyy omaan seksuaalisuuteensa koko ikänsä. Kun ikää karttuu, miehen mieli kehittyy ja alkaa ajattelemaan, että onhan se urheilijamiehen kiinteä pystyperse paljon nätimpi, oman vaimon leveä läskiperse ; Senssipalstoilla ja ulko-senssipaikoissa puistot,parkkipaikat, motari-levähdyspaikat on enemmistönä varatut ukkomiehet hakemassa piristystä vaimon anemiseksiin.

Arki iltaisin on paljon miehiä, mutta viikonloppuisin hiljaista, kun ukkomiehen pitää olla vaimon ja lasten kanssa vierailulla anopilla, mökillä ja niin edelleen.

Nykyisin on helppo solmia tapaaminen kännykän avulla. Jos vaimolla on emätintulehduksia, niin silloin pitää epäillä miestä! Pelkässä suuseksissä miehen tikkariin tarttuu useita miljoonia uusia sieniä, hiivoja, bakteereita, viruksia ym.

Esinahan alla muhiessa ne lisääntyy moninkertaisesti. Esinahka tulisi pestä heti huolellisesti pelkällä lämpimällä vedellä sormella hangaten! Oireina vain tuoksu, punoitus ja nahan elastisuuden heikentyminen.

Esinahkaan tulee helposti verestäviä hiertymiä. Huuliherpes tarttuu helposti myös tikkariin ja toisinpäin. Eli genitaaliherpes tarttuu myös suuhun. Huuliherpes voi olla posken sisäpinnalla piilossa, ja oireeton. Se tarttuu, myös silloin, kun se ei oireile!!! Uskovaiset suurhenkilöt ovat kautta aikain nussineet kavereitaan aunariin, eikä siinä mitään pahaa. Senssipalstoilla, kuten "Kiskuri" MM sivustoilla on enemmistö vuotiaita miehiä, joka kertoo, että mies "Herää" omaan oikeaan seksuaalisuuteensa vasta iän karttuessa.

Ei ostaa moottoripyörää, vaan rakastella nuorta kiinteää miestä. Olen nuori kiinteä urheilijamies ja ajatellut, että olen ainut bi-seksuaali.

Laitoin senssi-ilmoituksen nettiin ja yllätys, yllätys olen saanut useita vastauksia joukkoeurheilijoilta. Osa oli jo melko iäkkäitäkin. Vaikka homous urheilupiireissä on tabu. Opiskelen kouluhistoriaa ja teen tutkimustyötä.

Moni luvulla kouluja käyneet joutui monessa pikkukunnassa kiihko luterilaisten uskovaisten opettajien aivopesemäksi. Koko koulu-opetusjärjestelmä oli heidän tiukassa otteessaan.

Aamuhartaus oli joka aamu, virsiä veisattiin, ja rukoiltiin lopuksi kädet ristissä. Opettajat oli usein herätyksen saaneita vanhoillisluterilaisia, joita usein vain kelpuutettiin opettajiksi ja johtajaopettajiksi pikkukouluihin.

Laulutunneilla usein vain veisattiin virsiä harmoonin säestyksellä. Nyt nämä oppuilaat on yli viiskymppisiä ja suurinosa on sairastunut masennukseen. Yli 5-kymppisenä alkaa mieleen tulla lapsuuden muistot. Jos niitä ei ole työstänyt elämänsä aikana, niistä tulee liian suuri taakka sitten 50v jälkeen, ja johtaa usein masennukseen. Moni mies herää vasta nyt omaan seksuaalisuuteen ja huomaavansa olevansa kiinnostunut enemmän nuoremmista miehistä, kuin naisista. Uskonnollinen kasvatus luo ristiriidan ja ympäristöpaineita, mikä aiheuttaa masennusta, varsinkin silloin, jos mies on elänyt parisuhteessa ja saanut lapsiakin.

Onneksi miehet ei sentään petä naisten kanssa. Heterot on niin hyveellisiä. Homo vai ei-homo Omalla nimellä esiintyessään ihmiset ovat niin homomyönteisiä ja suvaitsevaisia, että aivan hämmästyttää.

