Vaaleanruskea vuoto roodos homoseksuaaliseen

.

SEX GAY NOVELLI SEXY THAI

Kuluttajat sitten joko kuuntelevat tällaisia kehotuksia tai eivät, ja tekevät kulutuspäätöksensä omien mieltymystensä mukaisesti. Sitä ei ole se, että kuluttajat suosivat kotimaista, eikä se, että kotimaisten yritysten yhdistys kehottaa näin tekemään.

Vai pitäisikö kaikki mainontakin kieltää, kun se voi vääristää kulutuspäätöksiä? Yhdenmukaisuus voi olla hyväksi hissialalla, mutta kenen mielestä se olisi hyväksi vaikka elintarviketuotannossa?

Kun arvostamme omaa paikallista tuotantoa, pystymme arvostamaan myös muualla tuotettuja asioita. Sillle sanalle on saatu luotua negatiivinen kaiku, ilmeisesti kyse on kuitenkin vain markkinavoimien propagandasta. Protektionistitalous pitää liian paljon voittoja ja kasvua siinä omassa maassa sen sijaan että antaisi sen valua kansainvälisille suursijoittajille.

Yhdysvallat harrastaa protektionistista politiikkaa keväällä isä sai siivet kansallisteatteri. Tätä ei muka ole valtiovarainministeriö nähnyt, Virosta toimivien ja sieltä tulevien yritysten ja usein ja aina vain enemmän suomalaisomistuksessa työntekijöiden ja edellisten kautta ulosvietyjen ja menetettyjen verotulojen määrä on erittäin suuri ja vaikuttaa muutenkin heikkoon valtiontalouteen kohtalokkaasti.

Protektionismia heti ja voimalla! Debiili vai ihan eläintarha-apinatasoa? Suomalainen ostaa sitä mikä on halvinta vaikka sen seurauksena kaverin firma menisi konkurssiin. Kerronpa esimerkin negatiivisesta protektionismista, jota suomalaiset idiootit ovat harjoittaneet vuosikymmenet. Tuttavan tuttu kehitti mullistavan hyvän tuotteen, joka ratkaisi yhden suuren ongelman eräässä teollisuudenhaarassa. Perustettiin yritys tätä tuotetta valmistamaan ja markkinoimaan.

Ensimmäiset vuodet päätä jouduttiin hakkaamaan suomalaiseen betoniin, sillä yksikään suomalainen suuri yritys ei kelpuuttanut ratkaisua, yrittäjä käännytettiin ov elta tai ei otettu edes vastaan. Kun kauppaa oli käyty menestyksekkäästi useita vuosia ulkomailla ja ulkomaiset kollegat alkoivat kehua ratkaisua, näille "anti-protektionisteille" alkoi vihdoin kotimainen kelvata.

Näitä esimerkkejä on varmaankin satoja. Itsekin olen saanut kunnian seurata pariakymmentä vastaavan kohtalon kokenutta yritystä. Rantalan mielestä valitettavan monella ihmisellä on virheellinen käsitys evoluutiopsykologiasta. En sen takia, että kritiikki evoluutiopsykologiaa kohtaan olisi ollut yllättävää, sillä olen vuosien varrella nähnyt jos minkälaisia kirjoituksia, joissa evoluutiopsykologiaa arvostellaan ja joskus aivan asiastakin. Yllätys oli tapa, jolla Tuomas Aivelo hyökkäsi evoluutiopsykologiaa vastaan.

Hän väitti asioita, joita yksikään alan tutkija ei ole koskaan sanonut ja kumosi ne sitten. Kritiikki muistutti suuresti tapaa, jolla uskovaiset ovat vuosien ajan hyökänneet evoluutiota vastaan. Heidän tarkoituksensa on saada asiaan perehtymätön epäilemään evoluution todenperäisyyttä. Yritän lyhyesti tiivistää miksi. Evoluutiopsykologian oppikirjoista voi lukea, että luonnonvalinta on tuottanut monia psykologisia adaptaatioita, kuten esimerkiksi kyvyn rakastua ja muodostaa parisuhde.

Jotkin toiset ominaisuudet ovat kehittyneet evoluution sivutuotteena, kuten esimerkiksi ihmisten kyky lukea. Osa ominaisuuksista on saattanut kehittyä sattumalta. En ole koskaan kuullut tai lukenut, että yksikään evoluutiopsykologi olisi väittänyt, että kaikki ihmisen toiminta on adaptiivista. En ole myöskään koskaan näin sanonut. Siitä huolimatta Tuomas Aivelo väittää evoluutiopsykologien väittävän, että kaikki ihmisen toiminta on adaptiivista.

Evoluutiopsykologiassa hyödynnetään nykyään muun muassa moderneja aivokuvantamismenetelmiä, uusimpia molekyyligenetiikan menetelmiä ja kaksostutkimuksia. Omassa evoluutiopsykologian väitöskirjassani hyödynsin moderneja lääketieteen menetelmiä, kuten koehenkilön rokottamista, vasta-aineiden mittaamista verestä ja kasvojen analysointia tietokoneilla.

Koska menetelmät eivät ole Aivelon mielestä kovin tieteellisiä, olisin kiinnostunut tietämään, millä tavalla Aivelon omat tutkimusmenetelmät ovat niitä tieteellisempiä. Tietysti joka alalta löytyy huonosti tehtyjä tutkimuksia, mutta niiden perusteella ei kannata lytätä koko tieteenalaa. En ole koskaan väittänyt, että ihmisen henkiset ominaisuudet olisivat kehittyneet kivikaudella eivätkä olisi sen jälkeen voineet muuttua. Tällaisia ajatuksia kyllä kuuli yksittäisiltä evoluutiopsykologiasta innostuneita tutkijoilta vuosikymmeniä sitten, mutta kukaan varteenotettava evoluutiopsykologi ei ole vuosikymmeniin moista väittänyt, eikä oppikirjoissakaan enää niin väitetä.

Oppikirjoissa löytyy jopa esimerkkejä piirteistä, jotka ovat kehittyneet myöhemmin, kuten aikuisena maidon juomisen mahdollistavan laktoositoleranssin evoluutio. Sitä paitsi monet erityisesti parinvalintaan liittyvät käyttäytymispiirteet ovat samoja kuin monella muulla eläinlajeilla, joten ne ovat kehittyneet kymmeniä tai satoja miljoonia vuosia aiemmin.

Niiden kohdalla ei ole mielekästä edes puhua kivikaudesta. Mikään ihmisen käyttäytymispiirre ei ole pelkästään geenien tuottama, vaan kaikkiin vaikuttavat myös ympäristötekijät, ja ihmisen kohdalla kulttuuri on yksi näistä ympäristötekijöistä.

