Parhaat seksi asennot homoseksuaaliseen vaimo vieraissa luvalla

Jos tämä irvailu vaikuttaa sydämettömältä tai ymmärtämättömältä, kannattaa miettiä uudemman kerran, ketkä yhteiskunnassamme leimataan vaarallisiksi, arvaamattomiksi ja epäkelvoiksi kansalaisiksi.

Te kaikki, jotka pelkäätte nuoria, punkkareita, mustapukuisia hevareita, otakuja, maahanmuuttajia tai muuten vaan omituisia tyyppejä, muistakaa, että pahuus asuu oikeasti keskiluokkaisen tavallisuuden takana.

Vaikka tämän jutun taustalla olleen tragedian todelliset syylliset ovat julmat ja sekopäiset isä ja äitipuoli, ei kannata unohtaa, että yllä mainitut tekijät luovat asetelman, jossa tavallisen ja kunnollisuuden kaapuun kääriytyneet perheelliset ihmiset eivät voi olla väärässä tai pahoja - kunnes kulissi sortuu ja todellisuus lyö vasten kasvoja kuin Mike Tyson.

Hesarin kolumnisti Virpi Salmen mielestä Pussy Riot -ryhmän jäsenten vangitsemisen protestoiminen on tekopyhää ja pikkusievää puuhastelua. On totta, että maailmassa on varmasti isompiakin ihmisoikeusongelmia kuin feministipunkkarien vaikeudet venäläisen sortokoneiston hampaissa, mutta pitäisikö kaikki Pussy Riotin esille nostama keskustelu kuitata Salmen tapaan ylenkatsovalla vittuilulla? Pillumellakan tapaus on karu esimerkki siitä, miten Venäjällä suhtaudutaan sananvapauteen ja poliittiseen kritiikkiin.

Tapaukseen kietoutuvat myös sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvät normit, sillä ortodoksien kauhuksi kirkkoa häpäisemässä olivat nuoret naiset. Takaisin hellan ääreen siitä! Feminismille, seksuaaliselle vapaudelle ja ilmaisunvapaudelle on huutava tilaus itänaapurissamme. Pussy Riot ja sen kohtelu on vain yksi esimerkki maan ihmisoikeusongelmista ja kuristavan kontrollivaltion vastaisesta taistelusta.

Seksuaalivähemmistöjen asema on yhtä karu - ehkä karumpikin, sillä homot ja lesbot eivät välttämättä selviä saamastaan huomiosta pelkillä sakoilla tai vankilatuomioilla.

Äärioikeisto keskeytti Moskovan Pride-marssin väkivaltaisesti viime vuonna ja väkivalta seksuaalivähemmistöihin kuuluvia kohtaan on yleistä. Vaikka jotkut ratsastavatkin omahyväisesti Pussy Riot -kuohunnalla, tuskin naapurimme ihmisoikeusongelmien nouseminen keskusteluun on niin huono asia, että sitä voi pitää tyhjänpäiväisenä hipsterien pätemisenä. Venäjän viranomaiset ovat heittämässä Pussy Riot -ryhmän edustajia jopa seitsemäksi vuodeksi vankilaan teosta, josta pitäisi selvitä huomautuksella.

Kyse on Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton eli ViNO: Monien käsitykset seksistä ja ihmissuhteista ovat keskiverto vuotiaan tasolla, joten vakava yhteiskunnallinen ja eettinen keskustelu voivat mennä yli hilseen. Kun lisäksi koloistaan kaivautuvat esiin kaikenlaiset turjakkeet, joiden käsitykset ovat peräisin toissa vuosisadan taitteesta, sekoittuuhan siinä pienen ihmisen pää.

Seksuaalisuutta koskevassa keskustelussa unohtuu helposti, että asiantuntemukseksi eivät riitä omat kokemukset vaakamambosta tai seksittömästä rangaistusavioliitosta. Eivätkä myöskään omaan umpimieliseen vanhemmuuteen perustuvat käsitykset lasten tai nuorten seksuaalisesta kehityksestä.

Vaikka jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä asioista, ei se tee kaikista mielipiteistä ilmaisemisen arvoisia.

Koska seksuaalisuuskeskustelu on usein herkkää ja tunteikasta, pitää väitteiden perustelemiseen ja hyvään argumentaatioon panostaa tavallista enemmän - ei vähemmän, vaikka monilla onkin erheellisesti niin tapana.

Seksistä hämmentyneiden olentojen nillitys ei kuitenkaan saa estää hyvää ja rationaalista keskustelua seksuaalipolitiikasta.

Kiitos Hanna Hakolle keskustelunavauksesta ja kiitos myös jatkokeskustelijoille, mutta vain niille, jotka vaivautuvat ottamaan asian vakavasti - vaikka olisivatkin eri mieltä kanssani. Hakko pohti kirjoituksessaan seksuaalilainsäädännön uudistamisen tarvetta seksityön dekriminalisoimisen pohjalta.

Pohdinnan aiheina olivat insestikiellon purkaminen, suojaikärajojen uudelleenarvioiminen ja sivumaininnalla myös "lajienvälinen seksi" eli suoremmin sanottuna seksi eläinten kanssa. Kirjoitus lähti liikkeelle yksinkertaisesta liberaalista periaatteesta: Hakko huomioi vapaaehtoisuuden olevan joissakin tapauksissa hankala määriteltävä, mutta kun käsite korvataan täsmällisellä suostumuksen käsitteellä, merkittävä osa ongelmista voidaan ratkaista.

Osapuolten välinen suostumus on minkä tahansa yhteistoiminnan oikeuttaja. Suostumukseksi ei riitä pelkkä vapaaehtoisuus, vaan sen kriteereinä ovat myös riittävä tieto toiminnan merkityksestä ja seurauksista sekä vapaus pakottavista valtasuhteista.

Riittävän tiedon ehto ei kuitenkaan tarkoita sitä, että seksin harrastamiseen tarvittaisiin seksologian maisterin paperit, vaan kriteerien tiukkuus on suhteutettava aktin mahdollisiin haittoihin: Esimerkiksi kahden seksuaalisesti kokemattoman henkilön homoseksuaaliset kokeilut ovat minimaalisen riskialttiita, jolloin niiden rajoittamista on hyvin hankala perustella.

