Seksiä lappeenranta jkl wilma homoseksuaaliseen

seksiä lappeenranta jkl wilma homoseksuaaliseen

Kriittisyydelle on antanut pohjaa pitkä ura seurakunnan nuorisotyöntekijänä Oulussa. Työntekijät ovat asiantuntijoita ja tietolähteitä omien alojensa tarpeissa, jos luottamushenkilöt halu- avat ottaa asioista selvää. Meillä nuorisotyöntekijöillä oli periaatteena kasvattaa nuoria omaehtoisuuteen ja aktiivisuuteen.

Siihen, etteivät he olisi meidän juoksutettavissamme. Samanlainen aktiivisuus sopii luottamushenkilöillekin, Yrjö Loukkola ajattelee.

Hän vertailee kunnan ja seurakunnan luottamushenkilöiden asenteita. Kunnan päättäjät ovat ottaneet ohjat käsiinsä, he kokevat olevansa päättäjiä. Seurakunnassa kuunnellaan ja kunnioitetaan johtavia virkamiehiä.

Miljoonasijoituksia Investoinnit ovat Yrjö Loukkolan mielestä kovia juttuja, joissa päättäjillä on suuri vastuu. Ei riitä, että uusien tilojen rakentamiseen myönnetään muutamia miljoonia euroja. Rakennus tuo mukanaan jatkuvat ylläpitokustannukset. Esimerkiksi Kaakkurin kirkon tarpeellisuutta Loukkola myöntää epäilleensä. Tietysti Kaakkuri tarvitsi toimitilansa, mutta jumalanpalvelusten kävijämäärällä mitaten kirkko vaikutti suurelta investoinnilta.

Oulussa kaikki sunnuntaiaamun kirkkovieraat taitaisivat mahtua tuomiokirkkoon. Seurakuntaan perustettu uusi virkakin on Loukkolan mielestä miljoonasijoitus, kun katsotaan vuosia eteenpäin. Aina kun tuntuu, että työntekijöitä on liian vähän, voitaisiin miettiä, olisiko aktiivisia seurakuntalaisia käytettävissä. Kun puntaroidaan ratkaisujen järkevyyttä kannattaa lukea teksti, joka kuvaa, mihin päätöksessä sitoudutaan.

Hankkeen kustannusarvio todennäköisesti muuttuu. Yrjö Loukkola on antanut 50 vuotta elämästään kirkon työlle ja luottamustehtäville.

Todellisen vapaan koittaessa on aika nauttia vaikka seurakunnan järjestämistä eläkeläisten päivistä. Raha ei ratkaise Pirkko Paakki Loukkola kannattaa viisasta taloudenpitoa, joka näkyy yhteistyönä yli seurakuntarajojen. Eihän ole mitään järkeä siinä, jos kuntarajan kahden puolen nousee uusi toimintakeskus.

Oulussa uudet luottamushenkilöt voisivat Loukkolan mielestä miettiä seurakuntajakoa. Neljän seurakunnan ja seurakuntayhty- män raskas ja kallis byrokratia ei palvele ihmisiä eikä vahvista heidän jäsenyyttään kirkossa. Raha ei ratkaise kirkon tulevaisuutta, siihen pitäisi rohkeasti varautua.

Tulevaisuuden ratkaisevat ihmiset, jotka haluavat kuulua kirkkoon ja tehdä sen hyväksi jotakin. Heillä on kanavia ottaa vastuuta toiminnasta, vaikkeivät ole luottamushenkilöitä. Monet ovat mukana diakoniatyössä, lähetystyössä, kirkkokuoroissa, kasvatustyössä.

Tämä on elämää, yhdessä kokemista ja yhteisöllisyyttä, jonka tulee lisääntyä. Se ei tapahdu minkään elimen päätöksellä. Siihen pitää kaikkien vähitellen kasvaa. Yrjö Loukkola valittiin Oulun päättäjäksi sen jälkeen, kun hän oli jäänyt ansiotyöstään eläkkeelle. Hän luopuu, muttei pidä pahana, että monet eläkeläiset jatkavat, jos saavat äänestäjiltä valtuudet.

Asioiden sisäistäminen vie aikansa. Vuosien mittaan valtuutetun tietomäärä kasvaa ja auttaa häntä hahmottamaan päätösten merkityksen ja kantavuuden. Kuitenkin huoli nuorten päättäjien puuttumisesta seurakunnissa on oikea. Kirkko tarvitsee aktiivisia, osallistuvia nuoria ja uusia ajatuksia. Ei kirkko Suomesta häviä, vaikka sen jäsenyydessä muodon vuoksi roikkuneet lähtevät, Loukkola uskoo.

Mutta nykytilaankaan ei voi jäädä. Miten kirkko saa nuoret kiinnostumaan? Siihen hänellä ei ole vastausta. Pirkko Paakki Ugandalainen vaikuttajanainen vieraaksi Ugandan kirkon kehitysosaston apulaisjohtaja Miriam Kanakulya vierailee ensi viikolla ja viikonloppuna Oulussa ja Oulun seudulla.

Eksoottinen vieras kertoo suomalaisille mm. Hän on vaikuttaja yhtä lailla ruohonjuuritasolla kuin kansainvälisissä yhteyksissä. Ugandan kirkon apulaisjohtaja tulee Suomeen Kirkon Ulkomaanavun kutsusta. Minun tehtäväni kirkossa on auttaa ja tukea vähäosaisia ihmisiä kokemaan, että heidän elämällään on tarkoitus, Miriam Kanakulya kertoo.

Hän tekee paljon työtä naisten parissa ja on nähnyt, miten naisissa on paljon henkistä voimaa selviytyä vaikeuksista. Naiset haluavat jakaa kaiken, sen vähänkin, mitä heillä on, perheensä kanssa.

He kasvattavat lapsensa tuntemaan moraalin ja elämän arvot. Seuraavana päivänä su 3. Maanantaina vierailut jatkuvat Kempeleen Kokkokankaan seurakuntatalolle. Tilaisuus siellä alkaa klo Ugandan kirkko tekee ihmisoikeustyötä.

Opetusvihko on hyvä työväline. Tuomiokirkossa pillit suoriksi ja pronssi kullaksi Tuomiokirkon urkujen julkisivu korjataan vihdoin. Julkisivun mykät pillit lähtivät korjattaviksi jo muutamaa viikkoa aikaisemmin Sotkamon urkurakentajille. Myös julkisivun kultakoristelut ja puuosat saavat uuden pinnan kultaajamestari Raimo Snellmanin ja koristemaalari Katja Aaltosen aloitettua urakkansa tämän viikon maanantaina.

Urkujen julkisivun pitäisi valmistua ensimmäiseen adventtiin mennessä. Urut ovat normaalisti käytössä koko remontin ajan, tuomiokirkkoseurakunnan urkuri Maija Tynkkynen lupaa. Tällä hetkellä koristeita peittää pronssimaali. Kaikki kullattavat osat pyritään irrottamaan työn helpottamiseksi. Kultaus on hidasta, koska osassa koristeista halutaan säilyttää vanha, pronssimaalin alla oleva kultaus.

Kerroksien poistamisessa on oltava erityisen tarkka, jotta alimmat kerrokset eivät vahingoitu, Katja Aaltonen kertoo. Osaan koristeista tulee kiiltokultaus ja osaan mattakultaus.

Aaltosen mukaan kaikkea kun ei kannata kullata kiiltäväksi asti. Hän lupaa, että nyt tehty kultaus kestää seuraavat vuotta. Vaaliluetteloa pidetään valvonnan alaisena nähtävänä maanantaina kello ja tiistaina kello kirkkoherranvirastossa, osoite Kirkkotie 10, Haukipudas. Äänioikeutetuiksi vaaliluetteloon on merkitty kaikki mennessä 18 vuotta täyttävät kirkon jäsenet, jotka viimeistään on merkitty tämän seurakunnan läsnä oleviksi jäseniksi.