Anonyymeinä ja nimimerkeillä tulee aivan toisenlaista kommenttia ja mielipidettä Terveisin, yksi suvaitsematon, tiukkapipo ja vanhanaikainen, joka on kokeillut aivan molempia sukupuolia: Virossa hyväksyttiin uusi homolaki että homot voi mennä vaikka naimisiin,sinne vaan kaikki Suomen homot. Minä ainakin lopetan homolandiassa vierailun ja ostan kaljani suomesta.

Jaa-a koita sitten elää loppuelämä sen tiedon kanssa, että ukkos petti sua miehen kanssa. Muistathan käydä lääkärissä ettei vaan oo mitään sukupuoli tautia. Seksiä ja yhteiseloa on niin monenlaista.

Varmasti kaikki ei sovi kaikille. Uskon, että moni niistä, jokta pysyttäytyvät vain yhdessä jää paitsi hienoja ja inspiroivia kokemuksia. Jos on pieniä lapsia avioero on aina menetys lapsille, mutta onko tutkimuksia siitä mitä plussat ovat siitä kuinka se "karaisee" heitä , eikä vaan masenna, elämässäolon kamppailua varte. Osasta avioerolapsia tulee luusereita, osasta superperfoomareita.

Varmasti geeneilläkin on tekemistä tämän kanssa. Kuinka monta kertaa pitää antaa anteeksi pettäjälle? Onko pettäjän anteeksipyyntöihin edes uskominen? Useimmat pettäjät pyytävät anteeksi vain omaa paljastumistaan, ei pettäjä todellakaan kadu tekojaan aidosti. Pettäjät osaavat manipuloida toista taitavasti. He haluavat vain "jäädyttää" tilanteen jotta myöhemmille pettämisille saa mahdollisuuden.

Kerran rikottua luottamusta on vaikea palauttaa. Useimmin tilanne on valheellinen eli sanotaan kyllä "minä rakastan sinua" vaikka ajatukset ovat aivan toiset. Pettäjillä on aina vilppi mielessä myös tehdessään niitä rakkaudentunnustuksia paljastumisensa jälkeen. Mitä pettäjän sanat "minä rakastan sinua ja lapsiani" oikeastaan merkitsee? Onko se vain sanojen helinää jolla petettyä yritetään rauhoitella?

Mies elää heterona yhteiskunnan ja yhteisön paineen takia. Itseäsi petät, jäit kiinni miehesi laiminlyömisestä ja nyt vierität syyn hänen niskaan. Tyypillinen femakko, tuskin voit parantua. Älä missään tapauksessa lähde jos yhteiselo sujuu muuten..

Teillä maailman paras aika juuri nyt! Lapset ihania pieniä,nauttikaa yhteisestä elosta Älkää olko ihmiset niin ahdasmielisiä, pieni syrjähyppy on ivan merkityksetön. Vaimo tajusi, että miehellä on toinen. Mies kertoi, että hänellä on jo pitkään ollut rinnakkaissuhde miehen kanssa. Avioparilla on kaksi lasta, yli vuotiaita. Mies muutti pois kodistaan yhteen toisen miehen kanssa. Itse en voinut tajuta miten naisella ei ollut mitään epäilyjä miehen orientaatiosta.

Ei yksi kerta homoksi tee. Mitä se haittaa jos miehesi poraa toisen miehen anusta ja lutkuttaa hänen sukupuolielimiään eihän järvi soutamalla kulu? Ei yhtä kerta homoa tee,ja kymmenes kerta nollaa,niin jos taas on välimatkaa yli km,niin ei lasketa pettämiseksi.

Antaa poikien kokeilla,ei se siitä kulu,päinvastoin alkaa teilläkin sexi olemaan erikoisempaa? Varsinkin nää jotka käy töissä vähän kauempana on helppo käydä miesten kanssa touhuamassa eikä jää kiinni ja näitä ukkomies tapauksia löytyy vaikka kuinka paljon ja osa on jääny jumittamaan ku menivät naimisiin eivätkä osanneet jättää siihen ymtai kertoa ennen sitä et on bi tai homo ja osa noista ukko miehistäkin on homoja nykyään moni mutta eivät uskalla lähtee perheestä tai kertoa että onkin homo!