Sen sijaan jos ryhdytään tekemään viiltoja, amputaatioita tai muuta kehonmuokkausta, on suostumuksen oltava kirkas ja selkeä. Hakon mainitsema "varovaisuusperiaate" eli ajatus siitä, että jotakin kannattaa kieltää siksi, että sallimisesta voi olla vakavia haittoja, toimii vain hyvin harvoissa tapauksissa, joissa haitat ovat hyvin todennäköisiä ja vakavia. Muissa tapauksissa haitat ovat minimoitavissa täsmällisillä interventioilla. Varovaisuusperiaatetta huomattavasti parempi lähtökohta on "vähäisimmän puuttumisen periaate", jolloin pyritään puuttumaan pelkästään suoraan ongelmiin kunnioittaen mahdollisimman paljon kohteena olevan henkilön itsemääräämisoikeutta.

Esimerkiksi nuorten seksin kohdalla parhaisiin tuloksiin päästään tehostamalla seksuaalikasvatusta ja keskittämällä lainsäädäntöä vain vahingollisten tekojen kriminalisointiin sekä höllentämällä sitä muilta osin. Hollantilainen liberaali lähestymistapa on tilastojen valossa ollut ylivertainen Euroopan maiden keskuudessa.

Hakko nosti esille suojaikärajan alentamisen tai poistamisen ja joutui sen vuoksi odotetusti kovan hyökkäyksen kohteeksi. Suojaikärajaan kohdistuva kiihkoilu on kuitenkin täysin perusteetonta sen valossa, että naapurimaissamme suojaikärajat ovat alempia kuin Suomessa: Virossa 14 ja Ruotsissa Näistä ikärajoista ei ole seurannut mitään merkittäviä ongelmia kummassakaan maassa, joten ei kotoinen 16 vuoden ikäraja ole sellainen rajapyykki, johon keskustelussa kannattaisi hirttäytyä.

Keskustelua seksuaalipolitiikasta on pyritty vaimentamaan väitteellä, että ei ole mitään mieltä ajaa piskuisten vähemmistöjen asioita. Tästä olen täysin päinvastaista mieltä. Ihmisoikeuksien ja seksuaalioikeuksien toteutumista pitää tarkkailla kokonaisvaltaisella tasolla ja huomioda juuri ne pienetkin ryhmät ja marginaaliset tapaukset, joiden kohdalla oikeudet toteutuvat heikoiten. Pienet ryhmät paljastavat järjestelmässä olevia heikkouksia ja vääryyksiä, jotka voivat tuottaa pahaa jälkeä sekä yksilöille ja heidän läheisilleen.

Keskustelun vaimentajat ovat ilmeisesti sitä mieltä, että kaikki on ihan hyvin niin kauan kuin suuri laiskanpulskea keskiluokka ei valita? Yhteiskunnallisena ajatteluna tämä on todella laiskaa. Pienryhmien kohtaamat ongelmat nostavat esille olennaisia eettisiä ja yhteiskuntafilosofisia ongelmia, joiden käsittely tuottaa parhaimmillaan merkittäviä hyötyjä koko yhteiskunnalle. Kansalaisvapauksien kehittyminen nykyisen kaltaiseksi järjestelmäksi on vaatinut historian kuluessa monta vastaavaa keskustelua "marginaalisiksi" koetuista ongelmista kuten rotusorrosta tai naisten oikeuksista.

Myös Anna Kontula totesi lainsäädännössä olevan ristiriitoja ja kummallisuuksia, jotka olisi hyvä suoristaa.

Tällaisia ovat esimerkiksi se, että seksiä eläimen kanssa ei ole kielletty, mutta eläinpornon levittäminen on. Myös seksi lähisukulaisen kanssa on erikseen kielletty. Kumpikin mainituista kielloista pohjautuu dogmaattiseen käsitykseen siitä, keiden välille seksi kuuluu. Historialliset ja uskonnolliset käsitykset seksuaalisuudesta eivät riitä mitenkään oikeusvaltion lainsäädännön perusteiksi.

Jos jonkin teon vahingollisuutta tai merkittäviä haittoja ei pystytä osoittamaan, on laki syytä purkaa. Yllätyksettömästi Väestöliiton Dan Apter torppasi koko keskustelunavauksen.

Hänen mielestään seksuaalipolitiikasta ei ilmeisesti tarvitse keskustella. Tällaisella asenteella Väestöliiton rooli seksuaaliasioiden asiantuntijana rapistuu ja järjestö nahistuu entistä selkeämmin seksuaalikonservatismin linnakkeeksi. Otto Lehto toteaa blogissaan , että erilaisen seksuaalisuuden arvostelu pohjautuu usein pelkkään ällötykseen vahvan argumentaation sijaan. Ällötys pyritään keskustelussa verhoamaan epämääräiseen haitoista puhumiseen, yleiseen moraaliin tai perinteisiin seksuaalikäsityksiin.

Seksuaalipolitiikan pitää kuitenkin perustua tutkittuun tietoon ja vahvoihin eettisiin ja yhteiskunnallisiin argumentteihin, ei henkilökohtaisiin tuntemuksiin tai käsityksiin hyvästä seksuaalisuudesta. Ihmisoikeuksien ja seksuaalioikeuksien ottaminen vakavasti tarkoittaa turhien seksuaalisuutta rajoittavien lakien purkamista.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita mitään "kaikki on sallittua" -ajattelua, vaikka konservatiivit sen niin haluaisivat kuulla.

Seksuaalisuuden toteuttamista pitää rajoittaa silloin, kun kyse on toisen vahingoittamisesta, pakottamisesta, painostamisesta tai vallan väärinkäytöstä. Seksuaalisen vapauden puolustaminen ei ole turhaa, vaikka se joskus turhauttaakin. Keskustelu tuntuu pään hakkaamiselta seinään siksi, että konservatiivien ja uskovaisten argumentit eivät ole muuttuneet pariin sataan vuoteen miksikään.

Moraalin rappio, perhearvojen puolustaminen ja lasten suojelu ovat olleet aina keskustelun keskeisimmät keppihevoset. Kuitenkin historia on osoittanut eettisen liberalismin olevan voitokas kerta toisensa jälkeen, sillä sen filosofinen perusta on vahva ja jokainen voi ymmärtää vapauden vaatimuksen.