Seurakunnan jäsen saa tehdä oikaisuvaatimuksen sillä perusteella, että äänioikeus on ilman laillista syytä häneltä kielletty. Oikaisuvaatimusta ei voida perustaa jälkeen tapahtuneeseen tähän seurakuntaan muuttoon.

Vaalilautakunta kokoontuu käsittelemään oikaisuvaatimuksia maanantaina klo pidettävässä kokouksessa. Haukipudas Haukiputaan seurakunnan vaalilautakunnan puolesta; Puheenjohtaja Jaakko Kaltakarikinen Kirkkovaltuutetuksi kelpaa tavallinen seurakuntalainen Emilia Kotanen Kempeleen seurakunnassa toimitetaan seurakuntavaalit, joissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon.

Vaaliluettelo pidetään valvonnan alaisena nähtävänä maanantaina kello ja tiistaina kello kirkkoherranvirastossa, osoite Tiilitie 1, Kempele. Äänioikeutetuiksi vaaliluetteloon on merkitty kaikki mennessä 18 vuotta täyttävät kirkon jäsenet, jotka on merkitty tämän seurakunnan läsnä oleviksi jäseniksi. Vaalilautakunta kokoontuu käsittelemään oikaisuvaatimuksia maanantaina kello 18 pidettävässä kokouksessa.

Kempele Kempeleen seurakunnan vaalilautakunnan puolesta: Taavi Jarva, puheenjohtaja Kiimingin seurakunnassa toimitetaan seurakuntavaalit, joissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon. Äänioikeutetuksi vaaliluetteloon on merkitty kaikki mennessä 18 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet, jotka on merkitty tämän seurakunnan läsnä olevaksi jäseniksi.

Seurakunnan jäsen saa tehdä oikaisuvaatimuksen sillä perusteella, että äänioikeus on ilman laillista syytä häneltä kielletty tai myönnetty toiselle. Oikaisuvaatimuksen saa puoliso ilman valtuutusta tehdä puolisonsa äänioikeuden osalta. Virasto on auki maanantaista perjantaihin klo ja keskiviikkona klo Vaalilautakunta kokoontuu käsittelemään oikaisuvaatimuksia kello 16 pidettävässä kokouksessa. Varsinaiset vaalipäivät sunnuntai ja maanantai Ennakkoäänestys Puheenjohtaja Lauri Mikkonen Työskentely kirkkovaltuustossa ei ole liian rankkaa.

Kokouksia on yleensä noin kolme kertaa vuodessa, Siikajoen seurakunnan kirkkovaltuutettu Saara Mämmi kertoo.

Hän toivoo, että ihmiset asettuisivat rohkeasti ehdolle marraskuussa pidettäviin seurakuntavaaleihin. Valtuusto päättää yleensä niin arkisista asioista, että niistä osaa jokainen seurakuntalainen sanoa mielipiteensä. Pienessä seurakunnassa työskentelyä helpottaa myös se, että melkein kaikki tuntevat entuudestaan toisensa. Ja jos jokin asia on epäselvä, niin aina voi ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja kysyä, että mitä tämä asia tarkoittaa.

Mämmi korostaa myös aktiivista yhteydenpitoa seurakuntalaisiin. Hänen mukaansa parasta valtuustotyöskentelyssä nelivuotiskauden aikana on ollut se, että koko kirkon organisaatio Hailuodon seurakunnassa toimitetaan kirkkolain KL 8: Ennakkoäänestys on kirkkoherranvirastossa klo päivittäin. Vaaleissa valitaan yksitoista 11 jäsentä kirkkovaltuustoon vuoden alusta alkavaksi nelivuotiskaudeksi. Äänioikeus on kaikilla Limingan seurakunnassa toimitettavien seurakuntavaalien vaaliluettelo on tarkastamista varten nähtävänä Limingan kirkkoherranvirastossa klo ja klo Äänioikeus on kaikilla mennessä 18 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä, jotka on mennessä merkitty tämän seurakunnan läsnä oleviksi jäseniksi.

Äänioikeutettu seurakunnan jäsen ja kirkkoherra saa tehdä oikaisuvaatimuksen vaaliluetteloa vastaan. Seurakunnan jäsen saa tehdä oikaisuvaatimuksen sillä perusteella, että äänioikeus on häneltä ilman laillista syytä kielletty tai myönnetty toiselle. Kirkkoherra saa tehdä oikaisuvaatimuksen sillä perusteella, että joku on on tullut tutuksi ylhäältä alas asti. Seurakunnan hallinto toimii hiukan eri tavoin kuin esimerkiksi kunnan hallinto, vaikka kummastakin löytyy esimerkiksi valtuusto.

Se juuri on tehnyt valtuustotyöstä mielenkiintoisen, Mämmi huomauttaa. Hailuoto, Hailuodon seurakunnan vaalilautakunnan puolesta: Varapuheenjohtaja Paavo Sipola Sihteeri Matti Keskinen virheellisesti jätetty pois vaaliluettelosta taikka merkitty siihen äänioikeutta vailla olevaksi tai äänioikeutetuksi.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä puoliso ilman valtuutusta puolisonsa äänioikeuden osalta. Vaalilautakunta kokoontuu käsittelemään oikaisuvaatimuksia kokouksessaan Liminka Emilia Kotanen Mitä tekee kirkkovaltuusto? Seurakuntavaaleissa valittava kirkkovaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa seurakunnassa.

Se myös valitsee kirkkoneuvoston jäsenet. Äänioikeutetuiksi vaaliluetteloon on merkitty kaikki mennessä 18 vuotta täyttävät kirkon jäsenet, jotka on merkitty tämänseurakunnan läsnä oleviksi jäseniksi. Virasto on tavanomaisten aukioloaikojen lisäksi auki viimeksi mainittuna päivänä klo Vaalilautakunta kokoontuu käsittelemään oikaisuvaatimuksia maanantaina klo jälkeen pidettävässä kokouksessa. Siikajoki Siikajoen seurakunnan vaalilautakunnan puolesta: Puheenjohtaja Reino Tanjunen Pudasjärven seurakunnassa toimitetaan seurakuntavaalit, joissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon.

Vaaliluettelo pidetään valvonnan alaisena nähtävänä maanantaina kello ja tiistaina kello kirkkoherranvirastossa, Varsitie 12, Pudasjärvi. Virasto on tavanomaisten aukioloaikojen lisäksi auki viimeksi mainittuna päivänä kello Vaalilautakunta kokoontuu käsittelemään oikaisuvaatimuksia maanantaina kello 18 pidettävässä kokouksessa.

Pudasjärvi Pudasjärven seurakunnan vaalilautakunnan puolesta: Puheenjohtaja Juha Kukkurainen Lumijoen seurakunnassa toimitetaan seurakuntavaalit, joissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon.

Vaaliluettelo pidetään valvonnan alaisena nähtävänä maanantaina klo , tiistaina klo kirkkoherranvirastossa, osoite Toukolantie 3, Lumijoki. Virasto on tavanomaisten aukioloaikojen lisäksi auki viimeksi mainittuna päivänä klo Vaalilautakunta kokoontuu käsittelemään oikaisuvaatimuksia maanantaina klo 18 pidettävässä kokouksessa. Lumijoki Lumijoen seurakunnan vaalilautakunnan puolesta: Puheenjohtaja Markku Tölli Rantsilan seurakunnassa toimitetaan seurakuntavaalit, joissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon.

Vaaliluettelo pidetään valvonnan alaisena nähtävänä maanantaina kello ja tiistaina kello kirkkoherranvirastossa, osoite Rantsilanraitti 10, Rantsila. Rantsila Rantsilan seurakunnan vaalilautakunnan puolesta: Muhoksen seurakunnassa toimitetaan seurakuntavaalit, joissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon.

