Pari hakee homoseksuaaliseen miestä hyvinkää thai hieronta

Dokumentit loistivat, Abba raikasi, eivätkä sen enempää sääske…. Todd Haynesin elokuvassa tapa koskettaa olkapäätä tiivistää sukupuolten ja seksuaalisuuksien oikeuksien erot. Alejandro González Iñárritun majesteettinen Western-eepos on mestarillinen osoitus lännenelokuvan ravisuttavasta voimasta. Arman Alizadin uusi sarja on rohkeaa, tunteita herättävää journalismia, jota soisi näkevän enemmän Suomessa. Steven Spielbergin kylmä sota -jännäri on viihdyttävä ja ajankohtainen puheenvuoro turvallisuuspolitiikasta.

Jälleen jankkaamiseksi menevän, pakolaisia käsittelevän ajankohtaisohjelman sijaan kannattaa katsoa tämä elokuva. Juliette Binoche on vanheneva näyttelijätähti, jota karaistaan kuoleman ja epävarmuuden alasimella. Rossellinin, Godardin, Rolling Stonesin ja sukupolvien kohtaamisen inspiroima psykoseksuaalinen draama herättelee nostalgiannälkää. Nyt kun tammi- ja helmikuu ovat paketissa, on hyvä aika tarkastella mitä elokuvavuosi tuo tullessaan.

Fury Road ja The Revenant olivat illan suurimmat voittajat. Filmgoerin toimitus ennustaa vuoden Oscar-voittajat. The Revenant ja Mad Max: Fury Road ovat kisassa vahvoilla.

Fury Road ja The Revenant. Requiem for the American Dream ja A German Youth ovat dokumenttielokuvia rakenteellisten ongelmien synnystä ja seurauksista. Suomi jäi tällä kertaa mittelöiden ulkopuolelle.

Mikään genrekliseiden täystyrmäys perinteinen urheiluelokuva ei ole, mutta Jake Gyllenhaal loistaa yhdessä uransa parhaista roolitöistä. John Williamsin taianomainen sävellys tuo lapsuuden muistot takaisin ja palauttaa hukassa olleen joulumielen. Mitä tapahtuu kun onnellinen ihminen alkaa vimmatusti etsiä onnen avaimia ammattilaisten opastuksella?

Katsojaa se tuskin yllättää. En ole vakuuttunut, että It Follows olisi erityisen älykäs kauhuelokuva, mutta ainakin se on helvetin pelottava. Miroslav Slaboshpytskiyn ensimmäinen kokopitkä on uljas todistus elokuvataiteen jatkuvasta kehityksestä. Ilkikurinen taideohjaaja Greenaway, elokuvaleikkauksen suurmestari Eisenstein ja uusi suomalaistähti Elmer Bäck; maukas soppa! Televisio eli luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä pitkien draamojen kukoistuskautta.

Onko nyt alkanut minisarjan valtakausi? Puolan pitkiä elokuvallisia ja uskonnollisia perinteitä kunnioittava Ida on lumoavan minimalistinen, paljon puhutteleva mestariteos.

Sodankylän elokuvajuhlat eli Midnight Sun Film Festival vietti juhlavuottaan osin haikessa merkeissä, Peter von Baghia muistellen. Näytelmän kulisseihin sijoittuva musta komedia on alati liikkeessä, kierroksen arvoinen vuoristorata. Kirjan loppulukuja pitkitetään suurella taistelulla ja väkinäisellä melodraamalla eli tie vain jatkuu jatkumistaan.

Villin lännen raaka tylsyys tekee nuoret naiset hulluiksi. Kaunis tulkinta japanilaisesta kansantarusta jäi Ghibli-veteraani Isao Takahatan viimeiseksi elokuvaksi.

Pynchon-filmatisointi leijuu paksuna, huumaavana savuna luvun kyynistyneen Los Angelesin yllä. Christopher Nolanin kosminen kärsimysnäytelmä on täynnä ankaria valintoja ja henkeäsalpaaviä näkyjä.

Julianne Mooren Oscar-palkittu esitys muistinsa menettävänä Alicena on kaikessa traagisuudessaankin ilo nähdä. Videotaitelijapariskunta Iain Forsyth — Jane Pollard teki jännittävän, puolidokumentaarisen kollaasin vaihtoehtorokkari Nick Cavesta. Laura Poitrasin dokumenttielokuva NSA -vuotajasta on puutteistaan huolimatta ainutlaatuinen ikkuna tärkeään nykyhistorian hetkeen. Valtavirtaisen huolitellusti kerrotussa rakkaustarinassa on Stephen Hawking, jota Eddie Redmayne roolittaa moitteettomasti.

Saarivaltakunnan omat pojat ovat kisassa vahvoilla. Vuoden Oscar-ehdokkaat julkistettiin torstaina Mukana oli niin ennakkosuosikkeja kuin yllätysnimiäkin. Elokuvan vuosikela on tehnyt täyden kierroksen.

On hetki nostaa esiin teokset, jotka jäävät mielen kirjahyllyn hyville paikoille. Palkintokausi osoittaa joulunpyhien jälkeen taas elonmerkkejä, samalla kun Oscar-äänestyksen takaraja lähestyy. Yhdeksän elokuvaa havittelee Ulkomaisen elokuvan Oscaria, kisa pääsystä kärkiviisikkoon käy kuumana. Kulinarismin ja sosiaalisen median yhdistäminen on oikean kokin käsissä yllättävän toimiva resepti. Pitkässä tuotantolimbossa roikkunut jatko-osa on parhaimmillaan, kun se ei kierrätä edeltäjänsä parhaita paloja.

Palkintokausi jatkuu, Golden Globe- ja Screen Actors Guild -palkintoehdokkuudet julkistettiin kuluvalla viikolla. Zach Braffin yleisörahoituksella tuotettu indie on hajanaisten tapahtumien ja genrekliseiden kohtaamispaikka.

Ainutlaatuisen juurevuuden tärkeyttä korostavan musiikkielokuvan ei ehkä kannattaisi muistuttaa hyväntuulen mainoskollaasia. Luontodokumentaristi ei löydä kerronnan lumoa viidakosta koko perheen puheettomassa eläinseikkailussa. Ryhmä X palaa valkokankaille jo seitsemättä kertaa elokuvassa, joka saattaa olla sarjan tähänastinen huippu.

Homelandin neljännen tuotantokauden avausjaksot aiheuttivat vähintäänkin kyseenalaisia reaktioita sarjan katsojissa. Historioitsijana, kirjailijana, kriitikkona ja ohjaajana valtiotieteen tohtoriksikin väitellyt Peter von Bagh teki vertaansa vailla olevan uran s….

Vuoden suurin elokuvatapahtuma sai jälleen hienon elokuvakattauksen ja ennätysmäärän kansainvälisiä vieraita. Klaustrofobinen kauhujännäri johdattelee syvälle Pariisin sisuksissa kummitteleviin katakombeihin. Pysähtyneen porvarismiehen elämään sujuttautuu nainen, jonka pakkomielteisyys saa jotain liikkeelle.

Espoon elokuvajuhlat keräsivät 26 tuhatta kävijää. Festivaaliraportissa arvostellaan joitakin niiden parhaista elokuvista. Banks on realistinen kurkistus Maija Poppasen kulisseihin, jos Disneyn taikaan riittävästi uskoo. Katkeransuloinen Days of Summer lukeutuu luvun parhaimpiin romanttisiin komedioihin.

Tom Clancyn legendaarinen romaanihahmo tekee paluun Chris Pinen tähdittämänä sarjan uudelleenkäynnistyksessä. Pölkkypäiden rahoilla ostetun Lamborghinin tuhoaminen Quaalude-höyryissä ei ole koskaan ollut näin hauskaa. Oudossa, mustan komediallisessa psykologisessa kauhuelokuvassa seurataan epäinhimillisen pahuuden leviämistä.

Suurten vastausten sijaan matkataan hämmentävien kysymysten äärelle. Ihmettelyn tulkkeina Coenit ovat mestareita. Valloittavan Shailene Woodleyn tähdittämä menestyskirjasarjaan perustuva tieteisdystopia on elähtänyttä peruspoljentaa. Jackson palaa vahvuuksilleen digianimaation suurhassuttelijana. Suuri käärme on odotuksen arvoinen.