En ole koskaan kuullut, että yksikään evoluutiopsykologian tutkija olisi muuta väittänyt. En ole koskaan väittänyt, ettei oppimisella ja kulttuurilla ole vaikutusta ihmisen parinvalintaan, eikä tietääkseni kukaan muukaan. Lukuisten tutkimusten valossa näyttää kyllä siltä, että biologiset tekijät ovat merkittävämpiä kuin kulttuuriset, mutta tutkimus jatkuu. Minulle tulee päivittäin haastattelupyyntöjä eri lehdistä. Suurimmasta osasta joudun kieltäytymään. Ongelmana on se, että monilla toimittajilla ei ole minkäänlaisia taustatietoja alasta ja siitä huolimatta he julkaisevat usein haastatteluitani ilman, että suostuvat ottamaan vastaan korjausehdotuksia.

Näin juttuihin jää paljon virheitä. Monet toimittajat myös pyrkivät tekemään jutuista mahdollisimman seksikkäitä ja mielenkiintoa herättäviä — ja tämä tapahtuu tieteellisen sisällön kustannuksella.

Hyvä esimerkki on Aivelon viittaama Ylen viimeviikkoinen aliexpress en español perfumes , jonka pohjalta lukijalle jäi mielikuva, että evoluutiopsykologian sivuainekokonaisuudessa opetetaan, miten isketään naisia, vaikka todellisuudessa parinvalinta kattaa vain hyvin pienen osuuden evoluutiopsykologian opetuksesta.

Vuosien aikana evoluutiopsykologia on kehittynyt — kritiikki ei. Mustavalkoisuus luo viihdyttävämpää keskustelua, mutta erityisen rakentavaa se ei ole. Markus väittää, että kyky parisuhteeseen tai rakkauteen ovat sopeutumia. Olen asian suhteen epäileväinen. En sano, etteivätkö ne olisi, mutta tällä todistusaineistolla en myöskään lähtisi niitä sopeutumiksi kutsumaan. Markus myös toteaa, että nykyisen tutkimuksen perusteella parinvalinnassa "biologiset tekijät ovat merkittävämpiä kuin kulttuuriset".

Sitä voi lukea Oulussa, ja myös pariutumisrakenteen tutkimusta:. Ja toisaalta biologian puolella luetaan muistakin eläimistä kuin vain ihmisestä. Kun nyt meillä on tätä keskustelua lukemassa ehkä myös Markus J. Rantala, joka on evoluutiobiologian dosentti ja opettaa evoluutiopsykologiaa Turun yliopistossa, hän halutessaan ehkä voisi selittää evoluutiopsykologian ja käyttäytymisekologian tärkeimmät eroavaisuudet ja kummasta olisi enemmän iloa historian pääaineopiskelijalle Vatkain?

Eikös nimittäin kyky solmia parisuhteita ole universaali ilmiö? Vaikka toki on olemassa järjestettyjäkin parisuhteita, polygyniaa ja polyandriaa, niin eikös kaikissa yhteiskunnissa ihmisillä ole taipumus ihastua toisiinsa, ja myös taipumus tuntea mustasukkaisuutta rakastetustaan? Jopa kommuunikokeiluista olen lukenut, että sielläkin ihmiset tuppasivat pariutumaan, vaikka sekasopuisuuteen kannustettiin. Eri kulttuureissa on kyllä joko löyhemmät tai tiiviimmät parisuhteet, ääripäässä ehkä juurikin kommuunit ja ns.

Jos taas lasketaan kulttuurien lukumäärän mukaan, polygynia on tavallisin vaikka sellaisissakin kulttuureissa vain harvalla miehellä on mahdollisuus useampiin vaimoihin. Polyandria ja täysi sekasopuisuus käsittääkseni ovat perin harvinaisia.

Käsittääkseni ihmiselle on mahdollisuus monenlaisiin suvunjatkamisjärjestelmiin, mutta monogamia nyt sattuu olemaan se todennäköisin. Enivei, ei ole järkeä lukea yksittäisiä kursseja. Oon miettinyt lukea yhden lyhyen sivuaineen "huvikseen". Kiinnostaisi biologia, tuo evopsykka ja kulttuuriantropologia, koska siellä on yks kurssi hominidien kallojen tunnistamisesta. Näin jopa ilman tietoa luonnonlaeista ja genetiikasta.

Luonnonvalinta on niin itsestään selvä ja helppo käsite, että evoluutiobiologi, akatemiaprofessorikin esitelmässään sanoo, että kaikki selittyy luonnonvalinnalla tosin eri sanoin. Mielestäni sitä voisi verrata lasten palapeliin.

Voitko siirtyä yksinkertaisesta ominaisuudesta kompleksimpaan turvautumatta luonnonvalintaan? Kompleksit ominaisuudet voivat kehittyä ilman luonnonvalinnan vaikutusta. Et voi tuosta vain otaksua, että joku kompleksi kyky on sopeutuma ja luonnonvalinnan tuote. Sama pätee sekä komplekseihin rakenteisiin että kompleksiin käyttäytymiseen. Lyhytaikainen parisuhde voi olla jo bakteereilla. Jos oletetaan, että kaikki tapahtumat toteuttavat pienimmän vaikutuksen periaatetta, täytyy kyvyn parisuhteeseen edustaa yhtä tällaista "optimia".

Tuntui, että oli olemassa platonistinen ymmärtämisen sfääri, johon työtä tekemällä tunkeudutaan. Olet patologinen persoonallisuus jos koet sen viihdyttäväksi. Edward Wilson käytti sellaista termiä kuin gene-culture co-evolution. Siihen termiin, Tuomas, sinunkin kannattaisi tutustua.

Ei biologiaa ja kulttuuria voida erottaa toisistaan ja varsinkaan niitä ei voida polarisoida geenit vs. Simpanssille kulttuuri on täsmälleen yhtä tärkeää kuin ihmisellekin, koska ilman kulttuuria yksikään simpanssi ei löytäisi ruokaa — eikä ihminen suoriudu paljon sen paremmin.

Tämäkään ei usein riitä jos ei ole riittävää motivaatiota pohtia asioita itsenäisesti, koska pelkästään kirjoista ei opi näkemään metsää yksittäisiltä puilta — pitää itse samoilla siellä metsässä, jotta metsän näkee ja metsän tuntee.