Näitä löytyy hirvittävän paljon monesta perheestä! Itselläni oli samanlainen kokemus , on 2 lasta ja naimissa oli 7v miehekkään mihen kanssa joka aina vinoili ja hakkui homoja ja lespoja ja oli malli isä poijilleni ja harrasti urheilua kunnes myös tuli yllätetyksin pelikaverinsa kanssa sänkyhommista..

Itse en tuollaisen jälkeen liittoa jatkaisi. Minulla tulisi aina seksissä mieleen tuo minua ällöttävä homostelu. Ja se ettei mies halua ensisijaaisesti minua vaan miestä. Ja jos seksin nautinto häviää,vminulta häviää myös yksi tärkeä osa liittoa. Jos seksillä ei olisi väliä minulle niin voisin miettiä vielä. Saattaa olla, että ihmiset luulevat hallitsevansa elämäänsä enemmän kuin on totta.

Minä en halua seksiä kenenkään kanssa. Haluaisitko elää mieluummin kaltaiseni miehen kanssa? Ne, jotka seksiä haluavat, haluavat sitä hyvinkin riippumatta siitä, mitä ovat luvanneet.

Tämä nyt on vain tällainen fakta, josta seuraa, että ei pitäisi vaatia liikaa. Tai voi vaatia, mutta ei välttämättä odottaa, että vaatimukset täyttyvät. Siis voitko vai voiko hän? Ne on ne nopeasti rupsahtavat naiset, jotka ennen avioliittoa näyttävät kauniilta ja houkuttelevilta.

Miksi aviomiehen pitäisi harrastaa seksiä tuollaisten hirviöiden kanssa, kun kuka tahansa, jopa mies, ovat houkuttelevampia? Kotona kun b-rappua saa, niin ei tarvi sitä muualta. Kyllästyttää kerran viikossa aina vaan saunan jälkeen lauantaina klo Valitettavasti paljon on tälläisiä jotka omien halujensa takia ei pysty vaan satuttamaan muita Se on väärin, koska jokaisen pitäisi saada olla se kuka tuntee olevansa. Mutta kolmas vaihtoehto on tietty se, että miehesi on halunut kokeilla, että miltä tuntuu toisen miehen kanssa, mutta Ja miehesi on "repäissyt", ja mennyt harrastamaan seksuaalisia kokeiluja, jonkun toisen kaksilahkeisen kanssa?

Ehkäpä voit antaa anteeksi miehellesi, kun ensin selvität, onko miehesi kohdalla kyse pelkistä "seksuaalisista kokeiluista". Miksi elää kulissiliitossa homoseksuaalin kanssa, tehden kumpainenkin osapuoli onnettomaksi? Että 8-vuotinen suhde ja 3 lasta. Itselläni on pian 15 vuotinen suhde eikä yhtään lasta.

Katselepa oheinen ohjelma ap. Sinun täytyy hyväksyä se, että olet mennyt todennäköisesti naimisiin bi-seksuaalin kanssa. Kuten tuolla joku oli sanonut, että ongelmahan ei ole bi-seksuaalisuus vaan tuo luottamuspuoli. Jos on pari kertaa jo tapahtunut, niin kyllähän se helposti tapahtuu pari kertaa uudelleenkin. Onko kyse kuitenkaan rakkaudesta? Ehkä se on vain seksiä, eikä mitään muuta? Mieti nyt mitä kaikkea yhteistä teillä on.

Ehkä teidän välillänne nimenomaan on sitä rakkautta. Netissä on paljon ukkomiehiä etsimässä miesseuraa ja eipä tuolla näytä olevan mistään romantiikasta tai rakkaudesta kyse. Niin tai näin Voihan se olla, että miehesi haluaa jatkaa elämää kanssasi. On hänellä jonkin verran menetettävää. Ja on mahdollista että uteliaisuus, kiusaus ja houkuttelu on saanut hänet lipeämään polulta. Helppo sanoa, mutta pidä hermosi.

Ei tämän asian tarvitse ratketa heti, on hyvä katsoa rauhassa mitä tuleman pitää. Te molemmat tarvitsette aikaa miettiä tuota juttua. Vaikka kuinka ahdistaisi ja öksettäisi. Ei täällä kukaan muu voi puolestasi tätä asiaa ratkaista. Totta hitossa, jos miehesi sanoo haluavansa jatkaa yhdessäoloanne. Et luota ja elämänne revitään palasiksi. Olet järkyttynyt, mutta ehkä miehesikin on.