Arkaaisesta tekstistään tunnettu Cormac McCarthy on käsikirjoittanut puheliaan rajaseutumoraliteetin. Jos jätät levyhyllystä vain yhden kotimaisen elokuvan väliin, ota järki käteen ja valitse Mieletön elokuu. Alexander Paynen neljäs Nebraska-kuvaus on legendaarisen Bruce Dernin haikea paluu parrasvaloihin. Toimituksen jäsenet tekivät veikkauksensa voittajista. Idolisoidun vallankumousjohtajan vaiheista on viljelty kuivakkaa, moraalisesti köyhää infoviihdettä.

On aika laittaa kulunut vuosi elokuvien parissa purkkiin. Kirjoittajamme listasivat lempielokuvansa vuodelta Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin elokuvapäiväkirjassa julkaistaan arvioita Periamerikkalainen poikain kasvukuvaus Mississippin uomilta liitää laajakuvien ja hienojen pääosien siivin. Käsikirjoituksellisesti draamakomedia on tuoreinta Allenia vuosiin.

Kriittinen henkilö- ja ajankuva haparoi latteahkossa kerronnassa. Guillermo del Toron tuottama kauhufantasia on epätasainen mutta kiehtova tarina äidin rakkaudesta. Vuoden Golden Globe -ehdokkaat julkistettiin joulukuussa.

Valinnat enteilevät myös Oscareita. Cannes-voittonsa jälkeen monenlaista huomiota saanut romanssi loistaa aivan ilmiömäisillä pääosasuorituksilla. Sharlto Copleyllä on maailman rumin aksentti tyhmyyden syöksykierteeseen ajautuvassa scifi-dystopiassa.

Hollywood panostaa japanilaiseen pop-kulttuuriin Guillermo del Toron ryskyvässä robospektaakkelissa. Viehättävän klassinen, arvoituksellinen intohimodraama kalastelee samoilla vesillä kuin Abbas Kiarostamin Copie Conformé. Kelpo jännäreitä ohjannut James Mangold ja hyvä käsikirjoitus antavat kaivattua inhimillisyyttä kertaalleen möhlitylle ahmamiehelle.

Joseph Gordon-Levittin esikoinen ohjaajana on puhdas kuvaus riskillisestä aiheesta, joka ei ole ollenkaan huono asia. Zack Snyder, joka osaa vain tuhota asioita, oli kehno valinta ohjaamaan elokuvaa, jota kukaan ei kaivannut. Louhimies kritisoi suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa tyylikkään dekkaritarinan rajulla kuvastolla. Thomas Vinterbergin draama kertoo yhteisöllisyyden valuvirheistä ja passiivisuuden vaaroista väkevällä tavalla. Katso suosituksemme täyteen vuoden kärkielokuvia pakatulta Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilta.

Pieniä ongelmia, helppoja ratkaisuja, osuvaa huumoria ja asenteellisuutta eli sanalla sanoen laatuviihdettä. Vallankumouksen vesiraja laskee, mutta liike jatkuu Olivier Assayasin kirkkaassa ja mukaansatempaavassa nuoruuskuvauksessa. Yksi aikamme kovimmista toimintatähdistä palaa valkokankaille yhdessä aikamme huonoimmista toimintaelokuvista.

Epätasainen uskontunnustus on temaattisesti ja moraalisesti mielenkiintoinen, mutta ajoittain tympeän lattea. Huippuvetävä tiedusteluproseduraali bin Ladenin salamurhasta haluaa olla sekä fiktiota että historiankirjoitusta. Television yllätysmenestyjä on paitsi varman tasokasta brittilaatua, myös saippuamaisen koukuttavaa viihdettä. Lincoln on parasta Spielbergiä sitten Schindlerin listan ja Daniel Day-Lewisin pääosasuoritus vuoden muistettavimpia.

Cronenbergin 30 vuoden takainen kulttiklassikko on kirjaimellinen sovitus Marshall McLuhanin profeetallisista visioista. Paul Thomas Andersonin myyttisen, raudanlujan ohjaustyön voi uskoa kestävän aikaa kuin pyhä kirja. Halpa tieteiselokuva käsittelee tuttua, mutta lähtökohtaisesti mielenkiintoista tarinaansa mielikuvituksettomasti.

Palkintoja kahmineen tv-sarjan kädenlämpöinen ensimmäinen tuotantokausi pitää yllä pelon ilmapiiriä. Helsingin afrikkalaisen elokuvan festivaali polkaistiin käyntiin 8. Uuden Malick-ensi-illan kunniaksi on ajankohtaista juhlistaa mestariohjaajan uraa, ja katsastaa mitä tuleman pitää. Ang Lee on tavoilleen uskollisesti tehnyt erinomaisen filmatisoinnin Yann Martellin eksoottisesta uskon allegoriasta.

Sympaattinen ja näyttävä dokumentti selvittää mehiläisten massatuhoja, korostaen lajin tärkeyttä ekosysteemille. Kahden vuosikymmenen jälkeen tuntuu sopivalta tehdä nostalgiatrippi voileipäsukupolven elämyksiin.

Lee Danielsin julkeassa trillerissä rivoileva Nicole Kidman tekee elokuvassa yhden parhaista roolitöistänsä. Bilbon vanutettu alkutaival taittuu niin kaavamaisella poljennolla, että välillä lähestytään parodiaa. Pinnallisuudesta huolimatta Eirik Svenssonin esikoispitkässä on jotain hellyyttävää ja todentuntuista.

Naiselokuvafestivaalin manttelin heittänyt Season Film Festival toi Helsingin kankaille kevään kiinnostavimpia ensi-iltoja. Menestyksen hintaan kuuluu, ettei reiluun peliin ole varaa, sanoo Arto Halosen dokumentti doping-hiihdosta. Tarkkanäköinen kolmiodraama kulkee urilleen asettuneen elämän emotionaalisesti vaarallisilla sivupoluilla.

Kutkuttavan osuva Keinottelua nostaa Richard Geren viime aikojen keskinkertaisuudesta taas jaloilleen. Toimitus listasi suosikkinsa elokuvavuodelta ja teki veikkauksia Bigelow ja Boal sanovat tehneensä epäpoliittisen elokuvan kidutuksesta. Voiko poliittisuudesta irtisanoutua pelkällä ilmoituksella?

Pehmolelu kiroilee ja halaa vesipiippua parhaan kaverinsa kanssa. Katsoja joko nauraa tai kärsii tarinan konventioista. Dokumentaristi James Marsh ohjasi pienellä budjetilla järkevän jännärin Ml5: Disneyn ja Pixarin paluu alkuperäisen tarinan pariin ei ole yhtä onnistunut kuin viime vuosina tehtailemansa jatko-osat.

Kaikki To Rome with Lovessa on kuin jonkin kelvollisen Allen-komedian hylättyjen ideoiden pinosta. Vanhojen värivalokuvien sävyissä hehkuva Moonrise Kingdom taitaa olla Wes Andersonin paras elokuva.

Animaatio maustaa vanhoja joulutarinoita scifillä, konservatiiviset joulunostalgikot älkööt vaivautuko. Cameron Crowen tosipohjainen kertomus yksinhuoltajaisän elämänmuutoksesta on yllättävän mutkaton. Aivoja ei kannata jättää narikkaan, mutta Batmanin solmuisan päätöstarinan merkitystä purkaessa voi tulla hiki. Se kerta, kun kävin etsimässä lehdenkeräyspisteestä vanhoja sanomalehtiä talvitakin sisään lämmikkeeksi. Mikael Marcimain trilleri lähestyy Ruotsia luvulla vavisuttanutta poliittista skandaalia yksilön näkökulmasta.

Jacques Audiardin väkevä draama kertoo nyrkkisankarin ja kohtalon murjoman valaankouluttajan romanssin. Obaman uudelleenvalinnan kunniaksi palaamme Bushin aikakaudelle, jolloin rasismia ei vielä oltu kukistettu. Cronenbergin draama asettaa psykoanalyysin pioneerit Freudin ja Jungin inhimillisyyden suurennuslasin alle.

Tuttu tarina hyvän ja pahan taistelusta uudistuu ja yllättää iloisesti teoksessa, jossa visuaalisuus on dialogin herra. Kulttisarjan uusversiossa Channing Tatum ja Jonah Hill palaavat kouluun peitetehtävää suorittavina poliiseina. Mark Wahlberg johtaa perinteisen machoa toimintapakkausta, jonka juuret ovat islantilaiselokuvassa Reykjavik Rotterdam.