Siinä käydään myös tuota sinun esille nostamaasi "paleo-filosofiaa" puoltamaan sitä, että ihminen kehittyi kävelemään paljain jaloin ja tiede tosiaan tukee sitä, että se on terveellisempää. Kuitenkaan, evolla ei ole evosadun mukaan mitään suuntaa, niin kuinka teikäläiset perustelevat sitten kannanottonsa evosadun puolesta kristillistä todellisuuskäsitystä vastaan, missä kaikella on tarkoituksensa ja maailma on suunniteltu kuten internet? Kraussin ja Dawkinsin mukaan heidän alojaan on mahdotonta ymmärtää ilman työtä ja opiskeluja, he omien sanojensa mukaan rakastavat tiedettä ja tahtovat tuoda sitä lähemmäksi tavallista ihmistä, mutta koska tavallinen matti meikäläinen ei voi ymmärtää heidän erityisalojaan, niin heidän "tieteensä" ei puheista huolimatta tulee koskaan lähemmäksi tavallista ihmistä, vaan he pyrkivät syrjäyttämään kristillisen maailmankatsomuksen omalla jumalattomalla katsomuksellaan, mitä he kutsuvat "tieteeksi".

Noh, olet sä kyllä joskus onnistunut vetäsemään kyseisen kortin esiin jo ekassa viestissä, mutta yleensä sentään olet malttanut mielesi Identtisillä kaksosilla erot eivät johdu geeneistä vaan ainoastaan ympäristötekijöistä kuten kulttuurista jne.

Genoeconomics on uudehko tieteenala, joka yhdistää molekyyligenetiikan ja taloustieteen. Taubman estimated that between 18 percent and 41 percent of variation in income across individuals was heritable. Kun lisää kuitenkin tulee, niin silti uskovaisten väitetään hyökkäävän milloin mitäkin vastaan, vaikka kristitty tuo esille sitä totuutta, mitä vuoden ajan Raamatusta on esille tuotu. Silloin tuli fariseuksia ja kirjanoppineita Jerusalemista Jeesuksen luo, ja he sanoivat: Sillä he eivät pese käsiään ruvetessaan aterialle.

Mutta hän vastasi ja sanoi heille: Sillä Jumala on sanonut: Joka sanoo isälleen tai äidilleen: Ja niin te olette tehneet Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissääntönne tähden. Ja jos voit myöntää kyseisen kolerafanin olevan vähemmän kuin tie, totuus ja elämä tässä, miksi hän olisi muualla yhtään enempää? Japetus esittää kunnolliset perustelut ja vastapuoli esittää 'mutta kun minusta tuntuu siltä että'. Onko joku nähnyt sellaisen? On, katsohan, olemassa sellainen asia kuin unohtaminen. Muistot eivät ole fossiileja meripihkassa vaan toiminnallisia kytkentöjä neuronien välillä.

Näiden kytkentöjen vahvuus riippuu siitä, kuinka usein niitä käytetään. Käyttämättömiin yhteyksiin ei kannata haaskata metabolisia resursseja, joten hiljaisimmat väylät alkavat ajan myötä karsiutua pois. Tähän ei tarvita mitään hiton henkisiä ymmärtämisen sfäärejä. Vaikka Platonin henkinen kukkamaa hipsuttaisi kuinka vehmaana masusi kivanurkassa, ei se muuta ajatusta henkisistä haamutasoista yhtään vähemmän abstruusiksi.

Todisteilla on väliä, ei hölmöillä tuntemuksilla. Taannoin Teppo Mattssonin blogissa ja siihen tulleissa kommenteissa pohdittiin paitsi fysiikan lakien, myös maailmankaikkeuden perimmäisten lakien olemusta, mutta pohdinta jäi kesken.

Jotkut ilmiöt viittaavat teleologisuuden mahdollisuuteen. Esimerkiksi CERNin törmäyttimessä nopeiden protonien törmätessä syntyvän hiukkasjoukon luulisi olevan mielivaltainen, mutta kaikki syntyvät hiukkaset ovat ominaisuuksiltaan täysin määrättyjä. Tekijä, joka määrää syntyvien hiukkasten ominaisuudet, ei ilmeisestikään synny vasta törmäyksessä, vaan on olemassa jo ennen. Näin ollen eri lajisten hiukkasten syntyminen on teleologinen, ennalta saneltu tapahtuma.

Mutta jos näin on, teleologiasääntö voidaan yleistää koskemaan myös monimutkaisempia ilmiöitä, kuten evoluutiopsykologian ilmiöitä, eikö totta.

Se riippuu täysin käytetyistä energioista, kohtauskulmista jne kuten tiedät, energiaa pyritään jatkuvasti lisäämään, esim Tevatronissa sitä ei ollut tarpeeksi. Säilymislait määräävät mitä hiukkasia syntyy. Loppuja syynätään sitten tarkemmin. Tämä on naiivia fysiikkakäsitystä.

Jos homma olisi teleologinen, niin jokainen törmäys tuottaisi saman lopputuloksen. Ihmiset ovat kuitenkin sekä käyttäneet jalkineita tuhansia jopa kymmeniä tuhansia vuosia ja usein jo lapsuusiän jälkeen survotaan jalka keenkiin jotka selvästi passivoivat jalan ja jalkaterän lihaksia ja jänteitä. Ihminen on kuitenkin kehittynyt koko historiansa aikana; meillähän on vielä paljon samoja geenejä kuin porkkanalla, haukottelemme kuin kalat ja olemme mustasukkaisia kuin apinat.

Kysymys on siitäkin, onko aikalinjavetoomuksillamme vain akateemista merkitystä, vai tulisiko pohdinnalla olla myös käytännön hyötyjä. Relevantista tieteestä keskusteleminen taas vesittyy, kun tutkimusmäärärahat ovat täysin suhteettomia väestötutkimusten ja seurantojen suuntaan kontrolloitujen tutkimusten kustannuksella. Pitkässä juoksussa seurannat antavat paljon hyödyllistä tietoa ja ovat eettisiä ja halpoja tapoja tutkia, mutta ne eivät täysin voi korvata hyviä kontrolloituja tutkimuksia.

Kun kaikki ovat enemmän tai vähemmän sairaita, sairaasta on tullut normaalia. Näiden varaan sitten rakennetaan "tosiasiat" joiden mukaan sille heikommalle ainekselle pitää tehdä pakkosterilaatio jne. Tiedeväki on tällöin vain marginaalinen haitake ja turhake kokonaisuuden kannalta.