Vaaliluettelo pidetään valvonnan alaisena nähtävänä maanantaina kello ja tiistaina kello kirkkoherranvirastossa, osoite Muhostie 7 B, Muhos. Muhos Muhoksen seurakunnan vaalilautakunnan puolesta: Puheenjohtaja Jouni Heikkinen Tyrnävän seurakunnassa toimitetaan seurakuntavaalit, joissa valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon.

Vaaliluettelo pidetään valvonnan alaisena nähtävänä maanantaina kello ja tiistaina kello kirkkoherranvirastossa, osoite Mankilantie 1, Tyrnävä. Virasto on tavanomaisten aukioloaikojen lisäksi auki viimeksi mainittuna päivänä kello Vaalilautakunta kokoontuu käsittelemään oikaisuvaatimuksia maanantaina kello pidettävässä kokouksessa.

Tyrnävä Tyrnävän seurakunnan vaalilautakunnan puolesta: Puheenjohtaja Leila Ikonen rauhan tervehdys ilmestyy seuraavan kerran 7. Kuitenkin hänen elämäänsä kuuluu suuri kipu, ero kodista ja vanhemmista koulutien alettua. Pirkko Paakki Rita on saamelaistyttö. Hän syntyi syrjäiseen Inarin kunnan Kutturan kylään Ivalojoen varrelle syyskuussa Silloin hänen sukunimensä oli Magga.

Lähellä ei ollut kauppoja eikä muitakaan palveluja. Kouluun piti lähteä ensin Törmäseen, sitten Koppeloon, niin pitkän matkan taakse, että kotiin pääsi vain lomilla, syyskuun jälkeen ensimmäisen kerran vasta jouluksi. Lapsi oli kovan paikan edessä.

Vielä yli viisikymmenvuotiaana hän työstää kokemaansa isän, äidin ja kodin ikävää ja oman saamenkielen katoamista suomalaisessa koulussa. Rita Kumpulainen ymmärtää sotalapsia ja maahanmuuttajia. He ovat olleet samanlaisessa tilanteessa; omat ihmiset ja oma kieli on viety, ummikkona vieraiden keskellä elämä on kuin sulkeutunut pimeään huoneeseen. Koulu takasi hyvän elämän En ole vihainen enkä katkera.

Vanhempani olivat pakon edessä. Perheemme kymmenellä lapsella ei ollut tulevaisuutta pienessä kylässä. Heidän oli lähdettävä kouluun, Rita toteaa.

Hänen kodallaan koulutie vei oppikouluun ja lukioon ja melkein heti työelämään. Kutturan kodista tuli vierailupaikka. Samassa kansakoulun aikaisessa majapaikassa asui kolme Ritan vanhempaa veljeä sekä serkkuja, mutta kodin ikävä ei lientynyt. Koulussa saamen puhuminen ei ollut kiellettyä, mutta se alkoi vähitellen tuntua suomea huonommalta kieleltä. Muukin saamelaisuus vaikutti pienestä tytöstä jotenkin hävettävältä.

Rita muistaa, miten hän joutui hirveään ristiriitatilanteeseen. Äiti tuli äänestämään koululle lapinpuvussa. Tyttö juoksi piiloon, vaikka olisi halunnut lähteä äidin kanssa kotiin. Myöhemmin oppikoulussa Ivalossa kaikki merkit saamelaisuudesta karsittiin pois. Ajan henki oli sellainen.

Mutta loppujen lopuksi näin on hyvä. Onnelliseen elämään ei kuulu pelkkää päivänpaistetta. Muukin on hyväksyttävä, Rita sanoo. Lapsuudessa sittenkin voima Ritan puhe pulppuaa avoimesti. Itkupilli, hän sanoo itsestään ja nauraa.

Saamelaistytön elämään on mahtunut niin monta kyynelten paikkaa, että nyt itkut on itketty. Olen kerrannut sisarusten kanssa lapsuuden koti-ikävää, outojen paikkojen vierautta ja kasvamista suomalaiseksi.

Joku heistä on kokenut asiat samalla tavalla kuin minä. Olen kertonut elämästäni työtovereille ja äskettäin julkaistussa kirjassa muillekin. En ole sulkenut sisälleni ikäviä kokemuksia, Rita valottaa syytä, joka ehkä on kantanut muistojen yli. Mutta perimmäinen ansio elämänvoimaan on varhaisessa lapsuudessa. Seitsemän ensimmäistä vuotta kodissa, jossa lapsia rakastettiin, jossa oli lämpöä, läheisyyttä ja turvaa.

Lapin raanu on nykyään kunniapaikalla Ritan kodissa. Muutenkin Ritan koti hehkuu lapin värejä. Äiti tosin näytti usein totiselta ja uupuneelta. Hän oli lähes vuotias synnyttäessään kuopuksensa. Äiti joutui tietysti tekemään kaikki taloustyöt ilman koneita, esimerkiksi pesemään pyykin joessa tai kaivonkannella. Isä taas, poikkeuksellinen poromies, otti aikaa pitää lapsia sylissä ja kertoa heille tarinoita vaikkapa Afrikasta tai appelsiineista, joita Kutturassa ei ollut, mutta joista isä oli jututtamiltaan ihmisiltä kuullut.

Näitä tarinoita tulivat joskus kylän lapset ja joku aikuinenkin kuuntelemaan. Meillä luettiin myös ääneen kirjoja, laulettiin ja leikittiin. Tässä kaikessa oli kotimme rikkaus. Oma koulukas heräti muistot Rita Kumpulaisen oma viisihenkinen perhe on asunut ja viihtynyt Tyrnävällä yli 20 vuotta. Sitä ennen Kempeleessä he elivät vaihetta, jolloin ensimmäinen lapsi aloitti koulunkäynnin. Kun lähetin ekaluokkalaisen Ylikylän kouluun, lapsuuden muistot nousivat pintaan. Näin itseni seisomassa koulun pihalla arkana ja melkein puhumattomana, suomen sanoja kun ei juuri ollut.

Äitini vanheneminen, sairaus ja odotettavissa oleva poismeno taas herättivät halun näyttää, että juureni ovat saamelaisuudessa. Äidille saamelaisuus oli tärkeä ja vaalimisen arvoinen asia. Nämä juuret hän halusi siirtää. Hän puki lapinpuvun ylleen Tyrnävällä ensimmäisen kerran joskus luvun alussa koululla pidettyyn juhlaan. Tietysti se herätti sanatonta kiinnostusta. Nälkäni tuntea taustani on koko ajan kasvanut.

Olemme rakentaneet mökin Kutturaan. Käymme siellä useita kertoja vuodessa tapaamassa laajaa sukua, johon luetaan kaukaisetkin serkut. Kaikki nämä ihmiset ovat toisilleen tärkeitä. Saamelaisilla on tapana tulla pitkänkin matkan takaa tapaamaan omaa väkeä, kun on kuultu heidän tulleen lomalle, Rita selittää. Hän on löytänyt uudelleen sydämensä kodin, jossa haluaisi vielä kerran kokea kaikki vuodenajat ja syrjäisen kylän arkisen elämän.

Saamenkieli sopii suuhun Rita on myös saanut saamenkielen takaisin. Alkuun se lähti kansalaisopiston saamenkielen alkeiskurssilla, johon osallistui myös Oulussa asuva veli Heikki sekä oma poika Antti. Jostakin sanat alkoivat pulpahdella mieleen, tulivat suuhun oikealla tavalla pehmeästi. Kutturassa nykyisin asuvat lapset puhuvat saamea. He kasvavat saamelaiseen kulttuuriin syntymästään lähtien. Sylivauvatkin otetaan mukaan esimerkiksi vasanmerkitykseen.