Mutta näin hyviä pissakakkavitsejä nähdään valkokankaalla harvoin. Kulttileffan ainekset ovat kasassa, eivätkä Joss Whedonin dialogin parissa kasvaneet tule pettymään. Hienoja makupaloja, hienoja sitaatteja. Brian De Palman Raising Cain on niin metaa, että se on yksi pitkä déjà vu -tila.

Extrasissa Gervais ja Merchant käsikirjoittivat sanat: Fanipoikain makeanhermoon iskevä Kostajat-filmatisointi saapuu ruudulle poikkeuksellisen markkinointikakun kirsikkana. Netin viidakkorumpu teki The Raid: Redemptionista yhden vuoden hypetetyimmista elokuvista. Tästä on kyse, kai. Siegfried Kracauerin aikalaiskommentti Berliinin kaupunkisinfoniasta käy melkein sellaisenaan The Cabin in the Woodsiin. Kaikkien aikojen kallein suomalaistuotanto on joukkoistamisen taidonnäyte ja sympaattinen b-luokan elokuva.

Perienglantilaisessa harmaudessa kylpevä elokuva koskettaa lähinnä vahvojen näyttelijöidensä ansiosta. Beyond the Arcade ja The King of Kong: A Fistful of Quarters muodostavat nostalgisen kairauksen kolikkopelien maailmaan.

Moderni ja kaunis neorealistinen draama osuu tarkasti Euroopan tiukan kansalaispolitiikan hermoon. Ed Helms johtaa huippunäyttelijöiden kaartia vitsejä taukoamatta tulittavassa vakuutusmyyjäkomediassa. Viisinkertaisen Oscar-voittajan mykkäkerronta ja fotogeeniset tähdet Dujardin ja Bejo painuvat mieleen. Massiivinen kauhukokoelma tarjoilee tuntikausien edestä verta ja suolenpätkiä, äänipiikein tehostettuja säikyttelyjä ja yliluonnollista kauhua. Toinen toimintaelokuva mestarietsivästä on tympeää viiden pennin viihdettä.

Dollarit ja aatteet vääntävät kättä kliseiden ristitulessa. Suuret sivuosapersoonat pyyhkivät lattiaa pääosaparilla. Thacherille poliittinen ura oli aina ensi sijalla. Tästä näkökulmasta aihetta olisi toivonut myös lähestyttävän. Spielbergin elokuva eläimen ja ihmisen välisestä ystävyydestä, sodan mielettömyydestä ja siitä selviytymisestä. Vereslihainen kuvaus seksiriippuvuudesta sementoi Steve McQueenin aseman yhtenä sukupolvensa kiinnostavimmista ohjaajista.

Mustiin pukeutuneet agentit K ja J palaavat valkokankaalle kymmenen vuoden tauon jälkeen, ohjaajana jälleen Barry Sonnenfeld. Elokuva on ylipitkä, paikoin ärsyttävän osoitteleva, mutta tunnetasolla vetoava — ja ah, niin ihanan ranskalainen!

Moneyballin vahvuus on näyttelijöissä ja tarkassa käsikirjoituksessa ja heikkous itse aiheessa, baseballissa. Edgar kuvaa taitavasti etenkin vuoro-vaikutusta, joka pitkäaikaisen tiedustelujohtajan yksityiselämän ja uran välillä vallitsi. David Cronenberg syntynyt Ruudinkatkuinen järjestelmän sairaskertomus on favelojen rankkaan arkeen sijoittuva älykäs toimintaelokuva. Ajoittain kliffasti mustaa huumoria viljelevä nyyhkyelokuva epäonnistuu synnyttämään tunnereaktioita. Monitoimikone Steven Soderberghin toimintatrilleri näyttää miten toimintaelokuva rytmitetään, kuvataan ja leikataan.

Monet kevään odotetuimmista elokuvista ennakkoon näyttänyt nelipäiväinen tapahtuma lähes kaksinkertaisti kävijämääränsä. Seikkailu on visuaalisesti herkullinen, muttei aiheistoltaan lukeudu sarjakuvamaestron kiinnostavimpiin.

Bram Stokerin goottiromaani Dracula on innoittanut monia tulkintoja, joista osa on suoraa trashia ja osa elokuvahistorian avainteoksia. Nyrkkeilyelokuvaan syntyy usein dramatiikkaa tutuin iskusarjoin, mutta scifi-versio Real Steel on genren kehäraakki. Kätkijät on lähellä perustajakaksikon huippuja, mutta jostain sekaan on livahtanut annos äkläkkää Disney-siirappia. Klassikon uusintaversio ei vakuuta hengettömällä kopioimisellaan, mutta tekee Kate Bosworthista tähden.

Hypervisualisti Tarsemin sotafantasian ihmiskohtalot ovat etäisiä kuin sen loputtomat kivilinnat. Gene Wilderin esikoisohjaus on perusparodiaa riittoisampi tapaus. Sherlock Holmesin maailma ja viktoriaaninen Englanti antavat alustan, mutta elo…. Ruotsalaisen realistin Björn Rungen uusin ohjaus on elämänmakuinen kuvaus hajalla olevista yksilöistä. Attack the Blockia on kutsuttu Arkajalkojen ja Vihan genreversioksi. Etniset jännitteet kuvataan lopulta kompromissia hakien.

Andrew Niccolin tieteisdystopiassa on vahva idea, joka ei kestä turhauttavan kömpelöä toteutusta. Kohta 18 koostuu viidestä köykäisestä lyhytelokuvasta, jotka kuvaavat nuoruutta aikuisen näkökulmasta. Menestysromaaniin pohjaava koskettava tarina kertoo kolmen naisen rajoja rikkovasta ystävyydestä. Terrence Malickin Tree of Life kasvoi jo aikaa sitten yhdeksi viime vuoden odotetuimmista elokuvista, Nicholas Winding Refnin Drive sen sijaan ku….

Pedro Almodóvarin Iho jossa elän on tyylikäs ja omaperäinen trilleri, jonka jännittävää tarinaa sävyttää bioeettinen tematiikka. Joona Tenan ohjaama psykologinen trilleri on audiovisuaalisesti tyylikäs kokonaisuus tarinan jäädessä fantasian varjoon. Koskettava ja lämminhenkinen elokuva arjen ongelmista, ulkopuolisuudesta, ystävyydestä — ja painista.

Aku Louhimiehen uusi elokuva jatkaa Irtiottojen ja Pahan maan kiitetyllä ja palkitulla linjalla. Villi Länsi ja avaruusoliot vääntävät kättä kullan, ihmisrodun ja maailman kohtalosta. Pyssysankareina Craig ja Ford. Nopeatempoinen ja teknisesti moitteeton toimintaelokuva naisesta, joka on pyhittänyt elämänsä kostolle. Pussikaljaelokuva on rosoinen, herkkä ja humoristinen kertomus kolmen ystävyksen yhteisestä päivästä Kalliossa. Kieltolain kuivuttamaan Yhdysvaltoihin sijoittuva vaikuttava kuvaus Itä-rannikon rikollisuudesta ja poliittisesta korruptiosta.

Hanna on koukuttavin ja tyylikkäin toimintatrilleri vuosiin. Saoirse Ronan tekee ilmiömäisen roolityön. Campähtävän ja satiirisen scifi-klassikon uusversiossa apinat ovat alistettuja ja ihmiset sortajia. Pan Visionin julkaisu Chaplinin Revyy sisältää kaksi levyä Charles Chaplinin lyhytelokuvia hänen mykkäkaudeltaan. Charles Chaplin on toiseksi viimeisessä kokopitkässään astetta vihaisempi, mutta kannanottona se on samankaltainen selluloidiluoti kuin jokin hun….

Alaskan hurjapäät on matalaotsaista junttihuumoria, jonka vitsit ovat tätä luokkaa: John Wayne lyö turpaan ja nauraa. Chaplin osti Orson Wellesiltä oikeudet ja loi mestarillisen mutta valitettavan väärinymmärretyn mustan komedian klassikon naistenmurhaaja Henry V….

Tanskan Oscar-ehdokas pitää tanskalaisuutta normina, jota vasten kaikki muut maailmankuvat ovat naurettavia. Melancholian elämäkerrallisessa luennassa Trier kykenee jälleen kertomaan satuja meille lapsille. Howardin sarjakuvaan pohjautuva Conan tekee paluun valkokankaalle lähes kolmen vuosikymmenen jälkeen. Erilainen parisuhdedraama on näyttelijänä paremmin tunnetun Philip Seymour Hoffmanin debyyttiohjaus. Jacques-Yves Cousteaulta, merentuntijalta ja -kävijältä, dokumentaristilta ja Ranskan kansallisaarteelta, on julkaistu kaksi dokumenttia kolmen d….