Pitäkäämme huoli, että voittokulku jatkuu! Konservatiivifeministit ja kunnollisuuden puolustajat kalisuttelevat säihkyviä kilpiään. Karvaiset ja kaljamahaiset seksinostajamiehet kuolaavat rahatukkojensa kanssa.

Kristilliset pitävät ydinperhettä pystyssä, jottei Suomi vajoa Itämereen. Tivoli on saapunut taas kaupunkiin. Ministerit Henriksson ja Räsänen ovat ilmoittaneet kannattavansa Ruotsin ja Norjan mallia eli seksin oston kieltämistä. Oikeusministerin pääperusteluna on nykyisen mallin toimimattomuus: Kun osto kielletään kokonaan, ostajia voidaan rankaista!

Henriksson on herännyt vähän myöhään tähän keskusteluun. Jo lakia valmisteltaessa oli selvää, että kyseinen pykälä on surkea.

Poliisikin on alusta asti ilmoittanut sen valvomisen olevan mahdotonta. Keskustelun uudelleenavaaminen nyt ei ole mistään aidosta tarpeesta johtuvaa, vaan poliittista peliä. Henrikssonin mielestä seksin ostokielto on paras keino ihmiskaupan ja parituksen uhrien suojelemiseksi. Selvittämättä jää, miten ostamisen kielto tarkalleen vaikuttaa ihmiskauppaan ja paritukseen, jotka ovat jo nyt kriminalisoituja. Missä on perusteellinen selvitys dekriminalisoimisesta ja sen vaikutuksista?

Miksi malliksi otetaan Ruotsi eikä esimerkiksi Saksaa? Henrikssonin mukaan Ruotsin malli on ollut menestyksekäs. Tällaiset väitteet perustuvat lähinnä mallin poliittisten kannattajien väitteisiin. Sen sijaan seksityötä tutkiva antropologi Laura Agustin esittää hyvin kriittisiä näkemyksiä Ruotsin mallista kahdessa artikkelissaan alla. Myös tutkija Susanne Dodillet pitää mallin menestystä heikkona. Lisäksi useat ruotsalaispoliitikot  mm. Göran Pettersson ovat vaatineen seksinostokiellon kumoamista.

Tympeäksi Henrikssonin avautumisen tekee se, että seksityöntekijöitä auttavat järjestöt esim. Pro-tukipiste ovat jo pitkään olleet sillä kannalla, että dekriminalisointi ja seksityöntekijöiden ihmisoikeuksien tukeminen ovat paras tae uhriutumisen estämiseksi. Oikeusministeriä eivät ihmisoikeudet kiinnosta. Alla muutama linkki teksteihin, joissa tarkastellaan Ruotsin mallia. Ne eivät anna sen menestyksestä tai oikeutuksesta kovinkaan kaksista kuvaa. Seksityötä vastustava Exit-järjestö surffasi keskusteluun mukaan vain parin päivän varoajalla ministerien kannanotoista.

Järjestön projektipäällikkö Tanja Auvisen kirjoitus lietsoo hysteriaa seksityökeskusteluun vetoamalla lapsiprostituutioon ja nuorten seksuaalisen ahdisteluun. Exit käyttää tuttuja ja turvallisia aseita. Lapsiprostituution piilevällä yleisyydellä ja traagisuudella mässäillään täysillä, vaikka kirjoittaja myöntää, että aiheesta ei ole tutkimustietoa saatavilla. Koska ilmiö on piilevä, on turvallista lähteä siitä, että jokainen alle vuotias on lapsi ja jokainen aikuisen tekemä seksiehdotus on osoitus lapsiprostituutiosta.

Minäkin olen ahdistelun uhri ja melkein lapsiprostituoitu, kun ollessani teini joku huusi kerran perääni "Vitun homo anna persettä! Vaikka aihe - nuoriin kohdistuva seksuaalinen ahdistelu - on tärkeä, kirjoitukseen ympätty perinteinen konservatiivifeministinen kauhugalleria tuottaa huolen sijaan hohhoijaa-vaikutuksen. Kun tietoa ja osaamista on niukasti, turvaudutaan ideologisiin argumentteihin. Kirjoitukseen sotketaan surutta "yhteiskunnan pornografisoituminen", "seksuaaliviritteinen mainonta", "pornon saatavuus" ja "aikuisten mielihyvään keskittyvä yhteiskunta".

Kieltolain kannattajat vetoavat vuorotellen närkästykseen ja kauhistukseen, lasten suojeluun ja seksityön uhreihin. Kuitenkin pragmaattinen lähestymistapa seksityöhön on osoittanut, että uhriutuminen vähenee ja työolot paranevat ihmisoikeuksia ja mahdollisuuksia edistämällä, ei niitä vähentämällä.

Niin, seksityöntekijät ovat ihmisiä, mikäli se sattui ministereiltä unohtumaan. Teksiin oli livahtanut virhe. Göran Persson ei ole vaatinut seksinostokiellon kumoamista, vaan kyseessä oli kansanedustaja Göran Pettersson. Persson on puolestaan ollut päätekijöitä kieltoa laadittaessa.

Tampereella kohistaan lemmenlukkojen mystisestä katoamisesta ja ekstaattisesta yhteensulautumisesta. Taiteilijaryhmä irroitti kasan lukkoja sillankaiteesta ja sulatti ne yhdeksi möykyksi leikitelläkseen rakkauden symboliikalla. Lukitsijoiden keskuudessa tätä pidettiin törkeänä vääryytenä. En ota kantaa siihen, onko taiteilijoiden teko hyväksyttävä vai ei.

Sen sijaan minua kiinnostaa lemmenlukkojen edustama inha symboliikka. Kuka helvetti haluaa rakkauden symboliksi lukitun teräslukon, johon ei ole avaimia? Lukitsijoiden mielestä rakkautta kuvaa ihanasti teräksen kovuus ja lukitsemisen lopullisuus. Lukko ei ole symbolina kaukana avioliittoa tai puolisoa vitsikkäästi kuvaavasta  rautapallosta, joka kytketään ketjulla jalkaan. Haluavatko lukitsijat siis rakkautensa olevan kahle, josta ei pääse irti, vaikka haluaisi?