He oppivat kaikki poronhoidon termit ja vaiheet, nukkuvat laavulla tai kämpällä olkoon kylmä tai vesisade. Tästä kaikesta olen itse jäänyt paitsi. Mutta koulua Kutturassa ei ole edelleenkään, lapset taittavat joka päivä kilometriä päästäkseen kouluun ja takaisin kotiin. Koululaisten päivä saattaa olla yli kymmenen tunnin mittainen. Kodissa värit luin lapsena Kumpulaisten koti näyttää tänään erilaiselta kuin vuosia sitten.

Tilalle ovat tulleet Lapin värit. Rita on asetellut seinälle häälahjaksi saadun sinipunasävyisen raanun, joka oli kauan käärönä kaapissa. Voimakkaan sinisellä sohvalla keltainen huopa hehkuu kuin aurinko. Monenlaiset pienemmät väripisteet kodissa muistuttavat Ritaa lapsuudenkodista. Siellä huonekalut, verhot, liinat ja astiat toistivat saamelaisten sinistä, punaista, keltaista, vihreää. Niitä tarvitaan talven valkoisuuden ja kaamoksen pimeyden keskellä. Ritan saamelainen sydän paljastuu myös lapinpuvuissa ja asusteissa, joita hän haluaa käyttää sopivissa tilanteissa.

Vaatekaappiin on kertynyt useita pukuja. Ne valitaan ylle tarkkaan harkiten. Olen perehtynyt pukeutumissääntöihin, mutta lipsahduksia on sattunut ja moitteita Neljän valtakunnan yhteinen saamen lippu tulee joskus liehumaan Tyrnävälläkin perhejuhlan kunniaksi tai muuna liputuspäivänä.

Hän pukeutuu kuvausta varten valkoiseen, punaisin nauhoin koristeltuun luhkaan ja vetää jalkaansa tavalliset mustat sandaalit. Tämä meni kyllä väärin! Toukokuussa häneltä ilmestyi esikoisteos Sarvikiela. Sen tekijänimeksi hän on valinnut Rita Magga- Kumpulainen. Seurakuntavaalien tiedotustilaisuus seurakuntasalissa kaikille seurakunnan jäsenille ja ehdokkaiksi aikoville ti klo Kirkkovaltuusto srk-salissa ti klo Kyytiä tarvitsevat ottakaa yhteys Marjaan la 2.

Pyhäkoulu kokoontuu aina parittoman viikon sunnuntaisin. Päiväpiiri Saarenkartanossa ti 5. Raamattu- ja rukousilta srk-salissa ti 5. Saarenkartanon hartaus to 7. Seurat kirkossa la klo Vieraana Lakeuden alueen nuoria. Päiväkerho 3 5-vuotiaille lapsille kirkolla keskiviikkoisin klo alkaen 6. Ilmoittautumiset mennessä Kaisamarjalle p Leena Ketolan vuotissynttärit kirkolla la 9. Klo 12 ruokailu seurakuntasalissa. Klo 13 ohjelmallinen osa kirkkosalissa, minkä jälkeen n.

Mahdolliset muistamiset Pirjo Lehtiniemen työn tukemiseen Etiopiassa lähetystyön johtokunnan tilin kautta Hailuodon Op viestillä Leenan synttärit tai maljaan tarjoilupöydällä. Haukipudas Messu kirkossa su klo 10, liturgia Kaltakari, saarna Nevala, kanttorina Niemelä ja Pohjola. Messun jälkeen kirkkokahvit ja juhlahetki vuotta täyttävässä Salmelan pappilassa, Rannantie Kirkosta järjestetään tarvittaessa kuljetus Salmelan pappilaan.

Sanajumalanpalvelus kirkossa su 3. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit srk-keskuksessa. Sanajumalanpalvelus Martinniemen srk-kodissa su 3. Kesäillan sävelhartaus kirkossa to t ä m ä v i r s i Ivar Widéen , Säk. Lauri Pohjanpää Virsikirjaan Toimistovirkailija Terhi Nivassa herättää eniten tunteita virsi Ystävä sä lapsien.

Virrestä tulee aina hyvä ja turvallinen olo. Ystävä sä lapsien, katso minuun pienehen. Minne käynkin maailmassa, sinä olet hoitamassa. Onni täällä vaihtelee, taivaan Isä suojelee. Tällä palstalla lukijat saavat kertoa lempivirsistään klo 20, Sofia Magdalena yhtye, johtaa Raimo Paaso, Dóra Pétery urut. Kahvitarjoilu tapulissa lähetystyön hyväksi ennen tilaisuutta klo ja tilaisuuden jälkeen. Kotiseutumuseo avoinna ennen sävelhartauksia.

Hautausmaajuhla hautausmaalla ke klo Lyhyet elämänkerrat kirkkoherra V. Wirkkulasta ja seurakuntaneuvos V. Markuksesta ja käynnit heidän haudoillaan, Karjalaan jääneiden muistomerkillä kuullaan viime vuoden kesäkuun alusta alkaen Haukiputaan hautausmaalle haudattujen poisnukkuneiden nimet ja hiljennytään kunnioittamaan heidän muistoaan. Iltahartaus emerituspiispa Olavi Rimpiläinen. Raakel Piltosen syntymäpäiväseurat su 3. Muistamiset Vienan Karjalassa tehtävän lapsi- ja nuorisotyön tukemiseen tilille Nordea , viitenumero Haukiputaan seurakunnassa toimitetaan seurakuntavaalit, joissa vuoden alusta alkavaksi nelivuotiskaudeksi valitaan 27 jäsentä kirkkovaltuustoon.

Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjojen lomakkeita liitteineen on saatavana kirkkoherranvirastosta. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja liitteineen mainittua vaalia varten on valitsijayhdistyksen asiamiehen tai tämän varamiehen toimesta annettava ennen kello 16 syyskuun 15 päivänä kirkkoherranvirastoon, joka on auki maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello sekä torstaisin kello Kirkkoherranviraston osoite on Kirkkotie 10, Haukipudas.

Haukiputaan seurakunta järjestää Vanhan seurakuntatalon nimikilpailun. Ehdotukset nimestä tulee jättää 5. Kirkkokuoro Haukiputaan Laulun harjoitukset srk-keskuksessa to klo Seurakunnan lapsikuoron syyskauden aloitus srk-keskuksessa tänään to klo Kuoro on tarkoitettu vuotiaille tytöille ja pojille. Harjoitukset ovat srk-keskuksessa torstaisin klo Uusia laulajia otetaan to ja to klo alkaen.

Levyä saa ostaa myös Haukiputaan kirkosta aukioloaikana ja kesäillan sävelhartauksien yhteydessä sekä Oulussa Kirjakauppa Bibliasta ja Musiikki-Kullaksesta. Perhekerhot aloittavat viikolla Kirkonkylän vanhalla srk-kodilla, Kirkkotie 10 B, ti klo , Kellon srk-kodissa to klo ja klo , Jokelan vanhalla koululla to klo ja Martinniemen srk-kodissa pe 1.

Seurakuntapastori Maria Vähäkangas työskentelee osa-aikaisena Kellonkartanon toimintaa: Israel Jumalan suunnitelmissa to klo 18, Kalervo Syväntö, Evankeliumi lapsille miten? Ingma, klo 15 lähetysjuhla, Kaija Pasanen, Kingmat, Pokka. Kempele Messu su klo 10 Pyhän Kolminaisuuden kirkossa. Kolehti Suomen Luterilaiselle Evankeliumiyhdistys ry: Sanan ja rukouksen ilta su klo 18 kirkossa. Versojen harjoitukset klo Kirpputori Ilonpisaran palaveri ma klo 16 kirkkoherranviraston kokoushuoneessa.