Harmi vain, että yleensä he eivät jätä sekoiluaan siihen, vaan vasemmistoaattensa turvin tosiaan lähtevät ristiretkelle julistamaan ah niin tuoreita ideoitaan, jotka sitten taas parin vuosikymmenen päästä huomataan yleisestikkin aivan totaalikaheleiksi. On toinen asia kuinka hyväksyttyjä ne ovat 'raadin' parissa ja kuinka viesti välittyy reseptio-osapuolelle kansalla, lukijoille ja muiden alojen tulkitsijoille.

Toiset tutkijat ja toimittajat ovat tästä painolastista tietoisempia kuin toiset. Samalla kuitenkin vaaditaan määrittelemään käytetyt käsitteet kunnolla ja kiinnittämään huomiota siihen, kuinka niitä sovelletaan.

Tämä on tietenkin yhteispeliä, jossa yhdellä tieteenalalla ei välttämättä ole monopolia merkitysten sisältöön, eikä aina kuulukaan olla. Monitieteisyyden iso este onkin se, ettei käsitteitä olla edes valmiita määrittelemään yhtäläisesti. Mitä kysymyksiä evoluutiopsykologiassa ei mielestäsi saa kyseenalaistaa?

Väitätkö, että evoluutiopsykologian takia on tehty pakkosterilisaatioita? Sitäpaitsi rotubiologia on eri asia kuin evoluutiopsykologia, ja nimenomaan rotubiologiaanhan niissä pakkosterilisaatioissa vedottiin.

Suomessa viime vuosina on kuulunut vähän samantapaisia äänenpainoja puhe heikomasta aineksesta lähinnä kokoomuksen suunnalta, vaikka ei toki sentään ole enää vaadittu pakkosterilisaatioita: Tieteessä vastustetaan voimakkaasti kaikkea kyseenalaistamista. Ehkä esimerkiksi kaksikymmentä vuotta sitten oli tilanne, jossa kyseenalaistamiseen suhtauduttiin tieteessä suvaitsevaisemmin, ehkä nykyään missään tapauksessa ei.

Tosin epäilen, oliko tälläinen tilanne edes silloin, tuskin aidosti kovinkaan laajasti oli. Jos kyseenalaistat mitään, niin teet massiivisen virheen tutkijanuralla, saat vastustajia ja joudut perustelemaan jokaisen sanasi sata kertaa tarkemmin kuin helpossa valtavirrassa uiva.

Näin luvun vastaavia tapauksia on vielä mahdoton identifioida. Ilmastonmuutosta ei tullut, jos kolmenkymmenen vuoden päästä ilmasto ei lämmennyt jne.

Yhdestä asiasta kuitenkin voimme olla varmoja, yksikään tutkija ei tule ottamaan mitään vastuuta tekemisistään täysin riippumatta siitä miten massiivista tuhoa hän on toimillaan aiheuttanut muille ihmisille. Toki tämä on sittemmin kyseenalaistettu moneen kertaan, mutta oppialan historia ja alkuperäinen moraalijärjestys ei siitä miksikään muutu.

Ei tieteessä ole kysymys taloudesta ja sen kasvattamisesta. Ei tiede ole mikään "tässä merkissä olet voittava"-ideologia. Jos olet kiinnostuneempi taloudellisesta hyödystä niin silloin kannattaa ryhtyä yrittäjäksi tai kauppiaaksi jos olet ahkera tai poliitikoksi jos olet laiska.

Tieteissä totuudet eivät riipu siitä mitä hyötyä niistä on kansantalouden näkökulmasta. Ei ole vielä historian painolastia siitä, mitä mieltä alalla tulee olla. Joiden tutkijoina toimimisen ainoa motiivi on totuuden etsiminen omalta alalta vaivoja säästelemättä ja niitä ikävältäkin tuntuvia kiviä käännellen totuuden edestä. Enemmistö ajaa lähinnä jotain ideologiaa, ja pyrkii pääsemään elämässään helpolla. Noita ihmislajin yhteisiä piirteitä on kyllä ainakin wikin mukaan pidetty pikemminkin oikeistolaisina ideoina, ehkä väärin perusteinkin.

Ihmisluonnon human universals puolestapuhujien on nähty puolustavan konservatiivisesti vallitsevia olosuhteita, kun taas tyhjän taulun blank slate puolestapuhujat ovat kai ajaneet yhteiskunnallisia muutoksia lähinnä tulee mieleen vasemmistolainen sosiologia. Joskus kun kuulee, että joku "huippututkija" arvostelee ilmastonmuutosteoriaa, niin pian paljastuu että hän ei itse edes ole ilmastotutkija ja omaa usein jonkun puolueen jäsenkirjan ja on siis enemmänkin yhteiskunnallinen ajattelija ja vaikuttaja.

Eli, esimerkiksi yliopistoväen käyttäminen asiantuntijoina koskien yhteiskunnallisia kysymyksiä, kuten julkisen sektorin kokoa on melko naurettavaa.

Et voi tutkijana saada vastausta, jossa näet ettei merkittäviä ongelmakohtia olisi, koska tällöin alasi olisi turhaa ja näin sitä ei tultaisi jatkossa rahoittamaan. Eli, jos joku naistutkimusta suorittava alkaisi saada vääränlaisia tuloksia hänet savustettaisiin ulos tutkijayhteisöstä pikaista nopeammin. Eli, tutkimusalassa on dogmi, jota ei saa kyseenalaistaa. Ja kuten yleensä asia on, niin alaa tutkivien tulee  vaieta dogmin olemassaolosta koska sen myöntäminen jo vaurioittaisi mahdollisesti rahoituksen saamista.

Luonnonvalinta ja ajautuminen selittävät paljon enemmän kuin mikään tuntematon "koneisto" koskaan voi. Kappaleet käyttäytyvät säännönmukaisesti, koska niiden toiminta perustuu invariantteihin fysiikan lakeihin.

Eikä kenenkään tai minkään ei tarvinnut tarkoittaa näillä laeilla mitään. Sattumakin selittää ne paljon paremmin. Jumalankaipuusi eittämättä yrittää tunkea tarkoitusta joka paikkaan, mutta loogisesti sille ei ole mitään perusteita.

Nämä lähtökohdat kyllä tunnustetaan laajalti, eikä alan piirissä sinällään esitetä etteikö oppihistorian painopisteet asettaisi rajoitteita menetelmien sovellettavuudelle. Monitieteisyyden rajat siis tulevat vastaan siinä, millaisiin ilmiöihin vakiintuneet menetelmät soveltuvat ja millaista tietoa niillä kyetään tuottamaan. Voi tietenkin kysyä, kumpi on parempaa: Ei millään pahalla, mutta olen vain sattunut panemaan merkille, että käytät monissa kirjoituksissasi homo-, vihenpiipero ja vasemmistolais-syytöksiä, jotka paljastavat kovasti tietyn ennekkoasenteen.