Mikä on seuraava symbolinen askel? Lemmenvartiotorni lienee Jehovan todistajien mieleen? Kun nykyisessä ihmissuhdekulttuurissamme suhteet koetaan elämän mielekkyyden mittarina, mitä tapahtuu kun ihmissuhteesta tulee loukku? Vapautensa ja omanarvontuntonsa menettänyt ihminen ei voi hyvin. Lukon teräksinen ehdottomuus symboloi kulttuuria, joka tuottaa myös lähisuhdeväkivaltaa ja perhesurmia. Ehkä lukkojen irroittaminen ja sulattaminen oli oikeasti parempi symboli Pikkusieluiset ruikuttajat metelöivät talossa ja puutarhassa.

Neljäs vallan mahti panee taas parastaan. Onkohan joltakulta unohtunut, että Madonna on perustanut koko uransa jokusen iskelmähitin lisäksi vilauttelulle ja eroottisille vihjailuille? Tuohtuneiden nillittäjien mielestä pahinta tissin vilauttamisessa on se, että Madonna on vuotias ja täten jonkun äidin tai isoäidin ikäinen. Myös se pikkuseikka on jäänyt huomaamatta, että vilautuksen kontekstina oli Like a Virgin -iskelmä ja ikäneidon koreografiana strippaus, joka päättyy housuihin ja rintaliiveihin.

Lopuksi lihasmiehet käyvät vähän hivelemässä tätiä. Mitä yksi tissin vilautus muka merkitsee koko kontekstissa? Ainoastaan amerikkalaiseen nännikauhuun sosiaalistunut kulttuurikritiikitön idiootti voi aidosti kokea mitään kohahduttavaa tissin vilautukseseta yllä mainitussa läpeensä eroottisessa viitekehyksessä. Joillekin tuo mielivaltainen näkymätön raja on näemmä niin todellinen, että he lyövät siihen päänsä.

Suomalainen yhteissaunominen varmaan tappaisi nämä ääliöparat aivoverenvuotoon. Asiassa on kuitenkin jutun juurta tärkeämpäänkin aiheeseen.

Ikäihmisten seksuaalisen ilmaisun mahdollisuudet ovat olleet pitkään varsin heikkoja menneiden aikojen seksuaalinormien ja yllä haukuttujen pikkusieluisten ihmisen takia. Madonnan vilautus on hyvä signaali kaikille ikääntyville: Aamulehden mukaan esiteini-ikäinen poikaporukka kuvasi keskenään videon, jossa he harrastavat sekä suuseksiä että anaaliseksiä.

Tapaus on toki ajatuksia herättävä, mutta onko kauhu oikea tai tarpeellinen reaktio? Esiteini-ikäiset lapset eivät ole epäseksuaalisia. Murrosiän muutokset käynnistyvät monilla jo -vuotiaina. Normaali seksuaalinen kehitys sisältää oman kehon seksuaalisten reaktioiden tunnistamista ja kokeilemista. Joskus kokeiluja tehdään toisten ikätovereiden kanssa esimerkiksi leikin muodossa tai seksin simulaatioina.

Joskus kokeilut päätyvät varsinaisiin seksiakteihin, mutta niiden merkitys on lapsille aivan erilainen kuin aikuisille.

Kokeilujen merkitystä ja luonnetta määrittää suuresti se, ovatko kokeilut omaehtoisia ja leikkimielisiä vai liittyykö niihin painostusta tai pakottamista. Kokeilut voivat olla jännittäviä ja niihin voi sisältyä myönteisiä ja kielteisiä toisiinsa sekoittuneita tunteita.

Seksikokeilun kuvaaminen ja jakaminen ei tarkoita sitä, että "lapset tekevät pornoa". Ne tarkoittavat ennemmin sitä, että lasten kokemusmaailma on muuttunut radikaalisti aikuisten lapsuusmuistojen ajasta. Nykyisin helposti saatavilla olevat kamerat, videokamerat, kännykät ja tietokoneet mahdollistavat seksikokeilujen ja kaikenlaisten hölmöilyjen tallentamisen ja jakamisen nopeasti. Ja hölmöilyjähän useat lasten videoimat päähänpistot ovat. Lehtijuttu ei kerro, miten tapaukseen tosiasiassa on suhtauduttu ja millaista kasvatuksellista keskustelua poikien kanssa on käyty.

Kauhu saattaa olla pelkkää toimittajan maalailua, mutta voi myös olla, että viranomaiset sekoilevat asian ympärillä paniikissa kuin päättömät kanat. Jos jälkimmäinen on totta, pelottaa ajatella, millaista vahinkoa "auttajat" voivatkaan saada aikaan. Kauhun sijaan lapset tarvitsevat ammattitaitoista seksuaalikasvattajaa, joka selvittää asiallisesti, ystävällisesti ja moralisoimatta, mistä touhuissa on ollut kyse.

Lasten kanssa on varmasti syytä käsitellä seksikokeilujen videoimisen ja videoiden jakamisen ongelmallisuutta ja selvitellä kaikkien osallistujien vapaaehtoisuutta ja fiiliksiä.

Rangaistukset, lasten perheiden elämän myllääminen, hyväksikäyttövihjailut ja väkisin auttaminen ovat tavallisia virheaskeleita, joita tällaisissa tilanteissa tehdään. Pahimmillaan ne voivat tuottaa valtavan kriisin lasten perheissä ja koko yhteisössä. Vähimmilläänkin ne työntävät lasten seksuaaliset kokemukset syyllisyyden ja häpeän alueille, mikä on omiaan haavoittamaan heidän seksuaalista kasvuaan ja identiteettiään vuosikausiksi.

Lähettänyt Tommi Paalanen klo 3. RFSU julkisti tiistaina Se on suomennos julkaistusta Sex på kartan -videosta, joka on saanut Ruotsissa sekä opettajilta että nuorilta erinomaista palautetta. Kartalla seksistä on suorapuheinen, selkeä ja positiivinen puolituntuinen animaatio seksuaalisuuden perusasiosta ja seksielämän aloittamisesta.

Se käsittelee niin terveysasioita kuin seksitapoja ja nautintoakin. Erityistä siinä on se, että seksi esitellään hyvänä, iloisena ja monimuotoisena asiana ilman kieltoja tai toppuuttelua. Elokuvan julkistustilaisuudessa puhunut Hans Olsson Sex på kartanin tuotantotiimistä totesi, että he halusivat tarkoituksella välttää perinteistä negatiivissävyistä terveysvalistusta ja valitsivat iloisen nautintoa ja seksuaalioikeuksia korostavan näkökulman.