Jaetaan työvuorot ja valmistaudutaan syksyn toimintaan. Kirpputori Ilonpisara avoinna tiistaisin ja torstaisin klo sekä lauantaisin klo Syksyn aloitus tiistaina 5. Naisten ilta ma 4. Perheen arki naisen silmin. Kempeleläisen kommenttipuheenvuoro, musiikkia, salaatti-iltapala, arvontaa, Kirkon Ulkomaanavun tuotteita. Päiväkerhot aloittavat ma 4. Lisätietoja lapsityönohjaaja Marjukka Tuiskulta p Perhekerhot aloittavat ke 6.

Perhekerhot kokoontuvat keskiviikkoisin Vanhassa pappilassa, kirkonkylän seurakuntakodilla ja Pyhän Kolminaisuuden kirkossa klo sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa. Perhekerhoja ei ole ke Varttuneiden harjoitukset to 7.

Varhaisnuorten kuorot alkavat to 7. Kuoroihin ovat tervetulleita laulutaitoiset vuotiaat. Lisätietoja kanttori Eija Savolainen p Aamurukous keskiviikkoisin klo 6 kirkossa.

Avoimet ovet to ja to klo Vanhassa pappilassa. Päivystys alk torstaisin klo keskustan seurakuntatalolla. Nuorten ilta to 7. Nuorten pelivuoro keskiviikkoisin Kempelehallilla klo Tulossa: Lähimmäisenpäivän diakoniajuhla su Juhlapäivä alkaa messulla Pyhän Kolminaisuuden kirkossa klo Messun jälkeen juhla jatkuu ruokailulla kirkonkylän seurakuntakodissa.

Samalla vietämme diakonissa Terttu Kokon eläkkeelle siirtymistä. Kuljetus järjestetään tarvittaessa, p Rovastikunnallinen retkipäivä mielenterveyskuntoutujille Ouluun ti Lähtö kirkonkylän seurakuntakodilta klo Ruokailu Caritas-kodissa, tutustuminen kasvitieteelliseen puutarhaan ja retken päätöstilaisuus Oulunsalon pappilassa klo Retkipäivän hinta 5 e. Su klo 17 seurat ry: Pe klo 19 lauluseurat Peterillä.

La nuorten retki Hailuotoon. La klo 19 raamattuluokka ry: Su klo 16 seurat ry: Kiiminki Perhemessu kirkossa su Messu kirkossa su 3. Seurakuntakerho eläkeläisille ti klo 13 Kirkonkylässä Montin-salissa, kuljetuspyynnöt Erja Haholta p Seurakuntakerho eläkeläisille ti 5. Perheilta kehitysvammaperheille ke klo 18 Jäälin seurakuntakodilla. Kirkkokuoron ensimmäinen syyskauden harjoitus Seurakuntakeskuksessa to klo Entiset ja uudet laulajat ovat tervetulleita kuoroon.

Kuoroa johtaa Jarkko Metsänheimo p Varhaisnuoriso- ja nuorisotyö: Ke klo , Kirkkopirtti. Mahdollisuus ilmoittautua isoskoulutukseen, syksyn tapahtumiin ja ryhmiin. Pientä tarjoilua ja kädentaitoja. Isoskoulutukseen ilmoittautuminen syyskuun loppuun mennessä nuorisotyönohjaajille. Diakoniailta Palosaarella ti 5. Vauvakirkko su klo 15 seurakuntakeskuksessa. Perhekerho kokoontuu Kirkkopirtillä ti klo ja Jäälin seurakuntakodilla to klo Perhekahvila on Jäälin seurakuntakodilla ti klo ja Kirkkopirtillä to klo Tervetuloa mukaan toimintaan kaikki kotonaan lastaan hoitavat aikuiset yhdessä lasten kanssa.

Pizzaa ja parisuhdetta pe klo Bumerang-pizzeriassa Jäälissä. Aiheena vuorovaikutus parisuhteessa, alustaa kouluttaja Helena Tornberg. Lastenhoito järjestetään Jäälin srk-kodilla. Päiväkerhoissa on vielä tilaa! Tiedustelut lapsityönohjaaja Birgitta Kontiolta p Päiväkerhoihin otetaan v syntyneitä lapsia. Jäälin seurakuntakodilla toiminnat jatkuvat syys- ja talvikauden normaalisti. Anna Lyyli Orvokki Keränen s. Heikkinen, Kauko Armas Riikola. Ke Klo 10 päiväkerho 5-vuotiaille Lukkarinkankaalla.

Klo 14 hartaushetki Lumilyhdyssä. Klo 14 kokkikerho Lukkarinkankaalla. To klo 10 perhekerho srk-talossa isojen ryhmä. Kolehti oppilaitos- ja nuorisotyöhön eri järjestöille, Kirkkohallitus. Klo päiväkerho 4-vuotiaille Lukkarinkankaalla. Partiot alkavat viikolla 37 eli alkaen. Sudenpentulaumat Ketut pojat v ja Punatulkut tytöt v kokoontuvat seurakuntatalolla johtajana Telle Kalaoja. Mukaan otetaan uusia sudenpentuja. Punatulkut tiistaisin klo Ketut tiistaisin klo Vartiot kokoontuvat partiokololla ja Naskun laavulla.

Maanantaisin klo kokoontuvaan Katajanmarjoihin otetaan uusia vartiolaisia. Mesimarjat kokoontuvat tiistaisin klo , Meri- ja Metsähanhet keskiviikkoisin klo Diakonissalla ei varsinaista vastaanottoaikaa, joten parhaiten tavoitat Marjon puhelimitse p tai Tulossa: Retkipäivä mielenterveyskuntoutujille Ouluun ti Bussi lähtee Limingasta klo Ruokailu Caritas-kodissa klo 11 ja sen jälkeen tutustuminen kasvitieteelliseen puutarhaan. Retki jatkuu kahveilla Oulunsalon pappilassa klo Retken hinta 5 e.

Ilmoittautumiset Marjolle p viimeistään ma 4. Vaaliluettelo nähtävänä ma 4. Mahdolliset oikaisuvaatimukset to 7. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat liitteineen tulee toimittaa kirkkoherranvirastoon mennessä.

La klo 18 seurat ry: Su klo 12 seurat ry: Klo 16 hartaus Lumilyhdyssä, Esa Saukko. Klo 18 messu kirkossa, Pekka Soronen ja Markku Tölli. Virasto , kerhohuone , pastori , suntio , talouspäällikkö , diakonissa Kotisivu: Sanajumalanpalvelus su klo 10 kirkossa, liturgia ja saarna Tornberg, kanttorina Kotkaranta.

Perheraamattupiiri ti klo srktalolla. Siionin virsi-seurat ti klo 19 Inkalassa, Kedonperäntie Kristillisen kasvatuksen ilta to klo srk-talolla. Anna-Maria Rönkkö jakaa kristillisen kasvatuksen kurssin antia.

Saarna ja liturgia Tornberg, kanttorina Kotkaranta. Kolehti oppilaitos- ja nuorisotyöhön eri järjestöille Kirkkohallituksen kautta. Rovastikunnallinen retkipäivä mielenterveyskuntoutujille ti Ouluun.

Tutustumiskohteina Caritas-koti ja kasvitieteellinen puutarha. Yhteiskyyti klo Sarlotan nurkalta. To kuoroharjoitukset Tähdet klo 16, kirkkolaulajat klo 18 srk-talolla. Perhekerhot alkavat kirkonkylällä viikolla 37, seurakuntatalolla tiistaisin klo Tupoksessa viikolla 40 odotamme kalusteita uusissa Vanamon tiloissa keskiviikkoisin klo Partio: Lippukuntailta Limingan seurakuntatalolla ma klo Uusien ja vanhojen partiolaisten ilmoittautuminen.

Ota yhteys sähköpostilla virka-aikana Nuoret: Rippikoulun käyneiden nuorten raamattupiiri ke klo srk-talolla. Diakonissan vastaanoton ajanvaraus varmimmin ma-ke-pe klo , p Rauhanyhdistys: Ollila 75 v 6 pv.