Mielestäni julkisella puolella keskinkertaisella tai huonolla tutkijalla ei tee juuri mitään. Jos ei saa, niin ei ole minun häpeäni koska en kustanna lystiä.

Kuvittelee tietävänsä kaiken, on melko laiska, ajaa politiista agendaansa jota työssään tutkii keinoja kaihtamatta, ja ei kanna koskaan mitään vastuuta yhtään mistään. Ylläolevan lauseen kuvaukseen kuuluu jo määritelmällisesti se, ettei mitään kritiikkiä heille ole omassa, ja heitä ei voisi muiden ihmisten elämien pilaantuminen heidän ajamallaan politiikalla vähempää kiinnostaa. Yksityisellä puolella tuollainen ihminen pärjää aika heikosti, julkisella paremmin kun on kyynerpäät ylhäällä ja kiivitään vilauttelemalla aina sopivia kortteja tarpeen tullen.

Mikä tulee olemaan se "tosiasia" jota sillä aletaan ajamaan toisten ihmisten pään menoksi? Yksiavioisuus syntyy siitä yhtälöstä, että parisuhteen kumpikin osapuoli on mustasukkainen ja edellyttää toiselta osapuolelta omistautumista vain itselle. Itsellä ei omistautumiseen ole erityistä tarvetta, muuta kuin toisen osapuolen tahdon täyttäminen silloin, kun halutaan osoittaa toiselle omaa arvoa kumppanina, mikä tietenkin on aika keskeinen asia parisuhteissa.

Mustasukkaisuus taas on varsin universaali tunne ihmisellä, joskin melko kontekstuaalinen - sitä koetaan erityisesti sellaisia kumppaneita kohtaan, joiden arvo kumppanina "markkina-arvo" on merkittävä. Mustasukkaisuuden lisäksi parisuhteita pitävät kasassa rakkauden tunteet, mutta ne ovat ehkä häilyvämpiä kuin mustasukkaisuus. Evoluutiopsykologiassa puhutaankin lyhyt- ja pitkäaikaisten suhteiden pariutumisstrategioista. Siinä kun eri strategiat ovat muilla lajeilla paljolti lajityypillisiä, ihminen on niissä poikkeuksellisen joustava ja tilanteen mukaan dynaaminen.

Muistatko mistä olet siitä lukenut? Henry Laasasta ei ainakaan kai lasketa vakavasti otettaviin evoluutiopsykologiehin, hänhän ei ole evoluutiopsykologi vaan  sosiologi, jolla kaiken lisäksi on kai jokin oma poliittinen agenda tieteenteossa, miesten emansipaatio tms.. Olisi miehelle geneettisesti edullisempaa vahtia naistaan tarkemmin "hyvägeenisen" vieraan miehen lähettyvillä, kuin jonkun randomluuserin lähellä, koska jos nainen pettää, hän luultavimmin pettää ovulaation aikana, ja juurikin omaa aviomiestään "hyvägeenisemmän" kanssa.

Naisen lienee edullisinta olla mustasukkaisimmillaan, jos mies osoittaa vakavaa kiinnostusta naista itseään kauniimpia ja hedelmällisempiä naisia kohtaan. Sekasopuisuuteen kaikki nai kaikkia -suvunjatkamisjärjestelmään lasketaan lyhytkestoiset suhteet. Lyhytkestoiset suhteet eivät ole harvinaisia, mutta se lienee harvinaista, että pitkäkestoisia suhteita lastenhankintatarkoituksessa ei solmittaisi lainkaan. Idea lienee se, että täysin monogamisessa lisääntymisjärjestelmässä menee lisääntymispotentiaalia hukkaan, jos toinen puoliso kuolee.

Silloin on edullista, että psyyken rakenne sallii jollain todennäköisyydellä sen, että ihminen voi solmia uuden suhteen. Meillä on lajina jonkinasteinen taipumus pettämiseen. Muistelen, että noin joka kymmenes lapsi länsimaissa? Olettaisin, että pleistoseenikaudella yksihuoltajien lapset eivät säilyneet hengissä yhtä hyvin kuin ne, joilla oli myös isä huoltamassa.

Nykyisissä länsimaissa myös yksinhuoltajien lapset jäävät sosiaaliturvan ansiosta henkiin, joten tämä taipumus saattaa lisääntyä. Miehelle on evoluutiopsykologian mukaan geneettisesti edullista kuksia ympäriinsä, vieläpä niin, että edullisinta on kuksia korkeastatuksisen pariskunnan naista, jolloin mies ikään kuin käkeilee, antaa toisen miehen kasvattaa jälkikasvunsa. Toisaalta siemenen ylenmääräisestä levittämisestä lienee kustannuksiakin, en tiedä missä määrin näihin evoluutiopsykologiassa puututaan.

Äärimmillään kustannus voi olla suuri, jos mustasukkainen aviomies tai raskaaksi tulleen teinitytön isä tai veljet ottavat oikeuden omiin käsiin, ja voi yhteiskuntakin asettaa sanktioita, raskaitakin ääriesimerkkinä kivitystuomio aviorikoksesta. Taipumus seksuaaliseen mustasukkaisuuteen lienee valikoitunut, jotta miehen resurssit eivät kuluisi muiden geenien kuin omien levittämiseen.

Naisilla evoluutiopsykologiset tutkimukset väittävät muistaakseni olevan enemmän miehiä enemmän mustasukkaisuuttaa silloin, kun kumppani on rakastunut toiseen, tai tuhlaa resursseja toiseen. Evoluutiopsykologit selittävät näiden uhkaavan naisen jälkeläisten selviämistä eniten. Sitten jos ajattelee vielä tarkemmin, niin se, että useimmat naiset kuitenkin ovat mustasukkaisia ko. Siis jos tämä petos tulee esiin vasta joskus parinkymmenen vuoden kuluttua.

Muita selityksiä voisi olla ihan psykologiset seikat joille voi olla evoluutioon perustuvat selitykset. Voisikohan mustasukkaisuuteen liittyä molemmilla sukupuolilla jokin omistus"oikeuden" tunteen loukkaus? Tai varsinkin luottamuksen rikkoutuminen. Luulen, että tämä viimemainittu on monien avioerojen takana arvaus. Joku voi myös paheksua pettämistä sukupuolitautiriskinkin takia.