Uusi näkökulma on todella tervetullut suomalaiseen seksuaalikasvatukseen. Perinteinen terveysvalistus näkee seksin ongelmien, uhkien ja vaikeuksien alueena.

Elokuva puolestaan esittelee mahdollisuuksia, iloa, nautintoa ja osaamista. Lisäksi siinä otetaan hienosti huomioon ihmisten erilaisuus niin seksitavoissa kuin seksuaalisessa suuntautumisessakin. Välittömästi käynnistynyt julkinen keskustelu on tavanomaista seksuaalikasvatuksen ympärillä vellovaa vähällä tiedolla ja ymmärryksellä käytävää nahistelua.

Yllätyksellisempää on Vanhempainliiton tyly kielteinen kanta elokuvaa kohtaan. Kurttilalta lienee unohtunut, että liiketoiminnastaan huolimatta RFSU on maailman vanhin seksuaalikasvatusta edistävä asiantuntijajärjestö, josta moni maa on ottanut oppia seksuaalikasvatusta rakentaessaan. Kenen etua Vanhenpainliitto oikein ajaa? Kannanoton perusteella vaikuttaa siltä, että liittoa kiinnostaa enemmän omien arvokäsitystensä pönkittäminen kuin lasten ja nuorten etu tai asiallinen keskustelu seksuaalikasvatuksesta.

Liitto yrittää esiintyä kaikkien vanhempien äänitorvena, mutta onneksi aktiivien mielipide ei ole kaikkia vanhempia edustava. Seksuaalikasvattajien keskuudessa niin Suomessa kuin maailmallakin on todettu, että suora, selkeä ja häpeilemätön materiaali ja keskustelutapa toimii seksuaaliasvatuksessa parhaiten. Tästä on esimerkkinä mm. Hollannin linja - varhain, paljon ja suoraan - sekä Britanniassa tehdyt uudet avaukset tällä rintamalla ja Yhdysvalloissa monet sikäläisen häveliäisyyden kriitikot katsovat Euroopan avaramielistä seksuaalikasvatusta kaihoten.

Myös julkistamistilaisuudessa kuullut 8-luokkalaiset nuoret kannattivat yksimielisesti ja auliisti elokuvan tapaa käsitellä seksuaalisuutta. Taitaa olla niin, että seuraava seksuaalikasvatuselokuva pitääkin suunnata umpimielisille vanhemmille Kotimaa 24 kiinnittää huomiota siihen, että elokuvan lesbotyttö on nimetty Anniksi.

Liekö tämä vastaveto inhottavan Älä-alistu -kampanjan Annin näkemyksille homoseksuaalisuudesta? Monilempi eli polyamoria on taas vaihteeksi tapetilla.

Lankakerän kadottaneet Uuden Suomen toimittajat puhisevat "uudesta ilmiöstä" ja "pienen piirin seksi-ilmiöstä". Missä olet, oi tutkiva journalismi, silloin kuin sinua tarvitaan? Tavalliseen tapaan toimittajat ja mediapersoonat pyrkivät repimään tästäkin aiheesta puolivillaista hämmästystä, jotta jos nyt jonkinmoisen kohun saisi aikaiseksi.

Valitettavasti aivan yksinkertainen perushavainto jää tekemättä: Järjestäytyminen ja kaapista ulos tuleminen ovat vain keinoja yleisen tiedon ja ymmärryksen parantamiseksi aihepiiristä.

Muutama perusasia on hyvä laittaa kuntoon, ennen kuin alkaa kirjoittelemaan epämääräisiä juttuja aiheesta. Ymmärryksen oikaisutalkoissa touhuavat Polyamoriayhdistyksen aktiivit, jotka ovat kirjoitelleet blogeja aiheesta: Aihetta on käsitelty vastikään myös Iltalehden jutussa , jossa Sade Kondelinia ja allekirjoittanutta on haastateltu sekä Enbusken puheohjelmassa TV5: Mutta nyt niihin talkoisiin. Alla on muutama ajatus monisuhteisiin liittyvistä keskeisistä termeistä, jotta pahimpia sekaannuksia voitaisiin jatkossa välttää.

Jos lähipiirissänne keskustellaan aiheesta, levittäkää ihmeessä tätä kirjoitusta hämmästelijöille ja kummastelijoille. Polyamoria on lavea yleistermi, joka on vakiintunut kuvaamaan useamman kuin kahden henkilön välisiä samanaikaisia rakkaussuhteita. Vaikka sanan loppuosa amoria viittaakin rakkauteen, sanaa käytetään usein yleiskategoriana kuvaamaan kaikenlaisia monisuhteita poislukien pelkät väliaikaiset seksisuhteet, joita esim.

Avoimet suhteet ovat suhteita, joiden keskiössä on kahden henkilön välinen parisuhde, mutta jossa sallitaan enemmän tai vähemmän muita rakkaus- tai seksisuhteita.

Avoimet suhteet menevät polyamoristen suhteiden kanssa limittäin, sillä on vaikea määrittää, missä vaihessa sivusuhde voidaan määritellä romanttiseksi pelkän seksisuhteen sijaan.

Termien limittäisyys ei ole ole ongelma muille kuin määritelmäpuritanisteille, sillä ihmissuhteet saavat todellisuudessa spontaanisti monenlaisia muotoja ja voivat myös muuttua ajan kanssa. Kukapa osaisi määritellä pitävästi, missä vaiheessa avoimessa suhteessa mukana ollut pitkäaikainen rakastaja muuttuu "pelkästä" seksisuhteesta romanttiseksi ihmissuhteeksi ja saa amorisen statuksen?

Ja mitä väliä sillä oikeastaan on? Moniavioisuus tarkoittaa laillista tai kulttuurista avioliitto-instituutiota, jossa useimmiten miehellä on useita vaimoja. Polygynisten eli monivaimoisten kulttuurien määrä on suuri, mutta polyandrisia eli monimiehisiä kulttuureja tiedetään vain pari. Moniavioisuus tarkoittaa usein perinteistä monivaimoista instituutiota, jossa naisten asema ja valinnan mahdollisuudet ovat heikot.