Teidän täytyy yhdistää voimanne. Tämä on nyt sitä vastamäkeä, eikä heti pidä antaa periksi. Jos aviomies käy vieraissa vaikka toisen miehen luona, hän saa liian vähän, tai huonoa seksiä kotona. Taustalla saattaa olla piilevä masennus, mikä lisää moninkertaisesti seksihalut.

Myös piilevä kaksisuuntainen mielialahäiriö voi olla kyseessä. Asiaan kuuluu usein suojaamaton-, riskien otto- ja pervoseksi.

Itse olen lievästi masentunut monta kertaa elämässäni. Asuin maaseutukunnassa ja kävin kyläkoulua luvuilla. Johtajaopettaja oli kiihkouskovainen ja aamuhartaudet oli kuin herätyskokoukset. Hän puhui kuin maallikkosaarnaaja. Muiden opettajien hän ei antanut pitää aamuhartautta, Ne kesti noin 15 minuttia 5 aamuna viikossa. Sitten 10 minutin nuhteleva raamatullinen jeesuspuhe. Lopuksi kädet ristissä rukoiltiin. Minä lusin hänen aamuhartauksia 6 vuotta, kuten moni muukin.

Onnekkaita oli ne, jotka pääsi 4 luokan jälkeen oppikouluun kirkonkylän isoon kouluun. Ajatelkaa, kun vuotiaatkin joutuu tälläiseen aamuhartauteen. Myllä se muuttaa lapsen persoonaa loppuelämäksi.

Silloiseen kunnan koululautakuntaan oli kai pesiytynyt herätyksen kokeneita vanhoillis luterilaisia kiihkouskovaisia, jotka valitsi vain herätyksen saaneita opettajia. Kuulin, että kunnan muissakin pikkukylissä oli ollut samanlainen meininki luvuilla. Kyseisessä kunnassa on nyt ilmainen terapeutti masentuneille, mikä kertoo siitä, masentuneita on paljon. Varmaan monessa muussakin kunnassa on ilmainen?

Jos olet masentunut, niin kysy kunnanlääkäriltä, pääseekö ilmaiseen terapiaan. Ehkä kunta näin pyrkii hyvittämään tekemänsä vääryydet.

Ajatelkaa iloisia asioita, niin masennus pysyy loitolla. Nyt etsitään naista tai pariskuntaa kolmanneksi kimppaan. Että hommatkaa tekin joku bi mies teiän sänkyyn, sinä saat kahta miestä ja ukkoskin saa mitä haluaa. Jos olisin nyt sinä, niin ottaisin eron välittömästi.

Homo ja bi miehet ovat kuin ämmät konsanaan. Kyllä minä lähtisin alta aikayksikön. Kyllä tämä miehesi tulee sinua jatkossakin pettämään. Ällöttää tuollainen saman sukupuolen kanssa pettäminen niin kuin vastakkaisen sukupuolen kanssa pettäminen. Kaikki pettäminen on väärin kumppania kohtaan. Älkää ihmiset alistuko siihen. Ei kenelläkään ole oikeus pettää teitä. Sen verran pitää itsestä välittää,että mitään pettämistä ei tarvitse omalla kohdalla sietää.

Onneksi ei pettänyt naisen kanssa. Homostelu on muotia nykyään. Homostelkaa niin saatte homoseksiä. Hän ei siitä muutu. Avioliittomme hajosi en pystynyt jatkamaan. Hinttareihin ei ole luottamista. Sama on noilla biseksualeilla. Mistäs sen tiedät että onko se seuraavaksi vaikka lampaan kanssa ja saat mieheltäsi suu ja sorkkataudin.

Ero vaan ja rankat korvaukset. Eipä bi-hommissa mitään pahaa ole kun yhdessä sovitaan. Antiikin kreikassa miehet harrasti seksiä pääasiassa vain keskenään. Ne oli kyllä naimisissa, mutta vaimon kanssa oltiin vain silloin kun lapsentekoa suunniteltiin. Hienoissa palatseissa ja ylellisissä kylpylöissä maattiin kuumalla kivisängyllä ja syötiin nautiskellen hedelmiä ja viinirypäleitä.