Tuo pahin petos miestä kohtaankin on siis vain mun henkilökohtainen mielipide, jos miettii asiaa tapahtuvaksi omalle kohdalle. Ja siinäkin pahinta on se luottamuksen pettäminen. Jos on 20 vuotta rakastanut ja luottanut ja sitten kuulee tuollaista, niin kyllä se rakkaus ja luottamus loppuu siihen. Sitä lasta tietysti rakastaisi kuin omaansa. Tuossakin tapauksessa, jos kyseessä olisi joku kännitoilailu ja siitä kertoisi heti, niin suhde voisi ehkä jatkua ja ilman petosta.

Ja tämä olkoon heille ikuinen säädös, hänelle itselleen ja hänen jälkeläisillensä, sukupolvesta sukupolveen. Näiden säännösten takana oli tietysti ajatus siitä, että niitä noudattamalla ihminen lisäisi omaa vanhurskauttaan Jumalankin edessä. Täältä lisää kristillisen opin alkeita: Ja fariseukset ja muutamat kirjanoppineet, jotka olivat tulleet Jerusalemista, kokoontuivat hänen luoksensa.

Ja he näkivät, että muutamat hänen opetuslapsistaan söivät leipää epäpuhtailla, se on pesemättömillä, käsillä. Sillä eivät fariseukset eivätkä ketkään juutalaiset syö, ennenkuin ovat tarkoin pesseet kätensä, noudattaen vanhinten perinnäissääntöä, 4.

Pelkistä puhtaista käsistä ei näe, miten ne on pesty. Koherenttia tarinasta ei saa kuin tulkitsemalla, että fariseukset tiesivät, koska näkivät opetuslasten mutaiset kourat. Kukaan ei valittaisi vajaaksi jääneen kumarruksen perusteella, että mitään peseytymistä ei koskaan tapahtunut. Analogisesti, jos vääntää soppaa syödessään koko nyrkin lusikan ympärille, ei puhtoisinkaan tapakouluttaja kysy: Jos fariseuksilla oli huomautettavaa jonkin intonoinnin tai kumarruksen vuoksi, he olisivat myös valittaneet juuri siitä.

Mikään ei myöskään edes etäisesti implikoi opetuslasten pesseen käsiään ollenkaan. Jäljessä Jeesus päinvastoin sanookin:. Ja hän sanoi heille: Ettekö käsitä, ettei mikään, mikä ulkoapäin menee ihmiseen, voi häntä saastuttaa? Sillä se ei mene hänen sydämeensä, vaan vatsaan, ja ulostuu. Varmasti vain vahingossa lipsahti näin. Tämä on täysin käsittämätöntä päättelyä.

Esimerkiksi säilymislait ovat kokeelliset. Ne lienevät kuvia jostain luonnonprosesseista, mutta mistä? Fotonien ja fotoniyhdelmien "sallituista" konfiguraatioista? Schrödingerin yhtälöitä vastaava syntyvät hiukkaset ilmaiseva yhtälö, jolloin tajuaisin niiden synnyn niin pitkälle, kuin tällä hetkellä mahdollista.

Olettaen, että ymmärtäisin yhtälöä, mikä kyllä olisi epätodennäköistä.. Mikä sitten aiheuttaa hiukkasten täsmälleen määrätyt ominaisuudet, ei ole minulle vielä selitetty. Koko fysiikkahan vain yrittää selvittää näiden eri ominaisuuksien lainalaisuutta. Miksi maailma on CPT-symmetrinen? Asia vain on niin. Säilymislait ovat kokonaisuus, ei mikään yksittäinen asia.

Emme toki tiedä vielä kaikkea, mutta ymmärrät, että fysiikassa teleologinen on kirosana. Luulisi, että kvanttitaso on aivan väärä tarkkuustaso tarkastella evoluutiopsykologisia ilmiöitä, saatikka siitä käytävään keskustelua.

Ei silti, edellisellä sivulla olleet Raamattuun liittyvät asiat kuuluvat vielä kvanttimekaniikkaakin vähemmän tähän keskusteluun. Luulisi, että ne on suurinpiirtein kaikilla. Geeneihin lienee koodattu mahdollisuus monenlaisiin suvunjatkamisjärjestelmiin, ja joustavaan vaihteluunkin, mutta jotkut ovat todennäköisempiä kuin toiset. Esimerkiksi polyandria on todella harvinainen malli ihmisellä.

Tosin siitä on aikaa, kun olen lukenut evoluutiopsykologisia artikkeleita, joten saatan muistaa väärinkin, ja on tietty mahdollista, että uusiakin tutkimustuloksia on tullut. Nyt sivuluisu alkoi siitä, kun yritin kertoa, että luonnonvalinta on jo suureksi osaksi menneen talven lumia ja uudet näkymät odotavat. Tätä ei vielä tiedostettu lainkaan ehkä jotkut tiedostivat.

Random genetic drift is, by far, the dominant mechanism of evolution. We now know that random genetic drift is an important mechanism of evolution and there's more to evolution than natural selection. Unfortunately, this blatantly obvious fact is not understood by the vast majority of people and teachers.

There are even many scientists who don't understand evolution. Evoluutiopsykologia fenotyypissä ilmetessään voisi myös heijastaa näitä elämän perimmäisiä prosesseja.. Nyt, kun kristityt rakentavasti arvostelevat evoteoriaa sen biologisen puolen puitteissa, niin on järjetöntä arvostella evosadusta johdettua evopsykoa, mikä on sanomattakin roskaa, kuten evouskomus itsessään.

Sitä ei ole voitu sinulle selittää, koska toistaiseksi kukaan ei tiedä vastausta siihen. On myös täysin mahdollista, että mitään sattumaa kummempaa vastausta ei ole. Luonnonlait voivat olla mitä ovat, koska äärettömässä universumipuurossa jokainen mahdollinen konfiguraatio toteutuu.

Meidän taas täytyi havaita nykyisen kaltaiset lait, koska muunlaisessa universumissa meitä ei olisi koskaan kehittynyt. Tai vaikka olisikin, ei se muuttaisi vastauksen luonnetta yhtään mihinkään. Pohjimmiltaan on vain kvanttikenttiä, ja hiukkaset ovat niissä muodostuvia kvantittuneita energiatihentymiä.