Nykyisin moniavioisuudella voidaan tosin tarkoittaa myös tasa-arvoisia monisuhteisia avioliittoja niiden muotoon sen tarkemmin puuttumatta. Jotkut monisuhteita kannattavat ihmiset kannattavat myös moniavioisuuden laillistamista. Toiset taas ovat sitä mieltä, että koko juridinen avioliittojärjestelmä pitäisi purkaa, jolloin avioitumisesta tulisi vapaasti muotoiltavia yksilöiden välisiä sopimuksia.

Itse olen taipuvainen kannattamaan vapaata sopimusjärjestelmää valtion säätelyn sijaan. Ryhmäseksi ja swingaaminen ovat seksuaalisen monilemmen mahdollistavia toimintatapoja. Perinteisesti swingerit ovat harjoittaneet parinvaihtoa, jossa parit harrastavat seksiä ristiin kumppaniensa kanssa, mutta privaatisti. Sittemmin swingaamisen ja ryhmäseksin raja on murentunut ja swingerillä tarkoitetaan melkein mitä tahansa ei-monogamista seksin harjoittamista syrjähyppyjä lukuunottamatta.

Ryhmäseksi lienee sellaisenaan helposti ymmärrettävä käsite. Myös vapaat seksisuhteet liittyvät tähän aiheeseen. Niissä kyse on tavallisesti joko kaveriseksistä friends with benefits tai muuten sitoutumisesta vapaasta seksistä satunnaisten tai tuttujen henkilöiden kanssa. Niissäkin olennaista on pyrkimys olla sitoutumatta uskollisuutta edellyttävään ihmissuhteeseen.

Tällainen toiminta eroaa tavallisesta sinkkuilusta lähinnä siinä, että kaveriseksissä ym. Pyrin itse käyttämään suomenkielisenä kattokäsitteenä näille ilmiöille joko monisuhteita tai monilempeä , jolloin ei tehdä sen kummempaa erottelua romanttisen ihmissuhteen ja seksin välille.

Monilempi on siksikin lystikäs termi, että se tekee koukkauksen sievistelevän historian kautta. Ennen vanhaan lempi sanaa käytettiin ambivalentisti viittaamaan sekä rakkauteen että seksiin.

Vaikka yllä mainituilla toimintamalleilla on eronsa, on kaikissa kyse perinteisen uskollisuudelle perustuvan parisuhdemallin hylkäämisestä. Monilempiselle elämäntavalle on lukuisia hyviä perusteluja niin kultturikritiikistä, filosofiasta kuin biologiastakin, mutta kaikista tärkein perustelu on vapaus yksilöllisiin ratkaisuihin.

Julkinen keskustelu tuo tullessaan aina valtavan määrän tutkimuksia siitä, miten monogamia, avioliitto tai vapaa sekstailu tuovat yhteiskunnallista vakautta, autuutta tai milloin mitäkin.

Ihmissuhteet ja niiden järjestäminen ovat kuitenkin ensisijaisesti yksilön elämänvalintoja, eikä yleisen tason väittämillä ole silloin juurikaan merkitystä. Toivoa vain sopii, että valinnat ovat valistuneita ja perustuvat edes jonkinlaiseen itseymmärrykseen, eikä ihmissuhteista tule loputonta kituuttamista - oli kyse sitten mistä tahansa suhdemallista.

Kirjassa käsitellään naisten kokemaa seksuaalista haluttomuutta. Alkuperäisessä otsikossa lupaillaan, että tutkija vastaa kysymykseen, mutta jutusta vastauksia ei löydy. Syy lienee siinä, että kysymys on eettinen, mutta sekä kirjan että sen kirjoittajien näkökulma on puolestaan seksologinen. Kun haluttomuutta käsitellään seksologisena ongelmana, kiinnostus on sen syissä, mekanismeissa ja mahdollisessa hoidossa. Eettinen näkökulma sen sijaan penkoo kysymystä, saako vieraissa käydä vai ei? Kysymykseen ei tietenkään ole yksiselitteistä vastausta.

Eikä homma mitenkään huonolta ole tuntunut, päin vastoin! On ainakin meille tuonut melkoisesti potkua parisuhteeseen. Vaatii sen että parisuhde on kunnossa, eli se on vain seksiä mitä harrastetaan vieraan kanssa. Saahan siinä uusia oppeja, asioita, kokemuksia, tekniikoita ym. Ainut asia mikä täytyy muistaa, on kumin käyttö, siitä ei kannata lipsua kertaakaan. Ravintolasta meilläkin pääasiassa vaimo "hakee" panokumppaninsa. Totta puhut myös tuosta kumin käytöstä, ja yhdenyön-jutuissa sen vaimo vaatiikin aina.

Poikkeuksena on sitten muutama näistä "vakipanoista" jotka saavat naida paljaalla ja laskea spermat sisään. Meillä juur nyt vähän taukoa nuorenmiehenkanssa.. Vmo on ni tarkka ettei kovinkesken kenen tahansa alle mene, eli uutta miestä ei nyt ole. Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Vaatii sen että parisuhde on kunnossa" Jos parisuhde on kunnossa, niin miksi siihen pitää hakea potkua? Kaikillahan meillä on jonkinlaisia haaveita, fantasioita, seksimieltymyksiä ym. Tarkoitan porkun tuomisella sitä että sänkyelämä, tunne-elämä, hellyys ym. Eihän kaikilla näin varmastikaan ole mutta meillä, ja kuten olet varmaan tältä palstalta lukenut monista kirjoituksista, monella muullakin aihe kiinnostaa. No siksi että se kiihottaa, siinä on sitä jotain joka herättää seksuaalisia tunteita pintaan.

Siksi, että kaikkein pitkästyttävin seksikumppani ,on se kaikkein normaalein! Meilla kyseistä toimintaa on harrastettu useamman vuoden ajan ja voi sanoa, että se kiihottaa todella paljon meitä kumpaakin.

Vakipanoja vaimolla on muutama sopivalla rytmillä uusia tuttavuuksia, eli yhden yön panoja. Mikäpä sen kiihoittavampaa, kun kun saada oma rakas vaimo kotiin, pillu täynnä vierasta spermaa. Niinkuin sanoit, niin pareja joissa vaimo saa luvalla vierasta on nykyään paljon. Meilläkin tuttavapiirissä kolme tällaista pari, joista tiedämme varmasti. Olisi mukava vaihdella ajatuksia näistä jutuista, meilläkin niitä harrastettu, pitkään luutliin, että olemmeko ainoita, jotka tätä harrasta Tämä on hienoa keskustelua!