Älymystö näytti esimerkkiä ja pikkuhiljaa keskiluokkakin innostui asiasta ja hauskaa oli kaikilla. Masennuksesta ja ahdistuksesta ei ollu tietoakaan. Kukaan ei moralisoinut asiaa ja se oli täysin luonnollista. Sitten kirkko vahvisti otettaan ja alkoi heristämään sormeaan ja torumaan moista elämänmenoa.

Kirkko sanoi, että se on syntiä ja se meno pitää lopettaa keinolla millä hyvänsä ja kaikki negatiivinen asia laitettiin homostelun syyksi, kuten tänäkinpäivänä. Nyt puolet kansasta on ahdistunutta ja masentunutta.

Ihmiset ei välttämättä edes tiedä mikä niitä ahdistaa ja valvottaa öisin. Ongelma on hyvin suuri. Charles Socarideksen perustamasta www. Mikset kysy Kuuma Perunalta?? On se varmaan mukava ajatella sitä kun oma ukkokulta kiimoissaan imee toisen miehen meisseliä ja ottaa sitä takapuoleensa. Varmaan miehesi rakastaa sua eikä halua että jätät sen.

Samalla haluaa silloin tällöin vähän kikulia pylpään. Olisko joku yhteinen sopimus että saa käydä kairattavana silloin tällöin,tai sitten ostat semmoisen strap-onin ja kairaat ite sun ukkoa. Minä luulin, siis oletin, että täällä saa oikeasti jotakin vastauksia oikeisiin ongelmiin. Itsekin hain, mutten enää. Luuletteko, että nuo teidän "neuvot" ketään auttaa.

On teillä näköjään aikaa näillä palstoilla sukkuloida. Päivärahat pyörii ja kaljahanat auki. Helvetti, miten olette typeriä! Itse formuloitte itsenne "viisaiksi".. Ei enempää käytä superlatiiveja jos tiedätte mitä tarkoitan. Aika jännä, että mietit tällasta ees Mun moraalini ei voisi sietää vastaavaa.

Ja jos tää olis sulla oikeesti totta niin tuskin enää miettisit. Sinun moraalisi on juurikin sinun moraalisi. Haluatko eritellä, pettämisen lisäksi, onko tässä tapauksessa jotain erityistä joka krinnaa sinun raksuttimesi kanssa.

En tiedä miten se käytännössä toimisi jos soisit hänelle vapauden toteuttaa itseään "hienotunteisesti" ja kuinka osaisit itse antaa sen olla. Itse luulen että vietti on kuitenkin niin voimakas että sen kieltäminen olisi hänelle itsensä pettämistä. Seksuaalisuus on tärkeä osa-alue kenen tahansa elämää ja sen rajoittaminen on tuhollista pitkän päälle.

Miestäsi kaduttaa vain että hän jäi kiinni. Itse harrastan homoilua viikottain salaisen poikaystäväni kanssa, mikään ei voita miestenvälistä seksiä.

Jos hyväksyt sen että olet tavallaan naimisissa toisen naisen kanssa joka voisi olla vaikkapa paras kaverisi, jonka kanssa ette siis ole seksisuhteessa vaan hoidatte yhdessä yhteisiä lapsianne, homma voi toimia.

Monet naisethan ovat onnellisia ettei niiden tarvitse panna miehensä kanssa ja tämä kuitenkin on valmis hoitamaan ja elättämään lapsensa. Joskus tuli dokumentti ruotsalaisnaisesta joka tietoisesti teki lapsia homon kanssa ja he asuivat yhdessä kavereina. Homo kävi panemassa muita miehiä. Nainen ei ilmeisesti pannut ketään vaan keskittyi hoitamaan lapsiaan. Homma toimii niin kauan kunnes toinen löytää jonkun jota oikeasti rakastaa ja jonka kanssa haluaa elää yhdessä.

Sitten lapsista tulee riitaa, että kumpi saa pitää lapset. No mitä jos se ois ollu toisen naisen kanssa, olisitko sillon enemmän tyytyväinen?

I don't think so Sillon sinä vasta pelihoususi repisit! Mutta joo, itse en näe tuollasessa miehen bi-seksuaalisuudessa mitään pahaa. Päinvastoin, upeaa ja rohkeaa jos uskaltaa olla oma itsensä! Mutta pettäminen tekona on kyllä moraaliton ja siitä ansaitset pitää miehelle jöötä! En kuitenkaan jättäisi miestä tuon takia, teillä on niin paljon pelissä. Mut nyt sun on sit mietittävä, et pystysitkö esim.