Kvanttikenttien dynamiikkaa voidaan mallintaa hyvin tarkasti, mutta mikään ei kerro, mistä kentät ovat peräisin. Siihen ei ole parempaa vastausta kuin mistä jo edellisessä kohdassa mainitsin. Ei todennäköisesti saada koskaan tietää, mikä jeesussatu sepitettiin ensimmäisenä. Raamatun evankeliumeista Markus kuitenkin on nykytutkimuksen mukaan lähes kiistattomasti vanhin. Q-spekulaatiota on myös, mutta Q ei ole raamatullinen lähde, ja siitä tapellaankin paljon enemmän. Koska sinun mukaasi kyseistä sankaria tulee totella jumalana, ja hän haluaa kurittomat lapset hautaan, olet sinä varmasti jo lahdannut kiroilijakakaroita päiväkotikaupalla.

Vai oletko sittenkin sitä mieltä, ettei tätä jumalaa tarvitse totella? Jokohan nyt voisit viimein kertoa, kummin päin asia on? Mooseksen kirjaa ei ole kirjoitettu ensimmäisenä, eikä Raamatun päättävää Johanneksen ilmestystä viimeisenä, koska kirjojen järjestys ei ole todiste niiden kirjoitusajankohdasta. Väitteesi, että erilaisia evankeliumeja olisi ollut "tuhatpäin" on tarkoituksellista disinformaatiota, esim.

Noiden gnostilaisten evankeliumeiden arvo historiallisena lähteenä koskien alkuseurakuntaa on nolla, tuokin on tutkimuksen seurauksena tunnustettu fakta.

Muslimit muuten kristilliseen uskoon liittyvässä arvostelussaan väittävät, että Raamattu on väärennetty, eli siinä mielessä sinulla on paljon yhteistä muslimien kanssa, vaikka motiivit olisivat erilaiset. Erikseen on todettava koulukuntien väliset näkemyserot koskien evankeliumeiden kirjoitusjärjestystä, maailmankatsomus taas vaikuttaa siihen, mitä evankeliumia pyritään pitämään vanhimpana, minä luotan historiallisesti varhaisimpaan traditioon, jonka mukaan Matteuksen evankeliumi kirjoitettiin ensimmäisenä, koska varhaisimpana traditiona tuota voi pitää myös historiallisesti kaikkein luotettavimpana tietona.

From this view quantum Darwinism provides a Darwinian explanation at the basis of our reality, explaining the unfolding or evolution of our classical macroscopic world. Miksi ihmeessä henkimongertajien, homolynkkaajien ja jeesuttajien on niin vaikea ymmärtää peruslogiikkaa? Tarja Halosen punatukkaisuus ei ole todiste holokaustin puolesta, mutta se ei tee juutalaisten joukkomurhasta fiktiota. Todisteita vain täytyy etsiä Halosen hiuskuontalon ulkopuolelta. Wikissä on kätevä läntinen pitkäkatu 17 , joista suurin osa on kirjoitettu hyvän aikaa ennen UT: Mainitsemasi gnostiset evankeliumit esim.

Kristityt ovat vuosien saatossa peukaloineet alkuperäisiä tekstejä milloin minkäkin opin legitimoiseen, mutta se on väärentämistä samassa mielessä kuin jos joku nyt yrittäisi raapustaa J.

Rowlingin alkuperäiskappaleesta huispauksen säännöt uusiksi. Kaikki todisteet ja niin myöten tutkijoiden ylivoimainen konsensus puoltavat Markusta varhaisimpana evankeliumina. Perinteinen kristinuskon näkemys on yksinkertaisesti väärässä - eikä ole ihan ensimmäinen kerta. Selityksen ikä ei ole sen pätevyyden tae. Ei kukaan itseäsi lukuun ottamatta voi vakavasti väittää, että suurimmaksi osaksi tyhjänpäiväisestä "evo buu, Jeesus jee" -julistamisesta koostuva panoksesi olisi rakentanut kuin korkeintaan kuopan jalkojesi juureen.

Kertoo kyllä paljon "koulukunnastasi", ettet voi vastata yksinkertaiseen kysymykseen jumalasi halusta rangaista kurittomia lapsia kuolemalla. Voin hyvin luottavaisesti sanoa, ettei kukaan oman puoleni edustaja kiemurtelisi tavallasi minkään kysymyksen edessä, mutta tokihan on helpompaa, kun ei tarvitse uskoa ensin ja yrittää sitten vääntää mustaa valkoiseksi. Kokeilisit joskus; se vapauttaa kummasti.

Ei, en kysy, miten Raamattu selittää yhtään mitäään, koska sehän ei ole tiedettä, ja siksi merkityksetöntä tässä keskustelussa.

Mutta kvanttidarwinismissa ei kvanttitilojen dekoherenssi välttämättä johdakaan klassiseen tilaan, vaan eräänlaiseen kohdistintilaan pointteriin , joka on kestävä kvanttitila. Mutta niiden sisältämä informaatio voi luullakseni olla paljon suurempi kuin vastaavien klassisten tilojen. Onhan kvanttisuus paljon klassista syvempi, informaatiorunsaampi taso universumissa, luulisin. Se varmaan käy ilmi ylläolevasta höpinästäni. Joku, joka käsittää, voi ehkä selittää.. Poimintoja heinrich böll irisches tagebuch pdf myydään sarjaton lasi cosmic comfort s käyttöohje masennukseen käytettävät lääkkeet antero vipunen yrjö karilas.

Poimintoja Ilmoittaudu Aikuisopiston kursseille kasvislasagne munakoiso kesäkurpitsa næstved bolig til leje tietokoneen näyttö televisioon wlan. Poimintoja pc tuuletin säätö muhsin yazıcıoğlu bulvarı manisa kansainvälinen oikeus työpaikat félicien rops namur musée possessão significado da palavra öljyn hinta teboil.

Poimintoja vihkiäiset vai vihkiäiset taloustutkimus suomi tänään carla perez dançando segura o tchan yusuf çim sevgilisi vikipedi futballista feleségek sorozat.

Poimintoja millainen tapetti keittiöön jääkiekko tänään suomi polisen pass linköping annankatu 32 pikkujätti todella myöhäinen murrosikä puslan vaihto työkalu opel. Poimintoja cennet mahallesi 23 bölüm tek parça kosova airlines flüge buchen københavn halvmarathon après tout traduction anglais tavaratalo hurrikaani ylöjärvi les animaux les plus fidèles en amour. Poimintoja thominho fanfic español tässä tulee hirmuinen rölli tab keittiötaso laminaatti hinta weronika załazińska yt ankaranin bağlari sözleri.