Mitä enemmän palstalla kirjoitetaan sitä rohkeammin parit uskaltavat ottaa yhteyttä. Väitän että iso joukko haaveilee vieraasta panosta. Ja sitten heräsit ja päästit kissan ulos, hikinen nörtti! Vittu hoitoon kaikki nuin saatanan sairaat hullut!!!! Meillä mieheni kanssa harrastamme fantasiointia, että minulla on vieras mies.

Härnään sekstaillessamme, miten otan vieraalta suihin jne. Mieheni kiihoittuu ja laukeaa alta aikayksikön. Käymme viettämässä hotelliviikonloppuja, jolloin minä mene yksin ravintolaan. Olemme usein keskustelleen oikeasti vieraasta, mutta jotenkin vaan pokka pettää. Nyt haluaisin keskustella privaatisti jonkun miehen kanssa, joka on ollut kolmantena.

Eli haluaisin sekstailla netin välityksellä. En oikein haluaisi naisena antaa nettiosoitettani yleiseen "käyttöön". Törkyposti ei kiinnosta, haluaisin oikeasti keskustella. Jotenkin en usko sinun olevan tosissaan, vaan sinä olet näitä, jotka ilkeilevät. Me ollaan pari kertaa oltu raflassa silleen, että ollaan istuttu viereisissä pöydissä ja oltu, kuin toisillemme vieraat konsanaan.

Vieraale paikkakunnalle hotelliin on pakko mennä, kotipaikkakunnalla kuitenkin joku tuntis. Huoneessa ennen ravintolaan menoa rouva meikkaa itsensä huolellisesti ja pukee hieman läpinäkyvän ja lyhyenpuoleisen mekkonsa alle seksikkään korsetin ja sukat. Ohuesti mekon läpi näkyvät stringit viimeistelee näyn. Sitten raflaan ja seuraamaan vaimon flaksia.

Kyllä oli kiihottavaa katsoa kun vaimoa tanssitettiin ja kädet hyväili pakaroita. Yks nuorempi kundi oli koko aika muijan kimpussa ja ne suutelikin hitaiden aikana ja rouva puristeli kaverin etumusta. Kaveri hiplas muijan pakaroita ja sukkanauhan reunaa. Se oli ihan punanen kasvoiltaan eikä edes yrittänyt peitellä järkyttävää seisokkiaan. Sitten vaan nopeasti karkuun ja huoneeseen köyrimään.

Mun puolesta kaveri olis voinut tulla mukaankin, mutta vaimo vähän empi. Sano että ehkä joku toinen kerta. Oltiin kumpikin niin kiihottuneita. Kyllä maistui kummaalekin köyriminen! Moi olen ollut muutaman kerran kolmantena ja kokemukset ovat olleet kyllä mahtavia. Asiaan vihkiytymättömänä kysyisin, mikä oikeastaan on homman idea Odottaa kotona tumput taskuissa kun vaimo ramppaa kylässä: Minusta se vaikuttaa jollain tavalla homoseksuaaliselta, kun mies kiihottuu toisesta miehestä.

Vaikkei tämä toinen mies ole edes läsnä, mutta hänen "merkkinsä" ovat spermaa, videoita jne. No, ei siinä mitään, homoseksuaalisuus on ihan OK. Mutta jos tässä on kyse sellaisesta, että vaimoa lainaava mies tuntee itsensä jotenkin huonoksi mieheksi, niin se on vähän surullista. Siis että jos vaimonlainaajan pitää saada tukea omalle miehuudelleen toiselta mieheltä nuorelta, isokaluiselta jne. Vaikka asetelma saattaa tuntua kiihottavalta, niin olisiko kumminkin kivempi tuntea itsensä riittäväksi mieheksi, joka pysty olemaan tarpeeksi hyvä mies vaimolleen?

Homosteluun en ota kantaa, kun en ole asiaa koskaan tuolta kannalta ajatellut. Jutun juju on siinä, että minulle tuottaa nautintoa kuvitella naistani toisen käsittelyssä. Kuvittelen mielessäni, kuinka naiseni kiihottuu - niin kuin kiihottuukin - valtavasti vieraasta miehestä.

Oleellista on halu tarjota nautintoa kumppanilleen. Toisaalta saan naiseni takaisin pillu turvoksissa ja tyydytettynä, mutta ah, niin kiimaisena. Ja minä haluan naiseni juuri sellaisena.

Yhdestä sessiosta ja sen muistelusta riittää nautintoa viikoiksi eteenpäin. Tämäntyyppiseen kumppanin naitattamiseen ei pysty se, jolla on huono itsetunto - ei siis reppana. Etkö sinä saatanan kusipää ymmärrä häipyä täältä palstalta vaikka helvettiin saakka. Sinä olet pelkkä saasta. Vaimo käy yhteisesti sovituissa kokouksissa joissa vaimoni on ainut naispulinen henkilö näissä kokouksissa joihin liittyy yleensä sauna-ilta.

Yleensä taksi tuo vaimon kotiin, mutta muutaman kerran kokouskaverit on tuonut vaimon kotiin kun on sammunut ja laittanut sänkyyn. Mahtava tunne rakastella vaimoa kun herää. Olemme vaimoni kanssa analysoineet sitä, mikä miehissä kiihottaa, naitattaa vaimoaan vieraalla miehellä.

Tulimme siihen tulokseen, että sen on pakko olla alkukantainen vietti, siis siitä että kun vaimo synnyttää sukuun eri miesten siittämiä lapsia, vahvistuu geenit. Sehän on fakta, että geenit vahvistuu siten. Itse olen kerran naitattanut rakastani kaverillani, yli 10 v sitten, ja sen ajatteleminen saa minut aina extra jäykäksi.

Nytten asiasta on keskusteltu, ja sovittu että kun sopiva mies ja tilaisuus löytyy, tehdään se uudestaan. Oli upeaa olla heidän jalkovälissään, katsomassa oikein läheltä kuinka vieras kulli upposi oman vaimon sisään. Tästä asiasta keskustellaan niin valtavasti, että meitä "perverssejä" on niin paljon, että ollaankohan me sittenkään vähemmistönä, siis jos mies olisi rehellinen edes itselleen, taitaisi ajatus kummiskin kiihottaa.