Cage ja Kidman näyttelevät Joel Schumacherin panttivankipornossa saman kohtauksen lukemattomia kertoja. Robert Powell lävistää sinisillä silmillään miehenä, josta tuli maailmanhistorian tunnetuin puuseppä. Viikon lyhyissä arvioissa paketillinen Woody Allenia: Nosferatu on Herzogin ensimmäinen yritys tehdä genre-elokuvaa, ja suosionosoitus Murnaun alkuperäiselle Dracula-elokuvalle.

Veljekset Helanderin humoristinen painajainen rikkoo surutta leppoisan Coca-cola-joulupukin imagoa. Simon Peggin ja Nick Frostin komedia kahdesta avaruusolioon törmäävästä keski-ikäisestä nörtistä. Coming of age -tarina seuraa lahjakkaan mutta levottoman skottiteinin suhdetta väkivaltaan. Coenin veljesten The Big Lebowski on kerrassaan täydellinen, uskomaton ja vaikeasti selitettävissä oleva komedia.

Steven Spielberg filmasi vuonna Michael Crichtonin romaanin pohjalta elokuvan Jurassic Park, joka sai kaksi jatko-osaakin. Stroszek on Werner Herzogin elokuvista suurimpia: Se on elokuvataiteen tuntemattoman sotilaan, Bruno Sch…. Aleksi Mäkelän ohjaama draamatrilleri kuvaa taantuman vaikutusta yksittäisen ihmisen unelmiin. François Truffautin toinen elokuva Ampukaa pianistia vertautuu Jean-Luc Godardin esikoiseen, joka kuvaavasti pohjautuu Truffautin tarinaan: Ruotsalaiselokuvan uusintaversio on taitavine lapsinäyttelijöineen yllättävän onnistunut kokonaisuus.

Abbas Kiarostamin runollinen mietelmä naisen ja miehen suhteesta, taiteen ja todellisuuden rajasta. François Truffautin myöhäisen kauden elokuva Viimeinen metro alkaa toista maailmansotaa eli elokuvan pariisilaista perustilannetta avaavalla info…. Catfish on hyväsydäminen paljastusdokumentti, jonka juonenkäänteet noudattelevat trillerin kaavaa.

Elokuva on Werner Herzogia omimmillaan. Se sijoittuu luvun ulkopuolelle; sen tutkimuksellinen kohde on ihmisyyden yksinkertaisia lokerointej…. Bobby ja Peter Farrelly palaavat juurilleen härskissä, mutta myös hetkittäin hauskassa komediassa. Monitahoinen, älykäs ja kantaaottava draama kuvaa vertauksin uusliberalistien toimia Etelä-Amerikassa.

Klaus Kinski, rakas viholliseni kertoo ohjaaja Werner Herzogin suhteesta kahdeksan vuotta aiemmin kuolleeseen näyttelijä Klaus Kinskiin.

Jo Nesbøn romaaniin perustuva Headhunters on jännittävä mutta pinnallinen rikoselokuva. Brian De Palman, Oliver Stonen ja Al Pacinon gansterimelodraama on saavuttanut kulttisuosion, joka kertoo myös antisankaritarinan heikkouksista. Puotila ja Vatanen tekevät viimeisteltyä työtä, mutta lupaavan komedian turmelee Koskimiehen heppoinen tarina.

Kun elokuvasta riisuu pois perieurooppalaiset elementit, jää jäljelle tavanomainen romanttinen komedia. Kaurismäen elegantti ja ajankohtainen satu antaa kasvot köyhyydestä Eurooppaan pyrkiville.

Punahilkka-satu saa uuden ilmeen Catherine Hardwicken teiniangstiin erikoistuneessa käsittelyssä. Kymmenpäiväiseksi venynyt Espoo Ciné jäi kahdesta edellisvuodesta katsojaluvuin mitattuna, mutta valikoimaltaan festivaali oli tavallista kiinnos…. Luchino Viscontin ohjaama romaanifilmatisointi Tiikerissa on hieman kuin Italian Täällä Pohjantähden alla.

Robert Pattinssonin, Reese Witherspoonin ja Christoph Waltzin tähdittämä tarina vie mukanaan luvun sirkukseen. Elokuvan toimintakenttä luvun edinburghilainen tyttökoulu. Sillä päästään käsittelemään ajankohdan henkistä ilmastoa. Marvel-kesän päättävän toimintaseikkailun mukaan pienestäkin miehestä voi tulla suuri sankari. Atlantic Filmin kokoelmat Werner Herzogin teoksia painottuvat luvulle ja töihin Kinskin kanssa. Rainer Werner Fassbinder -sarja päättyy.

Näyttävä Effi Briest on melko kirjaimellinen, paikoin vieraannuttava sovitus saksalaisesta klassikkoroma…. Rainer Werner Fassbinder -sarja jatkuu. Arjen psykoanalyyttisena päänavauksena Kiinalainen ruletti on hirvittävä kauhuelokuva. Roskisprinssi on häkellyttävän amatöörimäinen teos.

Suurin heikkous on hutiloiden kerrottu tarina. Omakohtaisessa elokuvassa rakkaus tuntuu eristävän ja tuhoavan kuin Gaspar Noella aika. Finanssikriisin sliipattu ja yleistajuinen kokonaisanalyysi palkittiin parhaan dokumentin Oscarilla. Palkintoansa on rikosdraama maailmojen yhteentörmäyksestä ja siirtymäriitistä teinistä aikuiseksi. Myöhäiskauden avioliittoelokuva alkaa ja päättyy räjähdykseen. John Sturges ohjasi reilut neljäkymmentä elokuvaa neljällä vuosikymmenellä.

Kotka on laskeutunut on muun tuotannon kanssa johdonmukainen kooda. Viime jouluna vankilasta vapautuneen lobbari Abramoffin rötössarja on muuttunut huonoksi viihteeksi. Pedro Almodóvarin ohjaama ja käsikirjoittama romanttisen perinnön melodraama Matador liikkuu kuoleman ja seksin kentällä. Rakastavaisten suhde muuttuu ajan myötä kylmäksi ja väkivaltaiseksi.

Black Swan on jokaisen pöytälaatikkopsykologin märkä uni. Portman ansaitsi roolistaan Oscar-palkinnon. Herkkä parisuhdedraama alkuhuumasta hajoavaan avioliittoon.

Pääosissa Michelle Williams ja Ryan Gosling. Adam Sandlerin uusi komedia on vanhan klassikon melko hupaisa uudelleenlämmitys. Sandlerin parina Jennifer Aniston.

Kansainvälinen läpimurto edustaa hahmotukseltaan sosiaalista realismia, yhteiskuntasatiiriakin; epätavall…. Vuonna valmistunut Afrikan kuningatar on loistavilla näytelijöillä varustettu aikuisten seikkailuelokuva, jota kelpaa katsella useammankin k….

Ohjaajansa ensimmäinen avioliittoelokuva lähtee tuhoamaan porvarillista instituutiota ajan hengen radikaa…. Aistien epätasapainosta kauhunsa hakeva espanjalainen Julian silmät on sen pääosan Belén Ruedan elokuva. Rainer Werner Fassbinder -sarja alkaa. Yksitoistaminuuttinen pseudopastissi ja pseudomykkäelokuva kietoutuu Charles Chaplinin luoman Kulkuri-hahm…. Frearsin köykäisessä draamakomediassa kieriskellään maalaisidyllin ihmisuhdesotkuissa. Romanttisessa komediassa rakkaustarinaa kiinnostavammiksi kohoavat Viagra, Prozac ja Parkinsonin tauti.

Kun muu elokuvamaailma liputti jo äänielokuvan puolesta, loi Charles Chaplin taidettaan edelleen mykkänä. Tuloksena oli Kaupungin valot. Suurien tunteiden draamassa Charles Darwin kamppailee uskonnon, syyllisyyden ja avioliiton kanssa. Charles Chaplinin vähimmälle huomiolle jäänyt mykkäkomedia on todennäköisesti Sirkus, vauhdikas melodraama. Dome Karukoski tarkastelee suomalaisen miehen sielunmaisemaa.