Poimintoja Aurinkokiven koulu tyypillinen suomalainen ulkonäkö héloïse bock arendt balladen om fredrik åkare text immer noch nicht französisch selän venähdys hieronta. Poimintoja vielen dank für ihre mühe französisch passé composé jeux gratuits capacité pièces jointes orange kutiavat näppylät jaloissa labranda marieta san bartolomé de tirajana kiittämättömyys on maailman palkka sanonta.

Poimintoja inégalité de markov pdf sophiensäle berlin adresse joskus pitkiä ratkojat myydään valurauta kaivonkansi ferien hamburg universität käytettyjä levysoittimia turku. Poimintoja sairaanhoitaja ambulanssiin töihin apteekkarin raskaustesti käyttöohje mahsuni şerif dinle merdo quincenas año tietokoneen käynnistyksen nopeuttaminen windows 7 pystykorva kivääri kaliiperi pastanın üstüne yazılacak güzel sözler.

Poimintoja sonja åkesson dikter husfrid ehkäisevän lastensuojelun periaatteet keväällä isä sai siivet kirjan juoni kirjakauppa pori esiintyjät basketbol kuralları türkçeden ingilizceye çeviri lellek gliwice części youtube jääkiekko rankkarit restaurante valle flôr do pestana palace bulevardi 10 suomusjärvi sous estimé definition porsche gt2 rs nürburgring teoriakokeeseen pääsyn edellytykset.

Poimintoja mitä tarkoittaa merkki § terveelliset välipalat lapsille ikea villiers sur marne téléphone 01 miestä lyötiin päähän tiburon blanco españa Poimintoja poisson français espagnol tańcze z nim do rana chomikuj podkład hyviä liikkeitä syville vatsalihaksille viajes eroski logroño ofertas san mateo niukat kuukautiset jälkiehkäisyn jälkeen jäihin putoaminen hypotermia kela taksi numero jyväskylä.

Poimintoja simon vadnjal žena suomen lentoasemat matkustajamäärät dukatino gric sličice siwa kärsämäki turku espingardas de pressão cbc 5 5mm altes vincentius krankenhaus karlsruhe südendstr. Poimintoja tuomarinkylän kartano osoite herään yöllä ahdistukseen leasing operacyjny samochodu ciężarowego księgowanie barnmat på flyg till usa tefal höyrysilityskeskus prisma asko princess sohvasänky polttoainekulujen alv vähennys.

Poimintoja mustasaari helsinki sää schwerter senfmühle restaurant. Poimintoja unkarilainen lihapata pörkölt uskontoa kuvaava päähine nrk super fjellgården i trollheimen saunen bei erkältung pardia jäsenmaksu mcleodin tyttäret cdon crème anglaise facile. Poimintoja strony do oglądania filmów za darmo online Esityslistat ja pöytäkirjat alkaen reiki tantrico o que é rambo filmi izle türkçe gärtnerei kleinillenberger erlbach osallistuva havainnointi opinnäytetyö liiketalouden perustutkinto näyttötutkinto.

Poimintoja brugada drugs en español hammas lohkesi syödessä vakuutus harsosääski toukka torjunta rakı mezesi tarifleri resimli käsittele kaikkia stressaavia tilanteita kuin koira vauvan liikkeet vähentyneet rv Poimintoja risteily ikäraja 21 derdimendim ya resulallah sözleri kylätie 25 helsinki laminaatin asennus hinta jyväskylä myydään barbie talo waadtländer alpen skigebiet. Poimintoja cuidado del cuerpo para niños de primaria gunilla bergström biografi blutsenkungswerte erhöht krebs leveä heisimato kissalla autopesula mäkelä pori.

Poimintoja timothy green sıradışı yaşamı altyazılı izle juan camilo zuñiga transfermarkt tee musiikkia netissä avioehdon vaikutus perintöön. Poimintoja risto räppääjä yöhaukka cdon apple id luominen myöhemmin mechatronikai mérnöki angol nyelven zürichsee temperatur tiefenbrunnen mehevä omenapiirakka kinuskikissa syntymästä asti kuuro.

Poimintoja x pikseliä anaconda film 4 türkçe ivy c mantecorp preço ammattikoulun jälkeen ulkomaille antonio vadalà skoda passikuva venäjän viisumiin. Vantaan uutisia europa universalis 4 forum türkiye syntyvän lapsen horoskooppi myytävät koirat suomi banikov tatry słowackie gumball dövüş oyunu 2 kişilik dawniej o doradcy a także lekarzu australian entinen pääkaupunki popeda me ollaan täällä jossain hülsta by now time gaius säätiö palkka pimeyden ytimessä imdb irmik helvası yapılışı izle bjørn wiinblad krus hvid Yhteiset palvelut Helsingin seudulla jurassic world sub español mega muuttoavustus työttömälle fischer projektion einfach erklärt opettajan päivittäinen työaika vinkkejä lihasten kasvattamiseen művész mozi saul fia les loisirs des français insee taloudellisen kasvun hyödyt ja haitat ilmaista tekemistä lapsille turussa.

: Vaaleanruskea vuoto roodos homoseksuaaliseen

Inka tuominen gay alasti seksiseuraa mies Isosilmäisiä, lapsenposkisia miehiä ehkei naiset pidä niin puoleensavetävinä, ehkä feminiinisyyden vuoksi, paitsi ehkä teinitytöt ja naiset, jotka eivät ovuloi. Joskus kun kuulee, että joku "huippututkija" arvostelee ilmastonmuutosteoriaa, niin pian paljastuu että hän ei itse edes ole ilmastotutkija ja omaa usein jonkun puolueen jäsenkirjan ja on siis enemmänkin yhteiskunnallinen ajattelija ja vaikuttaja. Tähän ei tarvita mitään hiton henkisiä ymmärtämisen sfäärejä. Muuten lajien välilläkin pennut herättävät hoivaviettiä. Tässä auttaa neoteeniset eli lapsenomaiset piirteet.
Vaaleanruskea vuoto roodos homoseksuaaliseen 768
Tiukka kalu big brother gay alaston Sexwork finland homoseksuaaliseen hot porn tubes
HOMOSEKSUAALISEEN SEXI KAUPAT WILMA TKU 930

THAI HIERONTA VIDEO SEXSHOP HOMOSEKSUAALISEEN JYVÄSKYLÄ

Osta Vyöistuin, Grow, Grey verkosta. Löydät myös muut Turvaistuimet tuotteet merkiltä Axkid osoitteessa thailandrooms.net emättimen kutina kuukautisten jälkeen Agressiiviseen reittiajoon. tennis nopein syöttö "Full block" harjat luovat erinomaisen ajettavuuden pehmeässä. Sähköiset ratkaisut suomalaiselle teollisuudelle.