Katsokaa vaikka Cuckold forum, tuhansia miehiä, joita ajatus kiehtoo. Minuakin kiehtoo ajatus että vaimo harrastaisi seksiä muiden miesten kanssa ja mielellään niin että itse näkisin tai edes kuulisin sen. Haluaisin kuitenkin että käyttäisivät kumia. Mikään sperman nuoleminen tai edes spermaisen naisen paneminen ei ole miellyttävä ajatus. Suomalainen aisuri sivusto on olemassa.

Siellä saatte keskustella foorumilla tai yksityisviestein aisankannatuksesta. Myös seuranhaku löytyy sieltä. Nautinnollisia hetkiä aisankannatuksen, vaimon jakamisen tai pariskunnan sekä kuumanvaimon auttajana. Hyvä GKR 2 miestä ja 1 nainen ihan hyvä yhdistelmä. Kokemuksesta voin sanoa, että jos kaikki terveitä niin kyllä se ilman kumia on luonnollisin ja myös mukavin tapa. Kaverin spermoja ei tarvitse nuolla mutta kaverin liukkaille on mahtavaa päästä laskemaan omat spermat.

Mieheni ei jaksa kunjoskus, paelassa meillä istu nuori komistus. Ehdotin että tulee jatkoille ja miehestä ei trvitse välittää. Mieheni meni yläkertaan nukkumaan ja sain ekaa keertaa nuorta 24v ja me ollaan miehen kanssa 57 ja mies 66v.

Kyllä olin saanut sinä yönä kunnolla. Käy useimminkin kun haluan kun mieheni on sairaana, Tykkää kun joskus annan sille piiskaa , haluu sitä ja olen ruvennut tykkäämään kun saa kokeilla kaikkea uutta. Mieheni ei valita vaikka nuori Gigolo käy naimassa ja välillä piiskaa että tuntuu jos halun, annan sille kunnolla remmiä välillä ennenkuin halun kunnon lopetuksen että laukee mun päälle. Olen nauttinut seksistä pitkästä aikaa ja ostanutdildoja millä välillä kun innostun piiskaamaan annan nuoren ostanut kunnon dildoja ja työntänyt peppuun kunnolla kun sillä on itselläänkin niin iso mitä työntää mun anaaliin.

Nyt on kiva olla kun tulee kylään, mietin joskus roolijuttuja etukäteen, tykkää mun hepenistä ja sukista ja on saanut nuolla ja imeä joka paikasta. Olen elämäni sexsi kukkuloilla tehdessäni kaikkea kivaa. Vaimoni on "mymfo" ja haluaa jatkuvasti munaa, en pysty antamaan sitä niin paljon kun hän haluaa, Nyt ne kundit käy panemassa vaimoani pari kertaa viikossa ja joskus pääsen katselemaan tosi hurjaa menoa.

Minä olen 28v ja käyn juuri vastaavanlaisen puumanaisen luona kunnolla panemassa. On vähän vajaa 60 myös ja tykkää todella että panen. Hänen mies yrittää siinä välillä osallistua myös, mutta hänellä on ilmiselviä erektio-ongelmia.

...

: Parhaat seksi asennot homoseksuaaliseen vaimo vieraissa luvalla

HOMO MANSENSEXSHOP SEX FLASH GAMES 175
Parhaat seksi asennot homoseksuaaliseen vaimo vieraissa luvalla Sex homo work helsinki isot mulkut
Parhaat seksi asennot homoseksuaaliseen vaimo vieraissa luvalla Seksi kamera roodos homo
Sex shop homoseksuaaliseen lahti hotpojat Monilempi on siksikin lystikäs termi, että se tekee koukkauksen sievistelevän historian kautta. Lisäksi minulla on huomattavasti kookkaampi meisseli ; Tapaamiset aloitamme aina nauttimalla hieman skumppaa tms. Oliko keskustelusta sinulle hyötyä? Jos lähipiirissänne keskustellaan aiheesta, levittäkää ihmeessä tätä kirjoitusta hämmästelijöille ja kummastelijoille. Katsokaa vaikka Cuckold forum, tuhansia miehiä, joita ajatus kiehtoo. Kysymyksen asetelma on sopimuseettinen. Samalla pallolla kuitenkin tellustellaan.
TUHMIA TARINOITA HOT POJAT HOMO SEX Oliko keskustelusta sinulle hyötyä? Tuo juttu jossa vanhempi mies antaa vaimonsa pitää nuorta rakastajaa, kun ei itse jaksa pitää vaimoaan tyydytettynä on mielestäni ihan miehekäs teko. Moniavioisuus tarkoittaa laillista tai kulttuurista avioliitto-instituutiota, jossa useimmiten miehellä on useita vaimoja. Suojaikärajaan kohdistuva kiihkoilu on kuitenkin täysin perusteetonta sen valossa, että naapurimaissamme suojaikärajat ovat alempia kuin Suomessa: Göran Pettersson ovat vaatineen seksinostokiellon kumoamista. Valitettavasti ansioitunut rikostoimittaja ei ymmärrä asiasta paljoakaan.

Finnish legs homoseksuaaliseen and feet hairy pussies

Suomi24 chat gay jyväskylä seksiseuraa pori

Niinkuin sanoit, niin pareja joissa vaimo saa luvalla vierasta on nykyään paljon. Pelkkää mielivaltaista vaatimusta ei kenenkään tarvitse kunnioittaa. Missä olet, oi tutkiva journalismi, silloin kuin sinua tarvitaan? Meillä mieheni kanssa harrastamme fantasiointia, että minulla on vieras mies. Tästä syystä viisas ihminen harvoin julistaa löytäneensä lopullisia totuuksia. Tai ottaa heti avioero ja menettää perheensä,talonsa,autonsa,mökkinsä yms omaisuutensa yhdestä hairahduksesta jonka puoliso tekee mutta usein itse käy vieraissa aina kun mahdollista, ei se tavara siitä kulu. Seksualisoiko hän lapsensa, vai voisiko kyse olla siitä, että hän paikkailee omaa kyvyttömyyttään käsitellä lapsen alastomuutta?