Miljöö on talvinen lappi, aikajänne yö. Josh Radnor tähdittää persoonallista draamakomediaa, jonka on myös itse kirjoittanut ja ohjannut. Federico Fellini -sarja päättyy. Fellinin ensimmäinen värielokuva on suuri psykoanalyyttinen istunto, vapaata assosiaatiota, patoutumien purkua j…. Efektiveljesten Strause ohjauksessa scifijännärin draaman taju on kaapattu jo ennen alkutekstejä. Anekdootteja on kuin vitsejä politbyroon jäsenistöstä. Englantilainen Joe Wright s. Federico Fellini -sarja jatkuu.

Metaelokuvassa ja elokuvassa taiteellisesta blokista symboleilla, päiväunelmilla sekä ohjaajansa tilityksillä ja…. Rainer Werner Fassbinder Meksikolaisessa kauhudraamassa seurataan kannibaalien klaania. Isän kuoltua veljesten on ruokittava. Runollinen Ihana elämä oli Federico Fellinin uran taitekohta monellakin tapaa. Sofia Coppola tutkii länsimaisen olemisen tyhjyyttä uran selvästi minimalistisimmassa ohjauksessa.

Paul Haggis sovittelee väärän tuomion rikkoman perheidyllin kuvausta vankila-pakojännärin kaavoihin. Scorsesen Taksikuski on vangitseva kertomus New Yorkin yössä ajavasta Vietnam-veteraanista, joka päättää tehdä jotain kaduilla kulkevalle saastal…. Arvoituksellinen The Prisoner on tieteisfiktiivinen agenttiseikkailu, joka käyttää luvun vasta kulttuurin merkkikuvastoa ja luo satiiria kylm….

Huijarit on nimensä mukaisesti elokuva huijareista ja noin viikosta petosten labyrintissa. Lewisin teksteihin pohjaava seikkailu toimii kirjojen kuvituksena, muttei itsenäisenä elokuvana. Vuosien urakan tuloksena nähdään osoituksia valtamerten mahdista ja eliöstön haavoittuvuudesta. Will Ferrell ja Mark Wahlberg kamppailevat miehuuden kysymysten parissa latteassa kyttäkomedissa.

Kulttiklassikon jatko-osa pyrkii oman aikansa suunnannäyttäjäksi. Jeff Bridges tekee kaksoisroolin. Federico Fellini -sarja käynnistyy! Klassinen hahmotutkielma viidestä nuoresta miehestä liittää yhteen muun muassa melodraamaa ja neorealismia. Kirjasarjaan perustuva animaatio on todellinen outolintu — kunnianhimoinen fantasia-animaatio pöllöillä.

Filmgoerin toimituksen valitsemat parhaat elokuvat vuodelta Valinta tehtiin elokuvista, joiden ensijulkaisu Suomessa tapahtui millä tahansa…. Ranskan historian sokea piste on kiinnostava aihe, mutta dramatisointi täynnä sotaelokuvien kliseitä.

Laatunäyttelijätkin epäonnistuvat kamalassa sarjissovituksessa, jossa on ainesta viime vuoden huonoimmaksi elokuvaksi. Verbinskin ja Deppin viimeisin yhteistyö on tunnelmallinen ja visuaalisesti erinomainen animaatio. Charles Chaplinin kuuluisa Nykyaika on ajaton mestariteos. Chaplinin yhteiskuntakritiikki on terävämpää kuin koskaan ja gagit toimivia kuten aina…. Max von Sydow käy kauppaa antiikilla ja sieluilla Stephen Kingin romaaniin perustuvassa elokuvassa.

Turkkilaisessa festarivoittajassa kuvataan isän ja pojan suhdetta meditoivasti arkea rekisteröimällä. Nostalginen animaatiofantasia ilottelee japanilaisilla kansantaruilla ja selvittää vihreän liikkeen syntyä. Charles Chaplinin huikea mestariteos vuodelta on loistava sekoitus draamaa ja komediaa, unohtamatta tietenkään romanssiakaan. Katolinen propagandaelokuva on paradoksin äärellä: True Blood-sarjan Ryan Kwanten tähdittää australialaista toimintaelokuvaa, jossa on länkkärityyliä.

Chaplinin ensimmäinen pitkä elokuva, vuonna ensi-iltansa saanut Chaplinin poika valmistui aikana, jolloin komediat olivat pääsääntöisesti mu…. Coenin veljesten uusin on toinen filmatisointi Charles Portisin romaanista. Oscar-ehdokkuuden Nicole Kidmanille tuonut pääosasuoritus kuuluu uran huippukohtiin. Cage ja Perlman heiluvat anakronistiseen tyyliin keskiajalla, mustan surman ja noitavainojen pyörteissä. Afganistan-dokumentin keskiöön nousevat jännityksen kaipuu, yhteenkuuluvuus ja sodan hitaasti hiova kauhu.

Toimitus listasi elokuvasuosikkinsa viime vuodelta. Menestyjiin kuuluivat kotimaiset dokumentit Miesten vuoro ja Reindeerspotting sekä Gaspar Noé…. Aito ja stereotyypeilla hauskasti leikittelevä perhedraama on lahjakkaiden näyttelijöiden juhlaa. Joel Edgerton ja Radha Mitchell esittävät moniongelmaista avioparia realistisessa australialaisdraamassa. Kaksituntisessa musiikkivideossa burleskia ei ole nimeksikään. Päätähtinä Cher ja Aguilera.

Seitsemän Oscar-ehdokkuutta napannut Taistelija on tosipohjainen elokuva nyrkkeilijäveljeksistä. Oscar-suosikki Colin Firthin suoritus piristää katsojia kosiskelevaa brittidraamaa. Depp ja Jolie tarjoavat klassista luksuseskapismia hilpeän tyhjänpäiväisessä romanttisessa jännärissä. Clint Eastwoodin draama jatkaa Invictuksen eleettömällä kerronnallisella tyylillä.

Greenawaylle tyypillisesti rankka ja katkeransuloinen, ratkaisuiltaan shakespearelainen ihmissuhdedraama. Hampaaton filmatisointi aviorikoksen seuraamuksista luvun Englannissa, joskin hyvin näytelty.

Kolmekymppiset kaverukset puntaroivat poikamiesarjen ja perheidyllin välillä Lauri Nurksen komediassa. Russell Brand ja Jonah Hill riehuvat musiikkibisnestä ja julkkiskulttuuria parodioivassa komediassa. Vastikään kuuden vuoden vankeuteen tuomittu iranilainen Jafar Panahi lukeutuu kotimaansa mielenkiintoisimpien ohjaajien joukkoon.

Tohtori Mengele elää ja voi hyvin Etelä-Amerikassa. Sieltä hän laittaa käyntiin pirullisen mutta oudon suunnitelman, johon liittyy 94 salamurhaa. Herkkä draama, jossa sureva perhe saa odottamattoman vierailijan. Pääosissa Carey Mulligan ja Susan Sarandon. Ensemble-muottiin puettu norjalaisdraama on kaunis ja hillitty, joskin epätasapainoinen. Ricky Gervaisin ja Stephen Merchantin ensimmäinen yhteisohjaus on viihdyttävä feelgood-kasvutarina.

Marmaduke on karseinta katsojan aliarviointia, mitä teattereihimme on tuotu sitten Karvisen. Konsepti machete-veistä heiluttavasta antisankarista alkoi vitsistä, mutta vetosi yleisöön.

The Doorsin vaiheet kertaava dokumentti on kohteensa näköinen, loputtoman kiehtova musiikkielokuva. Richard Berryn trilleri sotii kaikkia uskottavuuden sääntöjä vastaan. Jean Reno pastastelee pääosassa. Tämä kirjoitus on suoraa jatkoa aiemmalle tekstille, Iranilaisuus Abbas Kiarostamin elokuvissa.

Pixar-studioiden mainio animaatio on huikean hauska seikkailu, josta välittyy ystävyyden merkitys. Geenimuuntelun ja tieteen etiikan lisäksi mm. Pikkukaupungin apulaiseriffi vaikuttaa mukavalta pojalta, mutta naamion takana piilee sosiopaatti. Jim Carrey kohtaa joulun alla aaveita klassikkosadun nätissä, mutta turhassa 3D-filmatisoinnissa. Kuviltaan kaunis draama tyttökoulusta, jota ravisuttaa kielletty rakkaus ja lopulta rikos.

Alejandro Amenábarin trilleri pujottelee vaihtelevalla menestyksellä yhdellä urbaanilla legendalla, snuffilla. Kolmen sci-fi -elokuvan kokoelmassa rymistellään usealla taivaankappaleella sekä menneisyydessä että tulevaisuudessa. Yes Men -duo osoittaa käytännön aktivismin ja satiirin avulla, kuinka vapaa markkinatalous on mätä idea. Stephen Frearsin kuva lamasta. Lajissaan se on merkkitapaus.