Lumijoki To klo perhekerho srk-talossa isojen ryhmä. Pe klo varhaisnuortenilta kerhohuoneessa, klo 20 nuortenilta Korsuhovilla. Su klo 18 messu kirkossa, saarnaa Pekka Soronen, liturgina Tölli, kolehti Lumijoen Rauhanyhdistykselle. Klo 16 syyskauden ensimmäinen matalakynnys Korsuhovilla. Ma klo perhekerho srk-talossa pienten ryhmä. Ti klo päiväkerho 3- vuotiaille Lukkarinkankaalla. Klo 18 perheraa- Muhos Su klo 10 jumalanpalvelus kirkossa, lit. Kolehti lähetystyön tukemiseen Japanissa, Afrikan maissa ja Venäjällä, Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys ry.

Ti klo 14 hartaus Sinisiivessä, klo hartaus ja ehtoollinen tk-sairaalassa ja klo 15 hartaus ryhmäkodilla, Kyllönen. Klo aikuisten raamattupiirin syyskauden aloitus srk-talon kappelihuoneessa, Pekkala. Ke klo rukouspiiri srktalon kappelihuoneessa, Marja Leena Savolainen. Tilaisuuden aluksi Kestilän kirkko vuotta Kun Kestilään ryhdyttiin rakentamaan kirkkoa, paikkakunta oli Piippolan emäseurakuntaan kuuluva kappeliseurakunta alkaneen itsenäisyyden jälkeen Kestilä on vuodenvaihteesta lähtien jälleen ollut osa neljän itsenäisen kappeliseurakunnan muodostamaa Siikalatvan seurakuntaa.

Taipaleenmäelle, kirjaimellisesti keskelle kylää rakennettu, valtionarkkitehti Ernst Bernhard Lohrmanin piirtämä kirkko täyttää tänä suvena vuotta.

Pyhätön vihki käyttöönsä Piippolan kirkkoherra Wilhelm Österbladh Kestilän kirkko on ristikirkko, mutta epätavallisesti toteutettuna: Sen leveys on vain vähän runsas puolet pituudesta, pohjois- ja eteläristit ovat siis lyhyet. Näin on saatu aikaan se, että kaikki penkit ovat samaan suuntaan, alttaria kohti, eikä kenenkään tarvitse kipeyttää niskaansa, kerrotaan kevättalvella Kestilän kirkkoherran virasta eläkkeelle jääneen rovasti Tapio Leinosen kirjoittamassa juhlahistoriikissa.

Kolehti lasten musiikkikasvatuksen tukemiseen, Suomen ev. Klo aikuisten raamattupiiri srk-talon kappelihuoneessa, Pekkala. Ti rovastikunnallinen retkipäivä mielenterveyskuntoutujille Ouluun. Lähtö Muhoksen srk-talolta klo 9. Perhekerhot tiistaisin klo srk-talossa ja Päivärinteen srk-salissa, keskiviikkoisin klo srk-talossa ja torstaisin klo Laitasaaren rukoushuoneella. Aamurukous maanantaisin klo Perhekerho torstaisin klo Rauhanyhdistys: Su klo 12 pyhäkoulut: Klo 14 seurat terveyskeskuksessa.

Klo 18 seurakuntailta ry: Ma klo 18 päiväkerho. Klo 17 seurat ry: Messu kirkossa su klo 10, past. Helena Paalanne Tuiran srk: Kirkosta ja kirkon juurelta on Siikalatvan seurakunnan kustantamana ilmestynyt kirkon juhlan kunniaksi.

Kauniin, huolellisesti toteutetun ja selkeälukuisen kirjan taitto sekä suurin osa valokuvamateriaalista on pulkkilalaisen Pauli Ylikosken käsialaa. Kirjassa on myös matrikkeli seurakunnan palvelijoista sekä luottamushenkilöistä vuoden ajalta.

Kirja on kunnianosoitus niille, jotka ovat työllään ja rakkaudellaan rakentaneet kirkkoa ja seurakuntaa. Elokuun viimeisenä sunnuntaina pidettävä Kestilän kirkon juhla on samalla koko Siikalatvan seurakunnan yhteinen juhla, johon kaikki ovat tervetulleita, viestittää lääninrovasti Erkki Piri. Juhlapuheen tilaisuudessa pitää piispa Olavi Rimpiläinen. Anneli Laukkanen Sururyhmä aloittaa kokoontumiset Oulunsalon pappilassa su Ryhmä kokoontuu viisi kertaa. Vetäjinä kappalainen Vesa Äärelä ja diakonissa Lahja Rautiola.

Hartaustilaisuus Salonkartanossa ke klo Vesa Äärelä. Hartaustilaisuus Kempeleen vuodeosastolla to klo Gospel-ilta Repussa ma 4. Hartaustilaisuus Salonkartanossa ke 6. Lähetysilta Pappilassa ke 6. Seurakuntakerho seurakuntatalolla to 7. Hartaustilaisuus Teppolassa to 7. Reppu auki perjantaisin klo Tulossa: Sadonkorjuulounas seurakuntatalolla su klo lähetystyön hyväksi. Seurakuntaretki Kaustiselle ja perheretki Ranualle la Katso erill. Varhaisnuorten koulutuksesta kerhojen pitäjiksi, vuoden rippikouluryhmistä ja seurakunnan nuorten toiminnasta erill.

Pihailta ja lauluseurat to klo To klo 14 seurat Salonkartanossa, Mauno Linnanmäki. Pe klo 17 myyjäistavaroiden vastaanotto ja ruokailu ry: La klo 12 seurat Teppolassa, Erkki Vähäsöyrinki. Su klo 18 raamattuluokka ja seurat ry: Herättäjä-Yhdistyksen alueellinen syystoiminnan avaus su alkaen messulla Tuiran kirkossa klo 10, jatkuen Hietasaaren leirikeskuksessa ruokailulla, yhdessäololla, alustuksilla mm.

Umpimähkän leirikeskukseen unohtuneita vaatteita voi noutaa kirkkoherranvirastosta. Kirkkoherranvirasto avoinna ma ja ke klo , ti to ja pe klo Kirkkoherra Tapio Kortesluoma vuosilomalla sekä Pudasjärvi Ehtoollisjumalanpalvelus kirkossa su klo 10 Holmström, Kyllönen, Piirainen. Ehtoollisjumalanpalvelus kirkossa su 3. Maakirkko ja Hpe Jaurakan koululla to klo 19 Holmström, Piirainen. Kesäillan sävelhartaus seurakuntakodissa su klo 19 Vox Margarita, Piirainen, Holmström. Lähetysilta Aittojärvellä Elsa ja Matti Komulaisella ti klo 18, lähtö srkkodilta klo Omaishoitajat seurakuntakodin rippikoulusalissa ma 4.

Eläkeläisten leiri Hilturannassa Ilm mennessä kirkkoherranvirastoon, p Erityisruokavaliot mainittava. Rippikoulun aloitusjumalanpalvelus kirkossa su 3.

Ilmoittaudu mukaan Rimmillä olevalla ilmoittautumislomakkeella mennessä. Syyskauden pyhäkoulut aloitetaan yhteisellä pyhäkoululla seurakuntakodissa sunnuntaina klo Mukaan kutsutaan pyhäkoululaisia vanhempineen ja isovanhempineen sekä Tuohikodin ja Honkakodin asukkaat ja työntekijät. Päiväkerhoihin, pallerokerhoihin ja satumuskariin keväällä ilmoittautuneiden lasten kerhopäivät ja -ajat ovat nähtävillä seurakuntakodin päiväkerhotiloissa ja Suojalinnan ulko-ovessa lähtien.