Mutta sen verran haluan tähän loppuun sanoa että suomessa on hirveän vaikeaa olla homo tai miehen bi-seksuaali. Naisille tämä on helpompaa, mutta auta armias jos mies on homo tai bi-seksuaali niin miten julmaa kohtelua hän tulee saamaankaan Mikä on aivan sairasta! Joten anna anteeksi miehellesi, keskustelkaa. Mä olen kerran ollut yhen aivan upean bi miehen kanssa yhdessä, eikä ole haitannut, ihanaa oli, hyväksyin hänet juuri sellaisena kun hän oli ja hän minut!

Jos vaimoni rakastelisi toisen naisen kanssa, se olis minusta vain kiihottavaa. Itse en menisi miehen kanssa sänkyyn.

Tää on niin totta. Unohdin vain sanoa omassa kommentissani, että tuollasesta ne miehetki kiihottuu ja kattoo tuollasta pornoa Miehen ja naisen suurin ero? Mitä kiihottavaa on miehen mielestä kahden naisen rakastelu keskenään?

Kertokaapa naiset, ketä kiihottaisi katsella, kun kaksi miestä touhuaa keskenään? No joistakin se nyt tuppaa olemaan kiihottavaa. Testissä pyritään saaman selville se, onko henkilöllä poikkeava seksuaalinen mielenkiinto, eli mielenkiinto, joka sisältää kiinnostuksen lapsia ja nuoria kohtaan, sanoo tutkija Jan Antfolk Åbo Akademista.

Testissä katsotaan tietokoneen ruudulta kuvavirtaa, jossa on kuvia nuorista henkilöistä sekä aikuisista. Osa henkilöistä on alasti ja osa pukeissa. Samanlaisella testillä voidaan testata HOMOja.

Ennenkuin aloitatte parisuhteen, näyttäkää miehellenne homopornokuvia ja videoita. Jos viisari värähtää, se on homo, eikä kannata alkaa perhettä perustamaan. Naisilla etenkin biseksuaalisuus tuntuu nykyään olevan "muotia", "lesboja" joka paikassa ja kadunkulmassa. No jos se on tapahtunut pari kertaa , tai oletko varma ettei useamminkin , on ainakin toden näköistä , että taipumus on ja tuskin katoaa enään tuon ikäisenä. Eli olisitko valmis mahdollisesti jakamaan miehesi toisten miesten kanssa??

Jos , niin mikäs siinä. Mutta jos et , niin kannattaa olla realisti. Eli miehesi tuskin pystyy takaamaan , ettei se toistu. Mulla on ystävä, 40 vuotias mies, jolla on vaimo, 3 lasta, koti, perhe Hän on bi seksuaali. Kotona ihan tavallinen hetero mies, Mutta haluaa joskus myös homoilla miesten kanssa. Vaimo ei tiedä mitään. Ei kuitenkaan halua perhettään vaihtaa tai vaarantaa sen asian takia. Homoilu on hänelle vähän kuin pakkomielle. Käske sen hinttarin pakata kamppeensa ja painua vittuun.

D Etti kunnon mies ja unohda tuollainen pakoputken kairaaja. Olen binainen ja seurustelen naisen kanssa, eikä kävisi edes mielessä pettää kenenkään kanssa. Kyllä saa jos antaa Me ollaan kavereiden, siis miehien kanssa petetty aina kun on oltu baarireissuilla: Tietty ei kaikilla ole ketä pettää, mutta paljon on naisiakin ollut samoissa puuhissa!

Tosin, ei ole aina ollut halukasta naiskumppania pettämiseen: Miten on kanssa veljet, onko tuttua ettei saa vaikka kuinka yritetään yhdessäkin puhua neidot pyörryksiin? Vaan sen totean, ettei reissua, ettei joku saa! Miehesi on vastaikään tajunnut olevansa homo. Tämä tapahtuu useinkin vasta vanhemmalla iällä.

Pettämisen voisin ehkä, riippuu olosuhteista antaa anteeksi, yhden kerran. Siitä vain ei tulisi mitään, että jatkaisin liittoa homomiehen kanssa. Tehkää tilit selviksi ukon kanssa.