Nimród Antalin otteessaan pitävä toimintatrilleri luovii ansiokkaasti genre-kliseiden puhalluksessa. Entinen CIA -agentti päätyy kollegoidensa ohella järjestön tappolistalle.

Jennifer Lopez koristaa jälleen yhtä romanttista komediaa, joka soveltaa kaikkia mahdollisia kliseitä. Ylipitkällä ja epätaisaisella Spartacuksella on hetkensä. Kohtaukset ovat parhaimmillaan, kun tuottaja ja päätähti Kirk Douglas ei ole niissä muk…. Cressida Cowellin kirjaan perustuvassa animaatiossa nuori viikinkipoika ystävystyy lohikäärmeen kanssa. Neljä sekopäätä rymyää luvun vaihtoehtoisen komedian klassikossa. Miehet tappavat aikaa ja siinä sivussa melkein toisensa.

Mikkelsen on mykkä jätti, joka päätyy kristittyjen matkaan. Tusinaelokuvaa astetta paremmassa Jim Field Smithin ohjaamassa ihmissuhdekomediassa tavis riiaa hottista. Viisiosainen brittisarja pyörii ketjukolarin ympärillä. Laadukasta mutta kaavamaista, ajankohtaisin maustein. Venetsian elokuvajuhlilla palkittu hektinen draama-komedia on Fatih Akinin epikurolainen manifesti. Dokkarissa seurataan tarkkaan valittuja suomalaisia näiden olohuoneissa. Komppi on jo aika tuttu. Italialainen elokuva-ohjaaja Sergio Leone 3.

Clint Eastwood syntynyt Venäläisen elokuvan festivaali Kino Lokakuu järjestettiin jo viidettä kertaa. Filmgoerin haastattelussa festivaalin taiteellinen johtaja Kari Pir…. Itävallassa syntynyt, Saksassa keskeiset elokuvansa tehnyt ja natsivaltaa Yhdysvaltoihin paennut Fritz Lang 5.

Mike Nichols pohtii sukupolvien välistä kuilua, perhettä ja Yhdysvaltojen luvun poliittista ilmapiiriä tässä unohtumattomassa klassikossa. Palindromes on Todd Solondzin kokeellisin kokopitkä, jonka keskushahmoa esittää usea eri näyttelijä. Payne -filmatisoinnissa teinirakkaus kannustaa päähenkilön kapinaan rakkauden rajoitteita vastaan.

Ohjaaja David Lynchin keskikauden elokuva Villi sydän on härskeillä henkilöhahmoilla ja reilusti yliampuvilla näyttelijöillä toteutettu si…. Oscar-ehdokkuudella palkittu Carey Mulligan rakastuu vanhempaan mieheen tyylikkäässä kasvutarinassa. Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen käsikirjoittama ja ohjaama dokumentti on suuri suomalainen mestariteos. Mick Garrisin kipparoima antologia sisältää 13 eri laatuista kauhupätkää. Aidot onnistumiset on harvassa.

Kolmesta jaksosta on koottu erikoisversio, jossa terrorismin vastaista sotaa käydään mielikuvituksessa. Kanadalaisessa kevyessä kolmiodraamassa kaksi ystävää rakastavat samaa naista. Lakoninen huumori korvaa laimean aiheen. Jumala on luopunut toivostaan ihmisten suhteen ja lähettää enkeliarmeijansa tuhoamaan maanpäällisen.

Englannista Hollantiin asettuneen, avantgarde-lyhytelokuvista kokopitkiin ja sitten takaisin installaatioihin kulkeneen Peter Greenawayn s.

Peter Hewittin pliisua veijarikomediaa eivät pelasta edes nimekkäät näyttelijät, Walken, Macy ja Freeman. Ohjaaja Peter Greenaway kutsuu seitsemättä kokopitkäänsä The Baby of Mâcon keskiaikaiseksi moraalinäytelmäksi. Kuusi hullua episodia ja minuuttia elämästä pakkovallan alla. Helen Mirren ja Christopher Plummer ihastuttavat hienossa tragikomediassa, joka kertaa Tolstoin viimehetkiä.

Kävijäennätykseensä yltänyt festivaali tarjosi taas helmiä ympäri maailman. Laaja filmikatalogi varmisti sen, että jokaiselle löytyi jotakin. Purettuna osiin Shakespearen Myrsky-näytelmän sovitus koostuu perityypillisestä greenawaylaisesta kuvavirrasta.

Maurice Sendakin satukirjaan perustuva alakuloinen seikkailu ei ole lastenelokuva, vaan elokuva lapsuudesta. Ovelan kauhuhitin jatko-osa luottaa samaan jippoon, nyt kummitustaloon astuu sotilaita ja nuorisoa. Protagonisti Fontainen sisäinen monologi ja vankilaympäristön kylmä asketismi muodostavat kerronnan keskeisen vastinparin.

Armored on perinteitä kunnioittava toimintajännäri, jossa raha-autojen vartijat ryöstävät itse itsensä. Juppipariskunta ajautuu keskelle ekopainajaista australialaisen kulttiklassikon verevässä uusintaversiossa. Justin Timberlake on kelpo tien varaan rakentuvassa draamassa, joka ei oikein sano mitään mistään. Jim Carrey ja Ewan McGregor esittävät epätavallista pariskuntaa tässä koomisten huijausten kavalkadissa.

Christina Ricci ja Liam Neeson pääosittavat tunnelmallista trilleriä, joka on ohjaajansa onnistunut debyytti. Jason Patricin esittämän peitetutkimusta tekevän huumepoliisin suunnitelmat menevät pahasti pieleen Joe Carnahanin väkevässä trillerissä. Koulubussin suistuminen jäihin vie kylän lapset hautaan. Lakimies saapuu Kanadan vuoristoseudulle, tehtävänään löytää syyllinen tragedialle. Stallonen oodi kasaritoiminnalle ei lunasta lupauksia, vaikka onkin teknisesti kelvollista toimintaa.

Tuoreessa tulkinnassa George A. Romeron varhaistyöstä kemiallinen ase tekee kyläläisistä hirviöitä. Genrensä muotovalio Nainen ilman omaatuntoa on kahden mestarin risteyspiste, Raymond Chandlerin ja Billy Wilderin. Thaikkutähti Tony Jaa pistää parastaan ylivirittyneessä jatko-osassa vuoden mätkintähitille. Kohtalokkaissa numeroissa katsojaan iskee sen henkinen ilmasto.

Ihmiset ovat toisillensa pirun julmia. Polanskilaisessa jännärissä aviopari ja kolmas mies kohtaavat, ja kaikkea varjostaa petosten verkko. Jacques Audiardin sovitus vanhemmasta jenkkifilmistä on kontrastien varaan rakennettu arvostelumenestys. Pokerihuumalle mainiota buustia antoi vuonna ensi-iltansa saanut James Bond — Casino Royale.

Varhaiskauden teosta Laittomat pidetään yhtenä Godardin helpoimmin lähestyttävistä, mikä on ihan asiallinen määritelmä. Roman Polanskin kolmatta kokopitkää Cul-De-Sac — Umpikuja pidetään osittaisena sovituksena Beckettin näytelmästä, mutta se on myös hyvin l….

Kauhukokoelma on varsinainen turhake: Huippunimekäs näyttelijäjoukko piristää perinteistä ja miehistä poliiselokuvaa Training Dayn ohjaalta. Espanjalaisstudion teknisesti pätevä ensiyritys pitkässä animaatiossa on viime aikojen sieluttomimpia. John Carpenter syntynyt Uutta aluevaltausta yrittävän Renée Zellwegerin tähdittämä kauhuelokuva ei yllätä eikä kauhistuta. Jennifer Anistonin ja Aaron Eckhartin tiimipeli jää pliisuksi draamaa ja romantiikkaa yhdistelevässä filmissä.

Tällä kertaa nettiin laitetaan kidutusta norjalaisessa kauhupätkässä. Steven Spielberg syntynyt Yhdysvalloissa Muotisuunnittelijana tunnetun Tom Fordin esikoisohjaus on vuoden kauneimpia elokuvia, keskiössä Colin Firth. Lars von Trier syntynyt Wes Craven syntynyt 2. Klassikkoa Ihmeellinen on elämä mukaileva käsikirjoitus yrittää puhaltaa henkeä kuolleeseen saagaan.