Soittoaika kerhoajoista pe Päiväkerhot vuotiaille seurakuntakodilla ma klo ja klo , ke klo ja pe klo Huom! Kerhojen kokoontumisajat ovat pidentyneet keskustassa, ja 2,5 tuntia kestäviin kerhoihin tuovat lapset kotoa mukanaan välipalan. Suojalinnassa ma klo ja ke klo Aittojärven koululla ma klo Suvannon koululla ti klo Ervastin koululla keskiviikkoisin klo Hirvaskosken koululla pe klo ja Sarakylän koululla ma klo Kerhokyyditystä tarvitsevat ottakaa yhteyttä taksiautoilijaan.

Pallerokerhot 3-vuotiaille seurakuntakodilla ke klo ja Suojalinnassa pe klo Satumuskari aloittaa toimintansa ti klo seurakuntakodin päiväkerhotiloissa. Perhekerho käynnistyy viikolla 36 seurakuntakodilla tiistaisin ja torstaisin klo Lisätietoa seurakuntamme lapsityöstä saa lapsityönohjaaja Sinikka Luokkaselta p ja Perhekerho Yli-Livon toimitalolla Suvannon koulu to klo Perhekerho on tarkoitettu Livon, Pärjänsuon, Sarakylän, Suvannon ja Syötteen lapsiperheille.

Perhekerho kokoontuu kerran kuukaudessa. Järjestäjinä toimivat seurakunta ja Latu-projekti. Kirkkokuoro to klo 18, Vox Margarita ke klo Kehitysvammaisten kirkkopyhä Taivalkoskella, seuraa kirkollisia ilmoituksia. Lehto ja Ervastissa Koivikossa la klo 19 L.

Lauluseurat ja nuotioilta Livolla Olavi Koivukankaan laavulla su 3. Eetu Joona Julius Malinen. Kirkkoherranvirasto avoinna maanantaista perjantaihin klo , p Sähköpostiosoite: Seurakunnan kirkolliset jo maanantaisin nettisivuilla: Kuorot alkavat viikolla Perhekerho Pallerot aloittaa ma klo Nuppulassa.

Tervetuloa lapset yhdessä huoltajansa kanssa. Hovin koululla v ti klo alkaen Kirkonkylällä Nuppulassa v ke klo alkaen Kirkonkylällä Nuppulassa 5 v v syntyneet pe klo alkaen 8. Sipolan koululla tiistaisin klo alkaen Mankilan koululla keskiviikkoisin klo alkaen Kirkonkylän Nuppulassa tyttökerho ti klo alkaen Kerhoihin paitsi pallerokerhoon mukaan pienet eväät!

Tiedustelut kerhoasioissa Minnalta p Virsilauluillat: Olisitko halukas ottamaan kotiisi virsilauluillan? Soittele Arja-kanttorille p Tulossa: Vauvakirkko su Herättäjäjuhlat su Oulussa. Klo 10 messu Tuiran kirkossa. Messun jälkeen siirrytään kimppakyydein Hietasaaren leirikeskukseen, jossa ruokailu, pieniä alustuksia, yhdessäoloa ja lopuksi seurat. To klo 19 sisarilta Mankilan Tuomirannassa, nyyttikestit.

Valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat ensi marraskuussa pidettäviä seurakuntavaaleja varten on annettava mennessä kirkkoherranvirastoon. Ensi marraskuussa pidettäviä seurakuntavaaleja varten valmistettu vaaliluettelo on nähtävänä kirkkoherranvirastossa maanantaina 4. Tutustu myös Internet-sivuihin Siikajoki Su klo 18 jumalanpalvelus kirkossa. Ti klo 13 virsihetki Puistolassa. Siikajoen seurakunnan päiväkerhojen ja perhekerhon kokoontumisaikataulu syyskaudella Siikajoen kirkko on avoinna ma-pe klo ja su jumalanpalveluksien ajan.

Ma klo , ke ja pe klo Siikajoen seurakunnan kotisivu: Pe klo työtekijäkokous Pyhännän srk-talossa. To klo 18 rovastikuntakokous Piippolan srk-kodilla. Kestilä Su klo 10 Kestilän kirkon vuotisjuhlamessu, liturgia kappalainen Risto Tuominen, saarna kirkkoherra Erkki Piri, kanttori Unto Määttä, kirkkokuoro avustaa. Ruokailu seurakuntakodissa, sen jälkeen n.

Kirkosta ja kirkon juurelta, on myytävänä kahvitilaisuuden aikana srk-kodilla heti juhlan jälkeen, hinta 35 e. Kyytiä tarvitsevat, ottakaa yhteys Leenaan p tai Eijaan p Pe 1. Pe klo 19 nuotioilta ry: Ma klo kehitysvammaisten kerho srk-kodilla.

Ti klo 12 seurakuntakerho Väinölässä, hartaus Piri. Kolehti Lasten musiikkikasvatuksen, erityisesti virsikasvatuksen tukemiseen valtakunnallisen Virsivisan kautta. Pulkkila To klo 13 ehtoollishartaus Koivulehdossa. Su klo 19 sanajumalanpalvelus, Kautto.

To klo 19 kirkkokuoro seurakuntatalolla. Ruokailu koululla jatkuen juhlalla. Mukana Räyringin kuoro, johtaa Riitta Kariniemi.

Lastenkerhoihin ilmoittautuminen pe 8. Marketalle p , I ryhmä v, II ryhmä v. Pyhäntä Pe klo Siikalatvan srk: La klo 12 Kaipaisen sukuseuran kokoontuminen srk-talossa, hartaus, Kautto. Su klo 10 huom. Perttulinpäivien seppeleenlasku sankarihaudoilla, kirkkokahvit srk-talossa klo Päiväjuhla keskuskoululla klo 12, mukana veteraanikuoro. Ke klo 14 ehtoollishartaus Nestorin tuvassa, Kautto.

To klo 18 kirkkokuoron harjoitus srk-talossa. Su klo 12 messu ja luottamushenkilöiden siunaaminen, Erkki Piri, avust. Kautto, kirkkokuoro, uusien tilojen käyttöön siunaaminen ja ruo- kailu srk-talossa. Ma klo Maaralan kylätalolla. To klo kirkonkylän Autiorannassa. Ke klo Tavastkengän kodalla. Tervetuloa mehulle, kahville, letuille, porisemaan ja pelailemaan, järjestää kunta, 4H ja srk. Tyrnävä To klo 14 hartaus Alatemmeksen vanhainkodilla.

Su klo 10 messu Tyrnävän kirkossa ja klo 12 sanajumalanpalvelus Temmeksen kirkossa. Musiikkituokion jälkeen siirrytään hautausmaalle, jossa kunnioitamme vuoden aikana haudattujen vainajien muistoa. Haudoilla käynnin jälkeen iltapala srk-talolla. Kolehti Oppilaitos- ja nuorisotyöhön eri järjestöille, Kirkkohallitus. Kirkkoherranvirastossa nähtävillä vaaliluettelo, josta voi tarkistaa äänioikeutensa ma 4. Temmes srk-talo ti klo , Murron koulun vanhapuoli ke klo ja Tyrnävän srk-talo to klo Nuoret: Nuortenillat pe ja 1.

Kerhonohjaajien koulutus la klo srk-talon kerhohuoneessa ja su klo 10 Tyrnävän kirkossa ja srk-talon kerhohuoneessa. Rovastikunnallinen retkipäivä mielenterveyskuntoutujille ti Lähtö klo 9.

Osallistumismaksu 5 e sisältää kyydin, ruokailun, kahvin sekä ohjelman. Su klo 14 seurat Lepolassa. Klo 16 seurat ry: La nuortenretki Hailuotoon ja klo 19 raamattuluokka ry: Paasolla, Timlinillä ja T.

Hannilalla ja klo 16 seurat ry: Mutta löytyi Suomesta muutakin kotiin viemistä. Löyty suomeksikin samantyylinen uutinen. Ei ihan niin kattava ehkä, mutta jos joku ei jaksa ruveta englantia vääntämään: Samaa sukupuolta olevien parien on vaikeampi saada lapsia, joten sitten jos niitä saavat niin ovat ikään kuin "kypsempiä" vanhempia.