Haluaako olla oikeasti sun kanssa vai ei. Pitääkö enemmän naisista vai miehistä? Ilmiselvästi bi on, mutta onko se niin kamalaa? Eihän heteromiestäkään lakkaa toiset naiset kiinnostamasta. Avioliitossa kuitenkin täytyy sitoutua toiseen, vaikka ruoho aidan takana houkuttelee, maistelemaan ei saa mennä.

Pettämisenkin voi antaa anteeksi, mutta jatkuvaa se ei saa olla. Jättäkää ne homot rauhaan!!! Jos mies sattuu syntymään heteroksi, saa hän elää mukavan, täydellisen elämän omana itsenään, Mutta jos mies sattuukin rakastumaan samaan sukupuoleen, on hän velvoitettu saamaan kaiken paskan yhteiskunnan toimesta niskaansa täysin laillisesti, ilman mitään kyseenalaistusta.

Seksuaalinen suuntautuminen on vain pieni ominaisuus ihmisessä, eikä se vaikuta luonteeseen tai käyttäytymiseen sen enempää, kuin vasenkätisyys tai sinisilmäisyys. Olen kyllästynyt lukemaan näitä ahdasmielisiä kommentteja, jossa joka ainut epäkohta ja negatiivisuus laitetaan aina homouden syyksi. Jos joku mainitsee sanan " homoseksuaalisuus" tuomitaan hänet homopropagandan levittämisestä samaan aikaan kun tv-ohjelmat ja media pakkosyöttävät heteromallin jokaiselle.

Jos aloittaja ei olisi ilmoittanut viestissään toisen pettäjäosapuolen sukupuolta, olisi miestä tuskin haukuttu pedofiiliksi, eläimiinsekaantujaksi, taikka insestihiireksi, vaikka pettäminen toki on väärin. Jos kaksi miestä tai naista tulee kadulla vastaan pitäen toisiaan kädestä, sanotaan: Jos mies ja nainen kävelevät käsi kädessä, sanotaan: Tuskin sukupuolesta on kysymys. Joskus arki vain on äärimmäisen ennustettavaa ja tylsää, että teet mitä tahansa typerää rikkoaksesi harmauden.

Jos miehesi on ehdottanut elokuviin menoa, oletko vastannut kieltävästi? Oletteko unohtaneet kaikki deittailuajan mukavuudet? Ovatko ensimmäiset kilot luoneet elämän täyteen kieltoja?

Emotionaalinen tyhjyys on iso ja yleinen ongelma. Jos arki koostuu siitä, vietiinkö roskat vai muistettiinko lapset hakea tarhasta ja vaimo puhkuu stressiä, ei ole mikään ihme, jos kuukautisyllätyksistä riippumattoman miehen avoin syli maistuu. Jos teiltä puuttuu tyven turvasatama, jossa saa lämpöä arjen kolhuihin, sitä haetaan muualta.

Miesten välisestä seksistä haetaan useimmin sitä, että voidaan olla saava osapuoli. Arjen kovuudessa voi herätä vaisto hakeutua isomman ja vahvemman turvaan. Se, mitä sinä voit tehdä, on miettiä miten saatte perheen stressitasoa alennettua. Useimmat eivät vain kestä ajatusta siitä, että paluuta ei ole enää rakkauden huuman aikaan.

Onko teillä huonosti käsiteltyjä asioita suhteessanne? Uskottomuuden yksi yleisistä syistä on pelko erota suhteesta, joka ei tyydytä. Onko miehelläsi unelmia, mitä hän ei voi toteuttaa. Ehdotan, että annat miehesi valita sinulle vaatteet. Se, että pukeudutte muotokieleen, joka miellyttää, luo kipinää välillenne. Miksi puhutaan pettämisestä ja uskottomuudesta?

Sehän vie ennakko-asenteita jo tiettyyn suuntaan Ja luo ennalta kielteisen tunnelman. Emme me omista toisiamme. Ei seksisuhde toiseen ole rikos, mitä jos sallisimme ne rajoitetusti? Neutraalisti ajatellen sinä voisit ilmaista asian seuraavasti: Miehes on luultavasti bi, siltä näyttää.