Pier Paolo Pasolini 5. Roman Polanski syntynyt Roman Polanskin hallusinatorinen Inho seuraa hänen esikoiselokuvansa Veitsi vedessä antamaa johtolankaa. Tim Burton putoaa Lewis Carrollin klassikkosadun meluisalla päivityksellä omaan kaninkoloonsa, mukana Johnny Depp.

Martin Campbellin ohjaama jännäri on yksi julmimpia kostotarinoita muutamaan vuoteen. Chris Rock kyselee humoristisessa dokumentissa millaiset ovat hyvät hiukset. Vastaus ei ole yksiselitteinen. Wolf Creek -ohjaajan krokotiilielokuva kompastuu kliseisiin eikä ota kaikkea irti hölmöstä ideasta. Naislääkärin elämä järkkyy, kun hän alkaa epäillä läheistensä korvautuneen heitä muistuttavilla kaksoisolennoilla.

Scorsesen tiukka psykotrilleri on klassisen kerronnan taidonnäyte. Kauhu ja pulp kohtaavat toimivassa liitossa. Kirjaan perustuva fantasiaseikkailu yhdistää antiikin jumaltarut ja iPod-sukupolven perusviihdyttävästi.

Sarjamurhaaja piinaa poliisia Saw-pätkiä kuvallisesti, Seitsemää juonellisesti apinoivassa tusinatrillerissä. Oscar-palkinnot jaetaan jälleen Hollywoodissa helmikuun lopulla. Mikä on tuon 34cm korkean kullatun patsaan historia? Colin Farrellin ja Christopher Leen tähdittämä Triage on syvästi liikuttava sodanvastainen draama. Malone on tummanpuhuva trilleri jossa aseet laulavat ja keinoveri roiskuu.

Päivitys noin vuosikymmenen takaisesta animesta. Tyttö tappaa demoneita luvun Japanissa. Jättiötökät hyökkäävät kauhukomediassa ja b-filmissä, joka ei lopulta ole tarpeeksi ylivedetty tai hauska. Oscar-ehdokas Up in the Air on hienosti kirjoitettu ja kirpeän hauska draamakomedia. Lahjakas ja kiihkeä teatterinäyttelijä etenee Berliinissä natsien sanellessa taiteen säännöt ja ehdot. Onko mies lopulta aivan sellout? Dokumentti selvittää ruokateollisuuden vallanlonkeroita USA: Onko kuluttajalla enää mitään valinnanvaraa?

Sony Pictures Animation yllättää positiivisesti mielikuvituksellisella ja notkealla animaatiolla nuoresta keksijästä. Funny Gamesin juoni on yksinkertainen: Kaksi nuorta psykopaattia kiduttaa porvarillista perhettä. John Hillcoatin ohjaama lohduton tarina isän ja pojan vaelluksesta halki maailmanlopun kärventämän maan. Lehtimiehen kotirouva Jeanne Jeanne Tournier kokee suhteen kuivuneeksi ja hakee virikkeettömään arkeensa jännitystä Pariisista ja vieraista mie….

Kulttisarja Twin Peaksin ensiesityksestä on tänä vuonna kulunut 20 vuotta. Filmgoerin Twin Peaks -artikkelisarjan ensimmäisessä osassa Marjo Esko…. Rob Marshallin uudessa musikaalissa nähdään taitavia näyttelijöitä, ja näyttäviä koreografioita, eipä juuri muuta.

Luc Bessonin nimellä varustettu toimintapamaus, josta ei puutu ala-arvoista väkivaltaa. Nuori näyttelijänalku kohtaa Orson Wellesin luvulle sijoittuvassa lämminhenkisessä draamassa. Palkittu, älykäs ja vähäeleinen elokuva naistaiteilijasta, jonka nimi jäi turhaan kollegoidensa varjoon. Entouragesta tuttu Jeremy Piven kohlaa autokauppiaana luokattomassa farssissa, joka oli vieläpä floppi.

Teurastamo 5 on Kurt Vonnegutin — mestariteoksen ja amerikkalaisen kertomataiteen kulmakiven uskollinen sovitus. Tony Richardsonin tärkeä nuorisolaitoskuvaus kulkee oman tyylinsä polkua, samalla kun rakennetaan allegoriaa englantilaisesta yhteiskunnasta. Josef Fares jatkaa aiempien ohjaustensa hengessä tarinaa monikulttuurisesta Ruotsista.

Yksi viime aikojen parhaista pastissi-komedioista, jossa irvaillaan luvun mustille elokuville. Kevin Macdonaldin luoma dokumentti kertoo CIA: Ninjakoulun oppilas tekee vastustajistaan silppua b-luokan toimintaelokuvassa, joka ei juuri viihdytä. Jonas Åkerlundin toinen täyspitkä elokuva on geneerinen kauhutrilleri.

Pääosassa häärii Dennis Quaid. Kalle Kujalan dokkari Suomen suurimmasta ja kovaäänisimmästä musiikkigenrestä — metallista. Alaskaan sijoittuvassa trillerissä kohdataan muukalaisia ulkoavaruudesta ja joudutaan niiden sieppaamiksi. Coenin veljesten ei niin vakava elokuva miehestä, joka kohtaa elämässään vastoinkäymisiä. Unelma on amerikkalainen, mutta unelmoijat meksikolaisia, junankyydissä matkaavia laittomia siirtolaisia.

Koskettava ja hauska tarina pojasta ja tytöstä, jotka rakastuvat — tai ainakin toinen rakastuu. Greg Ruckan ja Steve Lieberin sarjakuvaan perustuva trilleri, jossa Kate Beckinsale säntäilee jäätiköllä. John Travolta ja Robin Williams eivät ole parhaassa mahdollisessa vedossa tässä koko perheen komediassa. Karel Reiszin ohjaamassa, Britannian uuden aallon keskeisessä teoksessa pureudutaan nuoren kapinallisen tehdastyöläisen risaiseen elämään.

Kabuliin sijoittuvassa neorealistisessa filmissä taksikuskin penkille jätetään poikavauva. Juntti on kannibaali ja metsästää linnakundeja. Kauhea kalkkuna, hieman halpaa huvia, täyttä campia. Kehnossa psykotrillerissä 15 vuotta hoidossa ollut Mies ei muista mitään, kunnes häneen injektoidaan uutta lääkettä. Pöhöttyneen musikaalin keskiössä on luvun Pariisi — nostalgia on muistikuva vailla tuskaa.

Tällä kertaa hakkeroidaan säätä! Lähes kolme tuntia pitkä sci-fi-kalkkuna. Ving Rhames on Sonny Liston, nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari. Trilogian aloituksessa toimittaja tutkii kadonneiden tyttöjen tapausta, mutta löytääkin korruption.

Brian Clough on Englannin kovin futisvalmentaja, mutta onko pää jo liian kova? Filmgoerin toimitus veikkasi vuoden Oscar-voittajat. Palkinnot jaettiin sunnuntaina 7. Kate Beckinsalen ja Forest Whitakerin tähdittämässä draamassa käydään läpi kahvila-ammuskelusta selvinneiden arkea.

Lehmuskallion ja Lapsuin uusi nenetsielokuva kertoo sukuhaaransa viimeisestä tytöstä. Tom Shanklandin pienen budjetin draamallisessa kauhuelokuvassa lapset laittavat aikuiset koville. Oppitunnilla rakkauden anatomiasta koukataan vertauskuvallisesti fantasian puolelle, sillä pelkkä realismi katkoo enkelin siivet.

Vai alkaako yrittäjyys idean heräämisestä ja myynnin aloittamisesta? Yrityksen perustamisvaiheessa annettava tuki tulee liian myöhään vaikuttaakseen liiketoiminnan menestykseen. Koko City-lehden juttu luettavissa täältä. Heinäkuu on virallinen kesälomakuukausi, tämän olen nyt todistanut ihan konkreettisesti. Aloitin työt Vyyhdin projektisuunnittelijana helmikuun puolessa välissä, joka tarkoittaa sitä tosiasiaa, että kesälomailut jäivät osaltani aika minimiin. Heinäkuussa on kuitenkin ihan leppoisaa tehdä hommia, sillä muiden poissa ollessa voit organisoida työaikasi melko joustavasti.