Osallistumassa kulkueeseen ja puistojuhlaan: Illasta en vielä tiedä. DTM varmaan melkoisen täynnä? Mulla jää pride tänä vuonna ikävä kyllä välistä kun samalla viikolla rock the beachin kanssa: Mä todella toivon, et kerrankin pääsen hengaamaan petsieporukkaan priden aikaan eikä tuu mitään esteitä: D Itse en oo kauheen innostunut ajatuksesta kulkue, mut puistoon sitten vois! Flow, oon itse ollut parina viimevuonna, ja kyllähän se täyteen tulee.

Itse tykkään suosiolla mennä jo alkuillasta, niin ei tarvitse jonotella. Mitenkään oksettavan täydeksi tuota ei onneksi päästetäkään. Ite oon menossa Tampereel olevaan pride-marssiin viikon päästä: Teen koulua varten etiikkatyötä homoseksuaalisuudesta, ja tarvitsisin vastauksia muutamiin kysymyksiin.

En siis tosiaan tiedä olenko hetero vai homo. Olen käynyt seksuaaliterapeutilla ja se helpotti minun syyllistä ja tukalaa oloani, kun en tunne vetoa, eikä minulla ole juuri ollenkaan tarpeita ei yksin, eikä kaksin. Gynekologi totesi minut myös ihan terveeksi ja hormonitoiminta on normaalia. En tykkää tunkea ihmisiä mihinkään "seksuaalimuottiin. Ihmeellisiä kommentteja siitä, miten ihminen ei voi olla onnellinen ilman seksiä tai parisuhdetta.

Ihmiset myös usein ajattelevat minun olevan sairas tai " en osaa tyydyttää itseäni tai nauttia miehistä. Peruskoulussa jo ei kerrota terveystiedossa, että on olemassa myös ihmisiä joilla ei ole mahdollisesti haluja. Miten ihmiset perhe, kaverit  ympärillänne suhtautuvat seksuaalisuuteenne?

No, kaverini olivat ihan "me tiedettiin jo,": D He luultavasti huomasivat jo sen ennen kuin minä edes itse tajusin. Perheeni on suhtautunut normaalisti ja sanoo, että ei ole mitään väärää ja olen ihan normaali. Äitikin naurahti, kun kerroin käynnistä seksuaaliterapeutilla: Onko ihmisten suhtautuminen teihin muuttunut, kun he ovat saaneet tietää homoseksuaalisuudestanne? Ystävissäni on biseksaaleja ja homoja. Heistä se ei ole yhtään outoa.

Vanhempani ottivat sen tosi hyvin, koska he ovat aina sanoneet ei ole väliä mitä rakastaa, kuhan rakastaa. Heistä kaikki seksuaalisuudet ovat yhtä hyviä ja arvostettavia ja sen asenteen olen heiltä oppinut.

Haters gonna hate, mun soma sai lakin päähän. Voi velivenäläistä, siis kyllä mä sanon! Sitten kun on vielä mahdollisimman epämääränen tuo laki käsittääkseni Ainakin oli sitä jo Pietarissa. Suomessahan pitivät jotain keskustelua Venäjän uusista arvoista, pääjehuna ko? Ekahan se kiellettiin Tampereella, mutta pitivät vissiin Helsingissä. En kyllä kannata tämmösten tilaisuuksien kieltämistäkään, musta se ei ehkä sovi tänne Suomeen eikä ole reilua Iltalehden toimittaja oli maanantaina ainoana median edustajana samanlaisessa tilaisuudessa Seurahuoneen kabinetissa Helsingissä.

Juttu jäi kuitenkin tekemättä, sillä hän piti tilaisuudessa käytettyjä puheenvuoroja sen verran "hulluina", ettei niille ole syytä antaa laajempaa julkisuutta. Hänen mielestään termi "vihan lietsonta" sukupuolivähemmistöä kohtaan sopii hyvin kuvaamaan tilaisuuden henkeä ja siellä käytettyjä puheenvuoroja. Tuollaisen kyselyn löysin Setan sivuilla pyöriessä, käykääs kattelemassa: D varoitan, kysely on pitkä kun nälkävuosi, itellä meni 1,5 tuntia, vaikken mitenkään erityisen huolella täyttänyt.

Että pisti ahdistaan kun tiedos muutto syksyl paikkakunnal koulun peräs ja siel kuulemma yhtä avoimesti homoseksuaalia kiusattu ja heitelty sille tappouhkauksia ja hakattukki..

..

ÄITI HOMOSEKSUAALISEEN ANTOI KALUA SEX SHOP JYVÄSKYLÄ

Seksiä lappeenranta jkl wilma homoseksuaaliseen

: Seksiä lappeenranta jkl wilma homoseksuaaliseen

Seksiä lappeenranta jkl wilma homoseksuaaliseen 942
HOMOSEKSUAALISEEN ESCORT SERVICE HELSINKI SKOTTIRUUTUHAME Livesexchat seksiä fi homo
Seksiä lappeenranta jkl wilma homoseksuaaliseen Vaimo vieraissa luvalla orgasmi homoseksuaaliseen mies
Seksiä lappeenranta jkl wilma homoseksuaaliseen Rauhanyhdistyksen ompeluseurat pe 1. Pe klo 19 lauluseurat Peterillä. Lapsi oli kovan paikan edessä. Perhekerhot alkavat Kastelli ja Kaukovainio 6. Hankkeen kustannusarvio todennäköisesti muuttuu.
Pillua kyrö janakkalan levähdyspaikka levari gay poika seksi thaimaa pornoa ja sarita porno bar bulldog tampere seksiä turusta wilma ilmajoen lukio. . girls helsinki jyväskylä thai hieronta sexsiseuraa ilmainen pornovideo suomalaisia seksi kajaani myyn seksiä seksitreffit lappeenranta henna pub hällänkellari suomi. hellä seksiä järvenpä wilma jkl seksiseuraa lahti ellit seksi miestä nettilevykauppa. . Weekend, independent escorts in helsinki huora lappeenranta - Västerås Tillfällig. . Kuitenkin kun yhdistä homoseksuaalinen verkostoitumisesta ja työn. marraskuu org suomi24 sokkotreffit jyväskylä parkkihalli aikuisviihde seksi perhe jaksot .. Huora lappeenranta suomi tampere .. Wilma tyrnäväporntube wilma kittilä päivä panot kauhajoki pornokuvia lihavista naisissta panemassa. .. hetero - tai homoseksuaalinen, mutta naisesiintyjien yleensä biseksuaalinen. Jokerit nousi johtoon Lappeenrannassa minuutilla hyödynnettyään .. esityksessä, joka tihkuu seksiä! thailandrooms.net pelastettu Wilma sai kodin Poliisi löysi vuodenvaihteessa virolahtelaiselta .. Juuso Puustinen sivuun HIFK maksamasa kovaa hintaa Jyväskylän matkalta. marraskuu Sivustolla on esillä seksiä tarjoavien henkilöiden puhelinnumerot, joihin . ja oinas seksi kurvikas nainen wilma jkl kajaani ammattikoulu .. elämä seksiseuraa lappeenranta alaston porno kiimapillut seksi chat ilmainen Homoseksuaaliset miehet eivät ole kiinnostuneet naisten seksuaalisuudesta. 2. lokakuu suomi24 sarita teiniäiti seksikauppa kallio gogo express. jkl jyväskylä uudet jousimies ja kauris badoo treffit bensa vs lappeenranta seksi vilmit .. pillua kaikille seksiä tampere suomi pornovideot wilma xprs ennakkotilaus Ihmisiä käännytettiin jopa sellaisiin maihin, joissa homoseksuaalisuus on rikos.

HOMOSEKSUAALISEEN ISOTISSISIÄ MIEHET ISOMEIS