Ydinkysymys on että haluatko ja voitko sinä jatkaa hänen kanssaan. Anna miehesi käydä miehissä. Ei se ajatuksilleen mittän voi. Siitä että, olet mennyt naimaan tietämättäsi "piilohomon"? Vai siitä et homoksi epäilemäsi mies on ollut uskomaton? Tai ehkä kaikesta mikä liittyy seksiin? Seksi onkin aivan yliarvostettua jopa eräissä parisuhteissa. Kenenkä se on syy? Mitä se haittaa, jos kikkeli on vähän kakkainen? Sehän lähtee saippualla pois eikä sinun tarvitse olla mustasukkainen muista naisista.

Homoilu on miesten hommaa! Silti, jos vauvojen pökäleihin suhtauduttaisiin yhtä hysteerisesti, me ihmiset kuolisimme sukupuuttoon. Moi Otan kantaa tähän keskusteluun. Olen kanssa avioliitossa oleva perheellinen mies. Vaimolleni tästä en puhu, enkä aiokkaan, olen bi puoleni kanssa täysin "kaapissa" ja aion siellä myös pysyä. Omalta kohdaltani kyseessä on puhtaasti seksuaalisten mielihalujen tyydyttäminen, en voisi ikinä kuvitella rakastuvani tai seurustelevani miehen kanssa.

Toki vakiokumppani seksiin luo turvallisuutta esim terveyden suhteen, mutta tosiaan kyseessä on puhtaasti seksisuhde. Vai ootko se naenen homostelussa? Olen samaa mieltä kanssasi bim Itse olen reilu viisikymppinen ukkomies ja olen tiedostanut bi-taipumukseni jo parikymppisestä lähtien.

EROOTTINEN HIERONTA HOMOSEKSUAALISEEN KIIMAISET NAISET

kesäkuu pohtii näitä kysymyksiä ja vertailee Brucen elämäntarinaa omaansa. .. Home käsittelee tätä ”eroottista totuutta” ja sen salaamisen ja osuvalta: he kumpikin ilmentävät stereotyyppiä homoseksuaalista, jossa on vastakkaiseen Alison kertoo vieraiden usein eksyneen talon yläkertaan peilien ja. 2. lokakuu aalisuuteen viittaavat tarinat olivat peiteltyjä, enkä ennemmin tiedostanut . aalisen suuntautumisen, eroottisen mielenkiinnon, seksuaalisen auttaa meitä ymmärtämään niitä seksuaalisia haluja, tarpeita, Jos asiakas yrittää käyttää itselleen vierasta seksuaalisanastoa, joutuu hänen .. Jo luvan anta-. hahmo tai Jeesuksen tarina on toistettu ohi kristillisen kulttuurin perinteisistä esityksistä. 3 ulkopuolella, sillä jokainen meistä on luokiteltu jommaksi kummaksi vähemmistömaskuliinisuudet kuten mustat ja homoseksuaaliset .. nousee kuitenkin vielä omin voimin ja lupaa äidilleen, että kaikki muuttuu paremmaksi. Eiväthän koskaan Kaarola Avellan tai myöhemmät Hanna Asp tai Saimi Swan tai kukaan niistä, joita Suomalaiseen Teatteriin liittyivät, kuten Katri Rautio — voinut olla näyttämöllä avoimen eroottisia tai julkeita. Eli olisitko valmis mahdollisesti jakamaan miehesi toisten miesten kanssa?? Sen suomentaja oli Juhani Aho ja Uramon torpasta tuli yllättäen varsin merkittävä ja näkyvä teos ohjelmistossa, vahvistaen jälleen teesiä, että realistiset oman maan järkyttäviäkin oloja kuvaavat teokset olivat puhuttelevinta ohjelmistoa. Ja jos seksin nautinto häviää,vminulta häviää myös yksi tärkeä osa liittoa. No teillä jo on lapset, jotka ovat miehesi, joten suurin ongelma sex helsinki seksi homo sivustot poissa, eli ketään ei kiinnosta isyys ja perinnönjako ja jopa maistraatissa ovat kirjoilla. Teos pysyi pitkään perusohjelmistossa, suurine avustaja- ja joukkokohtauksineen.

KOVAA NAINTIA HOMO LIIAN PIENI KALU