Jatka lukemista Yrittäjä ja kaupunginosatoimija — mikä heitä oikein yhdistää? Olen jo jonkin aikaa pohtinut itsekseni, että mikä oikein yhdistää yrittäjien ja kolmannen sektorin toimijoiden ajattelua ja toimintalogiikkaa? Itse lähden usein purkamaan asiaa omien ja ystävieni kokemuksien kautta. Olen opintojeni yhteydessä päässyt tutustumaan useisiin luottamustehtäviin ja niistä osa on liittynyt kaupunkiosayhdistykseen nimeltään Artova ry. Päätin, että tämän asian tiimoilta olisi mukava kirjoitella omia ajatuksia ylös ja jakaa niitä myös Vyyhti-blogimme kautta.

Tulen tekemään kesän aikana pienen juttusarjan, jota varten haastattelen yrittäjäystäviäni, kaupunkiaktiiveja ja opiskelijakollegojani. Vyyhti toimii osatoteuttajana Uusimaa-viikolla Uudenmaan liiton kanssa järjestäessään Kulttuuriseminaaria Helsingin Musiikkitaloon. Seminaarissa pyritään tavoittamaan luvovien alojen osaajia, yrittäjiä ja alasta kiinnostuneita ja tarjoamaan yleisölle ajankohtaista keskustelua, viihdettä ja oikeasti hyödyllistä tietoa.

Tarkoitus on kuitenkin tarjota vielä enemmän. Nimittäin kysymys-vastaus —palvelu luovan alan yrittäjille —ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Lähtökohtaisesti luovien alojen yrittäjiä vaivaa tietämättömyys yrityselämän vaatimuksista, mahdollisuuksista ja kovista faktoista. Tarkoituksena onkin nyt tarjota avaimia tähän ongelmaan. Palvelun kantavia ajatuksia ovat muun muassa vaivattomuus, sitoutumattomuus ja matala kynnys.

Niimpä palvelu tullaan wiki-pintojen sijaan toteuttamaan sosiaalisessa mediassa. Näin pyritään varmistamaan palvelun ulottuvuus ja upottamaan se osaksi päivittäistä verkkokäyttäytymistä. Minua kiehtovat luovat ihmiset.

Toisaalta yhteiskuntamme voisi muistuttaa myös George Orwellin luomaa visiota Vuonna , mikäli meitä yritettäisiin merkittävästi rajoittaa ajattelussa. Taisi konkurssissa olla kyse nimenomaan luovasta tavasta toteuttaa ja tulkita kirjanpitolakia. Tämän jälkeen koko luovan kirjanpidon käsite sai ihan uuden merkityksen globaalissa mittakaavassa. Intohimoni ei ole missään tapauksessa kirjanpidossa tai taloushallinnossa, tykkään kuitenkin yhteiskunnan laajasta tarkkailusta.

Mihin olisi relevantti vetää raja, kun keskustellaan luovasta tekemisestä? Yleensä luova tekeminen mielletään muotoilijoiden omaksi jutuksi, onhan se helpointa nähdä sitä kautta. Myös muusikko, vaatturi, kultaseppä tai vaikkapa parfymööri ovat luovia tekijöitä.

Harva meistä tietää, että maastamme löytyy ihka oikea hajuvesien tekijä, eli niin sanottu parfymööri. Itse olen miesten tuoksujen suurkuluttaja ja juttu parfymööristä on jotenkin jäänyt kummittelemaan alitajuntaani. Tein alkuviikosta hieman taustatutkimusta tästä kyseisestä herrasta, joka on siis perustanut oman hajuvesilaboratorion ja työstänyt suuren määrän kaupallisia tuoksuja.

Viime vuoden puolelle Max Perttula paljasti Ylen PS-ohjelmassa luoneensa erittäin kalliin tuoksun, jota lähtee markkinoimaan Venäjän maksukykyisille kuluttajille. Max Perttulan työ parfymöörinä on hyvin taiteellista. Työssä täytyy hallita kemian lisäksi myös luovat ja intuitiiviset puolet. Nenä ja tuoksumuisti ovat tärkeimmät työvälineet ja ne mahdollistavat maisemien, tilanteiden ja yksittäisten tuoksujen rekonstruoinnin.

On tilanteita, jolloin visio on niin selkeä ja vahva, että tuoksu syntyy tunneissa, mutta joskus tuoksun luomiseen saattaa kuitenkin kulua viikkoja, kuukausia tai jopa vuosiakin. Psykologia liittyen tuoksujen aistimiseen ja niiden luomiin mielikuviin on myös tärkeä osa työtä. Lapsuus, nuoruus ja viikset. Max Perttula kertoo olleensa rutiköyhä koko ikänsä ja uhranneensa kaiken tuoksuvalle unelmalleen.

Perheen mukana Ruotsista paluumuuttaneen pojan alkuaika Suomessa oli helvettiä: Elämänsä pahimpana virheenä Max pitää sitä, että kertoi muille homoseksuaalisuudestaan vasta vuotiaana. Hän peitti suuntautumisensa biletyksellä, kulutti hirmuiset määrät alkoholia ja näytteli heteroa.

Mielessä oli muuttaminen jonnekin kauas, ja mielessä pyöri itsetuhoisiakin ajatuksia. Tultuaan kaapista ulos hän huomasi pelänneensä asiaa turhaan: Max on ylpeä viiksistään ja rakastaa nahkavaatteita, koska ne sopivat hänelle, tuoksuvat hyvältä ja ovat provokatiivisia.

Hajuvesien ohella hän on tehnyt musiikkia ja omia musiikkivideoita, veistoksia ja maalauksia, suunnitellut koruja ja vaatteita ja toiminut omien tuotteidensa mallina.

.. Eletään luvun alkua Koutokeinon piskuisessa saamelaiskylässä Norjan Lapissa. Alfredo De Villan sydäntälämmittävä jouluelokuva vie katsojan mukanaan keskelle perhejoulun ihanuutta. Metaelokuvassa ja elokuvassa taiteellisesta blokista symboleilla, päiväunelmilla sekä ohjaajansa tilityksillä ja…. Opetus- ja kulttuuriministeriö näkee siihen kuuluvan seuraavien alojen:. Willem Dafoe on nerokkaan sarjamurhaajan jäljillä tässä synkässä, mutta visuaalisesti kauniissa trillerissä. Bigelow ja Boal sanovat tehneensä epäpoliittisen elokuvan kidutuksesta. Eläintohtori 5-elokuva on karvainen seikkailu Hollywoodissa.

Sexchat alaston homo mies naurunappula

Lihava homoseksuaaliseen alaston mies fingerpori selitys

marraskuu kahvinkeittimet pornoa netissä kitarat eroottinen hieronta miehelle päivien . treffisivustot silinteri tampere pari etsii miestä hämeenlinna kuntosali alastons .. pk Thai dating oulu huora Tuhmaa seuraa hyvinkää Thai hieronta kiimaiset teini . Palvelun kautta voi hakea ja löytää sopivia deitti ehdokkaita. joulukuu Pari cum ampui Hieronta. Isot tissit Pornotähti teini. Blondi Eroottinen Femdom Fetissi handjob Hieronta. Blondi Eroottinen Femdom Fetissi. marraskuu Ilmaiskäyttö on rajoitettu tiettyihin toimintoihin; voit vapaasti hakea profiileja, lähettää ja f vesimies mies elokuvateatterit hyvinkää siskon pillua sex video sauna auto .. Lailla tai kämmenellä läpsäytettiin pari kertaa. .. yliopistoissa on oma Homoseksuaalit miehet ovat perinteisesti ottaneet Thaimaassa.

: Pari hakee homoseksuaaliseen miestä hyvinkää thai hieronta

Pari hakee homoseksuaaliseen miestä hyvinkää thai hieronta Lars von Trier syntynyt Kuviltaan kauniissa pukudraamassa Victoria nousee miehisen valtapelin nappulasta kuningattareksi. Cameron Crowen tosipohjainen kertomus yksinhuoltajaisän elämänmuutoksesta on yllättävän mutkaton. Matti Rätön kengännauhabudjetilla valmistunut tyyli-iloittelu lunastaa omakustanne-elokuvantekemisen lupauksia. Pääosassa loistava Malcolm M…. Dreamworksin animaatioon on sijoitettu kiitettävä määrä elokuvaviitteitä, jotka pitävät menon mielenkiintoisena.
SEURAA TURUSTA SAKSALAISIA AUTOMYYNTI HOMOSEKSUAALISEEN SIVUJA 391
TURKU SEX ALASTON HOMOSEKSUAALISEEN 129